• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz göze konuşamıyorum

Mutluanne88

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2019
516
283
53
36
Arkadaşlar ben insanlarla konuşurken göz göze bakamıyorum var mı böyle sorun yaşayan. Sanki işkence cekiyorum zorla bakıyorum resmen karşısı da kısmen anlıyor çünkü gözümü çok kaçırıyorum yada dik dik bakıyorum ayırmadan gözümü mimiksiz bir şekilde

Utangaç birimisin peki , sanki boşa konuşuyormuş gibi hissetmiyormusun
Bende göz teması kurmadan konuşamam , güneş gözlüğü varsa çıkartmasını isterim hatta...

Konuşulanlara odaklanmakta mı zorlanıyorsunuz acaba? Ben de ilacımı almadığımda kafam karışır insanın yüzüne baktığımı fark ederim ama konuya odaklandıysam fark etmeden doğal göz teması kurmul olurum.

Konuşulanlara odaklanmakta mı zorlanıyorsunuz acaba? Ben de ilacımı almadığımda kafam karışır insanın yüzüne baktığımı fark ederim ama konuya odaklandıysam fark etmeden doğal göz teması kurmul olurum.
Yok gözlere karşı tuhaf bir korkum var bilmiyorum sebebini bakamıyorum

Özgüven eksikliğiniz ya da o ortamda sevmediğiniz insanlar olabilir mi? Anlamak için sordum bunları. Huzursuz Oldugunuz kesin ki gözlerine bakmayı tercih etmiyorsunuz. Bence kendinizi zorlayın, yaptığınızı gördükçe AA gayet de beceriyorum diyebilirsiniz.

Özgüven eksikliğiniz ya da o ortamda sevmediğiniz insanlar olabilir mi? Anlamak için sordum bunları. Huzursuz Oldugunuz kesin ki gözlerine bakmayı tercih etmiyorsunuz. Bence kendinizi zorlayın, yaptığınızı gördükçe AA gayet de beceriyorum diyebilirsiniz.
Özgüven eksikliğim olabilr evet sebep bu mu bende bilmiyorum.

Yorumunuz ilgimi çekti de ondan alıntıladım. Benzer bir sorun bende de var, bende ortamda sevmediğim ( ya da samimi hissetmediğim) insanlar olduğunda göz temasında be konuşmakta zorlanıyorum. Ama sevdiğim insanların yanında çok konuşurum. Böyle olması normal mi, herkesin yanında rahat olabilmek istiyorum

Ben de konuşurken gözlere odaklanmayı sevmem. Bence bu sorun değil. Bön bön gözüme bakılmasını da sevmiyorum konuşurken. Ne gerek var. Bence çok gereksiz.

Ben de konuşurken gözlere odaklanmayı sevmem. Bence bu sorun değil. Bön bön gözüme bakılmasını da sevmiyorum konuşurken. Ne gerek var. Bence çok gereksiz.
Bence de keşke gözlere bakmamak evrensel bir kural olsa kimse kimsenin gözlerine bakmasa ne güzel olurmuş

Bende de vardi 19 yasparimdayken. Hatta bazilari yanlis.anliyodu. Hoslandigimi utandigimi falan dusunuyodu. Sonra zamanla.kendi.kendime.yendim

Yorumunuz ilgimi çekti de ondan alıntıladım. Benzer bir sorun bende de var, bende ortamda sevmediğim ( ya da samimi hissetmediğim) insanlar olduğunda göz temasında be konuşmakta zorlanıyorum. Ama sevdiğim insanların yanında çok konuşurum. Böyle olması normal mi, herkesin yanında rahat olabilmek istiyorum
Normal mi değil mi ben bir doktor değilim acıkcası ama kendimde de farkediyprum bunu cok sevmediğim insanlarla göz kontagı kurmak istemiyorum. Bazen bu değer vermemekten bazen de iş hayatında sevmeye calısıp haketmediğini düşünmekten. Cok anlam yüklemez isek daha kolay olur Die düşünüyorum.

Bende yabancıların gözlerine hiç bakamam belki geçer bu durum bilemiyorum sabırla sükunet le bekliyorum

Bunu büyük bir sorun olarak düşünüyor iseniz bir pskilolog ile sohbet havasında da anlatabilirsiniz. Görüş almaktan zarar cıkmaz Die düşünüyorum.
Gittim faydası olmadı dedi ki bir eşyaya nasıl bakıyorsan gözlere de öyle bak diyor

Gittim faydası olmadı dedi ki bir eşyaya nasıl bakıyorsan gözlere de öyle bak diyor
Aslında haksız sayılmaz. Nesne gbi görseniz o anda daha kolay olabilir. Ama bunun öncesinde kendiniz için kendinizi geliştirmek için yeni yeni ortamlara katılın bence (özgüven eksikliğim olabilir dediğiniz için sölüyorum) farklı kurslar olanilir, aktiviteler. Kitap okumayı arttırın en kolayından, güncel konulara önem verin.

Bende göz teması kurmadan konuşamam.
Ama yolda yürürken de kimseye bakamam. Bilmiyorum başım döner gibi olur ne bilim. Herkesin bi tabiatı var. Bende böyleyim.

Nasıl atlattın bu durumu peki
Once niye biyleyim diye kendime sinir oldum cunku sevmedigim insanlarin bile gozune bakamayinca yanlis anliyorlardi. Hele bi abi vardi. Benden bisi istedi. Verirken dusurdum. Ama konisurken gozlerine bakamiyodum. Bana dediki 'hayirdir brni gorunce heyecanlaniyo musun'
O bana sanki taciz gibi geldi oyle hissettim. Pislik herif. Ben tabi ukala ukala 'yoo' dedim ama kime ne dkyosun.
Neyse sonra ben o donemlerde cok fazla kisisel gelisim kitaplari ya da roman okuyordum. Bi gun de bir kitapta karsimdakiyle bu tarz bir iletisimde zorlaniyosam onu cop kovasi gibi dusun ve o sekilde hagal ederek onunla konusuyomus gibi konus yaziyordu. Denedim. Ilk onceleri olmuyodu ama sonra konsantra oldum oldu . Ama tabi bu cop kovasi ornegini anlayabilmek icin kitabin butununu okumak faydalidir. Ama hangi kitapta okudum ne okudum hatirlamiyorum
Hatirladigim karsimdaki insan benden daha degerli degil. Gozune baksam sumugum aksa yanlis davransam da rezil olsam nolur yani. Kkm yani. Onun hoc sumugu akmiyo mu o hic evde pacoz gezmiyo mu. Tuvaletini kakasini yapmiyo mu. Mantigi ile o huyumu yendim.
Yani bir uzman olmadigim icin tam olarak anlatamadim ama uzun uzun da anlatmaya calistim umarim anlatabilmisimdir😁

Back
X