- 17 Ağustos 2011
- 21.837
- 136.019
-
- Konu Sahibi yenibirsayfa00
Ne alaka ya, benim ablam da pembe saçlı, piercingli, alkol kullanmıyor:)Ben kuşadasında değilim de o hanımefendiyi anladım ben. Benim durumumda da şöyle oluyor mesela tanışıyoruz konuşuyoruz vs alkol alma olsun oruç vs bunlrdan konuşulduğunda çok şoka giriyorlar o yüzden sorun bende mi ben mi çok farklı yansıtıyorum kendimi diye düşünmeye başladım
Şimdi aileler ya da yakın arkadaşlar vesilesi ile görüşüp evlilik kararı alanlar da görücü usulü ile evlendik falan diyorlar. Görücü usulü çok mağaraca bir şey aslında.dksksjsGörücü usulü evlenen mi kaldı. En kotü ailrler haber kurduruyor çiftler gidip buluşup bir süre görüşüyorlar. Bence net olarak o taraf bu taraf diye birsey yok doğrusu evlenecehiniz kisiyi tanimaktır o hale taniyıp evlenin.
Evet tam olarak ilk cümlenizi demek istemiştim. Fikirleriniz için de çok teşekkür ederimÇelişki kısmı şurada: beklediğiniz gibi muhafazakar görüşteki erkekler size yaklaşmak istemeyebilir fakat tam da sizin gibi, "değilmiş gibi görünen" ama sizin gibi olan birileri de muhakkak vardır.
Dövmeli, piercingli, belli bir tarzı olup din konusunda sizin gibi düşünen erkekler de var.
Kendimin bildiği birileri bile var örneğin.
AMa işte görüntünün her şey olduğu bir devirde isteklerinizin karşılığını kolay bulabilir misiniz, emin değilim.
Yoksa bana açıkmış, kızıl saçlıymış, namaz kılıyormuş vs anormal gelmiyor. Çelişkili de gelmiyor.
Merhaba, yaşadıklarını ve içindeki çelişkiyi anlıyorum. Çünkü bende muhafazakar sayılacak bir ailede büyüdüm. Kendimi bildim bileli saçlarımı hep sarıya boyatırım çok açık giyinmem normal zamanlarda ama özel günlerde yada tatilde daha rahat giyinirim. Dini olarak ibadetlerimi yerine getirmeye çalışırım. Özel günlerde bazen alkolde alırım. Etrafımdan beni tanımayanların ne rahat ya dediğine de çok şahit oldum yaşam tarzı olarak. Evlendim eşim 5 vakit namazında ben değilim mesela elimden geldiğince yaparım ama kendimi ikilemde hissetmiyorum içimde ne geliyorsa onu yapıyorum diye düşünüyorum. Benimde sevgililerim oldu bazıları daha farklı yaklaştı bazıları tanıdı tanıyınca anladı yani eninde sonunda kendini tanıtıyorsun karşında seni tanımaya çalışan biri varsaKızlar selam uzun zamandır kafamı kurcalayan bir şey var fikirlerinizi almak istiyorum. Net olmadığımı hissediyorum. Kimlik karmaşası mı yaşıyorum?
Şimdi dini konu yasaktır yazılmış o yüzden dini olaraktan ziyade hayatıma yön verme açısından yorumlar gelebilirse çok sevinirim.
Arkadaşlar ben 25 yaşında yeni atanmış memurum. Tek çocuğum. Ailem ben küçükken vefat etti. Onlardan kalma evimiz ve lüks bir arabamız var dolayısıyla bana kaldı. Saçlarımı her ay kuaföre gidip kızıla boyatırım. Maaşım ve 1 adet dükkan kira gelirim var. Durumum iyi diyebiliriz çok şükür.
Şimdi sorun şu ki ben günlük hayatta dekolte giymesem de özel günlerde düğünde vs çok abartı olmamak kaydıyla giyerim ve instagrama atarım. Dediğim gibi saçım boya.
Hayatımda hiç alkol almadım ve 5 vakit namaz kılmaya çalışırım. Orucumu tutar zekatımı veririm.
Kızlar hal böyle olunca hem içimde çok çelişkiler yaşıyorum dinen tesettüre girme konusunda hem de sosyal ilişkilerimde de gerek arkadaş gerekse karşıma çıkan sevgili anlamındaki kişiler olsun dolayısıyla şaşırıyor ve tam cinsellik beklemeseler de gezip tozup öpüşme vs isteyen kişiler oluyor. Saygı duyuyorum ancak ben saç rengim ve kıyafetlerim hariç düşünce yapım açısından dindar görüşe sahibim. Bu durumda sevgili işlerine girmeden görücü usulü dinen daha uygun şeklinde görüşler dinledim.
Kafam çok karışık. Sizce görüntüm bu konuda büyük bir çelişki mi yaratıyor? Beynimi düşünceler kemiriyor. Yargılamadan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hee bahsettiğiniz şekli anladım. Pozitif enerji yayan çiftler. Onları ben de pek severim hele 65 70 yaş sonrası el ele olanlara aşık olurum. Fuhusan ay çok guldum . Nokta atışı tespitBenim içim kalkmıyor, mutlu oluyorum yolda Elele tutuşan, öpüşen çiftler görünce.
Fuhuşan çiftleri kasdetmiyorum tabii kionlara da zaten denk gelmedim hiç . Ama iki sevgilinin böyle kolkola, dipdibe olması, durup birbirini öpmesinin kime ne zararı var ki? Otobüste metroda,kafede yakinimdaki çiftin tripli kavga etmesidense pıtır pıtır takılması daha evla bence
Benim içim kalkmıyor, mutlu oluyorum yolda Elele tutuşan, öpüşen çiftler görünce.
Fuhuşan çiftleri kasdetmiyorum tabii kionlara da zaten denk gelmedim hiç . Ama iki sevgilinin böyle kolkola, dipdibe olması, durup birbirini öpmesinin kime ne zararı var ki? Otobüste metroda,kafede yakinimdaki çiftin tripli kavga etmesidense pıtır pıtır takılması daha evla bence
Evet dediğinizi çok iyi anladım çok teşekkürlerSizin gibi kadın arkadaşlarım var benim de ben pek bir çelişki görmüyorum açıkçası bunda . İnsan dine tamamiyle ait olmayabiliyor zaten bana göre namaz ve kuran çok temel şeyler diğer dedikleriniz yasaklara uymamak sadece .Şimdi bu dini yorum sayılır mı bilmiyorum da ben tesettüre namazlarımı tam kıldığımda girmiştim ve bilmiyorum o zaman tamamlanmış hissetmiştim sanırım. Toplum içinde de bazen şey hoşuma gidiyor işte moruçlukalem alkol almaz zaten ya da bazen erkek arkadaşlardan temas seven tayfa oluyordu işte veya fakültede . Benden direkt uzak duruyorlardı. Bazı mesajları söylemeden belirtmek gibi oluyor bu benim sevdiğim bir şey .
Karşı cinse gelirsek nasıl siz gibi kadınlar varsa erkeklerden de sizin gibi olanlar var . Ben sahil şehirlerinden birindeyim şu şekil erkekler çok. Dine uzak değiller ama farzlara da tam uymazlar . Şimdi sizin böylelerine ulaşmanız daha zor biraz fazla deneme yanılma oluyor o da yorucu oluyor sanırım . Ben tesettürlü olunca zaten otomatikman bazı kalıplar direkt olur şekilde geliyorlar çok eleme yapmak zorunda kalmıyorum
Yok kızıl saç hakkında yanlış anlaşılmak istemiyorum. Benim sorunum dış görünüş diyelim. Kızılın iddialı bir tonu. Bir de instagramda çook dekolteli olmasa da hafif göğüs dekolteli uzun abiyeli (kuzenimin düğününde çekmiştik) resimlerim var onlarla birlikte düşününce yani çelişiyor gibi hissediyorumÇocukluğumda kına yakardım yetişkinliğimden beri de kızıl saç kullanırım. Bir kere bile dediğiniz şeyi ima eden kimse çıkmadı.
Hayret bir şey ya!
Daha şaşırmam diyorum şaşırıyorum
Rahatsız oluyorsanız Saçınızı daha doğal bir ton yapabilirsiniz. Dekolteyi de kısıtlayabilirsiniz.Yok kızıl saç hakkında yanlış anlaşılmak istemiyorum. Benim sorunum dış görünüş diyelim. Kızılın iddialı bir tonu. Bir de instagramda çook dekolteli olmasa da hafif göğüs dekolteli uzun abiyeli (kuzenimin düğününde çekmiştik) resimlerim var onlarla birlikte düşününce yani çelişiyor gibi hissediyorum
Bazisini opersin sanki agaci opuyomus gibi gelir. Bazisini opersin sanki ahenkle dansediyosun. Kimiyle sevisirsin senkronu bi turlu tutturamazsin kimiyle sevisirsin sanki uyumlanmaya gerek yok tek basina gibi olur. Anlatinca fark buyuk.gibi gelmez ama yasayinca anlarsin. Cinsel cekim yoksa o is nanay malesefTen uyumunuzun olmadığını nasıl anladınız acaba
Bazisini opersin sanki agaci opuyomus gibi gelir. Bazisini opersin sanki ahenkle dansediyosun. Kimiyle sevisirsin senkronu bi turlu tutturamazsin kimiyle sevisirsin sanki uyumlanmaya gerek yok tek basina gibi olur. Anlatinca fark buyuk.gibi gelmez ama yasayinca anlarsin. Cinsel cekim yoksa o is nanay malesef
Ben de bir dönem böyle düşünmüştüm. Ama şunu anladım ki kendim de dar çerçevede düşünmüşüm. Karşılıklı saygı varsa ortak paydada buluşuyorsa çok katı kurallarla kesinlikle şöyle olmalı diye sınıflandırmayın bence. Aşk karşınıza çıkınca zaten bunları dert etmez. Valla o renk kızılı bizim komşunun kızı da boyamış gayet iddalı. Konyalı mutasıp biri ile evli 2 çocuğu var. Sizin konunuz olmasa şuan hatırlamazdım bile. Bence siz kafanıza çok takıyorsunuz. Kuşadası gibi yerde böyle düşünen kişilere rastgelmeniz de ayrı ilginç. Çevrenizi değiştirin.Merhaba ben erkekleri sınıflamıyorum. Geleneksel muhafazakar ile dindar ayrımını vurgulamak istemiştim. Düşünce yapısı olarak kendime yakın dindar birini isterim şeklinde demek istemiştim.
Seküler çevreden birileriyle buluşunca ramazan degilse konu nasıl oruca geliyor , anlamadım. Benim kaç ayrı milletten, kaç ayrı yöreden arkadaşım var. Hiç durduk yere konu alkole oruca gelmez öyle. Ki benim çevrem tahmin bile edemez ben oruç tutar miyim yoksa tutmaz miyim. İnançlı biri değilim, normalde yaptığım dine uygun olmayan şeyleri ramazan diye yapmamazlik etmem, aynen devam ederim. Ama şu an zaten evdeyim, zaten geceye kadar ayaktayım ve zaten karnı acıkan bir insan değilim. Uyumsuzluk yapacağıma pekala ailemle sahur yapıyorum,ne var yaniBenim durumumda da şöyle oluyor mesela tanışıyoruz konuşuyoruz vs alkol alma olsun oruç vs bunlrdan konuşulduğunda çok şoka giriyorlar o yüzden sorun bende mi ben mi çok farklı yansıtıyorum kendimi diye düşünmeye başladım
Çok teşekkürler evet saçımı kahverengiye boyatacağımRahatsız oluyorsanız Saçınızı daha doğal bir ton yapabilirsiniz. Dekolteyi de kısıtlayabilirsiniz.
Ben 23 senedir 5 vakit namaz kılarım. Ortaokuldan beri oruç tutarım. 15 sene öncede Hacca gittim. Kimse “oo wow” filan demiyor. İnanç insanın içinde olan bir şeydir. Ben açık olmama rağmen yapı olarak dikkat çekmeyi sevmeyen biri olduğum için kimse çelişkili diye yargılamadı.
senin gibi baya tesettürlü bir aileden geldim. dinine sıkı sıkıya bağlı. ama ben açık saçıktım. 18 yaşıma geldiğimde bir adamın benim kıyafetime bakarak yargılaması üzerine o gün olduğum kişi olmaya karar verdim. hemen tesettüre girdim. çünkü o kıyafetin insanı değildim. mevlâna ne demiş ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. bu karmaşadan bir an önce,kurtulman iyi olur senin adına. bunalıma bile sokar insanı. hangi tarafı seçersen seç ama seçtiğin tarafa uyum sağlaKızlar selam uzun zamandır kafamı kurcalayan bir şey var fikirlerinizi almak istiyorum. Net olmadığımı hissediyorum. Kimlik karmaşası mı yaşıyorum?
Şimdi dini konu yasaktır yazılmış o yüzden dini olaraktan ziyade hayatıma yön verme açısından yorumlar gelebilirse çok sevinirim.
Arkadaşlar ben 25 yaşında yeni atanmış memurum. Tek çocuğum. Ailem ben küçükken vefat etti. Onlardan kalma evimiz ve lüks bir arabamız var dolayısıyla bana kaldı. Saçlarımı her ay kuaföre gidip kızıla boyatırım. Maaşım ve 1 adet dükkan kira gelirim var. Durumum iyi diyebiliriz çok şükür.
Şimdi sorun şu ki ben günlük hayatta dekolte giymesem de özel günlerde düğünde vs çok abartı olmamak kaydıyla giyerim ve instagrama atarım. Dediğim gibi saçım boya.
Hayatımda hiç alkol almadım ve 5 vakit namaz kılmaya çalışırım. Orucumu tutar zekatımı veririm.
Kızlar hal böyle olunca hem içimde çok çelişkiler yaşıyorum dinen tesettüre girme konusunda hem de sosyal ilişkilerimde de gerek arkadaş gerekse karşıma çıkan sevgili anlamındaki kişiler olsun dolayısıyla şaşırıyor ve tam cinsellik beklemeseler de gezip tozup öpüşme vs isteyen kişiler oluyor. Saygı duyuyorum ancak ben saç rengim ve kıyafetlerim hariç düşünce yapım açısından dindar görüşe sahibim. Bu durumda sevgili işlerine girmeden görücü usulü dinen daha uygun şeklinde görüşler dinledim.
Kafam çok karışık. Sizce görüntüm bu konuda büyük bir çelişki mi yaratıyor? Beynimi düşünceler kemiriyor. Yargılamadan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.