- 26 Mart 2023
- 238
- -16
-
- Konu Sahibi yenibirsayfa00
Benimkinin tonu biraz iddialı hani platin sarısı nasıl iddialıysa öyle düşünebiliriz. Evet arada kaldığımı hissediyorum. Aynı şekilde ne çok dindarım ne çok açık. Bu böyle nasıl olacak diye sorguluyorum içimdeBir sürü arkadaşım var saçları kızıl. Hiç bu şekilde düşünmedim. Düşünüldüğünü de sanmam. Aslında nasıl hissederseniz karşı taraftan öyle çekiyorsunuz. Ben de açığım olabildiğince uyarım dini görevlerime. Aksattıklarımda olur. Aslında bu şekilde biraz arada kalıyoruz. Yani iki taraf içinde uygun değilim ne çok dindarım ne çok açık. O nedenle biraz daha zor eş seçimi işi. Bence nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşayın. Bir kere geliyoruz dünyaya.
Çok teşekkürlerBen değişmene taraftar değilim, aslında böyle mutlusun çünkü. Sen şu an hayat arkadaşının yokluğunu hissediyor ve geç kaldığını düşünüyorsun. Hayat arkadaşına denk gelmek öyle kolay değil, sabırlı ol, hayatın tadını çıkarmaya bak. Vakti gelince mutlaka karşılaşacaksınız
Görücü usulü evlenen mi kaldı. En kotü ailrler haber kurduruyor çiftler gidip buluşup bir süre görüşüyorlar. Bence net olarak o taraf bu taraf diye birsey yok doğrusu evlenecehiniz kisiyi tanimaktır o hale taniyıp evlenin.Kızlar selam uzun zamandır kafamı kurcalayan bir şey var fikirlerinizi almak istiyorum. Net olmadığımı hissediyorum. Kimlik karmaşası mı yaşıyorum?
Şimdi dini konu yasaktır yazılmış o yüzden dini olaraktan ziyade hayatıma yön verme açısından yorumlar gelebilirse çok sevinirim.
Arkadaşlar ben 25 yaşında yeni atanmış memurum. Tek çocuğum. Ailem ben küçükken vefat etti. Onlardan kalma evimiz ve lüks bir arabamız var dolayısıyla bana kaldı. Saçlarımı her ay kuaföre gidip kızıla boyatırım. Maaşım ve 1 adet dükkan kira gelirim var. Durumum iyi diyebiliriz çok şükür.
Şimdi sorun şu ki ben günlük hayatta dekolte giymesem de özel günlerde düğünde vs çok abartı olmamak kaydıyla giyerim ve instagrama atarım. Dediğim gibi saçım boya.
Hayatımda hiç alkol almadım ve 5 vakit namaz kılmaya çalışırım. Orucumu tutar zekatımı veririm.
Kızlar hal böyle olunca hem içimde çok çelişkiler yaşıyorum dinen tesettüre girme konusunda hem de sosyal ilişkilerimde de gerek arkadaş gerekse karşıma çıkan sevgili anlamındaki kişiler olsun dolayısıyla şaşırıyor ve tam cinsellik beklemeseler de gezip tozup öpüşme vs isteyen kişiler oluyor. Saygı duyuyorum ancak ben saç rengim ve kıyafetlerim hariç düşünce yapım açısından dindar görüşe sahibim. Bu durumda sevgili işlerine girmeden görücü usulü dinen daha uygun şeklinde görüşler dinledim.
Kafam çok karışık. Sizce görüntüm bu konuda büyük bir çelişki mi yaratıyor? Beynimi düşünceler kemiriyor. Yargılamadan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hayır tabi ki niye çelişkili olsun. Şimdi klasik bir söz olacak ama herkes kendinden sorumlu bu hayatta benim ibadetlerimi de açık kapalı olayım kimseyi ilgilendirmez zaten gösteriş olsun bilsinler diye de yapmam kendim ve Allah için yaparım. Bende açık biriyim, dekolteli giyerim, bikinili resimlerim vardır ve ne alkol sigaram var ne de sevgilim oldu e tabi buna inanmayan da çok oluyor. Gram umursamam. Ben kendimi biliyorum çünkü amacım günlük ilişki olsaydı bana cinsellik için yaklaşan erkeği reddetmez ilk tanışma da beraber olurdum ama elde edemediklerinden ne yazık ki karakter yoksunları dış görünüşünden, gezdiğinden iftira atıp reddedilmenin verdiği acıyı bu şekilde çıkarıyorlar. Hiç kimse için kendimi değiştirmem. Ömür boyu yalnız kalırım yine değişmem. Elbet karşına hayırlı, kafa dengine göre, sizi siz olduğunuz için seven biri çıkar merak etmeyin. Ön yargılı kişilerden yakın arkadaşınızda olsa uzak durun.Kızlar selam uzun zamandır kafamı kurcalayan bir şey var fikirlerinizi almak istiyorum. Net olmadığımı hissediyorum. Kimlik karmaşası mı yaşıyorum?
Şimdi dini konu yasaktır yazılmış o yüzden dini olaraktan ziyade hayatıma yön verme açısından yorumlar gelebilirse çok sevinirim.
Arkadaşlar ben 25 yaşında yeni atanmış memurum. Tek çocuğum. Ailem ben küçükken vefat etti. Onlardan kalma evimiz ve lüks bir arabamız var dolayısıyla bana kaldı. Saçlarımı her ay kuaföre gidip kızıla boyatırım. Maaşım ve 1 adet dükkan kira gelirim var. Durumum iyi diyebiliriz çok şükür.
Şimdi sorun şu ki ben günlük hayatta dekolte giymesem de özel günlerde düğünde vs çok abartı olmamak kaydıyla giyerim ve instagrama atarım. Dediğim gibi saçım boya.
Hayatımda hiç alkol almadım ve 5 vakit namaz kılmaya çalışırım. Orucumu tutar zekatımı veririm.
Kızlar hal böyle olunca hem içimde çok çelişkiler yaşıyorum dinen tesettüre girme konusunda hem de sosyal ilişkilerimde de gerek arkadaş gerekse karşıma çıkan sevgili anlamındaki kişiler olsun dolayısıyla şaşırıyor ve tam cinsellik beklemeseler de gezip tozup öpüşme vs isteyen kişiler oluyor. Saygı duyuyorum ancak ben saç rengim ve kıyafetlerim hariç düşünce yapım açısından dindar görüşe sahibim. Bu durumda sevgili işlerine girmeden görücü usulü dinen daha uygun şeklinde görüşler dinledim.
Kafam çok karışık. Sizce görüntüm bu konuda büyük bir çelişki mi yaratıyor? Beynimi düşünceler kemiriyor. Yargılamadan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
şu sıkıntılı anımda o kadar içten güldüm ki,allahta sizi güldürsün.Parmaklarını birbirine degdirmisler
Bence yaratmıyor. Sizin karşılaştığınız veya çevrenizdeki insanların düşünce yapısı ile ilgili bu durum. Nasıl ki tesettürlü olup hiç İslamiyet'e alakası olmayabiliyorsa insanlar siz de gayet normal bir sekilde kızıl saçlı olup İslami değerleri yaşayarak hayatınınizi yaşayabilirsiniz.Kızlar selam uzun zamandır kafamı kurcalayan bir şey var fikirlerinizi almak istiyorum. Net olmadığımı hissediyorum. Kimlik karmaşası mı yaşıyorum?
Satanist mi kaldı ya? Son satanist ayin haberi 2002 yılında yapılmadı mı?Canım önemli olan görüntü değil demek isterdim ama maalesef türkiyede kızıl saçlı kıza o. Gözüyle bakan bile var siyah göz kalemi çeken dövmeli kişilere satanist diyorlar allahsız diyorlar bunu bence sende bilirsin
Kiytida miGoruculerin,kapalilarin gezmeyip öpüşmeyip öyle evlendiklerini mi sanıyorsun?
Cok kalabalık bir muhafazakar arkadaş çevrem var, istisnasız hepsi sevgilisinin yanında açıklar, kamerada konuşurken-evden foto gönderirken falan açıklar yani. Defalarca tanık oldum.
Hatta bir muhafazakar arkadaşım (ki ilahiyat mezunu ve aile isteğiyle değil,kendi isteğiyle kapanan, günlük hayatta faize bulaşmamak için kredi kartı bile kullanmayan bir kız) sevgilisiyle yan şehirde bir yere gitmek istemişt, heves etmiş. Beni de paravan olarak yanında taşıdı. Hani ailesine foto atmaya orada olayım diyeorada kamp yaptık, benim asla bir orucunu kaçırmayan arkadaşım çocukla kaldı - ki geçen yıllar içinde evlendiler.
Ya da üniversitede yine kendi isteğiyle kapanmış, okula başörtüsü ile giremediği için üzülen bir arkadaşım vardı,yani aile isteği falan değil. Sevgilisi geldiğinde boşuna öğrenci bütçesiyle otelde kalmasın diye bizden rica etmişti, iki gün kalabilir mi,sadece akşamdan akşama gelir diye. Ben zaten tatilde olacaktım,boş odam için. Tamam dedik, tek çocuk kalacak zannediyorduk, kızla kalmışlar :) onlar da şimdi evli ,iki çocuklu bir çift oldu . Yine üniversitede 3 ay yanında kaldığım kapalı kızın da sevgilisi de o evde yaşıyor gibi bir şeydi (onlar da evlendi mezuniyetten sonraki yıl)
Eski sevgilimin arkadaş grubu vardı, o gruptaki kapali kızlar da ayni benim gibi Allah'ın günü çocukların evdeydi, kuzenlerim desen aynı şekilde, eşleriyle sevgililik zamanlarında diğer kuzenlerin işbirliğiyle kalmisliklari olmus..
en son ramazandan hemen önce arkadaşımı ziyaret etmistim. Ev arkadaşı sevgili yapmış, kız tüm hafta cocuktaymis, sonradan getirdi cocuk, elinde çantayla geldi kız. Çocuğa da yemek yaptı falan, gayet saci açık şekilde (onlarda da çocuk evlilik teklif etmiş, sene bitmeden aileleri tanıştırıp evlenmeyi düşünüyorlar)
Daha üst nesilin bilmem ama bu saydığım 30 yaş ve altı için çok yüksek bir kesim böyle.
Ha 'yattilar seviştiler bilmemne' diyemem, bence sarılıp uyuma ihtimalleri daha yüksek.
Hiç de öyle bir dünya yok yani 'ben açığım diye gezip tozmak,öpüşmek istiyorlar' diye.
İnsan sevgilisi ile gezip tozmak ve öpüşmek ister. Bu böyledir yani:)
Merak etme, görücü usulü evlendirilen insanlar da birbirlerini kiytida mıncıklıyorlar
Emin ol saçma değil canım ayrıca kızıl renkten kastım aşırı dikkat çekici olanı sonucta bir sürü çesti varNasıl yani,kızıl saçlı kadınlara kötü gözle mi bakılıyor?Ben de iki üç yıldır kızıl,bakır tonları kullanıyorum ve hiç böyle saçma bir şey duymadım.
Benim içim kalkmıyor, mutlu oluyorum yolda Elele tutuşan, öpüşen çiftler görünce.Kiytida miparklar kucak kucağa baş örtülü baş örtüsüz hanimlar ve beylerle dolu milletin opusmesini minciklanmasini görmekten bize ne evet ama görüş alanımızda oldukları için ister istemez içimiz kalkıyor
Yok ya,çok iddialı olanları da kullandım ama sizin çevrede bir sorun var bence.Emin ol saçma değil canım ayrıca kızıl renkten kastım aşırı dikkat çekici olanı sonucta bir sürü çesti var
Böyle kızılın biraz iddiali tonu evet. Yakın bir arkadaşım da söylemişti bana
Vallaha ben kuşadasında yasıyorum bilirsiniz bilmiyorsanızda bir bakın netten kuşadasından farksız ayrıca insanlar senin yüzüne bunu söylemiyor zaten içlerinden böyle düsünüp arkandan konusuyorlarYok ya,çok iddialı olanları da kullandım ama sizin çevrede bir sorun var bence.
Bunun arkadas çevresiyle alakası yok büyüklerde öyle görüyor sizin bizim gibiler görüntünün bir sey ifade etmediğini asıl önemli olanın kalp düşünce olduğunu biliyor ama diğerleri emin olun bilmiyor çünkü türkiyeye bu asılanmıs açık giyinen kız o. dur aranıyordur keza saç rengide öyle dövmesi olan satanist piercingi olan allaha inanmıyorSaç renginden hayat tarzı analizi yapıldığını ilk defa duyuyorum. Bence yakın arkadaş çevrenizi gözden geçirin.
Vallaha ben kuşadasında yasıyorum bilirsiniz bilmiyorsanızda bir bakın netten kuşadasından farksız ayrıca insanlar senin yüzüne bunu söylemiyor zaten içlerinden böyle düsünüp arkandan konusuyorlar
Bunun arkadas çevresiyle alakası yok büyüklerde öyle görüyor sizin bizim gibiler görüntünün bir sey ifade etmediğini asıl önemli olanın kalp düşünce olduğunu biliyor ama diğerleri emin olun bilmiyor çünkü türkiyeye bu asılanmıs açık giyinen kız o. dur aranıyordur keza saç rengide öyle dövmesi olan satanist piercingi olan allaha inanmıyor
Bebisim benimde saçlarım kızıldı yalnızHayır, insanların çoğu temiz yüreklidir. O yüzden böyle şeyler düşünmezler. Siz kendinizi ve belli ki kendiniz gibi olan çevrenizi gözden geçirin.