Görünüşüm çelişkili mi hayata dair

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle başınız sağolsun.
Benim fikrim de çelişki yarattığı yönünde.
Tesettürlü bir kadının, alkollü bir mekanda takılması da aşırı cringe bir durum gibi geliyor bana.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Ne ayranım dökülsün durumları da olabilir bilemedim.

İster istemez görüntünüz farklı bir imaj oluşturuyor olabilir karşı tarafta ama zaten öyle insanları filtrelemek açısından bir nevi işlevsel bir durum aynı zamanda sadece aradıgınız kişiyi bulmanız zaman alır günümüzde düzgün sizin istediğiniz bir erkek bulmak zaten zor. Diğer türlü olsanız gelirler size o tip insanlar kendini dürüst namuslu temiz gösterir evlenene kadar sonra tanırısın bence oyüzden bu durumu avantaja çevir derim evlenince istersen daha kapalı bir imaj oluşturursun

sevgili anlamındaki kişiler olsun dolayısıyla şaşırıyor ve tam cinsellik beklemeseler de gezip tozup öpüşme vs isteyen kişiler oluyor.m.
Goruculerin,kapalilarin gezmeyip öpüşmeyip öyle evlendiklerini mi sanıyorsun?
Cok kalabalık bir muhafazakar arkadaş çevrem var, istisnasız hepsi sevgilisinin yanında açıklar, kamerada konuşurken-evden foto gönderirken falan açıklar yani. Defalarca tanık oldum.
Hatta bir muhafazakar arkadaşım (ki ilahiyat mezunu ve aile isteğiyle değil,kendi isteğiyle kapanan, günlük hayatta faize bulaşmamak için kredi kartı bile kullanmayan bir kız) sevgilisiyle yan şehirde bir yere gitmek istemişt, heves etmiş. Beni de paravan olarak yanında taşıdı. Hani ailesine foto atmaya orada olayım diye orada kamp yaptık, benim asla bir orucunu kaçırmayan arkadaşım çocukla kaldı - ki geçen yıllar içinde evlendiler.
Ya da üniversitede yine kendi isteğiyle kapanmış, okula başörtüsü ile giremediği için üzülen bir arkadaşım vardı,yani aile isteği falan değil. Sevgilisi geldiğinde boşuna öğrenci bütçesiyle otelde kalmasın diye bizden rica etmişti, iki gün kalabilir mi,sadece akşamdan akşama gelir diye. Ben zaten tatilde olacaktım,boş odam için. Tamam dedik, tek çocuk kalacak zannediyorduk, kızla kalmışlar :) onlar da şimdi evli ,iki çocuklu bir çift oldu . Yine üniversitede 3 ay yanında kaldığım kapalı kızın da sevgilisi de o evde yaşıyor gibi bir şeydi (onlar da evlendi mezuniyetten sonraki yıl)
Eski sevgilimin arkadaş grubu vardı, o gruptaki kapali kızlar da ayni benim gibi Allah'ın günü çocukların evdeydi, kuzenlerim desen aynı şekilde, eşleriyle sevgililik zamanlarında diğer kuzenlerin işbirliğiyle kalmisliklari olmus..
en son ramazandan hemen önce arkadaşımı ziyaret etmistim. Ev arkadaşı sevgili yapmış, kız tüm hafta cocuktaymis, sonradan getirdi cocuk, elinde çantayla geldi kız. Çocuğa da yemek yaptı falan, gayet saci açık şekilde (onlarda da çocuk evlilik teklif etmiş, sene bitmeden aileleri tanıştırıp evlenmeyi düşünüyorlar)
Daha üst nesilin bilmem ama bu saydığım 30 yaş ve altı için çok yüksek bir kesim böyle.
Ha 'yattilar seviştiler bilmemne' diyemem, bence sarılıp uyuma ihtimalleri daha yüksek.
Hiç de öyle bir dünya yok yani 'ben açığım diye gezip tozmak,öpüşmek istiyorlar' diye.
İnsan sevgilisi ile gezip tozmak ve öpüşmek ister. Bu böyledir yani:)
Merak etme, görücü usulü evlendirilen insanlar da birbirlerini kiytida mıncıklıyorlar

1 görücü usulüyle kesinlikle evlenme, evin araban dükkanın için bir sürü hanzo kapında kuyruk olur. Çok pişman olursun.
2 psikolojik destek al, kişiliğinde oturmamış yanlar var, önce kendini iyice tanımalısın
3 17-34 yaş arası sadece kızıl saç kullandım kimse fahişe muamelesi yapmadı. Bunu kafandan at. Yok öyle bir imaj
4 namaz kılıyorsun diye kapanmak zorunda değilsin. İbadetlerini yapıp açık giyinen bir sürü insan tanıyorum.
5 el ele tutuşup iki öpüşmekten bence kimseye zarar gelmez. Önüne gelen herkesle yapmadıktan sonra. Kaldı ki bu kişiler önce içine sinecek sonra bu noktalara gelinecek.

Dediğinizi anladım ama tam tersi de geçerli değil mi? Yani benim dış görüntümden dolayı baştan yaklaşmayacak olan erkeklerdeyse aradığım kişi? Bi de gerçekten geleneksel muhafazakar değil dindar olsun çok istiyorum ama kendim de değişmem gerekiyor bu durumda

çok şaşkınım şu an. Peki bunları yaşarken iki taraf da neden dikkat etmiyor hem kendi istekleriyle kapanmışlar hem de bu şekilde nasıl doğru geliyor? Yani benim durumumun farklı bir noktası gibi oluyor gerçi. Ama gerekçeleri hormonlar vs şeklinde mi?

Aslında ilişkilerde yapılan sık hata kendini açık etmektir erkekler şeytan gibidir ne isterseniz onu duyururlar size. Böyle olunca sizi bu şekilde tanırlarsa tabiki nabzınıza göre şerbet verirler. Oyüzden evlilik öncesi flört evresinde ilk zamanlar ters psikoloji ile mutlaka adayları deneyin. Diyelimki çocuk seven birisiniz ben çok çocuk istemem deyin karşı tarafın duruşu ve görüşünü ozaman daha net görürsünüz. Bir arkaşım vardır sizin gibi bir yaşama sahip düzgün birini aradı biride geldi evlilik öncesi hepimiz diyorduk maşallah düzgün biri evlilik sonrası işi alkole bile vardırdı Oyüzden iyice deneyin karşınızdakini böyle daha iyi tanırsınız

Birincisi bana ne:)
İkincisi sence yargılayacak bir insan olsam insanlar benim yanımda daha dikkat etmezler mi
İnsan sevgilisi ile başbaşa bir haftasonu geçirmek ister, bunda çok anormal bir durum yok ki. İlla evinde kaldığın insanla 'sabahlar olmasin' minvalinde bir seyler yasamak zorunda değilsin. Ben de yaşım daha gençken, kendimi ileriki adımlar için hazır hissetmezken sevgilimle sadece masumca sarılıp uyuduğum uzun yıllar geçirdim onlarinkinin de böyle olduğunu düşünüyorum.

Beş vakit olmasa da kandillerde namazımı kılarım,duamı ederim,Kur'an-ı Kerim okurum,orucumu tutarım,duaları ezbere bilirim.
Ama saçımı da boyarım,açık da giyinirim,yazın denizde bikini de giyerim,eğlencenin dibine de vururum.
Çelişki olsa ne olacak,kime ne?
Allah ile kul arasında değil mi hem.
Dört dörtlük bir şekilde yaşamıyorum maneviyatımı belki ama kim dört dörtlük yaşayabiliyor ki?

Çok teşekkürler. Görücü usulü olacaksa mal varlığımdan bahsetmeden isterim tabi ki. Çünkü kendi karşıma çıkanlar hep seküler tarzda oluyor. Gerçekten değişmem gerektiğini hissediyorum :/

erkeklerin kiyafetinden düsünce yapisi anlasilamasa da kadinlar da evet kıyafetinden insan ister istemez bir yargıya varıyor
Kızıl saclilara o gözle bakildigini bilmiyordum

erkeklerinde tipinden yargiya variyoruz

Çok teşekkür ederim

40 yaştan sesleniyorum, benim yaş grubu da öyleydi görüntülü konuşma hariç

Çok teşekkür ederim. Son cümlenizi biraz daha açabilir misiniz? Sevgili tercihlerinizi değiştirmelisiniz derken neler yapmalıyım mesela?
eğer teklifler geliyorsa, daha mutaassıp olanlarınki değerlendirmek gibi mesela, sıkça alkol alan daha rahat yaşayanları elemek gibi mesela. ama tabi bunlar her zaman büyük ipucu vermiyor.

40 yaştan sesleniyorum, benim yaş grubu da öyleydi görüntülü konuşma hariç
Benim saydığım çoğu kişi sonradan o cocuklarla evlendi. Yani her sevgilileriyle böyle değillerdir tabii ki. Ama sevdikleri, ciddi düşündükleri,konuşmalara doyamadiklari insanlarla neden arasıra beraber kalmasinlar ki?
O bizim evde manitiyle kalan kızin şimdi iki çocuğu var. Bursa'ya gittiğimde görüşmüştük birkaç sene önce. Demişti ki o günleri anarken 'evlilik başka ama o heyecanların tadı başka. Hayatımın en güzel günlerindendi'

Nasıl yani,kızıl saçlı kadınlara kötü gözle mi bakılıyor?Ben de iki üç yıldır kızıl,bakır tonları kullanıyorum ve hiç böyle saçma bir şey duymadım.

Bir sürü arkadaşım var saçları kızıl. Hiç bu şekilde düşünmedim. Düşünüldüğünü de sanmam. Aslında nasıl hissederseniz karşı taraftan öyle çekiyorsunuz. Ben de açığım olabildiğince uyarım dini görevlerime. Aksattıklarımda olur. Aslında bu şekilde biraz arada kalıyoruz. Yani iki taraf içinde uygun değilim ne çok dindarım ne çok açık. O nedenle biraz daha zor eş seçimi işi. Bence nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşayın. Bir kere geliyoruz dünyaya.

Ben değişmene taraftar değilim, aslında böyle mutlusun çünkü. Sen şu an hayat arkadaşının yokluğunu hissediyor ve geç kaldığını düşünüyorsun. Hayat arkadaşına denk gelmek öyle kolay değil, sabırlı ol, hayatın tadını çıkarmaya bak. Vakti gelince mutlaka karşılaşacaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…