• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemle iletişimim ne yapmalıyım?

ne güzel siz iyi geçinin ama size gelene geldiği kadar gidin

yani görümce sizi sevmek zorunda değil keza siz de onu sevmek sorunda değilsiniz

iyi geçinmek her an canım cicim olmak değil ki

yani görümcem herkesle muhabbetli de benimle değil

çok da tınnn

bir seferinde yeni evliyim bir yorum yaptı ayyy herkes güler vs dedi

ben de "derim ki o gülenlere "size ne" minvalinde bir şey dedim

küstü

sofrada yaptığım yemeği yemedi vs

çok mu önemli, belki o da ses tonumu beğenmedi zira gülen dalga geçen oydu ben de ona sana ne demiş oldum vs

ortamda diğer görümcem eşim de vardı kimse de bir şey demedi konu geçti gitti

aradan 15 yılı aşkın zaman geçti

ben onu o beni gayet çözdük o bana yorum yapılmayacağını, eğer alacağı cevaba hazır değil ise benimle konuşmaması gerektiğini öğrendi

ben de onun abuk sabuk çıkışları olduğunu, takmamayı öğrendim

ama hiç ayy evimde yemeğimi yemedi bana tavır yaptı diye üzülmedim, aksine hak etmişti, küserse küssün haklı olan benim hissim oluşmuştu

eşime de bak ben haklıydım ablan böyle dedi vs demedim, eşim de yorum yapmadı

unutmuştur, şimdi sorsan hatırlamaz bile

görümce ile olan sorunu onunla çözün eşinizle değil ve eğer cidden bir sorun varsa size göre, anında söyleyin kurup sonra eşinize şikayetlenmeyin

bu arada çocuk olunca ne olur diyorsunuz ya çocuğunuz her tarzdan insan görmüş olur

görümcem oğlumdan bir eşyasını ödünç aldı

çocuk 4 yaşında görümce 37 yaşında iken bir hafta sonra getiririm dedi

oğlum bir hafta sonra diğer halasına sordu gördün mü benden aldıklarını geri getirdi mi vs

tabii ki getirmedi

oğlum bir iki sordu

sonra ben ona böyle insanlar da olduğunu, her söz verene inanmaması gerektiğini anlattım

eğer senin için önemli ise hiçbir şeyini kimseye verme vs dedim bir hayat dersi çıktı

ayyy şöyle iyi böyle iyi o senin halan deyip yalandan unutmuştur moduna girmedim

bu arada oğlum 10 yaşında, hala geri gelmedi o gidenler

aile içinde çocuğun malını istediği, diğer halasına sorduğu vs vurgulandı, malına kıymet verdiği eşyaları alan hala tarafından da takdir edildi ama giden gelmedi

özetle insanları değiştiremeyiz oldukları gibi kabul edip kendi hayatlarımızı ona göre konumlandırmalıyız
15 yıl... benim için büyük bir tecrübe yorumlarınız.
Benim nişanlılık zamanımda da eşimin sürekli ben karışmam mesafeni sen belirle kısmını anlamıyordum. Ailesiyle aramın iyi olması birbirimizi sevmemiz için attığı hiçbir adım yok, bu umrunda değil.
Mesela nişanlıyken ben ablasıyla konuşurdum, onlara gitmek için plan yapardık. Eşim bana derdi ki “bana sordun mu”. Yani ben ne de olsa ablasına gideceğiz mutlu olur düşüncesindeyken o böyle derdi.
Bana tuhaf geliyor. Ya bizi koruyor benim aramın iyi olmasını önemsemeyerek. Ama onları da çok seviyor. İnsan neden iyi olsun istemez ki. Size açıklamaya çalışıyorum durumu. Burada eşimin hiç yapıcı olmama durumu da var.

15 yıl... benim için büyük bir tecrübe yorumlarınız.
Benim nişanlılık zamanımda da eşimin sürekli ben karışmam mesafeni sen belirle kısmını anlamıyordum. Ailesiyle aramın iyi olması birbirimizi sevmemiz için attığı hiçbir adım yok, bu umrunda değil.
Mesela nişanlıyken ben ablasıyla konuşurdum, onlara gitmek için plan yapardık. Eşim bana derdi ki “bana sordun mu”. Yani ben ne de olsa ablasına gideceğiz mutlu olur düşüncesindeyken o böyle derdi.
Bana tuhaf geliyor. Ya bizi koruyor benim aramın iyi olmasını önemsemeyerek. Ama onları da çok seviyor. İnsan neden iyi olsun istemez ki. Size açıklamaya çalışıyorum durumu. Burada eşimin hiç yapıcı olmama durumu da var.
Eşinizin zoruyla aranız iyi olmaz ki görümcenizle.
Sizinle konuşmuyor belki ama ablasının yaklaşımını bildiği için mesafeli olmanızin daha iyi olacağını düşünüyor olabilir.

Size bırakmış aslında, ama sizde iyi olmak çabasindasiniz.
Eş ailesi kaç yaşından sonra giriyor hayatlarımıza, mecburi bir ilişki, frekans tutar çok yakın da olabilirsiniz ama tutmuyorsa bunu gerçekten dert etmeye gerek yok. Saygı çerçevesinde sürdürürsünüz ilişkinizi.

Esinizle aranızda çok mu yaş farkı var acaba? Ondan çekiniyorsunuz çok açık. Buda ailesiyle ilişkilerinizde rahat davranmaniza engel oluyor.

İnsan neden iyi olsun istemez ki. Size açıklamaya çalışıyorum durumu. Burada eşimin hiç yapıcı olmama durumu da var.

iyi olmasına neden gerek olsun ki

herkes yerinde iyi olsun

yani ille de görümcem ile (eş tarafından bakarsak ablası ile) anlaşmaya zorlasa daha mı iyi

ikiniz ayrı ayrı insanlarsınız ama birbirinizle tek ilişkiniz eşiniz

yarın eşinizle ilişkiniz biterse görümce kim ki dersiniz

iyi geçinilmesi değil, saygı çerçevesinde ilişki yeter

adam dayatsa ille de ablam ablam dese haklısınız da bana ne sizin ilişkinizden modunda, sizi de onu da zorlamıyor

bu arada onu da ayrı sever, sizi de ayrı sever

siz görümce ile küsseniz de eşiniz hem sizi hem görümcenizi sever

bence bu iyi geçinelim, iyi olalım, hep birlikte mutlu mesut olalım isteğinizi biraz törpüleyin

yani herkesle iyi olmak gerekmez, hatta karşıdaki iyi olmak istemiyorsa zorla iyi olmak da olmaz

ayrıca da siz de bir bireysiniz istekleriniz, sevdikleriniz sevmedikleriniz var ben herkesle iyi geçinirim olmaz ki

siz kendiniz olun, çevrenizde sizinle uyumsuz insanlar da olabilir, onlarla ilişkiyi sınırlı tutmak sizi kötü insan yapmaz

Sizinle konuşmuyor belki ama ablasının yaklaşımını bildiği için mesafeli olmanızin daha iyi olacağını düşünüyor olabilir.

Eş ailesi kaç yaşından sonra giriyor hayatlarımıza, mecburi bir ilişki, frekans tutar çok yakın da olabilirsiniz ama tutmuyorsa bunu gerçekten dert etmeye gerek yok. Saygı çerçevesinde sürdürürsünüz ilişkinizi.

Esinizle aranızda çok mu yaş farkı var acaba? Ondan çekiniyorsunuz çok açık. Buda ailesiyle ilişkilerinizde rahat davranmaniza engel oluyor.
9 yaş var😌

iyi olmasına neden gerek olsun ki

herkes yerinde iyi olsun

yani ille de görümcem ile (eş tarafından bakarsak ablası ile) anlaşmaya zorlasa daha mı iyi

ikiniz ayrı ayrı insanlarsınız ama birbirinizle tek ilişkiniz eşiniz

yarın eşinizle ilişkiniz biterse görümce kim ki dersiniz

iyi geçinilmesi değil, saygı çerçevesinde ilişki yeter

adam dayatsa ille de ablam ablam dese haklısınız da bana ne sizin ilişkinizden modunda, sizi de onu da zorlamıyor

bu arada onu da ayrı sever, sizi de ayrı sever

siz görümce ile küsseniz de eşiniz hem sizi hem görümcenizi sever

bence bu iyi geçinelim, iyi olalım, hep birlikte mutlu mesut olalım isteğinizi biraz törpüleyin

yani herkesle iyi olmak gerekmez, hatta karşıdaki iyi olmak istemiyorsa zorla iyi olmak da olmaz

ayrıca da siz de bir bireysiniz istekleriniz, sevdikleriniz sevmedikleriniz var ben herkesle iyi geçinirim olmaz ki

siz kendiniz olun, çevrenizde sizinle uyumsuz insanlar da olabilir, onlarla ilişkiyi sınırlı tutmak sizi kötü insan yapmaz
Çok teşekkür ederim gerçekten... bunu deneyeceğim🙏🏻 Bir iyi bir kötü olmasıydı beni rahatsız eden, artık dikkate almayacağım.

Yaş farkı etki ediyordur belki de olabilir gerçekten. O çok daha duygusuz yaklaşıyor aile ilişkilerine. Benim aileme, tamamen mantıken yaklaşıyor. Ama mantıkla yürünür mü bir ömür bilemedim.

abla da sizden 10 yaş büyük yani

ben hep bu abla denilen kişinin bir iki yaş büyük olduğunu düşünmüştüm

yani siz 24 o 26 gibi

bence mesafe gerekir cidden yaş farkı fazla

görümcem benden 8 yaş büyük

bir dönem 35 yaş bunalımında idi

sen anlamazsın işte 35 olunca her şey değişiyor derdi

sonra 40 oldu, o zaman da ayrı bir bunalım

kendisi memnuniyetsiz, her şeyi kafasında kuran, sağlık vs takıntıları olan bir tiptir

ben 41 oldum hala onun o anlattığı süreçlere ulaşamadım

her birey farklı bir de 10 yaş büyük görümce ile de frekansının tutmaması çok olağan

görümcen de konu açacak belki, çocuk çocuk davranışları var diye zira onun bulunduğu yerden bazı hareketlerin çok toyca gelebilir

kimse ile iyi olmaya çaba gösterme, sen kendinle eşinle iyi olur, diğerlerine de saygı çerçevesinde asgari ilişkiyi kur yeter

abla da sizden 10 yaş büyük yani

ben hep bu abla denilen kişinin bir iki yaş büyük olduğunu düşünmüştüm

yani siz 24 o 26 gibi

bence mesafe gerekir cidden yaş farkı fazla

görümcem benden 8 yaş büyük

bir dönem 35 yaş bunalımında idi

sen anlamazsın işte 35 olunca her şey değişiyor derdi

sonra 40 oldu, o zaman da ayrı bir bunalım

kendisi memnuniyetsiz, her şeyi kafasında kuran, sağlık vs takıntıları olan bir tiptir

ben 41 oldum hala onun o anlattığı süreçlere ulaşamadım

her birey farklı bir de 10 yaş büyük görümce ile de frekansının tutmaması çok olağan

görümcen de konu açacak belki, çocuk çocuk davranışları var diye zira onun bulunduğu yerden bazı hareketlerin çok toyca gelebilir

kimse ile iyi olmaya çaba gösterme, sen kendinle eşinle iyi olur, diğerlerine de saygı çerçevesinde asgari ilişkiyi kur yeter
Görümcem kendi kv ile de iletişimi yok. O eşini kendi ailesine içgüveysi gibi almış durumda. Baskın. Herkes için sıkıntılı bir tip. Ben biraz alıştım da bir ömür nasıl sürer onun için çok dertlenmiştim. Ama öyle böyle geçecek inşaallah.

Yaş farkı etki ediyordur belki de olabilir gerçekten. O çok daha duygusuz yaklaşıyor aile ilişkilerine. Benim aileme, tamamen mantıken yaklaşıyor. Ama mantıkla yürünür mü bir ömür bilemedim.

şimdi bu eşinin yaşı önemli yani adam 35 üstü ise evet mantıkla yaklaşır

yani 35 yıldır hayatımda olmayan, hayatıma benim seçerek dahil etmediğim birilerini neden seveyim ki

gerekli saygıyı gösteririm olur biter, mıç mıç bir ilişkiye gerek yok

muhtemelen o senden de ailesine yönelik böyle bir tavır bekliyor ama sen ille de sıkı fıkı olalım düşüncesindesin

kimseyi zorla sevemeyiz hele de hayatımıza eşimizi aldık diye onun ailesini sevme sorunluluğumuz yok, genel toplumsal davranış biçimlerine uygun görüşür, saygı duyarız ama ille de çokkkk sevmek zorunluluğu yok, ha kafan uyar iyi olursun tıpkı komşu gibi

örneğin taşındın iki komşu var birisi seninle yaşıt, geçmiş yaşam deneyimleri, bulunduğu konum benzer, diğeri de 10 yaş büyük onun çoluğu çocuğu var, hayatı daha farklı

ilk önce hangisi ile ilişki kurarsın, ikisine de aynı şekilde mi davranırsın

sonrasında kiminle kafan uyarsa onunla görüşürsün de muhtemelen sana benzeyen kişi ile hayat deneyimi daha benzer olanla iyi olursun

diğer komşu ile sıkı fıkı olmamak seni kötü biri yapmaz

Belki kadının bir derdi oluyor. Neden Her şeyi üzerinize alınıyorsunuz ki! Sanki kadının hayatının merkezi sensin!

şimdi bu eşinin yaşı önemli yani adam 35 üstü ise evet mantıkla yaklaşır

yani 35 yıldır hayatımda olmayan, hayatıma benim seçerek dahil etmediğim birilerini neden seveyim ki

gerekli saygıyı gösteririm olur biter, mıç mıç bir ilişkiye gerek yok

muhtemelen o senden de ailesine yönelik böyle bir tavır bekliyor ama sen ille de sıkı fıkı olalım düşüncesindesin

kimseyi zorla sevemeyiz hele de hayatımıza eşimizi aldık diye onun ailesini sevme sorunluluğumuz yok, genel toplumsal davranış biçimlerine uygun görüşür, saygı duyarız ama ille de çokkkk sevmek zorunluluğu yok, ha kafan uyar iyi olursun tıpkı komşu gibi

örneğin taşındın iki komşu var birisi seninle yaşıt, geçmiş yaşam deneyimleri, bulunduğu konum benzer, diğeri de 10 yaş büyük onun çoluğu çocuğu var, hayatı daha farklı

ilk önce hangisi ile ilişki kurarsın, ikisine de aynı şekilde mi davranırsın

sonrasında kiminle kafan uyarsa onunla görüşürsün de muhtemelen sana benzeyen kişi ile hayat deneyimi daha benzer olanla iyi olursun

diğer komşu ile sıkı fıkı olmamak seni kötü biri yapmaz
Ben biraz aceleci mi davranıyorum aynı zamanda , 3 ay oldu evleneli😌

Hasta: suratımı asıyorum hep
Doktor: bipolar bu.

Ahshejeje.

Konu sahibi suratına bakmayın siz de. Göğe bakın.
Yalnız ben bazı üyeler gibi atmasyon şekilde hastalık fikri sunmadim
Ablam psikiyatrist

Böyle konuları genelde kendisine okurum :) öyle yazarm

İsterseniz sizde tıp okuyup tus sınavıyla psikiyatri bölümünü kazanabilirsiniz .....

İnsan kendine yapılanı anlar. İlla görümcem değil başkası olsa da aynı başlığı açardım. Ortamda suratının sadece bana olduğunu hissedebiliyorum. Çünkü en son aldığı bir şey için teşekkür ettiğimde “kardeşim söz konusuysa” diye cevap vermişti. Öyle işte.

Hem "karakteri böyle" diyorsunuz hem de sadece size böyle davrandığını söylüyorsunuz. Bir karar verin isterseniz.
Bilmem kaç yaşındaki kadının karakteri size göre şekillenmiş olamaz herhalde.

"Kardeşim söz konusuysa" dediği konunuzu hatırlıyorum. Onda da bir şey yoktu. "Kardeşim söz konusu olunca akan sular durur" demek istemiş işte. Buradan size tepkili olduğu sonucuna nasıl vardınız?

Ya yaşınız küçük ya çok sıkılıyorsunuz ya da sürekli gelin-görümce çekişmesi yaşanan bir ortamda büyüdünüz, kendinize sorun arıyorsunuz.

Bence tüm bu durumlar insan ilsikilerinde tecrübesiz olmanizdan kaynaklaniyor. Zamaninda nerde müdahele gerekitigini gerekmedigini daha iyi anlarsiniz ve zamanla bosvermeyi de. Inanin insanlarin hal ve hareketlerine fazla anlam yükleyince sadece sizin huzurunuz kacar cünkü insanlar bildigini okumaya devam eder. Ben bazi ortamlarda politikaci suratimi kullanirim: Oy toplayacak kadar güler yüzlü, ama gerektigi kadar resmi. 🤓

Hem "karakteri böyle" diyorsunuz hem de sadece size böyle davrandığını söylüyorsunuz. Bir karar verin isterseniz.
Bilmem kaç yaşındaki kadının karakteri size göre şekillenmiş olamaz herhalde.

"Kardeşim söz konusuysa" dediği konunuzu hatırlıyorum. Onda da bir şey yoktu. "Kardeşim söz konusu olunca akan sular durur" demek istemiş işte. Buradan size tepkili olduğu sonucuna nasıl vardınız?

Ya yaşınız küçük ya çok sıkılıyorsunuz ya da sürekli gelin-görümce çekişmesi yaşanan bir ortamda büyüdünüz, kendinize sorun arıyorsunuz.
Tamamen boş bir yorum.
Benimle derdiniz ne ? Benim anormal bulduklarımı normal buluyorsanız, bana göre siz de anormalsiniz. Bu durumda anlaşamayacağız.

Tahmin edeyim siz 20li yaslarin ilk yarisindasiniz esiniz de 30'a yakin. Yas farki ve iletisim eksikligi sebebi ile esiniz ile acik bir iletisim kuramamissiniz, bu sorularinizin cevabi ve ne yapmaniz gerektigi hep esinizde bitiyor aslinda. Her seyi goze alip esinizle bu boyle olmaz, bu konular uzerine konusabilmeliyiz konusmasi yapmaniz icin evliliginizin en basi cok uygun bir zaman. Bir hayati paylastiginiz kisiyle her akliniza takilani acikca konusamayacaksaniz kiminle konusabilirsiniz ki?

Bir de insanlarin duygularini belli etmesi ile ilgili bilgi eksikliginiz oldugunu dusunuyorum. Tam tersi yetiskinlik donemi duygularini acikca belli edebileceginiz donemdir, cocukluk doneminde ebeveynlerimiz duygularimizi regule etmemizi saglar, onlardan ogreniriz biz de. Sanirim sizin duygularinizi acikca ifade etmenize hic izin verilmemis ki bu size yanlis geliyor.

Back