- 28 Ocak 2021
- 842
- 254
- 53
15 yıl... benim için büyük bir tecrübe yorumlarınız.ne güzel siz iyi geçinin ama size gelene geldiği kadar gidin
yani görümce sizi sevmek zorunda değil keza siz de onu sevmek sorunda değilsiniz
iyi geçinmek her an canım cicim olmak değil ki
yani görümcem herkesle muhabbetli de benimle değil
çok da tınnn
bir seferinde yeni evliyim bir yorum yaptı ayyy herkes güler vs dedi
ben de "derim ki o gülenlere "size ne" minvalinde bir şey dedim
küstü
sofrada yaptığım yemeği yemedi vs
çok mu önemli, belki o da ses tonumu beğenmedi zira gülen dalga geçen oydu ben de ona sana ne demiş oldum vs
ortamda diğer görümcem eşim de vardı kimse de bir şey demedi konu geçti gitti
aradan 15 yılı aşkın zaman geçti
ben onu o beni gayet çözdük o bana yorum yapılmayacağını, eğer alacağı cevaba hazır değil ise benimle konuşmaması gerektiğini öğrendi
ben de onun abuk sabuk çıkışları olduğunu, takmamayı öğrendim
ama hiç ayy evimde yemeğimi yemedi bana tavır yaptı diye üzülmedim, aksine hak etmişti, küserse küssün haklı olan benim hissim oluşmuştu
eşime de bak ben haklıydım ablan böyle dedi vs demedim, eşim de yorum yapmadı
unutmuştur, şimdi sorsan hatırlamaz bile
görümce ile olan sorunu onunla çözün eşinizle değil ve eğer cidden bir sorun varsa size göre, anında söyleyin kurup sonra eşinize şikayetlenmeyin
bu arada çocuk olunca ne olur diyorsunuz ya çocuğunuz her tarzdan insan görmüş olur
görümcem oğlumdan bir eşyasını ödünç aldı
çocuk 4 yaşında görümce 37 yaşında iken bir hafta sonra getiririm dedi
oğlum bir hafta sonra diğer halasına sordu gördün mü benden aldıklarını geri getirdi mi vs
tabii ki getirmedi
oğlum bir iki sordu
sonra ben ona böyle insanlar da olduğunu, her söz verene inanmaması gerektiğini anlattım
eğer senin için önemli ise hiçbir şeyini kimseye verme vs dedim bir hayat dersi çıktı
ayyy şöyle iyi böyle iyi o senin halan deyip yalandan unutmuştur moduna girmedim
bu arada oğlum 10 yaşında, hala geri gelmedi o gidenler
aile içinde çocuğun malını istediği, diğer halasına sorduğu vs vurgulandı, malına kıymet verdiği eşyaları alan hala tarafından da takdir edildi ama giden gelmedi
özetle insanları değiştiremeyiz oldukları gibi kabul edip kendi hayatlarımızı ona göre konumlandırmalıyız
Benim nişanlılık zamanımda da eşimin sürekli ben karışmam mesafeni sen belirle kısmını anlamıyordum. Ailesiyle aramın iyi olması birbirimizi sevmemiz için attığı hiçbir adım yok, bu umrunda değil.
Mesela nişanlıyken ben ablasıyla konuşurdum, onlara gitmek için plan yapardık. Eşim bana derdi ki “bana sordun mu”. Yani ben ne de olsa ablasına gideceğiz mutlu olur düşüncesindeyken o böyle derdi.
Bana tuhaf geliyor. Ya bizi koruyor benim aramın iyi olmasını önemsemeyerek. Ama onları da çok seviyor. İnsan neden iyi olsun istemez ki. Size açıklamaya çalışıyorum durumu. Burada eşimin hiç yapıcı olmama durumu da var.