Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

Ben konu sahibini çocuk konusu dışında haksız buldum msn de görüşme demek ne demek neyse bu konuyla alakalı zaten yazmıştım ..

Tabiki kardeşinde eşinde yeri ayrıdır ,kıyas bile yapılamaz kardeşimin eşi başımızın tacıdır ,ben yokken kardeşimin hastalığında üzüntüsünde yanında olacaktır ,yatak arkadaşıdır ,gelini üzsem kardeşim üzülecek ,gelin beni üzse yine kardeşim üzülecek ikimizinde ortak noktası aynı bunu göz önüne alarak daha olgun davranmak lazım demeye çalıştık konu sahibine ama öyle yorumlar varki sanki savaş alanında gelin görümce mutlaka birisi birini yenmek zorunda ,yahu ne oluyor her evde huzursuzluk olur ama tutupta şunu yap bunu yap şöyle gıcık et diye yorumlar yapılırsa insanlar etkilenir ,biraz daha sağduyulu yorumlar olmalı..

diyosunuz ya burda...baska bi konuyada ''mini etek tartısması'' yazdgınız tarih 10.03.2012

Son düzenleme:
Tamamını okumadım bikaç sayfa okudum evli değilim abim var ve o evli.
Çocuk konusu tam bi fiyasko orası saçmalık çok haklısınız. Ama hata eşinizde.
Fakat saçma olan bir başka durum ablasıyla msnde konuşmasına telde haberleşmesine karışmak.
Ben abimle her gün konuşurum , abimle mesajlaşırım. Abimle kavga ederim , bana bağırır çağırır.
Abimi yüz adama yüz kocaya değişmem.
Abim herzaman şöyle söyler sen benim gözbebeğimsin. Çünkü biz bir kardeş toprağa koyduk. Can nedir acısı nedir iyi biliriz. Bunu bilmeyenler burda atıp tutuyor konuşamaz alnını karışlarım. Ne kadar iticisiniz ya. Sizle mi doğmuş bu adam. Nasıl alın karışlıyorsunuz herkes sizin gibi aile duygularını yitirmiş mi olmalı ?
Abim benim için annemden babamdan bile önce gelir.
Canımın en içi benim en kıymetlimdir.
Abimle arama kimse giremez.
İki kardeş arasına girmeye çalışan insanlar kusura bakmayın kim olursa olsun kıskanç ve hasettir.
Yengemin 2 erkek kardeşi var hergün konuşurlar iletişim halindedirler , abim asla müdahale edemez.
Herkesin yeri ayrıdır bu hayatta. Ben abimle konuştuğum kadar yengemle konuşamam.
Siz kardeşinizle ayda 2 kez konuşuyorsunuz diye kocanızda böyle yapacak değil.
Ki şuda var burada görümcenizi kıskanan sizsiniz. Burda bunu kimse gözardı etmesin.
Görümcenizin hatası yok mu muhakkak vardır ama bu kesinlikle kardeşinle hergün konuşmak değil (!)

Son düzenleyen: Moderatör:
pea okuduğum kadarıyla halen daha kardeş eşden daha önemlidir diyorsun!
daha önemlidir demenden ziyade ikisininde sevgisi farkldır desen daha pozitif olacak.
diğer türlüsü hiç bir kadının kabullenemeyegi türden bir bakış açısı oluyor.
evliliğinin 1.yılında senin bu fikirlerin artık kalmaycak,bazı düşüncelerin tam anlamıyla oturacak.
dünde söylediğim gibi evlilik bambaşka bir seydir.içine girmeden anlayamassın...

kardeş arasına girilmez, eş de anadan bacıdan kıskanılmaz.. ben böyle bilirim.. hiç girmedim nişanlımla görümcemin arasına, artık ben varım birbirinizi daha az sevin, birbirinizi daha az arayın, birbirinizi daha az önemseyin !!! demedim !! diyenden de hiçç hoşlanmadım.. haaa şunu da bilirim, bir sözü vardır büyüklerimizin "damadın iyiyse kızından bil, gelinin iyiyse oğlundan bil" diye , şimdi de diyorum ki sevgili konu sahibi , görümcen kötüyse eşinden bil.. görümcenin sana bir saygısızlığı varsa, seni yoksayıyorsa, haddini aşiyorsa, senin arkandan konuşuyorsa, gene eşinden bil !! o haddi ona vermeyecekti.. zaten kardeşinin çocuğu olmadiği için bebek sahibi olmayi erteleyerek sana en büyük saygısızlığı yapiyor.. o nedenle seni çok da haksız bulmuyorum lakin bir suçlu ariyorsan odağini görümcenden çek, eşine yoğunlaştir, senin arkandan konuşuldu diye 2 kere nişan atmaya kalkmış bir adam , asıl sorgulaman gereken görümcen değil eşin.. görümcen de sana saygısızlık yapiyosa haddini aşiyorsa yuvana karişiyor huzurunu bozuyorsa gene görümcenden bilme, inan bana eşinden bil..

msjınızın tamamı;

aaaa diyip kalakaldım valla. bencilmi biraz sanki?insan karısı için canını verir,ne demekmiş öyle benim yanımda giyme başım belaya girer! çok garip ama değişmezki huy bu.

ve boyle bir açıklamada bulunma gereği duyuyorsunuz Haklı Çıkma adına;

inanın son çırpınışlarınızdan başka bişey değil

bu arada siz kaç kişinin yorumuna saygı duydunuz da şimdi benden SAYGI bekliyorsunuz ?!

saygı görmeyi haketmek için önce saygılı olmak gerekir

sadece komiksiniz,birtek böyle mi öne çıkabileceğinizi sanıyorsunuz:)neyse zaten okuyanlar karar verir nerde ne demek istediğime,tabii ki insan karısı için canını verir,kadın namusudur erkeğin, hala aynısını söylüyorum,idrak yolları enfeksiyonu bu olsa gerek...

sizin saygınızı haketmesem de olur aslında düşündüm de,gereksiz yani.
o sakız çiğneme hareketli smiley da tam yakışmış size.

ana bacı kardeş eşten önce olamaz hepsinin yeri ayrı..

ana baba başımızda baki değil elbet göçüp gidecekler ..

kardeş deseniz düştüğünüzde kaç tanesi bakımınızı üstlenir.? sürekli maddi manevi yardım göreceğinizin garantisi var mı?herkes bi zaman sonra tamam kardeşiz ama benimde eşim çoluğum çocuğum yuvam der kendi hayatına bakar.o büyük abla kardeşi için yuvasını dağıtır mı bakalım?.

benim babamda anamı kurban etmeye kalktı anasıyla bacısı yoluna..babaanem yatalak oldu.en büyük kazığı halam olacak kadından yedi.malesef o yaratık 'ben el adamındayım eve alamam dedi' anası için..kalp hastasıydı babam emekli olmak zorunda kaldı ve külçe gibi ağır kıpırdayamayan kadını tuvaletlere taşımak nedir bilir misiniz hasta hasta?

aklı başına geldi ama geç geldi..

baki olması gereken hem kardeşlik hem de hayat arkadaşlığıdır.herkes köşesine çekilir..ama sokak kapısından içeri girdiğinizde eşinizle varsınız.

eğer bir abla kardeşini doldurarak eşinin üzerine sıçramasına sebep oluyor şiddet uyguluyor varmı ötesi..kız dilini yolunu bilmediği ülkede kalıyor .bu büyük fedakarlık bunun kıymeti bilinsin.

kız kendimize market parası kalmıyor diyor..öbür taraftan abla ev istiyor.neyine güvenip evlendin o zaman..kendi evini kendin al..
art niyet ararım burada

adamın parasının hesabı olmaz o zaman malikane alsa kıza da batmaz zaten..

kimin başına ne geleceği belli değil kimse kimseyi eleştirmesin.içten içe kınamasın valla başınıza gelir.benim eşim nişanlım böyle de demeyin.ne hikmetse erkeklerin evlenene kadar nişanlı kıymetli evlendikten sonra aileleri..

Böyle bir enfeksiyon çeşidi varda bizim mi haberimiz yok?Hiç güleceğim yoktu" İdrar yolları enfeksiyonu" olmasın sakın .Bir ergenle muhatap oluyoruz anlaşılan.

canım boşver burda herkes kendi seviyesini bilir ,ben seviyemi bozmadan gerektiği şekilde yorumlarda bulundum..

arkadaşta seviyesini bizimle paylaşmış oldu böylelikle Zorunluluk Adına Saygı Çerçevesinde...

editörün dediği gibi tatışmaya çevirmemek gerek yoksa konu sahibin burası nede olsa kimbilir ne sıkıntısı derdi var ve bize söyleyemeden bizde ona yardımcı olamadan konu kilitlenecek en sonunda... sırf özellikle bir tartışma yaratmak bu tartışma ortamına çekilmek için yapılmış yorumlara cvp yazmamak en iyisidir.. boşver

burda kim ne yazdıysa herkes herkesin ne derece seviyesi ne derece karakter sahibi oldugunu öğrendi zaten

Bazılarının damarına basıldı anlaşılan

Haklısın kasvetliciğim.Evlenmeden,karı-koca-kayınvalide ilişkisi yaşamadan fikir sahibi olan ergenlerle münakaşaya gerek yok.Önce evlenebilmeyi başarsınlar bazıları,sonra görüşürüz dünya kaç bucakmış.Konu sahibi arkadaşa saygımdan uzatmıyorum bende.İnşallah tüm sorunlarını halleder,eşiyle mutlu olur.

Son düzenleme:
Pea yazdıklarını çok sinir bozucu buldum fakat bekar olduğunu anlayınca yatıştım inan.....

sizin için evlenmek bir başarı olabilir,haklısınız ama benim için hayatın doğal süreci...dünya kendinize ve çevrenize dar ederseniz bucaklardan ibaret zaten,aksi taktirde geniş rahat ferah.ben ikinci şıkkı seçiyorum...welcome to my world:)

eşi ve eşinin ailesi kısmındaki konulara bakıyorum da bir de karşı taraf için açılsa konular keşke.gelininden çeken kaynana, karısından çeken koca, yengesinin yüzünden kardeşine hasret kalmış kayın ve görümce falan gibi.çünkü böyle olunca insanın ruhu daralıyo.herkes kötü de bir siz melek değilsiniz heralde. nerden biliyoruz mesela konu sahibi arkadaşın eşinin ablasına ters konuşmadığını ya da sert yapmadığını,belki bebeği olmuyor diye laf yapmadığını nerden bilcezki?biz tek taraflı konu okuyoruz yorum yapıyoruz. böyle olunca da kadınlar kadınları dolduruyor.ters yap,atar yap falan falan diye.yazık.
konu sahibi arkadaş ne olursa olsun karışma kardeşler arasına girme,senin de canın sıkılmasın,kocanın da.bebek meselesinde kesinlikle haklısın zaten.ona lafım yok.

tebrik ederim arkadaşım ...pea buda sana canım

gelinden çeken bir kaynana göremessin çünkü öyle bir kaynana yok.. kaynanalar çektiriyorki gelinler konu açıyor gelinler çektirseydi kaynanalar açardı konuyu canım

Hanimlar, iyi aksamlar.
Ne diyeyim ki bazi yorumlari okurken tebessum ettim.
Rabbim sizlerinde yuzunu guldursun ins.
Olumlu olumsuz yanimda olan herkese cani gonulden tsk ediyorum.
Hadi herkes bende toplansinda, size arap kahvesi yapayim.
Yaninda da hurma ikram edeyim:))
Bugun arap ev sahibime indim.
O arapca ben turkce anlasamadik belki ama sikintimi anlamis olmali ki,oyle icten sarildi ki, nasil iyi geldi bilemezsiniz.
Hadi kimse gecikmeden gelsin.
Evlisi, bekari, coluklu, cocuksuz, toplansin herkes:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…