• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

Cok uzuldum cnm senin adina.
Ne yazikki araya sdc mesafe koymak gerekiyor.
Yoksa olur olmaz seylerle karsilasiyorsun.
Umarim esin is bulur en kisa zamanda.
Bu kayinvaliden bile olsa, baskasinin yaninda, onun duzeninde yasamak cok zor olmali.
Birde arkadasin dedigi gb, icinde tutma.
Yoksa icin icini kemiriyor ve bir yerden sonra kendi kendine sorun cikartmaya basliyorsun.
Dedigin gb herseyleri batmaya basliyor.
Birde gorumcenin esinden hos bahsetmemissin.
Bende bu yonden muzdaribim.
Ailemden kim gorduyse onu sakin basbasa kalma bununla dediler.
Nasil biri oldugunu siz dusunun artik.
Nisanimda bile resmen bana sarkintilik yapmisti.
Bense sesimi bile cikaramadim.
Esiminde bundan haberi yok:(
Bundan dolayi da iyice sogudum onlardan.

teşekkür ederim.
birden ortalığı karıştıran olmak istemedim.birde derlerya evlenince erkeklerin ailesi kıymete biniyor onlar için oylede bir durum var

o gun mevlut okunacaktı pekte uygun bir ortam değildi uzatamadım ama dun davet ettiler mesela bir bahaneyle gitmedim kendimi eri çektim şimdilik

elbette aynı ortama geleceğiz içimde kalanıda gayet guzel bir dille anlatacağım.

eşimede soylicem elbtette ama evimize geçtiğimiz zaman soylemeyi düşünüyorum tartışırsak falan kayınvalidemlerde huzur kaçırmak istemiyorum.

ogunden sonra konuştu kayınvalidem benimle ben seni anlıyorum kızım ona bakma sen uzme kendine gibi laflar etti bende sadece bu durumda olmaktan en çok ben rahatsızım bunu bilin dedim.

Cok iyi anliyorum cnm seni.
Bizimkide ayni. Ilk evlendigimiz zamanlar esimde, enistemin isleri iyi degilmis dedi.
Eeee dedim, paraya ihtiyaclari varmis.
Ki bizim paramiz yokken, hala para istiyorlar.
Borc icindeyiz biz, krediler oduyoruz, hala istiyorlar.
O zamanda cok kavga etmistik.
Esim hala bana hesap ozetlerini gostermez.
Bundan ne anlamam gerekiyor?
Arkamdan hala is ceviriyor
.

Dinimizde kadınların kazancına, malına, nereye harcadığına, kocaların ne kadar karışma hakkı vardır?
Cevap:

1. Kadına ait olan paraya kocası karışamaz. Karısından izin almadan onun malına el süremez.

2. Koca, karısının mehrini vermekle yükümlü olduğu gibi her türlü giyim, kuşam, yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları karşıladıktan sonra kadın da kocasının parasına karışamaz.

bu arada:

Resul-i Ekrem (saa): “Allah , kocasına diliyle eziyet eden kadının, gündüzleri oruç tutup geceleri ibadet etse bile kocası ondan razı oluncaya kadar ne tövbesini ne kefaretini ne de diğer amellerini kabul etmez.[3]

bunlar fetvalardır efendim.ancak işinize gelmeyeni anlamamakta diretiyorsunuz,Allaha el açıp görümceniz için kötü dileklerde bulunurken bunu da düşünün.Benim nişanlım İngilterede,ailesi ev alacak bu yıl, onlara yardım etmek için para birktireceğini söylüyor. İnşallah para biriktirir onlara kendisi ev alır(ailesi müstakbel eşimle 25 yıl boyunca ilgilendiler,okuttular,meslek sahibi yaptılar az bile yapıyor) .içimde hiçbir şekilde fitnelik yapma hissi yok,niye yapayım,para kazandıkça,Allah ona verdikçe o da ailesine versin.

nişanlım bu arada tek kelimeyle ağzımın içine bakan birisi,ne söylesem yerine getirir.işte Allah dağına göre kar veriyor.müstakbel eşim uysal ben de fitnelik yapmıyorum,şükürler olsun birbirimizi bulmuşuz.ben eğer hesapçı bir kadın olsaydım,eşim de huysuz, inatçı olurdu belki...dırdır yapmak günahtır diyor bu arada hatırlatırım.

dinimizde kadınların kazancına, malına, nereye harcadığına, kocaların ne kadar karışma hakkı vardır?
Cevap:

1. Kadına ait olan paraya kocası karışamaz. Karısından izin almadan onun malına el süremez.

2. Koca, karısının mehrini vermekle yükümlü olduğu gibi her türlü giyim, kuşam, yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları karşıladıktan sonra kadın da kocasının parasına karışamaz.

Bu arada:

Resul-i ekrem (saa): “allah , kocasına diliyle eziyet eden kadının, gündüzleri oruç tutup geceleri ibadet etse bile kocası ondan razı oluncaya kadar ne tövbesini ne kefaretini ne de diğer amellerini kabul etmez.[3]

bunlar fetvalardır efendim.ancak işinize gelmeyeni anlamamakta diretiyorsunuz,allaha el açıp görümceniz için kötü dileklerde bulunurken bunu da düşünün.benim nişanlım ingilterede,ailesi ev alacak bu yıl, onlara yardım etmek için para birktireceğini söylüyor. Inşallah para biriktirir onlara kendisi ev alır(ailesi müstakbel eşimle 25 yıl boyunca ilgilendiler,okuttular,meslek sahibi yaptılar az bile yapıyor) .içimde hiçbir şekilde fitnelik yapma hissi yok,niye yapayım,para kazandıkça,allah ona verdikçe o da ailesine versin.

Nişanlım bu arada tek kelimeyle ağzımın içine bakan birisi,ne söylesem yerine getirir.işte allah dağına göre kar veriyor.müstakbel eşim uysal ben de fitnelik yapmıyorum,şükürler olsun birbirimizi bulmuşuz.ben eğer hesapçı bir kadın olsaydım,eşim de huysuz, inatçı olurdu belki...dırdır yapmak günahtır diyor bu arada hatırlatırım.

okadar yolun başındasınki böyle konuşman için erken bence hele önce bir insanların içine gir biraz zaman geçsin
inşallah yanılmazsında mutlu olursun.

okadar yolun başındasınki böyle konuşman için erken bence hele önce bir insanların içine gir biraz zaman geçsin
inşallah yanılmazsında mutlu olursun.

tabii,tabii yolun başında olan benim...niye çünkü ben huzursuzluğu sindiremeyen bir iç yapıya sahibim,daha şimdiden ailesine diş bileyen bir yapıda değilim,ailesine masraf yapmasına karışmıyorum ve karışmıcam (üzerinde kocam bu ay ailesine ne kadar harcadı,ablası kocamı ne kadar aradı yazan muhasebe defterim olmayacak),kızkardeşiyle ailesiyle çok içli dışlı olmasından rahatsız değilim diye yolun başındayım. :)komedi valla:)
asıl hayatın sırrına vakıf olan benim.dünya malı dünyada kalır,huzur bakidir. kardeşimi eşimden önde tutarım,eşimin gözünde de ikinci sırada olmaktan gocunmam...beni ilk sıraya yerleştirecek adam bana uygun değildir zaten,annesini,babasını,kardeşini bana tabiki tercih edecek.
yanılmycağımdan emin olun,dedim ya benim çevremdeki insanlar görmeye alıştığınız türden değiller,hepsi şükürler olsun seçilmiş verilmiş gibi.

pea bence olaylara bu kadarda toz pembe bakma.senin etrafındaki insanlar seçilmiş ve verilmiş kişiler olabilir.fakat konu sahibi arkadaşın etrafındakiler seninkisi kadar seçilmiş olmayabilir.şunu söylemek istiyorum,senin yazdıgın hadisi şerifleri çok iyi biliyorum.fakat bence burada durum çok farklı.aileden aileye farklılıklar vardır.bir erkeğin evlenmiş olsa dahi ailesine bakma mecburiyetinin oldugunu,hatta amcasına dahi bakma zorunlulugunu bizzat dinin emrettiğinide biliyorum.ama burada keyfiyetten istenen şeyler var.mecburiyet olmadıgını düşünüyorum.
hal böyle iken insan bazı şeyleri sindireyemeyebiliyor.bunu dahada iyi hissedebilmen için evli olman gerekir.
bende şahsen eşimin günün her saati ablası ile konuşmasını hesap sorar gibi davranmasını hoş karşılamam!
zor durumda değillerken eşimden para istemelerini hazmedemem.
bazı şeyler düşünülerek verilebilir,emrivaki ile olursa itici ve sinir bozucu olur.
birde ne demek kadın erkeğin parasına karışamaz?böyle bir sey sence ne derece mantıklı?
bunu bir kadn olarak söylemiş olmanda son derece üzüntü verici.
evlilik nişanlılık dönemi gibi değildir.bence bu kadar naif yaklaşma....

Dinimizde kadınların kazancına, malına, nereye harcadığına, kocaların ne kadar karışma hakkı vardır?
Cevap:

bu arada:

Resul-i Ekrem (saa): “Allah , kocasına diliyle eziyet eden kadının, gündüzleri oruç tutup geceleri ibadet etse bile kocası ondan razı oluncaya kadar ne tövbesini ne kefaretini ne de diğer amellerini kabul etmez.[3]

bunlar fetvalardır efendim.ancak işinize gelmeyeni anlamamakta diretiyorsunuz,Allaha el açıp görümceniz için kötü dileklerde bulunurken bunu da düşünün.Benim nişanlım İngilterede,ailesi ev alacak bu yıl, onlara yardım etmek için para birktireceğini söylüyor. İnşallah para biriktirir onlara kendisi ev alır(ailesi müstakbel eşimle 25 yıl boyunca ilgilendiler,okuttular,meslek sahibi yaptılar az bile yapıyor) .içimde hiçbir şekilde fitnelik yapma hissi yok,niye yapayım,para kazandıkça,Allah ona verdikçe o da ailesine versin.

nişanlım bu arada tek kelimeyle ağzımın içine bakan birisi,ne söylesem yerine getirir.işte Allah dağına göre kar veriyor.müstakbel eşim uysal ben de fitnelik yapmıyorum,şükürler olsun birbirimizi bulmuşuz.ben eğer hesapçı bir kadın olsaydım,eşim de huysuz, inatçı olurdu belki...dırdır yapmak günahtır diyor bu arada hatırlatırım.

yazdıklarınızın hepsini okudum amacım sizinle tartışmak değil önce bunu belirtmeliyim.

ben görümceyim ama görümcem yok.abimin eşiyle daha onlar flört etmeye başladıklarından beri tanışırız.
abim anneme ve babama karşı olması gerektiği gibi bir evlattır.evlendikten sonrada eşinin yerinide annemlerin yerinide gayet düzgün belirlemiştir.
abimin hassas olduğu konu ben olmuşumdur hayatta.abimin eşide her daim abin seni çok seviyor sen onun hayattaki herşeyisin demiştir.
ama buna rağmen ben abimi bir aradıysam eşini 10 aramışımdır.abim bana karısından dert yanamaz izin vermem buna çünkü o bir kadın!!!
benim hemcinsim...abime kızdığı zaman eşi beni arar benimle paylaşır.bende abime kızarım çünkü olması gereken budur.abimin eşine her zaman açıktım.
abimin bana ne kadar düşkün olduğunu bilmeme rağmen bunu hiç kullanmadım.çünkü ben Allah'tan korkarım.abim evinde mutluysa bende mutluyumdur.
tabii ki zaman zaman kırgınlıklar olmuştur ben abimin eşine ''el kızı'' olarak bakarsam eğer sadece ''el kızı'' üzülmez,benim canımda üzülür.
bunun için bunu abime yansıtmadan eşiyle saygı ve sevgiyle izah ederek çözmüşümdür.şimdi çok güzel bir çocukları var.farzedelim ki abimin eşi beni istemiyor.
bende abim bana çok düşkün diye ortalığı karıştırıp abimi karısından ayırsam benim canım yeğenim benim için ne düşünür???evet ''el kızı'' üzülürse üzülsünde
benim canım doruğum ne olacak?? bana ''el kızı'' olan ona anne!!!
işte bu yüzden ben görümce olarak biraz dışarda olmam gerektiğine inanıyorum ve böyle davranıyorum.
işte bu yüzden de abimin eşi beni çok sever.
işte bu yüzden de abim beni kendi çocuğu olmasına rağmen hala küçük kız kardeşi olarak korur ve çoook sever...

pea bence olaylara bu kadarda toz pembe bakma.senin etrafındaki insanlar seçilmiş ve verilmiş kişiler olabilir.fakat konu sahibi arkadaşın etrafındakiler seninkisi kadar seçilmiş olmayabilir.şunu söylemek istiyorum,senin yazdıgın hadisi şerifleri çok iyi biliyorum.fakat bence burada durum çok farklı.aileden aileye farklılıklar vardır.bir erkeğin evlenmiş olsa dahi ailesine bakma mecburiyetinin oldugunu,hatta amcasına dahi bakma zorunlulugunu bizzat dinin emrettiğinide biliyorum.ama burada keyfiyetten istenen şeyler var.mecburiyet olmadıgını düşünüyorum.
hal böyle iken insan bazı şeyleri sindireyemeyebiliyor.bunu dahada iyi hissedebilmen için evli olman gerekir.
bende şahsen eşimin günün her saati ablası ile konuşmasını hesap sorar gibi davranmasını hoş karşılamam!
zor durumda değillerken eşimden para istemelerini hazmedemem.
bazı şeyler düşünülerek verilebilir,emrivaki ile olursa itici ve sinir bozucu olur.
birde ne demek kadın erkeğin parasına karışamaz?böyle bir sey sence ne derece mantıklı?
bunu bir kadn olarak söylemiş olmanda son derece üzüntü verici.
evlilik nişanlılık dönemi gibi değildir.bence bu kadar naif yaklaşma....

kadın erkeğin parasına karışamaz,fetvada böyle yazılmış mantıklı olan da bu. benim giyinme,barınma,yeme gibi ihtiyaçlarım karşılanıyormu? cevap evetse,gerisine karışamam.karışılmamalı.bir kadın olarak özellikle söylüyorum.dediğim gibi,farklı düşünenler,kocasının beynini işlemeye çalışanlar daha çok konu açar böyle kocam beni sevmiyor,istemiyor,para yüzünden huzurum kaçıyor,ailesi yüzünden tartışıyoruz diye.
yazış tarzın için teşekkür ederim,içtendi.

eşim benim barınma,yeme-içme,giyim-kuşam vs.hepsini karşılama mecburiyetindedir.bu onun evli bir erkek olarak vazifesidir.Allahın emrettiği bir emirdir.
ama eşimin parasına karışamam duygusu beni çok incitir.şahsen kendisi bana böyle bir şey zikretse son derece mahsunlaşabilirim.
insanın eşinin parasına karışması demek,hesap sorar gibi naptın ne ettin mantığı ile elbetteki değil.bu minvaldeki yaklaşımlar zaten erkeği büsbütün içine döndürür.hiçbir harcamasını paylaşmamaya başlar.
ben eşlerin ailelerinin herhangi bir ihtiyaçları yok iken yardımda bulunmalarını kabul edemiyorum.ama bunun hesabının sorulmasınıda dogru bulmuyorum....
görümce meselesindede aynı seyleri dusunuyorum.bu kadar iç içelikden hoşlanmam,kardeş dahi olsa bununda bir hududu vardır.
hiçbir kadın,bu eşinin anneside olsa hesap sormasını kabul edemez..
bu cok farklı bir durum...velhasılkelam cok uzun oldu
bunlarda benim nacizane düsüncelerim peacım...

Pea, öncelikle site de dini konuları tartışmak yasak hatırlatmak isterim.
Ve arkadaşlarında dediği gibi daha çok yolun başındasın, hele bir evlen,
hele bir senin dediğin gibi eşin seni önemsemesin, senden çocuk sahibi olmak istemesin,
hatta bunun nedeni kardeşlerinden biri olsun, parasının çoğunu ailesine versin,
ailesi devamlı senin adına kararlar versin, eşin seninle konuşup dertleşmek yerine eve gelince seninle tek kelime etmeden
kardeşleriyle muhabbet etsin, seni 1 kere bile aramazken kendi ailesiyle günde defalarca konuşsun,
ailesnin sana hiç saygısı olmasın, seni aramasınlar sormasınlar vs vs vs (bunların o kadar çoğu evliliklerde yaşanıyor ki),
o zaman acaba sadece eşim ailesine saygılı, kardeşleriyle mutlu, beni bir eş olarak önemsemese de olur, diyebilir misin?
Bir de şunu sormak isterim, acaba böyle bir insan, yani kardeşini kendi yuvasının herşeyin üstünde tutacak bir adam
acaba neden evleniyor, ev de işini gücünü yaptırmak için filan mı (o kıymetli kardeşlerine yaptırsa iyi olmaz mı), evlenmesin otursun ailesinin dizinin dibinde,
nasıl olsa ailesinden daha kıymetli birşey yok ya. Bu evliliğin içinde ben niye varım, ben kimim, eş nedir, neden evlenilir diye düşünmez misin?
Bu arada keşke herkes hakettiğini yaşasa hayatta, malesef öyle olmuyor, evlenince bak bakalım senin dağın ne kadar kar kaldırabiliyor.
Konuşmak için gerçekten erken. Tecrübe tabi ki sadece yaşamakla olmuyor ama yaşamadan bu kadar emin konuşmakta olmuyor,
kimbilir ki neler yaşayacaksın, var mı garantisi.

Cevap:

bu arada:

peacım allah aşkına bana bir cvb ver , sen konu sahibinin görümcesinin yaptıklarını doğru buluyormusun ..senin çocuğun olmasa abininde olmasını istermiydin istezmiydin ,hani sen üst tarafta biyerde yazmışsın, biz ailemize çok bağlıyız kardeşler birbirimize çok bağlıyız diye peki cvb verirmisin bağlı olan kardeşler yaparmı bunu... birbirinize bağlıysanız yazdıklarına bakılrsa bu nebiçim bağlılık bune biçim kardeşlik allah aşkına:35:

peacım allah aşkına bana bir cvb ver , sen konu sahibinin görümcesinin yaptıklarını doğru buluyormusun ..senin çocuğun olmasa abininde olmasını istermiydin istezmiydin ,hani sen üst tarafta biyerde yazmışsın, biz ailemize çok bağlıyız kardeşler birbirimize çok bağlıyız diye peki cvb verirmisin bağlı olan kardeşler yaparmı bunu... birbirinize bağlıysanız yazdıklarına bakılrsa bu nebiçim bağlılık bune biçim kardeşlik allah aşkına:35:

bebek konusunda haklısın yazdım zaten.görümcesinin bebeği olmayabilir Allah nasip etmemiş olabilir,ama kimse kimsenin bebeği olmuyor diye böyle birşey yapamaz. ama açıkçası ben meselenin görümcesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum bebek konusunda.eşi görümceyi öne sürmüş ama duurum farklı sanki kandilllin diğer konularını okuduğumda,görümce sadece bahane eşi bebek istemiyor bence.ya evliliğinden emin değil,bebek istemiyor;ya da sadece bebek istemediği için istemiyor.

Bak ne guzel dıyorsun benımannem kardesımdıyorsun sende gelınsın sonucta elkızı olarak esıne karsı kendını koruyorsun ama o gelının gozundende dusunup saygı duymayıp terbıyesızlık yapıyrsun.bencılsın sızın gıbıler yuzunden nıce yuvalar bozuluyor bıkaiıtek sızdemı kardes var.once ılıskılerı karıstırmayın bır tarafayuklenırken dıgerıne haksızlık yapmayın haddınızı bıln..bu devırde ıslskılerınkotu olmasından sızın gıbı cazgırlar hepana hep bana dıyen cadolozlar yuzunden ınsanlar pes edıyoryuvalar yıkılıyor.kardes bırlıgı dıye bıtsey yoktur.aile bırlıgıde anne baba ve cocuklardan karı kocadan ve cocuklardan bakın altını cıcıyorumbundan ıbarettır.o kardesımdıye cocuk gozuyle cocugunuz gıbı gordugunuz artıkevlendı ve bır baba adayı artıkbu durumu kabul edıp kafanda olusturamıyorsan kabullenemıyorsan bu senın prblemın başkasını bağlamaz.evlenırken aile cuzdanını gelının lıne verıdımı artık yenı bır aıle kuruldu kardesın sandıgın cocugun artık yenı bır aıle oldu.sana artık ona sokulmak zırt pırt aramak dusmez ne mıde bulandırıcı...artık onun karısı var herşeyı o namusu o.oadamı artık sahıbı var karısı var. araları bozmayın karabocekler...karı kocaarasına kımse gıremez İslamda yazıyor bu ımansızsınız demekkı bukadar yok kardes arasına kımse gıremez sen ıyı bır kardessen zaten senın kardesın mutlu olur.kendıpsıkolojık problemlerınızle genç insanların sevgı bağlarını bozmaya kalkıyor yuvaları yıkıyorsunuz.Allah sızın gıbı kör cahıl kendını bulamamıs komplekslı şeytan zıhnıyetlı görumcelerden cumlemızı korusun dusmanıma vermesın

ben cevap yazmadan susturmuşlar sizi.ben burda kimseye direk bir suçlama yapmadım,yapmamda.ben yetiştirilme tarzımı kendi doğrularımı anlattım,neye bu kadar sinirlendiniz onu da anlamadım.daha önceki mesajımda bahsettiğim kin nefretle büyümüş,empati yapmayı bilmeyen insanlar vardı ya tam bir örnek olmuşsunuz.ve benim kardeşim evlendiğinde inanın mutlu olur.kardeşimi istediğim kadar ararım dedim,onun hayatına burnumu sokarım demedim.yukarıda söylediğiniz çirkin sözler ve suçlamalar içinde yanlızca eski bir kızılderili sözünü söyliycem size.
BİRİNİ,BİRŞEYLE SUÇLARKEN İŞARET PARMAĞINIZLA KARŞIDAKİNİ GÖSTERİRKEN DİĞER 3 PARMAĞINIZ SİZİ GÖSTERİR...............
anlayana........

şunu da belirtmeden geçemiycem;güzel türkçemizi lütfen katletmeyelim.yazdıklarınızı anlamak için 5 defa okumak gerekiyor.harfleri eksik yazmışsınız.

kadın erkeğin parasına karışamaz,fetvada böyle yazılmış mantıklı olan da bu. benim giyinme,barınma,yeme gibi ihtiyaçlarım karşılanıyormu? cevap evetse,gerisine karışamam.karışılmamalı.bir kadın olarak özellikle söylüyorum.dediğim gibi,farklı düşünenler,kocasının beynini işlemeye çalışanlar daha çok konu açar böyle kocam beni sevmiyor,istemiyor,para yüzünden huzurum kaçıyor,ailesi yüzünden tartışıyoruz diye.
yazış tarzın için teşekkür ederim,içtendi.

Kandill eşinin ev ihtiyaçlarını karşılayamadığını.Hala kızlık giysilerini kullandığını yazmış.Bende canlı örneğim bu konuda.Eşimin ailesine para vermeye çalışırken kartlarımız 10000L oldu.Aç kaldık neredeyse."Bekara hanım boşamak kolay "diye bir söz vardır.Sen henüz nişanlısın.Evlen,kocan aldığı maaşın 2/3 sini ailesine versin.Artı 50000L kredi çeksin onlar için.Sanada boş dolabı göre göre 2 hafta idare et desin;evin erzağını alırken beni borca soktun diye bağırsın,2 hafta için ayrılabilen 20L ile pazara gidip alabildiğin 4meyveden 2 si yolda ezildiği için otur saatleerce ağla,ondan sonra görüşelim seninle.Yaşamadan sallamak kolay tabi:47::47::47:

Son düzenleme:
Kafam karıştı açıkcası,kardeş, anne-baba, eş ne zamandır aynı kefeye konuyor ki???
Eş farklıdır, kardeş farklı, anne-baba farklı...
onları bir sıralamaya sokmak yanlış olur....
Eşin mi annen mi deseler ne saçma kıyasalama o derim....
Eş ile kendisini,kardeşini bir kefeye koyup, sıralamaya tabi tutanın yazık aklına....
Ne kör bir mantıktır ki, aynı yatağı paylaştığı kişi ile aynı karında büyüdüğü, doğduğu kişinin içsel dünyasında bir problem vardır...
Seversin, canının canıdır kardeşin, annen-baban ancak yerleri ayrıdır, eşin yeri ayrı....
Çarpık bir aile yapısı ve ilişkisi olduğu hissini uyandırır bende saplantılı aile ilişkileri ve eş ile aileyi aynı kefeye koyma davranışı....
Sağlıklı ve iyi yetişmiş olduğunu iddia eden kişi, çarpık ve olgunlaşmamış bir sevgi anlayışına sahip olduğunu fark etmediği için, eş ile kardeşi ayrı kulvarlarda görenleri iyi yetişmemiş ve eksik olarak belirtir; ancak görmez ki sağlıklı olduğunu iddia ettiği yaşam tarzı çarpık ve kirlenmişlikleri barındırır içinde...

konu sahibine:

eşinle ailesi hakkında daha fazla konusma bence ne iyi ne kötü hiç bişey deme.. baska seylerden bahsedin bosverın daha fazla huzurunuz kaçmasın.. siz ablasıyla gorusmek istemeseniz bile bunu eşinizede yaptırtmaya calısmayın asla..sonuc iyi gibi baslasada yine zararlı cıkan evde huzuru bozulan yine en çok üzülen siz olursunuz.. zaten ablasının da amacı bu değilmi?? istediğini altın tepside sunmayın sakın..

yasınız her ne olursa olsun evlilikteki olgunlasma surecı aynıdır öncelık toyluk zamanıdır,sonucta ınsanoğlu bı tencereye konup fokurdayarak pişmiyorya hayat tecrubesi edinerek olgunlasıyorsun mesela bu toylukla ufak bi sinir kıvılcımıyla yada üzüntü ve hırsla evlilikler çıkmaza girebiliyor, öncelıkle fevri davranıslarda bulunmayınız ..özellıkle eşinize sonradan dusunupte pişman olacagınız söz ve davranıslarınız mumkunse olmasın.. görümcenize hırslanıp bunu eşinizden çıkartmayın..bazı yaptırım ve kurallar koymak evde ;dediğim gibi en basta iyi gibi durur ama sonradan elinizde patlar bunların sonucları, şuan yasadıklarınız gibi..

yuva kolay kurulmuyor sonucta değilmi.. bak nekadar emek harcamıssınız evlenebilmek için bir dusunsenize.. o evde koydugunuz yaptırımları uygulayabılmek için eşinize böyle restler cekmeyın ,yangına körukle gitmeyın bi sakin sakin dusunun bakiyim.. böyle restler cekmeyıde alıskanlık haline getirmeyın sonradan Allah korusun eşinizde size karşı bi soğukluk oluverirse ozaman ne yapacaksınız o çok sevdıgınız adam size sırtını dönerse ne yapacaksınız?! sizin duygularınız oldugu gibi unutmayınki eşinizinde duyguları mevcut ,siz soğuyorsunuz ya böyle olunca, eşinizde siz boyle davranınca size karsı soguyor işte

onlar yine gorussun karısma sen yoksa kötü olan daima sen olacaksın bunu belirteyım oncelıkle .neden?cunku esın yenı bir aile kurdugunun daha farkında değil önce bunun bi farkına vardırılması gerekli ancak ailesını özellıkle ablasını kötüleyerek asla değil.. ne kadar hırslansanda için yanayana kor olsada sana yapılanlardan veya kulagına gelenlerden ötürü asla ailesini kotulemeyeceksın birinci kural bu.. sen kendın mesafenı koy tabıkı ama aynı seyı eşin içinde istemezsin canım bu ancak zamanla olacak bişey ve bu zaman zarfında yine senın müdahalenle değil kendi kendine ablası tarafından bazı olumsuzlukları gorerek (sen gostermeyeceksın kendısı gormesı lazım) ancak ablasına karsı mesafe koyabılır ,baska turlu olmaz diyorum..

cocuk olayına gelınce en guzel kararı vermıssın kpssye calısmk isteyerek maddi acıdan birazcık daha rahata ermek cocuguna imrendiğin herseyı alabilmek en güzeli.. bence esınde istiyor ama maddi acıdan pek yanasmıyor gibi geldi ,ablasına para verıyormu bılmıyorum ama parada versın karısma sen dediğim gibi kötü yine sen olursun,sabret...

evet konunda olumlu ve olumsuz yorumlar olucak elbette ama sen herkese cvp vermek zorunda değilsin bunu unutma canım ,
sen sırf gelınsın diye kıskırtmak isteyip seni daha çok sinir eden hırslanmana neden olan yorumlara hiç cvp vermek zorunda değilsin canım..

aynen cnm ya şaka gibi ya kimsenin kimseyi ayırdığı yok kardeşinden, asıl kardeşi onları ayırmaya çalışıyor çocuk bile yapmalarına izin vermiyormuş..buna neder acaba o bayann

ne desın kı ?
sorunlu bı yapıda oldugu bellı Allah vermesın tabıde eger bu konusanların basına bu olay gelse kocaları cocuk ıstemese emınım bu kdr sabırlı olmazlar hanı abla kardes esten dha onemlı ya :) bırakıp gderler heralde

Hicbir sey demeyi dusunmuyorum zaten cnm.
Bana yine sirt cevirdi cunku.
Evimin huzuru kacti. Buna dayanamiyorum.
Boyle yurumeyeceginin farkindayim ama ne yapabilirim ki?
Nasil ders verebilirim kocama?
Nisanlilik zamanimizda neler yasandi bu olanlar yuzunden bilemezsin.
Yinede ayni, yinede ayni.

aılen turkıye de sanırım bı sure onların yanına gıdıp kafa dınlesen nasıl olur ?

ne desın kı ?
sorunlu bı yapıda oldugu bellı Allah vermesın tabıde eger bu konusanların basına bu olay gelse kocaları cocuk ıstemese emınım bu kdr sabırlı olmazlar hanı abla kardes esten dha onemlı ya :) bırakıp gderler heralde

o kadar çabanızın sonunda emelinize ulaştınız size cevap veriyorum.
ne yaparsanız yapın fikrim sabit,kardeş eşten daha önemli...ancak sanırım şunu kaçırıyorsunuz konuda ablası çocuk yapmayın demiyor,eşi bunu bahane ediyor.hanfendinin diğer konularını okursanız eğer eşinin bazı cinsellikle ilgili problemleri olduğunu da görürsünüz. kocası ablasını bahane ediyor,anlamak bu kadar zor mu sizin için?

Back