• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

“Bir mü’min erkek, bir mü’min kadına buğzetmesin. Çünkü onun bir huyunu beğenmezse başka bir huyunu beğenir.” (Müslim, Radâ’ 61, hadis no: 1469; Müsned II, 329)

“Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır.” (Müslim, Birr 149)

"Mü'minlerin iman bakımından en kâmil/olgun olanı; ahlâkı güzel olan ve âilesine nâzik davranandır." (Nesâî, Işretu'n-Nisâ, 229; Tirmizî, İman hadis no: 2612)

“Kadınlara ancak kerîm olanlar ikrâm ederler (değerli olanlar değer verirler); onlara kötülük edenler ise leîm (kötü) kişilerdir.” (İbn Mâce, Edeb 3; Ebû Dâvud, Edeb 6, Rikak 22, İ’tisâm 3; Müslim, Akdiye 11)

"Kadınlarınıza karşı hayırlı olmayı birbirinize tavsiye edin." (Müslim, Radâ 62; Tirmizî, Radâ 11)

“Kadınlara hayırhah olun, onlara karşı hayır tavsiye ediyorum... Onlara hayırlı şekilde davranın.” (Buhârî,
Nikâh 79, Enbiyâ 1, Edeb 31, 85, Rikak 23; Müslim, Radâ 65, hadis no: 1468; Tirmizî, Talâk 12)

Bir de bu hadislere bakın...

Hadi-i şerifin ne sebeple söylendiğini, kaynağını bilmeden düşüncelerinizi doğrulamak için islamı kullanmayın.:19:
Ne yani İslam eşlerinizi salıverin , koyuverin gitsin mi diyor?:50:

Herkesin hakkı, yeri ayrı..

Cok tsk ediyorum hanimlar yorumlariniz icin.
Hadislerde herseyi ortaya koyuyor. Cok sgl bu paylasimlarin icin cnm.
Ben asla esimin ailesiyle, ablasiyla, kardesiyle kotu olmasini istemedim, istemem de.
Ikimizde ailelerimizden uzaktayiz.
Birbirimizden baska kimsemiz yok yanimizda.
Teli elime alip, Turkiyeyi aradigimizda once esimin ailesinden basliyorum aramaya. Hemde ben ariyorum.
Yakinligimi, samimiyetimi bilsinler diye. Sukur bugune kadar kotu bir laflarini bile duymadim.
Kardesi ise benden 3gun buyuk. Yengeden asagi dusurmedi simdiye kadar.
Teyzesi, dedesi, annanesi, babaannesi, herkesi ararim. Ardindan kendi ailemi ararim.
Inanin ki yanlis anlamasin diye, acaba hakkimda mi konusuyorlar diye dusunmesin diye, onun yaninda annemi ararim, konusurum.
Nisan donemimizde, enistesine 32bin liralik araba aldi ve esim o arabayi hic kullanamadi bile.
Gelin arabamiz icin bile 3gunlugune araba kiraladi.
Bu kadar yardim neden yapiyor, araba neden aliyor diye sorarsaniz da, enistesi aileyi avucunun icine almis, herkesi ablasiyla beraber yonetiyorlar.
Bizimki bekarliginda, yurtdisina gelmeden once, 7ay yanlarinda kalmis ve esime karsi hala bunu kullaniyorlar.
Bayramlarda esim ablasini arar, ablasi benimle konusmadan, beni sormadan bile teli kapatir.
Yani sorun sdc surekli konusmalarinda degil. Bu kadar ne konusuyorlar.
Nisanliyken ole zamanlar oluyordu ki, esim oyle tavirlara burunuyordu ki anlamiyordum bile ne olup bittigini.
Surekli arkamdan laf dolandiriyormus oysa.
iyi niyetli olsun, elbette abla kardes, gorusecekler. Benimde kardesim var.
Insan gb aksamlari arasin yada esim arasin bende konusayim, benimle de konussun degilmi?
Biz daha hic telde konusmadik bile kendisiyle.
Bir kac aydir evimizde lafi bile gecmiyordu, nasil huzurluyduk bilemezsiniz.
Heleki bebek mevzusunu kapadiktan sonra.
Bazi arkadaslarin dedigi gb belkide esim kendini hazir hissetmiyor ve bunu bahane ediyor da olabilir.
Ona da kendime de zaman verdim. Elbet herseyin vakti var. Bekliyorum simdi sdc.
Esim ailesine neredeyse hic duskun degil. Ben ararsam oylelikle konusuyor.
Belkide bu durumu kullaniyor ablasi. Ablasina asiri duskun. Gozu kapali resmen onun yaptiklarina karsi.

ablasının ne dedıgını anlatıyormu pekı?

Bu siralama neyin nesi ben anlamiyorum ki.
Neye gore kime gore birinci sirada oluyorsunuz?
Herkesin degeri de sevgisi de ayridir.
Siralamaya tabii bile olunamaz.
Esiniz icin ikinci sirada olmak, sizin icin onur verici olsa gerek o zaman.

ablasının ne dedıgını anlatıyormu pekı?

Hayir cnm anlatmadi.
Ablan ne dedi sana diyorum dun, soyledi iste diye gecistiriyor.
Sonrada ablasi sanki iyi niyetliymis gb, sakin kandile birsey deme huzurunuz kacmasin dedi diyor.
Cok iyi niyetli ya.
Demedin mi sen peki dedim huzurumuz zaten kacti diye, ses yok.

Hayir cnm anlatmadi.
Ablan ne dedi sana diyorum dun, soyledi iste diye gecistiriyor.
Sonrada ablasi sanki iyi niyetliymis gb, sakin kandile birsey deme huzurunuz kacmasin dedi diyor.
Cok iyi niyetli ya.
Demedin mi sen peki dedim huzurumuz zaten kacti diye, ses yok.

esın ablasının kendısını doldurdugunun farkında degıl
sen bu saatten sonra hıcbırsey deme bence cunkı adam anlamıyor baksana
sureklı soylersen huzurunuz ıyıce kacar
ama boylede yurumez canım benım yanı sana bırsey demek bnm haddım degıl
ama senın yerınde ben olsaydım ıyı bı ders verırdım kocama

esın ablasının kendısını doldurdugunun farkında degıl
sen bu saatten sonra hıcbırsey deme bence cunkı adam anlamıyor baksana
sureklı soylersen huzurunuz ıyıce kacar
ama boylede yurumez canım benım yanı sana bırsey demek bnm haddım degıl
ama senın yerınde ben olsaydım ıyı bı ders verırdım kocama

Hicbir sey demeyi dusunmuyorum zaten cnm.
Bana yine sirt cevirdi cunku.
Evimin huzuru kacti. Buna dayanamiyorum.
Boyle yurumeyeceginin farkindayim ama ne yapabilirim ki?
Nasil ders verebilirim kocama?
Nisanlilik zamanimizda neler yasandi bu olanlar yuzunden bilemezsin.
Yinede ayni, yinede ayni.

Cok tsk ediyorum hanimlar yorumlariniz icin.
Hadislerde herseyi ortaya koyuyor. Cok sgl bu paylasimlarin icin cnm.
Ben asla esimin ailesiyle, ablasiyla, kardesiyle kotu olmasini istemedim, istemem de.
Ikimizde ailelerimizden uzaktayiz.
Birbirimizden baska kimsemiz yok yanimizda.
Teli elime alip, Turkiyeyi aradigimizda once esimin ailesinden basliyorum aramaya. Hemde ben ariyorum.
Yakinligimi, samimiyetimi bilsinler diye. Sukur bugune kadar kotu bir laflarini bile duymadim.
Kardesi ise benden 3gun buyuk. Yengeden asagi dusurmedi simdiye kadar.
Teyzesi, dedesi, annanesi, babaannesi, herkesi ararim. Ardindan kendi ailemi ararim.
Inanin ki yanlis anlamasin diye, acaba hakkimda mi konusuyorlar diye dusunmesin diye, onun yaninda annemi ararim, konusurum.
Nisan donemimizde, enistesine 32bin liralik araba aldi ve esim o arabayi hic kullanamadi bile.
Gelin arabamiz icin bile 3gunlugune araba kiraladi.
Bu kadar yardim neden yapiyor, araba neden aliyor diye sorarsaniz da, enistesi aileyi avucunun icine almis, herkesi ablasiyla beraber yonetiyorlar.
Bizimki bekarliginda, yurtdisina gelmeden once, 7ay yanlarinda kalmis ve esime karsi hala bunu kullaniyorlar.
Bayramlarda esim ablasini arar, ablasi benimle konusmadan, beni sormadan bile teli kapatir.
Yani sorun sdc surekli konusmalarinda degil. Bu kadar ne konusuyorlar.
Nisanliyken ole zamanlar oluyordu ki, esim oyle tavirlara burunuyordu ki anlamiyordum bile ne olup bittigini.
Surekli arkamdan laf dolandiriyormus oysa.
iyi niyetli olsun, elbette abla kardes, gorusecekler. Benimde kardesim var.
Insan gb aksamlari arasin yada esim arasin bende konusayim, benimle de konussun degilmi?
Biz daha hic telde konusmadik bile kendisiyle.
Bir kac aydir evimizde lafi bile gecmiyordu, nasil huzurluyduk bilemezsiniz.
Heleki bebek mevzusunu kapadiktan sonra.
Bazi arkadaslarin dedigi gb belkide esim kendini hazir hissetmiyor ve bunu bahane ediyor da olabilir.
Ona da kendime de zaman verdim. Elbet herseyin vakti var. Bekliyorum simdi sdc.
Esim ailesine neredeyse hic duskun degil. Ben ararsam oylelikle konusuyor.
Belkide bu durumu kullaniyor ablasi. Ablasina asiri duskun. Gozu kapali resmen onun yaptiklarina karsi.

Seni çok iyi anlıyorum canım.
İnsan maddi anlamda kullanılmasına şahit olmak ne demekçok iyi bilirim.
Seninki kadar olmasa da beni görümcemde de var biraz bu durum.
Benden önce evlenmiş görümcem.
Herşeyini bütün eşyasını eşim almış.Enişte bey hiç bişey almamış.
Şimdi de devamlıı bira sıkışsınlar paraya direk eşimi ararlar.Bir kere verdik borç.Lafını bile etmediler aldıkları paranın bir daha.
Vermediler yani.
Allahtan eşim dikkatli o konu da .
Ama istemeleri bile beni sinirlendirmeye yetiyor.
dÜŞÜN tvleri bozulmuş.Udu alıcısının parasını verememişler.
Eşime diyolar bankadan yatırsan olur mu acaba.
Eşime ödeticekler akıllarınca.
Kocası da sorumsuzun teki.
Elektrikli soba alacaklar.
Eşime diyorlar haftasonu gelirken getirsene diye.
Oğlu var bir tanae.
Dayısı oğluma akülü araba alacak der duyurur.
sanki az bişey istiyor.
Bizim parayı s..çtığımızı zannediyor herhal.
Kusura bakmayın arkadaşlar. Dolmuşum iyice

Cok iyi anliyorum cnm seni.
Bizimkide ayni. Ilk evlendigimiz zamanlar esimde, enistemin isleri iyi degilmis dedi.
Eeee dedim, paraya ihtiyaclari varmis.
Ki bizim paramiz yokken, hala para istiyorlar.
Borc icindeyiz biz, krediler oduyoruz, hala istiyorlar.
O zamanda cok kavga etmistik.
Esim hala bana hesap ozetlerini gostermez.
Bundan ne anlamam gerekiyor?
Arkamdan hala is ceviriyor.

yorumlar üsünmedim okudum bastan sona , icim sisti :36: bence mesele maddi , sanirim görümceniz esinize olan bu asiri sorunlu sevgisi para ile alakali. adam evlenmis musluklar kesilmis. nisanliyken bile ugrasmis , cünkü görümceniz kardesinin evlenemsini istememis, kadin bencil sevgiside kendine , yalniz kendini seviyor .
ikide bir aramasi da sizi huzursuz edip kardesinin iplerini elinden sizin elnize gecme korkusu. belki aptal egitimsiz saf biri olsaydiniz böyle bir kaygisi olmaz ugramazdi sizle.

ama kadin sorunlu , bi insan sabahtan aksama kadar günde üc bes kere kardesini niye arar?? ayrica bi de niye msn de konusur, bide hergünyani... bi kere iisn gücun olur arayamazsin v.s. ama aramadaki maksat hal hatir sorup dertlesmek degil adami islemek doldurmak , ordan yönetmek maksat acik.

esiniz saf, ne diye enisteye araba aliyorsun, yarin öbürgün villa da ister bunlar sizden . ayrica herkesin yeri ayridir kardes de bi yere kadar evlendin barklandimi herkesin kendi aliesi önde gelir, görümcen bir aile olamamis büyük ihtimal kocasiylada sorunlari var , bos zamanida cok size sariyor.

bu cok karisan görümcelerde , özellikle kiskanan görmcelerde bence freudyen bi durum var , ne demek yani yengeyi kiskanmak :45:simdi ben yengemi ne diye kiskaniyim , ne diye arim ikide bi abimi , ben sizin görümcenizin yaptigini yapsam önce abim verir agzimin payini :1:sana ne diye , hakli da yani koskoca adam ne yapacagini bilmiyormuda biz karisalim. evli barkli kadinlar bi de , gidin kocalarinizla ugrasin :19:

Cok iyi anliyorum cnm seni.
Bizimkide ayni. Ilk evlendigimiz zamanlar esimde, enistemin isleri iyi degilmis dedi.
Eeee dedim, paraya ihtiyaclari varmis.
Ki bizim paramiz yokken, hala para istiyorlar.
Borc icindeyiz biz, krediler oduyoruz, hala istiyorlar.
O zamanda cok kavga etmistik.
Esim hala bana hesap ozetlerini gostermez.
Bundan ne anlamam gerekiyor?
Arkamdan hala is ceviriyor.

Tırtıklıyor ablası belli ki.
Umarım bu sorunun çüözülür canım.
İŞ eşinde bitiyor.
Kullandırtmasın kendini.
Görmüyor mu ablasının bencilliğini.
Masraflar daha da artsa acaba düzelir mi eşin.
Elinde fazladan para kalmasa.
:44:

komedi filmi gibi ya valla:) bu hadis niye sahih olmasın,anneyi çocuktan kopartmak ya da kardeşi kardeşten ayırmak dinde olduğu için mi? bu hadis tek şekilde yorumlanabilir o da sizin işinize gelmiyor ama.
Tirmizi den hadis bu arada.belki,beeelki biliyorsunuzdur sahih kaynak olduğunu.
ben öyle düşünüyorum siz böyle düşünüyorsunuz.ben sizin fikrinizi değiştirmeye çalışmıyorum.değişmez de zaten.dediğim gibi suç kardeşlik bağı oluşturamayan annelerde sizde değil.kardeş birinci sırada ben de buna inanıyorum. bunu müstakbel eşim kabul ediyor size ne oluyor. kardeşim de beni birinci sırada tutuyor.
kardeşi kardeşten ayırana Allah lanet etsin diyor Peygamberimiz ve ben de "amenna ve sadakna" diyorum o kadar.burda daha çoooooooooooook konu açılır eşi ve eşinin ailesi kısmına, kadınlar bu zihniyette oldukça.

gelininiz var mı bilmiyorum ama Allah sizin görümcelik ettiğiniz kişinin yardımcısı olsun.yuva yıkar sizin gibiler.
kimse kimseyi kardeşinden falan ayırmıyor burada.kardeş eşi eşten ayırıyorsa ne yapmalı,buna yorumu yok mu peygamberimizin ?

yorumlar üsünmedim okudum bastan sona , icim sisti :36: bence mesele maddi , sanirim görümceniz esinize olan bu asiri sorunlu sevgisi para ile alakali. adam evlenmis musluklar kesilmis. nisanliyken bile ugrasmis , cünkü görümceniz kardesinin evlenemsini istememis, kadin bencil sevgiside kendine , yalniz kendini seviyor .
ikide bir aramasi da sizi huzursuz edip kardesinin iplerini elinden sizin elnize gecme korkusu. belki aptal egitimsiz saf biri olsaydiniz böyle bir kaygisi olmaz ugramazdi sizle.

ama kadin sorunlu , bi insan sabahtan aksama kadar günde üc bes kere kardesini niye arar?? ayrica bi de niye msn de konusur, bide hergünyani... bi kere iisn gücun olur arayamazsin v.s. ama aramadaki maksat hal hatir sorup dertlesmek degil adami islemek doldurmak , ordan yönetmek maksat acik.

esiniz saf, ne diye enisteye araba aliyorsun, yarin öbürgün villa da ister bunlar sizden . ayrica herkesin yeri ayridir kardes de bi yere kadar evlendin barklandimi herkesin kendi aliesi önde gelir, görümcen bir aile olamamis büyük ihtimal kocasiylada sorunlari var , bos zamanida cok size sariyor.

bu cok karisan görümcelerde , özellikle kiskanan görmcelerde bence freudyen bi durum var , ne demek yani yengeyi kiskanmak :45:simdi ben yengemi ne diye kiskaniyim , ne diye arim ikide bi abimi , ben sizin görümcenizin yaptigini yapsam önce abim verir agzimin payini :1:sana ne diye , hakli da yani koskoca adam ne yapacagini bilmiyormuda biz karisalim. evli barkli kadinlar bi de , gidin kocalarinizla ugrasin :19:

Villa dedinde aklima geldi.
Biz daha sevgiliyken bunlar esime ev aldirmaya kalkismislardi.
Ablasi benimle bu yuzden bile tartismisti.
Tartismak degil tabi, biraz agzi bozuk, sayip durmustu bana.
O zamanin miktariyla 100bin lira kiradi cekip, ablasinin begendigi bir yerden esim ev alacakti.
Enistesi ev ariyordu kendileri icin resmen.
Esimde calissin yurtdisinda, odesin kredileri.
Esimde onlari savunuyordu bana, biz Turkiyeye donesiye kadar onlar oturur, sonrada biz geceriz diye.
Ayy simdi hatirliyorum da, neler yasanmisti o zamanlar.
Almasin diye neler yapmistim.
En sonunda da ayrilmistik. Ablasi amacina kavusmustu yani.
Ama krediyi cekemediginden, ev alamamislar.
Ev aldiramadik madem araba aldiralim bari demisler.

Tırtıklıyor ablası belli ki.
Umarım bu sorunun çüözülür canım.
İŞ eşinde bitiyor.
Kullandırtmasın kendini.
Görmüyor mu ablasının bencilliğini.
Masraflar daha da artsa acaba düzelir mi eşin.
Elinde fazladan para kalmasa.
:44:

Cnm elimizde hic paramiz kalmiyorki borc, kira derken.
Anca market paramiz kaliyor elimizde.
Sacma gelecek belki ama ustumde basimda bile hala bekarken kullandiklarim var.
Evlendigimden beri bir igne alamadik ki.
Dugun zamani zaten, parasi yoktu. Anca evlenebildik sdc.
Yani bana gelince, sdc yok.

O zamanin miktariyla 100bin lira kiradi cekip, ablasinin begendigi bir yerden esim ev alacakti.
Esimde onlari savunuyordu bana, biz Turkiyeye donesiye kadar onlar oturur, sonrada biz geceriz diye.

Yuh yani.
Enişte bayağı almış avucunun içine karısıyla beraber.
Beleş ev.
Ne güzel dünya.
Oh..:24:

Kusura bakmayın ama bütün suç eşinizde ,siz daha sevgiliyken aile ile yüzgöz olmuşsunuz ,baktınız yapamayacağınız bir aile evlilik fikrinden vazgeçseydiniz,eşiniz ailesini önemsiyor , nabza göre şerbet verin ,daha öncede söyledim bu şekilde eşini ikna edemezsin (yanına cekemezsin deyince kızıyorsun ) yok msn de görüşmüş yok bilmem ne bu kadar küçük şeylere takılmayın sabırla ,zamanla herşey yoluna girer ..ama böyle davranırsan haklıysan bile haksız duruma düşersin ,ne kadar komik ya kız kardeşi değilde sanki şüphelendiğiniz bir kız arkadaşı yada iş arkadaşı..

Son düzenleme:

ay ne dayaklik kadin :27: esinizde ne saf , ne kadar iyi niyetli, tavrini koy sen geri adim atma , bak benim görümcemde cok karisti ilk baslarda onun yüzünden cok tartistik esimle, en sonunda bende bi mesajini görmdüm benim arkamdan atmis tutmus esime , tabi ben kiyameti kopardim, böyle olursa ayrilirim dedim senin kardesin mi yönetecek bizi , kim ki kaynanam mi , ne sifatla ne cüretle karisir bize. sonra tabi esim farkina vardi , özür diledi benden , görümcemede tavrimi koydum. sonra beni hic aramayan sormayan kadin beni arayip halimi hatirimi sormaya kalkti. basini egdin mi ezen cok olur, böyle durumlarda tirnaklarini göstereceksin.

bide unutmadan , biri yazmis kendi parasiymis yollarmis felanda. kanunen bile evlendikten sonra kazanilmis mallar ortaktir. ayrica esiniz evli kocasi olan bir kadina "bakmakla " yükümlü degil biri hadis yazmisda. hadisi yazan sunu da unutmasin ki dünya yüzünde ilk katiliam iki kardes arasinda cikmis kardes kardesi katletmistir.

Cnm elimizde hic paramiz kalmiyorki borc, kira derken.
Anca market paramiz kaliyor elimizde.
Sacma gelecek belki ama ustumde basimda bile hala bekarken kullandiklarim var.
Evlendigimden beri bir igne alamadik ki.
Dugun zamani zaten, parasi yoktu. Anca evlenebildik sdc.
Yani bana gelince, sdc yok.

İnanın okurken bile tepemin tası attı. Senin kocan onlara saf sana uyanık geçiniyor.. Madem ablası hergün arıyıp konuşuyor sende ara, En basitinden seni özledim, Ne yapıyorsun gibi günde 10 nu geçen bir arama yap. Bak bakalım hem ablası hem sen nasıl daralıyor.. Ablası resmen oyun oynuyor. Masum numaralarına yatıyor. Ben olsam onun uyguladığı iyi niyet taktiğini bende uygulardım. Sabırlı ol. İstediğini al istediğini giy. Faydası olmasa abblası neden gün aşırı arasın ki.

İnanın okurken bile tepemin tası attı. Senin kocan onlara saf sana uyanık geçiniyor.. Madem ablası hergün arıyıp konuşuyor sende ara, En basitinden seni özledim, Ne yapıyorsun gibi günde 10 nu geçen bir arama yap. Bak bakalım hem ablası hem sen nasıl daralıyor.. Ablası resmen oyun oynuyor. Masum numaralarına yatıyor. Ben olsam onun uyguladığı iyi niyet taktiğini bende uygulardım. Sabırlı ol. İstediğini al istediğini giy. Faydası olmasa abblası neden gün aşırı arasın ki.

Sevgiliyken bunu denemistim, hem ben hem ablasi basa cikamadigindan benimle kavga edip duruyordu.
Ewt oyun oynuyor, bende farkindayim.
Ben oyle yanar donerli biri olmadigimdan, direk tavrimi koyuyorum. Bu da esimin isine gelmiyor tabiki.
O ise canimli cicimli yurutuyor her turlu.
Istedigimi alip giyemem, paramiz yok cunku:))
Bana surekli denilen bu yani.
Esimle bu konu hakkinda tek bir munakasa etmeyecegim artik.
Ama egerki tekrar bir sorun yasarsam, kayinvalidemi muattab alacagim artik.

saka gıbısın sen ya :)
kım kımı ayırmıs kım gorusmesınler demıs herseyın bı sınır vardır dıyoruz yazılanları anlayamıyormusun gercekten cok merak edıyorum:9:

aynen cnm ya şaka gibi ya kimsenin kimseyi ayırdığı yok kardeşinden, asıl kardeşi onları ayırmaya çalışıyor çocuk bile yapmalarına izin vermiyormuş..buna neder acaba o bayann

merhaba arkadaşlar konuyu okudum benimde buna benzer bir sorunum var konu sahibi arkadaşımızdan rol çalmak istemiyorum ama konu açmayı bilmediğim için burdan yazmak istedim.

yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim görumcem benden altı ay önce ailesinin rızası olmadan evlendi eşimle görumcemi ben barıştırdım diyebilirim.

düğün hazırlıklarımda herşeyin içindeydi neyse biz evlendik evliliğimizin bir yılı görumcem ve kocasının kavgalarını yatıştırıp onları barıştırmakla geçti eşimi sürekli arayıp çağırdılar evde misafirimizi bırakıp gittiği bile oldu.eşimle izin gunlerimiz uymuyordu fırsat bulup dışarı çıksak hemen bir msj bize gelin kavgalıyız ortam yatışsın bir sustum iki sustum sabrettim.gun içinde surekli telefonda konuşuyorlar annesi kardeşi eşim her saat başı gece kaç olursa olsun abuk bir nedenden arayıp konuşuyorlar işten geliyoruz yemek yiyip eşim pc başında kardeşiyle msnde kamera açıp lak lak ediyor ben evin içnde iş güç yapıyorum.bu böyle sürdü gitti anlatamadığım bir suru şey daha elbette zman zaman sesimi çıkardım eşime ama pekte ortayı bulmadı.haftanın üç gunu sürekli görumcemi ve pekte hoşlanmadığım kocasını görmekten çok şikayetçiyim ve bunu kocama anlatamamaktan çok şikayetçiyim.görumcemle aramda birebir bir tartışma veya buyuk bir soğukluk olmadı çünkü hep ben idare ettim kendi kocasının ailesinden kimseyi istemiyor ne gelinsin ne gidilsin hep görümcelerini çekiştiriliyor.
neyse eşim üç aydır işsiz benim işten ayrılınca benimde işime yakın olduğu için ailesinde kalmamızı istedi bie sure hem benim canım sıkılmaz hem sen yolda yorulmazsın bir kaç hafta idare et dedi bu üç ay oldu bu sürde sürekli insanların duzenini bozduk annemde yoruluyor bende evimi özledim diye görumceme gayet samimi bişekilde soylemiştim.
geçen hafta sonu annesinin ve bir aile dostlarının olduğu bir ortamda sohbet ederken kilo vermek için yuruyeceğim sabah işe giderken demiştim nerden dedi annemlerden dedim bana verdiği cevap ayol sizde iyice yerleştiniz annemlere oldu okadar üzüldümki anlatamam resmen başımdan kaynar sular döküldü.bikaçdakika sonra ben kendimi tutamayıp ağladım ve wc ye gittim ne peşimden geldi ne bişey odaya gelincede sen banamı darıldın beni tanımıyomusun aşk olsun dedi.söylediğim şey kabahat sende değil benim kocamda dedim ama çok bozuldum anlatamam eşimede bişey soylemedim hemen yetiştirmiş ortalığı karıştırıyo demesinler diye.
şimşi herşey bana okadar batıyorki kayınvalideminde o konuşmadan sonra mutfakta diğer kadınla fısır fısır bişey konuşmasını duydum okadar rahatsızımki

evime gitmek istiyorum eşim sırf işsizlikte faturalar ve mutfak masrafından korktuğu için bana bu ezikliği yaşatmasına sinir oluyorum ne yapcağımı bilemiyorum bana bir akıl verin lütfen.

merhaba arkadaşlar konuyu okudum benimde buna benzer bir sorunum var konu sahibi arkadaşımızdan rol çalmak istemiyorum ama konu açmayı bilmediğim için burdan yazmak istedim.

yaklaşık bir buçuk yıldır evliyim görumcem benden altı ay önce ailesinin rızası olmadan evlendi eşimle görumcemi ben barıştırdım diyebilirim.

düğün hazırlıklarımda herşeyin içindeydi neyse biz evlendik evliliğimizin bir yılı görumcem ve kocasının kavgalarını yatıştırıp onları barıştırmakla geçti eşimi sürekli arayıp çağırdılar evde misafirimizi bırakıp gittiği bile oldu.eşimle izin gunlerimiz uymuyordu fırsat bulup dışarı çıksak hemen bir msj bize gelin kavgalıyız ortam yatışsın bir sustum iki sustum sabrettim.gun içinde surekli telefonda konuşuyorlar annesi kardeşi eşim her saat başı gece kaç olursa olsun abuk bir nedenden arayıp konuşuyorlar işten geliyoruz yemek yiyip eşim pc başında kardeşiyle msnde kamera açıp lak lak ediyor ben evin içnde iş güç yapıyorum.bu böyle sürdü gitti anlatamadığım bir suru şey daha elbette zman zaman sesimi çıkardım eşime ama pekte ortayı bulmadı.haftanın üç gunu sürekli görumcemi ve pekte hoşlanmadığım kocasını görmekten çok şikayetçiyim ve bunu kocama anlatamamaktan çok şikayetçiyim.görumcemle aramda birebir bir tartışma veya buyuk bir soğukluk olmadı çünkü hep ben idare ettim kendi kocasının ailesinden kimseyi istemiyor ne gelinsin ne gidilsin hep görümcelerini çekiştiriliyor.
neyse eşim üç aydır işsiz benim işten ayrılınca benimde işime yakın olduğu için ailesinde kalmamızı istedi bie sure hem benim canım sıkılmaz hem sen yolda yorulmazsın bir kaç hafta idare et dedi bu üç ay oldu bu sürde sürekli insanların duzenini bozduk annemde yoruluyor bende evimi özledim diye görumceme gayet samimi bişekilde soylemiştim.
geçen hafta sonu annesinin ve bir aile dostlarının olduğu bir ortamda sohbet ederken kilo vermek için yuruyeceğim sabah işe giderken demiştim nerden dedi annemlerden dedim bana verdiği cevap ayol sizde iyice yerleştiniz annemlere oldu okadar üzüldümki anlatamam resmen başımdan kaynar sular döküldü.bikaçdakika sonra ben kendimi tutamayıp ağladım ve wc ye gittim ne peşimden geldi ne bişey odaya gelincede sen banamı darıldın beni tanımıyomusun aşk olsun dedi.söylediğim şey kabahat sende değil benim kocamda dedim ama çok bozuldum anlatamam eşimede bişey soylemedim hemen yetiştirmiş ortalığı karıştırıyo demesinler diye.
şimşi herşey bana okadar batıyorki kayınvalideminde o konuşmadan sonra mutfakta diğer kadınla fısır fısır bişey konuşmasını duydum okadar rahatsızımki

evime gitmek istiyorum eşim sırf işsizlikte faturalar ve mutfak masrafından korktuğu için bana bu ezikliği yaşatmasına sinir oluyorum ne yapcağımı bilemiyorum bana bir akıl verin lütfen.

Çok üzüldüm durumuna canım.
aMA SESİZCE AĞLAMANA da çok kızdım.:50:
Verseydin ağzının payını, kırıldığını açık açık söyleseydin.
Onun için bir sürü iyilik, fedakarlık yapmışsın.
Eşin iş arıyordur inşAllah.
Eşinle konuş.Görümcenin yaptığı patavatsızlığı da anlat.
Kaynanana da sor bakalım.Ne konuşmuş fısır fısır.
Hiç bişeyi içinde bırakma canım.
Her zaman açık ol insanlara karşı.
Umarım herşey yoluna girer.:16:

Eşi ve eşinin ailesi butonuna tıkla.Sağ köşede konuaç butonu vaar
Ordan konunu aç.Daha iyi sonuç alırsın.

Back