• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÖRÜMCEMİN RAHATSIZ EDİCİ DAVRANIŞLARI

Size göre artniyetli olmayan bir şey yok işte. İyi o zaman görümceniz kayınvalideniz sizi aramıyor, evleneceğini haber vermiyor diye eşinizle her gün kavga edip birbirinizi yemeye devam edebilirsiniz o zaman. Çok da fifi.
Fifi biri olsan böyle krizlere girmezdin.

Ayy yorumun saçmalıgı. Sonra hasta oldum gelmedin, şöyle oldu aramadın diye aileden beklenecek tavırlara giriyorsunuz ama görümce kesimi :) işine gelmeyince sert sert yazmış komik şey
Valla hem gelinim hem görümceyim. Eşimin ablalarıyla özel ilişkilerine karışmıyorum, kardeşlerimle özelime de ne eşimi ne diğerlerinin eşlerini dahil ediyorum. Hastalık durumlarında da yedi yabancıyı, konu komşuyu arayıp soruyorum. Bu sadece aileden beklenen bir şey değil. Tabi ki görümcelerimi de arar sorar elimden geleni yaparım. Kendim için de beklentiye girmem, yaparlarsa mutlu olurum yapmazlarsa umursamam.

kardeşimle aramda olan her konuşmayı başkaları bilsin istemem. Boşandığım kişinin bilmediği birçok konu vardı. Onlar kardeşimle benim, annemin, babamın arasındadır. Evlenince gelen kayınaile kök ailenin yerini tutmaz. Kök aile dışına çıkan konularda, akrabalar bilipte bana söylenmiyorsa, özellikle benden gizleniyorsa yani demekki kıskanç, dedikoducu ne bileyim ortalık bulandırıcı biri olduğumu düşünüyor olabilirler. Başka neden gizlesinler herkes bilirken?

Kardeşim bana bir şey anlatırken eşine anlatma derse anlatmam. Anlatma demediği şeylerin de hepsini anlatmam.
Evlendim diye anam babam nüfusuna geçirmedi herhalde kocamı. Aile olmak böyle bir şey değil.
Her şeyin içinde de olmayıverin.
Görümcenizin ilişkisinin ciddiye gittiğini bilince ne olacak zaten?

Fifi biri olsan böyle krizlere girmezdin.
Ben niye krize gireyim. Sizi haksız bulduğumu yazdım sadece. Sayfayı kapattığım an sizi görmeyecem bile. Görümce ve kayınvalideden ilgi göremediğiniz için düzenli aralıklarla krize girip konu açan ve bu yüzden eşiyle birbirini yiyen sizsiniz. Kendinizi bu kadar haklı görüyorsanız kavga gürültüye devam edin banane.

Valla hem gelinim hem görümceyim. Eşimin ablalarıyla özel ilişkilerine karışmıyorum, kardeşlerimle özelime de ne eşimi ne diğerlerinin eşlerini dahil ediyorum. Hastalık durumlarında da yedi yabancıyı, konu komşuyu arayıp soruyorum. Bu sadece aileden beklenen bir şey değil. Tabi ki görümcelerimi de arar sorar elimden geleni yaparım. Kendim için de beklentiye girmem, yaparlarsa mutlu olurum yapmazlarsa umursamam.
Yani kalkıp şimdi secereyi dökmedim diye benden beklentileri olmadığını nerden anladın da yorum yaptın. Hani aileden değilsin diyorsun ya, neye göre. Amaç sadece negatif yorum yapmak, acınası.

Ben niye krize gireyim. Sizi haksız bulduğumu yazdım sadece. Sayfayı kapattığım an sizi görmeyecem bile. Görümce ve kayınvalideden ilgi göremediğiniz için düzenli aralıklarla krize girip konu açan ve bu yüzden eşiyle birbirini yiyen sizsiniz. Kendinizi bu kadar haklı görüyorsanız kavga gürültüye devam edin banane.
Aynen, sen mutlu hayatında devam. Kimseyi bozmak için mesai harcamazsın da. En iyi sensin.

Yani kalkıp şimdi secereyi dökmedim diye benden beklentileri olmadığını nerden anladın da yorum yaptın. Hani aileden değilsin diyorsun ya, neye göre. Amaç sadece negatif yorum yapmak, acınası.
Ben anladım sizi neden aileden görmediklerini. Siz de bir gün anlarsınız umarım. Hadi iyi yıllar.

Ben niye krize gireyim. Sizi haksız bulduğumu yazdım sadece. Sayfayı kapattığım an sizi görmeyecem bile. Görümce ve kayınvalideden ilgi göremediğiniz için düzenli aralıklarla krize girip konu açan ve bu yüzden eşiyle birbirini yiyen sizsiniz. Kendinizi bu kadar haklı görüyorsanız kavga gürültüye devam edin
Ben anladım sizi neden aileden görmediklerini. Siz de bir gün anlarsınız umarım. Hadi iyi yıllar.
sana da canım. Kendi işine bak, içinin kötülüğü sayfayı sarmış.

yani canım bazı görümcelerde abisi ile yakınlığını vurgulamak bunu da karşı tarafa gösterme çabası var.
Onlar çok yakın ikisinin arasında özelleri gibi sana anlatmıcak sen dışardan birisin bu imajı çizme gayretinde.
benim görümce de aynı arar biri var mı yanında kaynanam da aynı biri var mı biri var mı aynı evde yaşıyoruz nereye gidim.😂
Gerekli gereksiz saklamaya çalıştıkları herşeyi de bilriim bu arada boşver eşine bişey deme onla aranı germe boş yere

Merhaba, kısaca anlatmak istiyorum. Görümcem eşimi arıyor sana bir şey diyeceğim ama kimseye deme diyor. Neyse diğer görümcemin görüştüğü biri varmış onu diyor. Sonra babasına falan anlatıyorlar. Şimdi tanışma evlilik konuşuluyor. Bunlar iki ay önce olmuş. Bana bugün evlenecek görümcem anlattı. Neyse hayırlı olsun vs dedim ama, rahatsız da oldum. Hani madem ciddi boyuta gelmiş eşime kimseye deme neden diyorlar anlamadım)kimse ben oluyorum. Aramızda bir sıkıntı da yok. İyi niyetli düşünmek istiyorum ama pasif agresif rahatsız edici hareketleri var. Sizce?
Sizi aileden görmüyorlar, birçok gelinin temel problemi ...

Son düzenleme:
Saklanacak şey var saklanmasına çok da lüzum olmayan şey var. Bir kardeşimin gizli kalması gereken sırrını diğer kardeşlerimle paylaşıyorsam eşin de bilmesin diyebilirim. Ama evlilik nişan gibi zaten bir süre sonra herkese ilan edilecek bir şeyi dedikoducuysa, sevmiyor ve aileden biri olarak görmüyorsam eşine söyleme derim ancak. Diğer türlü mutlu haberler ailede paylaşılır. Kardeşin eşi de ailedir.

Saklanacak şey var saklanmasına çok da lüzum olmayan şey var. Bir kardeşimin gizli kalması gereken sırrını diğer kardeşlerimle paylaşıyorsam eşin de bilmesin diyebilirim. Ama evlilik nişan gibi zaten bir süre sonra herkese ilan edilecek bir şeyi dedikoducuysa, sevmiyor ve aileden biri olarak görmüyorsam eşine söyleme derim ancak. Diğer türlü mutlu haberler ailede paylaşılır. Kardeşin eşi de ailedir.
Bence de durum sadece konu sahibine özel ise onu fitneci biri olarak görüyorlardır, başka türlüsünü düşünemedim şimdi...

Söylemeden söylemeye fark var, görümcenizle samimiyseniz "Ben kimse miyim pardon?" denesi bir durum, "Yengem/eşin bilmesin şimdilik" dense daha anlaşılır. Olaydan ziyade tembihleme biçimi ve yakınlığınızla ilgili bir nüans var. "Yenge" daha yakın, "Kimse" biraz daha uzak bir hitap; düşünürdüm ki beni baya uzak görüyorlar. :) Yoksa "Eniştem bilmesin" diyerek kardeşim de arada bir şeyler söyler ama eniştesi hiçbir zaman "Kimse" de değildir onun için. Belki de tüm bu nüansların farkında olmayacak/bunları nüanstan saymayacak bir algılama biçimi vardır görümcenizin, bilemem. Benim takılacağım nokta bir şeyin saklanması değil, "Kimse" hitabı olurdu. Hoş, çok mu önemli görümceniz için kimse olmuşsunuz-olmamışsınız orası da ayrı.

Siz kardeşinize söylediğiniz her şeyi gelininiz de naklen yayın gibi duysun ister misiniz?
Kardeş ilişkisi başka bir şey, gelin görümce başka bir şey.
Ne eşime söylediğimi kardeşi duysun isterim ne de eşimin bana kardeşinin herhangi bir özelini söylemesini isterim.

Nasıl ki ben ailem ve kardeslerımin bilmesini istemedıgı şeyleri eşime söylemiyorsam eşimde kendı ailesi ve kardeşlerini benımle paylasmayabılır sonuçta onların özeli abileriyle paylaşmaları çok doğal … bana söylenmedi die kasmam eşime de tavır almam .

Çekirdek ailemle ilgili saklanan bişey olmadığı sürece de iki tarafta birbirinin ailesinin çizdiği sınırı geçemez saygısızlık edemez .

Genelde benım görümceler abim duymasın modundalar 🤣🫣kardeşim sırdaşımlar bende abiniz duymasın derim bazen 🙈

Görümcem kendi eşine arkadaşlarının sırlarını bile anlatan biri, benim eşime kimseye deme deyince biraz abes kaçıyor. Kendi karakterine çok zıt bir tavır çünkü. Kaldı ki sır olmaktan çıkmış, nerdeyse akrabaları biliyor.
Kocan sana bu durumu anlatıp bak kardeşim kimseye söyleme dedi sen de bilmiyormuş gibi davran deseydi becerebilecek miydiniz ?

Merhaba, kısaca anlatmak istiyorum. Görümcem eşimi arıyor sana bir şey diyeceğim ama kimseye deme diyor. Neyse diğer görümcemin görüştüğü biri varmış onu diyor. Sonra babasına falan anlatıyorlar. Şimdi tanışma evlilik konuşuluyor. Bunlar iki ay önce olmuş. Bana bugün evlenecek görümcem anlattı. Neyse hayırlı olsun vs dedim ama, rahatsız da oldum. Hani madem ciddi boyuta gelmiş eşime kimseye deme neden diyorlar anlamadım)kimse ben oluyorum. Aramızda bir sıkıntı da yok. İyi niyetli düşünmek istiyorum ama pasif agresif rahatsız edici hareketleri var. Sizce?
Yok ya bu kadar kişisel algılama. İki kardeş aralarında sırlaşmışlar

Back
X