• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin kızı sürekli kızımı ısırıyor

Snblgc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2018
18
4
86
28
Sevgili anneler merhaba ;

Görümcem yaklaşık iki haftadır bizde kalıyorlar misafir olarak geldiler.
Fakat 2 yaşındaki kızı kızımı sürekli ısırıyor kuzumun her yeri ısırık izi oldu. Kızımı ısıramazsa kendi kolunu ısırıyor
Çok sinirleniyorum tepkimi koyuyorum annesi yalandan vuruyor sonra yine aynı ne yapacağımı nasıl tepki vereceğimi şaşırdım deli olacağım.
Başına buna benzer bi olay gelipte beni aydınlatıp fikir verebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ? Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼

Valla herkes çok hümanist yazmış da bazı bebekler gerçekten huysuz oluyor .Değil kitap okumak başında yüz kitap oku anlamıyor. Gerçekten şımarık oluyor .Dövmeye falan kesinlikle karşıyım ama insanın sabrını zorluyor bu çocuklar. Hatta bazıları dayağa karşı olsam da ! başka bir yoldan anlamıyor. Belki de zamanında böyle egitildikleri için bilmiyorum ya da yapı meselesi .Niye benim çocuğumu isirsin canı cehenneme.Tabiki evladımı düşüneceğim. Ayy çocuk canım yapar diyemem ! Annesi zamanında verecekti terbiyesini .Ne demek ısırmak ya .2 yaşındaki de artık küçük değil sanki 6 aylık bebek gibi yazılmış da .kocaman çocuk. Hayırdan evetten gayet de iyi anlar .anlamıyorsa da o annesinin sorunu .Ben ona ısırmak kötü falan diye anlatmak zorunda değilim kaldı ki bunu annesi yapamamış.
Ya yarın bir gün benim cocugumda ondan görüp isirirsa saldırgan olursa .direk oynamayı kesin .ayrı ayrı oynasınlar
Hem çocuklu eve çocuklu misafir mi gelirmiş. Gitsin başka yere .Bir daha da kabul etmeyin
Nasıl okula giderken çocuklarımızın arkadaşını seciyorsak bebekken de secmeliyiz. Saldırgan bir çocuksa oynamasın istemiyorum. Yetiskinligin temelleri ilk 4 yılda atılıyor.

Fakat 2 yaşındaki kızı kızımı sürekli ısırıyor kuzumun her yeri ısırık izi oldu. Kızımı ısıramazsa kendi kolunu ısırıyor
Çok sinirleniyorum tepkimi koyuyorum annesi yalandan vuruyor sonra yine aynı ne yapacağımı nasıl tepki vereceğimi şaşırdım deli olacağım.
Başına buna benzer bi olay gelipte beni aydınlatıp fikir verebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ? Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼
Süreniz doldu deyin gitsin belli edin diyemiyorsanz
Eşime söyletirim olur mu şey herkesin çocuğu kendine kıymetli ne benim bebeğim vurur, ne ona vurulsun isterim görüşmem valla ne bu ya
Beni de annemin arkadaşının kızı ısırmış morarmış korkudan yüzüm bile kadın tepki vermemiş annem hala görüşmez
Böyle olmaz kadına bak sinirlendim valla

Ben olsam sinirlenip kizimi bu hale getirdiginiz yeter bir tepkide vermiyorsun zaten evinize donun artik derdim. Cocugum yok ama olsaydi kimsenin cocuguma zarar vermesine izin vermezdim kendi ailemden biri olsa dahi. Iki hafta bile cok dayanmisiniz yeter kizinizin cektigi. Herkes iki yasinda cocuga cocuk o isirir demis digeride uc yasinda ona ne olacak? Ben sizin yerinize sinirlendim bu kadar umursamaz bir ebeveyni olan cocuklari kabul etmeyin eve. Herkes kendi cocugundan sorumlu onun ki cocuksa sizinkide oyle kisitlanmasi gerekende sizinki degil kovun gitsinler.
Katılıyorum.
Ne demek çocuk ısırır ya, öğreneceksiniz saksı mısınız ebeveyn mi çok şaşkınım
Köpeğe vurur aman çocuk derler
Bizim bu milletten çektiğimiz nedir anlamadım.
Herkes evine gitsin 2 hafta çok bile kalmış bir de eziyet ile aman Allahım

O halde benim yalandan vurma olayını açıklayayım. Benim çocuğum çığlık çığlığa ağlarken o çocuğunu uyarmak yerine kızına gülerek al sana diyip işi oyuna döndürmesi.
Kötülük olsun diye ısırmasını bilmem ama sürekli her yerde sıkıştırıp durduk yere gelip ısırması çocuk oturduğu yerde durduk yere gelip ısırılır mı
Yani çocuğun hareketlerine fazla anlam yüklüyorsunuz. Madem 2 haftadır sizde kalıyorlar,gönderin. Bu gidişle sizin de görümce ile tartışmalarınız olacak gibi duruyor.

Annesi yalandan da olsa vurdugu için çocuk zaten bunu öğreniyor çok yanlış bi tepki zaten bu ne görürse onu öğreniyor çocuklar güzelce anlatın annesi yerine yalandan vurdugunda güldüğü için oyun yapıyor da olabilir gülmek yerine ciddi bi tavırla uyarması daha iyi olurdu Yalnız bırakmamaya çalışın ve ısırmaya çalıştıgında net kararlı bi şekilde hayır deyin çok küçük anlamaz diye düşünüyorlar ama anlar bir iki kere kararlı tavır gösterirseniz yapmamaya başlar

Yalandan vurmak?

Bu forumda yalandan doğrudan vurmak olayını çok sık okur oldum…

2 yaşındaki bebek kötülük olsun diye ısırmıyordur di mi?
Çocuk çok küçük, elbette insan evladının canı
2 yaşındaki bebeği uyarınca bebek anlıyor mu?

Bilmediğim için soruyorum.
Anlamaz, yaşı çok küçük, bu durumda annenin bu ziyareti çok uzatmamasi beklenir.

Hanımefendi ben evire çevire dövsün mü diyorum ? Yalandan vurmaktan kastım Gülerek al sana diyor şaka ile kızına sonra oyuna dönüyor benim kızım çığlık çığlığa ağlarken defalarca konuştum en azından yapma kızım bak abla bu diyerek çözüm üretebilir artık iletişimini nasıl kurmak isterse. Çocuğun her yeri ısırık izi bazı yerler mor siz bu durumda ne yapardınız ?
Muhatabım görümcem olur, bir şekilde çözüm bulmasını aksi takdirde ziyaret süresinin yeterli oldugunu belirtirim. Burda benim için en önemli kriter şudur: Eğer görümce de dert ediyor ve çözüm arıyor, üzülüyorsa ben de onu üzmemeye/kirmamaya dikkat ederek bir çözüm oluşturmaya çalışırım. Ama anlattığınız gibi görümcenin umrunda degilse kimse umrumda olmaz, bu arada sizin çocuğunuz kaç yaşında?

Umarım siz 2 yaşındaki çocuğa değil kazik kadar annesine sinir oluyorsunuzdur. Ne demek yalandan vuruyor falakaya yatırmamasi mi lazım. O nasıl anne ya iki yaşında bu alışkanlık olabilir çocuğunuzu uzaklaştırin bebekten. sizin kızınız kac yaşında, bebeğe değil annesine söyleyin
Bunun için Ruh hastası olmak lazım dimi ? Kimse de falakaya yatırsın demiyor. bebeğin anlamayacağının bilincindeyim. Benim Sinirimi bozan şey çözüm bulmak yerine benim kızım çığlık çığlığa ağlarken konuşmak yerine uyarmak konuşmak yerine oyun oynarcasına al sana diyor gülerek ( kızıma bakarak kahkahavari) hani birine nasıl düştüğünde güleriz o tarz en azından yapma demesi lazım dimi ? Siz bu durumda ne yapardınız?

Yani misafirdir ,çocuktur evet ama uyarmanız gerekir yada işe yaramıyorsa ozaman çocuğunuzu yanınızdan ayırmayın ortada daha büyük problem var aslında. Çocuk senin kızını ısırmasa kendi kolunu ısırıyor diyorsun tedavi olmalı o çocuk normal bişey değil.. ayrıca eşiniz bu duruma susuyor mu? .. çocuklarla iletişim kurarak yanlış olduğunu bir şekilde izah etmek lazım ama yalandan vurmakla anca kamçilamış olur görümceniz şeytan diyo git onun çocuğunu bir ısır da aklı başına gelsin Tövbe estafurullah ..

Siz de çocuğunuza sahip çıkın o zaman. Her şeye yok hayır deyip durma. Al çocuğunu yanından ayırma. Annesine aç ağzını bağır gerekirse, 2 yaşındaki bebeğe değil anasına bağıracaksın.
Herşeye yok hayır dediğimi nerden biliyorsun ? 3 yaşındaki çocuğu nasıl tutabilirim evin içinde bağlayayım mı zaten yanımdan ayırmamaya çalışıyorum bazen sadece yorum yapmak için yapıyorsunuz . Sen benim 2 yaşındaki çocuğa bağırdığımı nerden çıkardın bi kere annesi varken ben niye bağırayım ? Annesi umursamaz ile o kadar tepkiye sessiz kalıyorsa ben miyim suçlusu.

Bunun için Ruh hastası olmak lazım dimi ? Kimse de falakaya yatırsın demiyor. bebeğin anlamayacağının bilincindeyim. Benim Sinirimi bozan şey çözüm bulmak yerine benim kızım çığlık çığlığa ağlarken konuşmak yerine uyarmak konuşmak yerine oyun oynarcasına al sana diyor gülerek ( kızıma bakarak kahkahavari) hani birine nasıl düştüğünde güleriz o tarz en azından yapma demesi lazım dimi ? Siz bu durumda ne yapardınız?
Görümcemle konuşurdum. Ona sinirlenirdim. Tâbi ki yapma demesi lazım onun vuruyor gibi yapmasida saçma ama yan yana bırakmayın... benim çocuğum yapsa ısırsan dikkat ederim yan yana bırakmam..
Tabi sinir.olunur ama.cocuk.bilmiyor annesine, siz yapamıyorsaniz eşinize deyin dikkat etsin çocuğa.gorumce

Önce anneyi eğitmek lazım çok ciddiyim , geçen gün oyuncakçıya gittik oğlum 14 aylık , eline ne alsa çocuğun biri gelip elinden çekip ağlatıp gidiyordu , annesi uyarır diye bekledim ama yok gülüyor alttan alta marifet yapıyor oğlu sanki , oğlumu aldım ordan , gel oğlum o çocuğu eğitenemişler zarar verir sana dedim annesi duydu , anlamışmıdır sanmam , sen istediğin kadar duyarlı bir çocuk yetiştirmeye Çalışın ama ortalık yamyam dolu malesef , 2-3 yaşındaki çocuk anlar vurmayı nasıl bye bye cici öpücük öğreniliyor vurma da öğrenilir , 1 vurur 2 vurur , ebeveynler dengeli davranmayı becerirse vurmadan da anlar , koşarak uzaklaşın valla öyle insanlardan , çok da gerekli değiller , sizin önceliğiniz kendi çocuğunuz olsun

Back