O halde benim yalandan vurma olayını açıklayayım. Benim çocuğum çığlık çığlığa ağlarken o çocuğunu uyarmak yerine kızına gülerek al sana diyip işi oyuna döndürmesi.Yalandan vurmak?
Bu forumda yalandan doğrudan vurmak olayını çok sık okur oldum…
2 yaşındaki bebek kötülük olsun diye ısırmıyordur di mi?
İzine çıktıkları için ziyaret amaçlı geldilerEvden gönderin.Neden 2 haftadır sizde gorumceniz
Konudan bağımsız olarak aşırı saçma Otel mi sizin ev izne çıkınca iki hafta kalmaya geliolar.Nasil insanlar var yaİzine çıktıkları için ziyaret amaçlı geldiler
2 yaşındaki bebeği uyarınca bebek anlıyor mu?
Bilmediğim için soruyorum.
Ben de anlıyor gibi konuşuyorum,anlatıyorum ama “yapma bak acır” desem de gene de ayağını vuruyor yatak korkuluğuna…
Ben bıkmam,konuşuyorum,anlatıyorum ama o da bıkmadan vuruyor. Ancak sevdiği bir masalı anlatıp dikkatini dağıtıyorum ki ayağını vurmasın, ayağı acımasın…
Nacizane fikrini söyleyenlere teşekkür ederim.Sevgili anneler merhaba ;
Görümcem yaklaşık iki haftadır bizde kalıyorlar misafir olarak geldiler.
Fakat 2 yaşındaki kızı kızımı sürekli ısırıyor kuzumun her yeri ısırık izi oldu. Kızımı ısıramazsa kendi kolunu ısırıyor
Çok sinirleniyorum tepkimi koyuyorum annesi yalandan vuruyor sonra yine aynı ne yapacağımı nasıl tepki vereceğimi şaşırdım deli olacağım.
Başına buna benzer bi olay gelipte beni aydınlatıp fikir verebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ? Şimdiden teşekkür ederim .
Öyle bişey olsa tabi ki anlayış gösterilir bende farkındayım ama çocuk kızım oynarken bile durduk yere ısırıyor bu sabah kahvaltıya otururken hiç bişey yokken ortada yeni uyanmışlar geldi ısırdı çocuğu annesi çözüm bulsa ona da tamam iş oyuna dönmüş kızım çığlık çığlığa ağlarken al sana diyor kızına gülerek bak vurdum diyor ama kızıma da gülüyor misafirdir dedim sus dedim ilk kez gelmişler dedim tadımız kaçmasın dedim yakında dönecekler dedim ama hiç bir çözüm yok ki 2 haftadır öyle mosmor oldu çocuğun tepki de gösterdim yok olmuyor.O yaştaki bebeklerde ısırma normal dişleri yeni oturuyodur.Kızınız kaç yaşında ki?? Annesi vurmasın yazık siz de anlayış gösterin.
Gezmek amaçlı geldiler işte ailece gideriz biraz kafamız dağılır havamız değişir diye normalde 10 günlüğüne geldiler eşim izniniz var kalın bir hafta daha diyince iş bu boyutlara kadar geldi.Konudan bağımsız olarak aşırı saçma Otel mi sizin ev izne çıkınca iki hafta kalmaya geliolar.Nasil insanlar var ya
Benim kızım 3 yaşını doldurmak üzere beşikte değil maalesef tutamıyorum onu da. Zaten yalandan vuruyor dediğim olay çocuğuna vuruyor şaka ile bak vurdum diyor gülerek bu iş oyun haline geldi benim canımı sıkan olay bu 2 haftadır hiç bi çözüm bulamadı tepkimi koydum olmadı doktora götürün gerekirse bi psikoloğa götürün dedim en son yok oralı değiller.Ben şöyle yapardım şahsen sanırım sizin bebeğiniz var beşikte yatıyor ben olsam uyuturken falan ayrı bir odaya geçer kapıyı kitler içeri girmemesini sağlardım . Daha sonra normal zmaan dilimlerinde ise bir çocuk asla ve asla dövülmez ki gördüğüm çoğu insan bunu yapıyor ama çocuklar dövüldükce arsızlaşır ve şiddete meilli olur ileriki yaşlarda, bu yüzden annesiyle konuşurdum bu durumu ve derdim yani böyle olmuyor siz dikkatini başka yere çekin dovmekle falan olmaz bu işler ya dışarı çıkarsın ya oyun oynasın ya çizgi film izlesin.
Yani ne zaman gidicekler kendi evlerineBenim kızım 3 yaşını doldurmak üzere beşikte değil maalesef tutamıyorum onu da. Zaten yalandan vuruyor dediğim olay çocuğuna vuruyor şaka ile bak vurdum diyor gülerek bu iş oyun haline geldi benim canımı sıkan olay bu 2 haftadır hiç bi çözüm bulamadı tepkimi koydum olmadı doktora götürün gerekirse bi psikoloğa götürün dedim en son yok oralı değiller.
Benim kızım 3 yaşını doldurmak üzere beşikte değil maalesef tutamıyorum onu da. Zaten yalandan vuruyor dediğim olay çocuğuna vuruyor şaka ile bak vurdum diyor gülerek bu iş oyun haline geldi benim canımı sıkan olay bu 2 haftadır hiç bi çözüm bulamadı tepkimi koydum olmadı doktora götürün gerekirse bi psikoloğa götürün dedim en son yok oralı değiller.
Siz de çocuğunuza sahip çıkın o zaman. Her şeye yok hayır deyip durma. Al çocuğunu yanından ayırma. Annesine aç ağzını bağır gerekirse, 2 yaşındaki bebeğe değil anasına bağıracaksın.Nacizane fikrini söyleyenlere teşekkür ederim.
Bunun dışında beni canavar gibi gören arkadaşlarda olmuş yalandan vurma lafı ne kadar da yanlış anlaşılmış şok oldum.
Herkese tek tek yazamayacağım. Bir çocuk düşünün çocuğunuzu durduk yere sürekli ısırdığını her yerinin mosmor olduğunu Çocuğunuz çığlık çığlığa ağlarken çözüm bulmaya çalışıp bi kenara çekip iletişim kurmak yerine , güzel güzel anlatmak yerine , yapmaması gerektiğini söylemek yerine , Çocuğuna al sana bir daha ısırma diyip gülerek ,gülerek derken şimdi bu da yanlış anlaşılır ( gülümseme değil kahkahavari) işi oyuna dökerek bak vurdum işte diyip tepkimi koymama rağmen bunun tam 2 haftadır devam ettiğini düşünün bu durum karşısında sakin kalabilirseniz gerçekten helal olsun !
Zor durumda olan insanlar olsa elbette tolere edilebilir keyif için gelipte bu şekilde davranmak sizce ne kadar doğru ? Bunları göz önünde bulundurarak düşüncelerinizi iletirseniz çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?