• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin kalmaması içi ne yapabilirim

sizin zaten görümcenize karsi bir ön yarginiz var,daha önce ki konunuzda görümcenizle ilgili

esinizin istekleri bahane siz onu istemiyorsunuz kocaman kizin size ne zarari olacak

aaaa evet siz deyince konuyu hatırladım.belki de görümce beyaz show a gidememenin intikamını alıyordur yaptıklarıyla:34:

Görümceye cidden acıyorum kızın tek kabahati abisinin onu sevip sayması ve aynı abinin karısına zerre kadar değer vermemesi..Bu o kızın suçu değil ama o ödüyor.En son vukuatınızdan(beyaz show) sonra onu istemiyor olmanız çok doğal veya onun sizi umursamaz ,size yardımcı olmaz tavrı da çok doğal.Anlamadığım tek şey bebek yapma mevzusu ,yani durdunuz durdunuz tam bebek yapacakken kız yatak odanıza falan mı yerleşti?Yatak odanızda yapsanız çocuğunuzu sorun ortadan kalkar belki?Allah yardımcısı olsun bütün ailenin.

Gerçekten çok komik bi sıkıntınız var görümceniz abinizin kardeşi kendi kardeşiniz gelsin kalsın istersiniz ama dimi bu kadr bencil olmayın gün gelir hesap döner aynı duruma siz düşersiniz kusura bakmayın ama sizi kınıyorum bikaç gün gelse kardeşiyle vakit geçirse ne olur yani bu kadar bencillik olmaz.Nedense bazı kadınlar görümcelerini aşırı kıskanıyor kuzenimin eşinden çok muzdaribiz abisiyle kız kardeşi alışveriş merkezine gitse kıyameti koparıyor bu ne kıskançlıktır. Orda burda görümcesiyle kaynanasını çekiştiriyo herkese bizim akrabalarımıza bile dengesizin teki Artık kimse umursamıyor gelini herkes hiçe sayıyor kocası bile bıktı tavırlarından boşanmak istiyo ama o çekemediği sevmediği görümcesiyle annesi ve biz sürekli çocuklar var diye yalvarıp vazgeçiriyoruz.Teyzemler o kadar iyi insanlar ki neden sevmiyo nedir tepkisi anlam veremiyoruz bu çocuk doğurdu teyzem ona bişey olcak diye kalp krizi geçiriyodu nerdeyse kendi anneside doğumdan 2 saat sonra geldi hastaneye bu tavırları hiç haketmiyorlar.Kuzeniminde sabrı tükendi en sonunda sen benimkileri istemiyosan seninde ailenden bir kişi bu eve girmicek diye rest çekti tabi bi dünya kavga gürültü yine boşanma muhabbeti sıkıntı yaa biz artık onun cidden bi ruh hastası olduğuna inanıyoruz zaten kuzenimde herseferinde delilerle uğraşamicam yoruldum artık diyo hak vermiyo değiliz ama işte çocuklar perişan olcak:(
Biraz empati olmalı ya erkek kardeşinizin eşide sizi istemese...evlilikte mutlu olmak isteniyosa bence aileler çok müdahaleci olmadıkca iyi geçinmek lazım.

cnm bütün yazılanları okuyamadım ama eşinin ciddi takıntıları ve saçma yargıları var - senin rahat giyinmene izin vermemesi ve kız kardeşine aşırı abilik taslamaya çalışması gibi. görümcense abi ilgisinden ve yeme içme arkadaş davet etme o işleride yengesine gördürme işinden memnun senin halini anlayacak ruh halinde değil. anne babasının yanına gönderemezsin sen ne yaparsan yap o orda kalacak şimdi düşünmen gereken o ordayken nasıl arada kafanı dinleyebileceğin. (kaynanana ve büyük görümcene derdini anlatamazsın bi kere büyük görümcen anlasa arada kardeşini kendi ağırlar o halinden memnun. eğer söylersen kardeşimi istemiyor olursun ve daha büyük sorunlar çıkar çünkü kocan senden taraf yada seni anlayacak gibi değil. keza büyük görümceninde öyle olduğunu düşünüyorum) bence bunlardan önce evde değiştirmen gereken kurallar var birincisi görümcen eve gelir gelmez cnm kalk sofrayı kurmama yardım et abine kardeşin güzel bir sofra kurdu diye övünelim de. sonrada yapılacak salata meze çorba gibi basıt işleri ona ver. sonra sofra toplanırkende espirili bir şekilde sofrayı kuran kaldırsın olmaz hadi bana bi yardım et hemen toplayalımda rahat rahat oturalım de ardından çay demledim hadi çaylarıda sen getir ben biraz yoruldum nede olsa gençsin yaşlanıyomuyum ne diye espiri yap ve bunu her eve geldiğinde yapacağı işler olacağını belli ederek devam ettir. madem sizinle yaşıyor o zaman sana yardımcı olacak. öyle yayılıp yatmasın. ben olsam kendimi kullanılmış hissederim hiç de kullandırtamam kendimi sen de kullandırtma. ikincisi arkadaşları geldiğinde sende aralarına katıl öyle hizmeti ben yapim deme soğuk gergin durma. onlar senin yaşıtların onlarla ne kadar iyi vakit geçirirsen o kadar rahat hissedersin kendini ve mutsuzluğun azalır hem görümcende senin ilgi odağı olmandan rahatsız olup çok sık arkadaşlarını çağırmaz hem senin dedikodunuda yapamaz. görümcenin seni kıskandığını yok yok aslında abisi için kendisinin ve onun içinde abisinin çok önemli olduğunu hep öncelikli olduğunu göstermek istiyor sana sen bozuntuya verme abisine meyvemi yediyor Allah muhabbetinizi arttırsın de gül eğlen senin rahatsız olduğunu hissettikçe bu davranışları artacaktır eğer rahatsız olmazsan bunlar azalır. hem kocanda sana kıskanç takıntılı muamelesi yapmaz. çocuk yapma meselesine gelince de kayınvaldenlerin dönmesini bekleyeceksin başka çaren yok maalesef. ramazan şartları dolayısıyla bu hayalin 15 gün daha gecikecek buna kendini alıştırırsan hiç zorlanmazsın gerginlikte ortadan kalkar. hem sen kocanla olmaya çaışmayı bırak o senle olmak için zaman yaratsın. artık gergin ve söylenen bir eş olmazsan çocuğumuz niye olmuyo senin yüzünden demez. çocuk bu ayda olmadı deyince hayırlısı böyleymiş illaki birgün bizimde olur de geç. çocuk yapıcam die evliliğini saçma tartışmalarla boğma. kocanında her sözünü emir telekkuz etme. ne o öyle surat yapıyor benimle ilgilenmiyor üzülüyorum dediğini yapıyorum cümleleri. sen hizmetçimisin amirin mi o evliliği ikiniz yaşıyorsunuz niye kendine cefa çektiriyorsun. görümcen ancak evlenince anlar seni o da biraz anlar o evleninceye kadar sabır. eşinin ailesine laf söyledikçe eşinle aran düzelmez kötüye gider.

ama benim şöyle bir önerim var kız kardeşin varsa onu eve yatıya çağır. onu tembihle o kötü olsun önemli değil kocan ona yüklenemez kardeşi şikayet edersede o yanlış anlamış der geçiştirirsin. kardeşin desinki eniştesi yanında yokken görümcene " aa sen hep burda mısın bu saate kadar oturuyor musun bizde ayıptır öyle şeyler bak ben kaç kere gelip kalıyorum ablama genç evli çiftler onlarında başbaşa kalmak istedikleri anlar olur ben çok dikkat ederim böyle şeylere desin. arkadaşlarında mı geliyor bence evli erkeklerin evine öyle sürekli yabancı genç kızlar çağrılmaz hoş kaçmaz başkaları kötü laf edebilir desin. ayrıca sen neden evde vakit geçirmiyorsun ben olsam evde açarım tv uzatırım ayaklarımı kafamı dinlerim desin." eğer bunu diyecek kardeşin yoksa anneni çağır o desin bir gece kalsın sende kaça kadar oturduğunu görsün bu yorumları yapsın. kızın arkadaşları gelince çağır gizliden gelsin o bu yorumları yapsın hem birşeyde diyemez annene. sinir olur o kadar. medem sen diyemiyorsun kocan lafı tıkıyor ağzına. kaynanasına ve baldızına birşey diyemez.

ayrıca evde değiştirmen gereken birkaç kural daha eşin rahat şortuyla oturuyorsa kaldır onu böyle oturma genç kız oran buran ortada hoş değil de. atletiyle çıktıysa ne bu böyle bütün göğüs kılların ortada hiç hoş değil de. eğer görümcenin arkadaşlarının yanında kapri giyiyorsa sende izin verme giydirtme. elalemin yanında herşeyin ortada de. ayrıca kardeşiyle çokmu iyi vakit geçiriyor sende kalk git arkadaşlarına şununla sözleştik siz takılın de. eğer o olmazsa yakındaki bir akrabana git. git büyük görümcene ay sıkıldım bana da değişiklik olsun hadi bi kahve içmeye geldim de. sıksık git otur eşin seni özlesin. abisinin işlerini o görsün. ne o öyle kocanın dibinde biri geldimi kardeşi bile olsa sevgi ilgi bekleyen insan yavrusu gibi oturuyorsun. senin hiç sosyal hayatın yok mu? aklın fikrin eşinde biraz uzaklaştır zihnini kocandan bebek çalışmalarından. kendine dolu dolu zaman yarat. daha mutlu olacaksın göreceksin.

aaaa evet siz deyince konuyu hatırladım.belki de görümce beyaz show a gidememenin intikamını alıyordur yaptıklarıyla:34:

Aaa o görümce miydi burada bahsedilen kişi.

Ama konu sahibinin diğer konularını da hatırlıyorum, hem eşinin hem kendisinin aşırı kıskançlığı vardı diye hatırlıyorum. Bir de eşinin ailesi ile keseleri ortak, k.validesi aldığı kazağa bile karışıyordu. Baskı içinde yaşanan bir evliliği var, böyle kıstırılmış bir hayatın içinde k.valideye görümceye sarıyor. Her zaman olduğu gibi olaylara sebebiyet veren eş masum, ama suçlu hep aile görülüyor.

Hersy çok enteresan ..

eşiniz çok garip tavırlar , fıkırler ve ıfadeler içeriyor. yok tecavuze ugrayanlar hemen hamıle kalıomuş yok kız kardesının yanında açık gıyınemıosun. çok garip.

Aaa o görümce miydi burada bahsedilen kişi.

Ama konu sahibinin diğer konularını da hatırlıyorum, hem eşinin hem kendisinin aşırı kıskançlığı vardı diye hatırlıyorum. Bir de eşinin ailesi ile keseleri ortak, k.validesi aldığı kazağa bile karışıyordu. Baskı içinde yaşanan bir evliliği var, böyle kıstırılmış bir hayatın içinde k.valideye görümceye sarıyor. Her zaman olduğu gibi olaylara sebebiyet veren eş masum, ama suçlu hep aile görülüyor.

Bu konuda da kıskançlık var.
Görümceyle abla-kardeş gibi olsalardı bugün mevzu yaptığı hiçbirşey umrunda olmayacaktı.
Mesela görümcesi rahatsız olsun diye askılı göğüs dekolteli kıyafet giyiyor konu sahibi.
Ne alaka evde rakip mi var?
trilyon yıl düşünsem görümceyi bertaraf etmek için dekolte giymek gelmez aklıma.
Eee koca zaten sorunlu kadına kızıyor neden böyle giyiniyorsun diye.
Yani gittikçe daha da suçlu duruma düşüyor...

Birde kızın okulunu arama dururmları falan var ki ,akıllara zarar.
Beyaz show'dan sonra ikinci bomba bence.
Görümcenin konu sahibini rahatsız etmesi,mutsuz etmesi ,canını sıkması için kendince her türlü bahanesi mevcut.

Son düzenleme:
bende bi görümceyim nedense görümceler bişey yapmasada batıyor gelinlere anlamıyorum bizim gelinde öyle maalesef beni kıskanıyor unuttuğunuz birşey var gelin hanımefendiler siz yokken biz vardık:))) yani biz o evin direğiyiz ne kadar saf dışı etmeye çalışşanızda bizi başaramazsınız olan size olur söyleyim ayrıca ben acık bi bayanım evimde ayrı ama dekolte giyinmek gibi bi derdim yok kocan seni sevip istedikten sonra pijamada ona sexi gelir takılmayın bunlara görümcelerle yasamaya alışın:31:kocanızla olan sorunlarıda baskalarına bulmayın kocanız zaten cocuk istese uykusundan ödün verir yorgunda olsa , erkenden yatar yada bi bahane bulur kardesinin gitmesi için sorun kocanızda bence önce aranızdaki sorunları halledin arkadasım

kayınvalidesiyle alt üst oturan yani kaderdaşın olarak sana tavsiyem şu arkadaşım;

eğer kayınvalidenle falan aran iyiyse (limoni bile olsa) konuyu abartma ne yaparsan yap görümcen gitmeyecektir. ve sen o evde oturmaya devam ettiğin için görmcenle pürüz olursa aranda ailesi döndüğünde aranız açılacaktır.

8 yıllık evliyim bu güne kadar istediğim heves ettiğim bir çok kıyafeti gözüm bakarak içime atarak almadan geçtim giyemiyorum çünkü bir sabahlığım bile olmadı çünkü sabah kalktığımda giyecek fırsatım yokkk .askılı giyemiyorumm çünkü kapım heran açık gece gündüz kilitleyemiyorum pat diye giriyolar içeriye ruhum duymuyo.. ama sabredip dua ediyorum Allahım banada düzenimi nasip et diye başka bişi gelmiyo elimden...

bakacağın yüze s..ma diye bi laf var arada bir sorun çıkarsa yine yüz yüze bakacaksınız bakmak zorundasınız.. şükür ki evimiz bari ayrı geceden geceye rahat olabiliyoruz ya aynı evde tek odasında yaşamak zorunda kalsaydık. yorumların hepini okumadım ama bazı şeyleri oluruna bırakmaya MECBURUZ.. Allah bizim gibilere ayrı düzen ayrı ev nasip etsin inşallah.

Ben daha evlilik nasıl bişi tatmadım. çok iyi anlaşıyoruz eşim ve ailesiyle kavgamız yok ama yinede insanın kendi düzeni gibisi yok.......... yapacak bişide yok 4 ay için huzurunu zehir etme.. o bahsettiğin başbaşa kalmalar romantik dakikalar ne yazıkki bizim gibiler için şimdilik hayal..... :((( görümcem yok ama sendende farkım yok sabır arkadaşım sadece sabırrr

Son düzenleme:
Bu konuda da kıskançlık var.
Görümceyle abla-kardeş gibi olsalardı bugün mevzu yaptığı hiçbirşey umrunda olmayacaktı.
Mesela görümcesi rahatsız olsun diye askılı göğüs dekolteli kıyafet giyiyor konu sahibi.
Ne alaka evde rakip mi var?
trilyon yıl düşünsem görümceyi bertaraf etmek için dekolte giymek gelmez aklıma.
Eee koca zaten sorunlu kadına kızıyor neden böyle giyiniyorsun diye.
Yani gittikçe daha da suçlu duruma düşüyor...

Birde kızın okulunu arama dururmları falan var ki ,akıllara zarar.
Beyaz show'dan sonra ikinci bomba bence.
Görümcenin konu sahibini rahatsız etmesi,mutsuz etmesi ,canını sıkması için kendince her türlü bahanesi mevcut.

Valla o görümce iyi gelip kalıyor, o beyaz show hadisesini ben yaşasaydım bir daha gitmezdim herhalde. As25 o konuda %100 haksızdı.

Görümcesinin yanında askılı falan giyme diye eşi tembihlemiş, giyerse görümce gidip ailesine abim yengemi açık giydiriyor falan diye şikayet edermiş galiba böyle saçma bir bahanesi vardı. Konu sahibi kasıtlı olarak giymiyor yani. Sonradan öyle bir karar alıp kendince kullanmak istedi mi orayı bilmiyorum ben...

Son düzenleme:
öncelikle iki gelinli bir görümce olarak seni kınıyorum:1::9::9:

eşinle yanlız kalmak tabiki hakkın ama çok yanlış yolladan gidiyosun sen eşine kardeşiyle 2 laf daha et her geçen gün gözünde biraz daha düşersin başkada bişey olmaz (üzgünüm)
oyun oynamaya çalışıyosun bu oyunlar ters teper söylim

ayrıca bizim gelinler benim okulumu arayıp iş çevircek varya :18:
gelinlerimize karşı hep mesafeli oldum ne ben gittim ne onlar geldi şimdi iyi ki böyle yapmışım diyorum şu yazıyı okuyunca ki benim abiler üst katında otursam bile asla tek başıma bi evde kalmama izin vermezler

dost acı syler her ne kadar dostun olmasamda
silkelen ve kendine gel
bu yaptıklarınla eşini kendinden soğutursun 1
ailesine değer vermedğini düşünür o da sana değer vermez buda 2

gerçekten bi çözüm arıyosan bunu eşini bezdirerek ve görümcenin nefretini çekecek şekilde yapma

BİR GÖRÜMCEDEN TAVSİYELER 1:1:

bunu istemek senin en doğal hakkın, ama görümcende bunu düşünemeyebilir,bence biraz daha sabırlı olmasın,hem altlı üslü oturuyomuşunuz her daim karşında görümcen,onun için dikka et duygularını anlamasın,aslına bakarsan bunu düşünmesi gereken görümcen degil,kayınvalden düşünmeli bu durumu bence.........

esin seninle basbasa kalmak isteseydi
inan bir hal caresini coktan bulmustu
ne yapar eder gonderirdi yazliga kizkardesini
yada erkenden eve gonderirdi
senden haz almiyor
belki asiri kiskancliklarin ve hep oyun hile pesinde
olman onu sogutmustur senden
birazda durust ve icini temiz tutmaya bak

Bence böyle bir eşi baba etmek için biraz daha otur düşün derim..

Sonra ah başım vah başım dememek adına.

Beyaz Show hikayesini merak etmedim desem, yalan söylemiş olurum :)) demiştim ama buldum okudum ve yazıklar olsun ne karaktersiz bir davranış dedim.

Aferin görümceye, ben olsam yukarı bile yatmaya çıkmazdım, çöreklenirdim abimin evine. Gene insanmış vallahi.

Son düzenleme:
kızın ne yaşadığını bilmediğimiz için ben, görümceden seni ne soğutmutur diye konu sahibine hak vermiştim,beyaz show u bulayımda okuyayım bari :)))merak ettim ..
ama görümcem olduğu için ve görümce olamıyacağım için kafadan konu sahibinin yanındayım..
tecrübe ile sabittir ki genel düşüncem :biz gelinden önce vardık ,sen sonradan geldik,bizim yerimiz ayrı,sen yokken biz vardık tavırları var,buda aslında gelinlere karşı en baştan tutumlarını gösteriyor,herkez elbette böyle değl ama genel kanı bu :))))))
hele bazıları çoluk çocuk oluyor ki akıllara zarar ,bazıları tembel oluyor ,gelin yapsında yesin diye bakıyorrr:))))*(benimki tembel gurubunda :)))

beyaz showkonusunu bulamadım ama konularına baktımda,arkadaşım içini ferah tut,aynı apartmanda olup yaşamak eminim zordur,bu aylarda bol bol dua et,yürüyüş yap...
ben bugun erkenden kalkıp kahvaltıdan sonra adamla biraz fingirdiyeyim dedim :))(sende sabahları bu işi yapabilirsin ,havalar güzel,sıcak ferah :))
eşimle biraz oynaştık ,ahh bunlara yüz vermeye gelmiyor hemen,aşkım istersen yarın akşam annnemleri bize yatmaya çağıralım dedi :))))
offff sahillde bi yürümüşüm ki sormayın ama ben hiççç bi şey yokmuş gibi,peki aşkım çağıralım ama iftara ertesi gün çok şey yapamam dedim ,olsun dedi :)
ama ben tabi ağzımın ucu ile söylicem ,biizmkiler bi gün davet ederin ,istanbulda olduğumuz halde 1 haftada gitmezler ,görümcem ve kayınvalidem biraz tembeldirler,bende hamile olduğum için biraz alttan alma huyum yok,psikolojik işte :)))
yani konu sahibine tek tavsiyem politik olsunnnn

Son düzenleme:
şaka bi yana ama ;ne yapmalıyım diye konuna bakıp okudumda ;görümcen sana herşeyini anlatmak zorunda değildir ,o konu kapanmış gitmiş ,ben görümceme erkek arkadaşını bile sormam taaki gelip kendisi tanıştırdı,sonradan bi kaç defa nasılmı iyi,işler nasıl falan diye sordum,oda hiç sormuyor,tanıştırdım insan bi sorarmazmı demesin diye..
bence siz tüm ailede odak noktası olmak istiyorsunuz,görümceniz size söylemedi diye kafanızda o kadar kurmuşsunuzki intikam bile almışsınız..
ben görümcenin yerinde olsaydım ,,size çok kırılırdım ama asla gelip sizde 3 ay değil ,3 gün bile kalmazdım .yüzünüze karşıda yenge nasıl böyle bi şey yaparsın diyede sorardım..pessssssssss
bu konuyu okuyunca ilk etapta haklı duruyorsuuz ama daha öncede yazdığım gibi ,içini temiz ferah tut,sadece sana zararı olurrrrr,kimseye bi şey olmaz,bi zaman sonra nefes alsa batar,insanın düşüncesi neyse hareketleride o olurrr:)

Bence sizin eşinizle problemleriniz var görümcenizin yanında sizi terslemesi bi kenara itivermesi ciddi bir sorun..
Görümcenizde düşüncesiz tabi o ayrı bir konu ama bence konuşma yoksa ters tepebilir ne bileyim bende bir görümceyim ama abimin eşi bizi yanlız bırak dese, yada gitmem için binbir numaralar çevirse inat ederdim heralde ve çok üzülürdüm
Şu anda çok fazla yanlız kadığım zamanlar olur annem şehir dışına çıkar o zamanlar abime bırak kalmayı oturmaya bile gitmem, ama şimdi bunları yazarken aklıma geldi biz aynı evde oturduğumuz dönemlerde bende şehir dışında üniversitede okuyordum tatilde geldiğimde gece yatmak bilmezdim bide eve arkadaşlarımı toplardım offff yengem bana ne kızardı kimbilir :17: ama allah varya hiç birşey dememiştir, oda benim düşüncesizliğim ozaman cahil aklı heralde. Şimdi hayatta yapmam.Ama o zaman konuşsaydı kırılırdım belkide mevzu çok büyürdü dedim ya cahillik,..
Bu durumda eşinizin sizin gönlünüzü alması gerekiyor ama oda olacak gibi gözükmüyor.
Kötü gelin olmaktansa sabredin ses çıkarmayın bebek konusunda da bu kadar hırslanmayın allah bi zamanı uygun görmüştür elbet...

hiç üşenmedim diğer konularınıza da şöyle biir baktım , sanırım görümcenizden çok sizin kendinizle ilgili problemleriniz var..Öncelikle aşırı kıskançlığınızdan dolayı eşiniz zaten sizden bıkmış durumda..

Görümcenizle olan ilişkiye de gelince, Beyaz Show olayından sonra o kızcagızin yerinde ben olsam evine gelmeyi bırak, suratına bakmazdım..kusura bakmayın ama şu actıgınız konularda ben sizi hiç haklı görmedim..Kendinizi dizginlemeniz gerekiyor..Yoksa eşinizi iiyice bıktırcaksınız..

Ben de görümce sürekli sizde kalıyor sandım okuyunca. Akşamları yatmaya çıkıyormuş, kendi evinde yani. Bu durumda annesigille naden gitmedi, neden oraya gitmiyor buraya gitmiyor tartışması yapmaya hakkınız yok.

Sizde fazla vakit geçirmesine gelince eşiniz ve görümceniz hatalı burada. Görümcenin düşünmesi lazım, sürekli oarada vakit geçirmemesi lazım. Bu insanların konuşacak leyleri olur, yapacak işleri vardır diye düşünmesi lazım.

Cinsellik mevzusunda ise eşiniz hatalı. Bir erkek bir kadını isterse evde ordu olsa, uyumak için sadece bir saati kalsa, yorgunluktan ölse bile bir yolunu muhakkak bulur yalnız kalıp hasret gidermenin. Eşiniz erken uyuyor diye görümcenizi hiç boşuna suçlamayın.

Genel olarak eşde sorun görüyorum ben. Evlilikte özellikle erkek tarafı ile geçim konusunda eş çok çok önemli.

Back