• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin ilk günden yaptigi..

Çok sevindim senin için. Anladığım kadarıyla eşinin ailesi çok iyi niyetli sana karşı. ufak pürüzler olmuş da ben kötülükten olduğunu zannetmiyorum. Eşin de değer veriyor sana, ailesine bile bu denli savunuyorsa çok şanslısın. Mutluluğun daim olur inşallah :nazar:

tsk ederim.. zaten tek tesselim sözlümün beni böyle savunmasi ve benim yanimda olmasi.. cok tsk ederimm canim:69:

bencede canım o setin aklında kaldığını sözlüne söylersen alacaktır :) başta nasıl başlarsa öyle gider unutma. baskın taraf sen ol :129::129::129:

Selam,

ah be canim sen ne yapmissin

kendi kendine bas agrisi yapmissin!

sen o seti begenip almadin mi ya???

Eee o görümce hanima ne peki??

diyecektin ki abla vs. ben cok begendim,hem benim icin degeri farkli ben Allaha büyük konusmayayim ama hic satmak istemem bu seti...

ayyy yapma güzelimmmm

ipleri al demissin eline...ki o zaten zorla almaya niyetli ipleri eline:19:

bak bence sen hiiiic tatli canini üzme,ve begendigini al,veyaaa deki ayyy ya o set icimde kaldi aslindaaa o kadar baktik ettik ben hala ondan yanayim....

tövbe yahu kadina bak sen alinmis begenilmis,sen ne terbiyesizsinde böyle yapiyorsun:47:

ki umarim ailesi dememistir sen ara söyle böyle diye söyle Güle..

Selam,

ah be canim sen ne yapmissin

kendi kendine bas agrisi yapmissin!

sen o seti begenip almadin mi ya???

Eee o görümce hanima ne peki??

diyecektin ki abla vs. ben cok begendim,hem benim icin degeri farkli ben Allaha büyük konusmayayim ama hic satmak istemem bu seti...

ayyy yapma güzelimmmm

ipleri al demissin eline...ki o zaten zorla almaya niyetli ipleri eline:19:

bak bence sen hiiiic tatli canini üzme,ve begendigini al,veyaaa deki ayyy ya o set icimde kaldi aslindaaa o kadar baktik ettik ben hala ondan yanayim....

tövbe yahu kadina bak sen alinmis begenilmis,sen ne terbiyesizsinde böyle yapiyorsun:47:

ki umarim ailesi dememistir sen ara söyle böyle diye söyle Güle..

canim ailesinin aklina girmis.. demiski sizz altina degil tasa para vermissiniz diye:) kendi setini görsen benimkinden tasli.. neymis kendi almis kullanmamis beni düsündügündede öyle demis.. bilmiyorum kötü niyetle yaklastiysa allaha havale ediyorum.. onunda iki kizi var daha.. ama artik daha kararli davrancam buda bana bi ders olsun.. icimde kaldi o set onuda dicem onlara.. ama sözlüm tutturuyo ben alicam onu sana diye ozaman.. onuda üzmek istemiyorum arada kaliyo :(

Bu işlerin karışmasını kaynanadan bilirim ben renk vermiynr seninle bozulmamak adına kızını yönlendiriyor sinsi kaynana

biz nişan alışverişine gittik.annem k.v ve k.b, eşim ve ben...eşimle ikimiz iş yerlerimizden izin aldık.neyse çıktık çarşıya.

ilk başta altınlarını halledelim dediler.kuyumcuya gittik.alyans baktık.en ince olanı neyse onu aldım.bi ara tarttırdım 40 lira ediyodu düşünün artık nasıl bş alyans olduğunu.sonra k.v anneme önceden bilezik aldıklarını eğer istemezsek o altınları bozdurup istediğim bileziklerden alabileceğimi söylemiş.annemde ben karışmam takacak olan sizin gelininiz na söyleyin demiş. k.v yanıma geldi.kolundaki bilezikleri gösterdi.uzun zaman önce almışlar ve kaynanamın kolunda durduğu için kararmış.sordu.bende yeni gelinimya yok yok hiç önemli değil bunları takın siz dedim.sorun çıkmasın yeterki...tamam dedim ben.alyansı aldık.bide bilezik tacakasınız ben başka bişey istemem dedim

kaynanam bi seviniyo bi seviniyo.bişey istemiyo diye.kuyumcu dükkanını bi bayan işletiyodu.aaaaaaaaaaaaaa dedi.olurmu öyle şey sen nasıl gelinsin biraz erkek tarafını terlet dedi.yok sağolun ben bişey istemiyorum dedim.kuyumcu dayanamadı.gel dedi sen almıyosun ben sana vercem.1 tane künye verdi.1 tanede gerçek inci küpe verdi.set falan yok:DD

nişan günü için kıyafet falan alıcaz şimdi.sıradan başladık.ben sadece nişan kıyafetini aldım.bide sadece atlet ve sütyen.getirdikleri bohça kağıt gibiydi.içine ek olarak hiçbişi koymamışlar.ben paraları belki yoktur diye almadım.kayınvalidemlerde bizi istemiyo belki nişanı atar diye almadı gelin demişler.işte böyle....şimdi düşünüyorumda madem bileziği önceden aldın ve gelinine takacaksın.neden koluna takıpta pırıl pırıl olan güzelim bilezikleri karartıyosun.şu kaynanalar puuufffffffffsss:52::52::52:

Merhaba,

ben erkek arkadasimla 4 yildir beraberim.. 17.12.2011 de sözlendik ve Allah nasip ederse 21.01.2012 de nisanimiz olacak.
Kayinvalidem ve Kayinbabam sana set alcaz dediler neyse gittik kuyumcuya hic parasina bakmadan en begendigini al dediler.. ben ince setlere baktikca onlar kalin olsun iyi olsun gösterisli olsun dediler.. herneyse cok güzel bi set aldik pahaliydi da.. ama onlar parasi önemli degil dediler.. Set cok tasli bir set..

Onun aksami saat 10 gibi görümcem aradi dedi hayirli olsun setin cok güzel falan.. sonra cok tasli ama dedi düser onlar dedi hic kullanisli olmaz yok ilerde satinca hic para etmezmis bilmem ne.. herneyse kapattik telefonu..

benim icime dert oldu bu.. düsündüm cok mu pahali aldim acaba diye.. aama aslinda kayinvalidem bide kayinbabam israr etti en güzelini al diye..

Ertesi gün gitmis görümcem bi baska kuyumcuya setin degerini sormus. 2400EURo ya aldik biz seti Kuyumcuda 1100EUro eder bu set demis. Beni aradi dedi böyle böyle diyo kuyumcu 1300 euro kayip var.

Ben sandimki kuyumcuya satis fiyatini sordu ama megerse görümcem kendi satarsa kac para eder diye sormus.

Set alinirken satilmicak diye aldik biz. o gitmis satilirsa kac para eder diye sorusturuyo. Neyse ben tmm abla ozaman geri verin seti dedim. Dedi biz sana bi set alalim iki de bilezik ypariz o paraya.. tmm abla siz nasil isterseniz dedim.. Ama icinde kalacaksa söyle dedi vermeyim seti geri.. Bende yok dedim verin geri baska bi set bakarim.

Aksam ben isten ciktim iki kuyumcuya daha gittik bi kuyumcuda yine setler asagi yukari fiyatlari öyledi benim begendiklerimin ve setlerin hepsi tasliydi.. benim morlaim cok bozukdu begenmedim orda. sonra diger bi kuyumcuya gittik orda en pahali set 1400 euroydu! parasinda degilim ama inanin hic birini begenmedim setlerin. Görümcem dikildi basima su güzel su güzel diyip durdu. Zaten toplam 6 cesit set vardi!!!

ve ben hic birini begenmedim. zorladi beni sunu al bunu al diye.. ben sesimi cikaramadim sonra sözlüm birak dedi baska yere bakariz begenmedin dedi ablasi bi bagirdi, sanane dedi senmi takicaksin gülmü takicak seti dedi. O orda sözlüme bagirdi ama aslinda bana bagirdi! öyle bozuldum ki aglicaktim tuttum kendimi.. Kayinbabam birak dedi baska yere bakin begenmedin sen dedi.. istersen verdigimiz seti geri alalim dedi.. ben sesimi cikarmadm.

sonra kuyumcudan cikarken öyle afrali konustuki bilmem ne güzeldi setler dedi ikisi cok güzeldi dedi.. Ay bi moralim bozuldu kiii..

Sonra sözlm beni ve annemi eve götürdü arabada baya agladim konustuk.. sözlüm sen begenene kadar ben gezicem senle dedi sag olsun destek oldu.. Ne kayinbabam ne kayinvalidem bisey demedi görümcem mahvetti herseyi.. Annemde üzüldü banaa öyle davranmasina..

simdi bugün sözlümle yine gitcez set bakmaya.. icimden geliyormu derseniz icimde hic bisey kalmadi.. Sözlümede dedim zaten.. Ablana birisi sus desin dedim yoksa annem babam derse kötü olur dedim.

Eve gidince aksam oda tartismis zaten ablasiyla niye zorladin kizi diye, kayinvalidem de o seti geri vermemiz hataydi demis.. anlicaniz görümceligini yapmaya basladi dünden.. sonrada aglamis iste o paraya altininiz olsun istedim ben set kullanilmiyo para etmiyo ilerde demis..

simdi eminim bana kirgindir.. bana dün öyle tavirli davrandi ve aglatti beni bende ona kirginim.. görümcemi cok seviyodum ama dün yaptiklari beni sok etti gercekden..

cok uuzun oldu kusura bakmayin.. belki sacma gelicek size bi set yüzünden bukadar yazmam falan ama paylasmak istedim ve akil almak istedim...

valla cnm bide su yönünden bak gercekten set kullanılmıyor ... çok abes kacıyo onun yerine takınabilecegin bi kolye küpe künye yüzükten oluşan küçük bişi al ... hem ömürlük olur arta kalan parana bilezik al..mesela kelepce alabilrsin çok modernleri var artık ...... ben kötü niyet aramadım açıkcası ama suda var nişan döneminde bana a yapılsa bu hareketler bende yalnış anlardım .... valla bende aldım taşlı mı taşlı bi set ya 2 yada 3 defa kullanmışımdır ... sonra baktım kullanmıycam gittim ne yazık ki yarı fiyatına sattım keşke onun yerine bilezik alsaydım ...
iişallah güle güle kullanırsın ...

Gecmis olsun!! Canim neden bu kadar karismasina izin verdinki? Simdiden mesafeni koy ve sozunu dinleme, yksa herseyine karisir. Benimde basimdan benzer bir olay gecti. Ben 2001 yilinda nisanlandim, ve altin almaya kendi annem babam, esimin tarafindan ablasi babasi amcasi ve amcasinin esi geldi. Daha kuyumcuya girmeden gorumcem ve amcanin esi yapisti tezgaha, ben distan kaldim, basladilar sunu cikartin bunu cikartin demeye. Ve boylece tezgahin uzerinde 5 tane felan set kaldi, onlarin arasindan begenmek zorunda kaldim. Ve uzerimde okadar da baski, sunu al, sunu al demeye. Neyse aldim bitanesini. Ve annem esime ertesi gun kizdi neden oyle karistilar, kizima bakma secme hakki vermediler diye, cocugum begenmemis dedi. neyse esim beni tekrar kuyumcuya goturdu, babasinin onayiyla. Ve ben icime sineni aldi ve kalin bitanesini aldim. Ve 10 yil sonra o set tam 30 grlik iki burma bilezik etti. Anliyacaginiz Ben aldiysam esimin kaari oldu.. Bu gorumceler resmen orumcek gibbi yuvanin uzerinde kendi aglarini kurmak istiyorlar hep... :57:

Deseydin abala sen senin kinin degeri o zaman kacadir simdi acaba?

begenmiyorsan satmayi düsündün mü,belki zaman gecerse degeri düsmez mi?

Ama lütfen aklini kullan,taviz verme ve sen sen ol mesafeni koru canim!!!

saygili ol güler yüzlü ol....amaaa hep gözün acik olsun,cünkü simdi böyle yapan dur sen daha mobilyalar alinsin bak ozaman da nasil karisir cadiii:57::57:

Ve sen sen ol öfkelenerk yaklasma olaya yani icinde bir yanardag olsa bile o an sen onu o sekile disari vurma,,,relax bir sekilde ol!! ki onlar catlasin....ay sinir etti beni yaaa:27::27::27:

valla cnm bide su yönünden bak gercekten set kullanılmıyor ... çok abes kacıyo onun yerine takınabilecegin bi kolye küpe künye yüzükten oluşan küçük bişi al ... hem ömürlük olur arta kalan parana bilezik al..mesela kelepce alabilrsin çok modernleri var artık ...... ben kötü niyet aramadım açıkcası ama suda var nişan döneminde bana a yapılsa bu hareketler bende yalnış anlardım .... valla bende aldım taşlı mı taşlı bi set ya 2 yada 3 defa kullanmışımdır ... sonra baktım kullanmıycam gittim ne yazık ki yarı fiyatına sattım keşke onun yerine bilezik alsaydım ...
iişallah güle güle kullanırsın ...

görümcem kullanilmiyor set dediginde ozaman set almayin dedim.. aa setsiz gelin olurmu dediler bu seferde.. napicami bilemedim acikcasi:) dün aldigim sette tasli.. napiyim tassiz set yokki.. var ama onlarda büyük kadin setine benziyo bana yakismaz ki.. öyle iste canim tsk ederim yorum icin :)

Gecmis olsun!! Canim neden bu kadar karismasina izin verdinki? Simdiden mesafeni koy ve sozunu dinleme, yksa herseyine karisir. Benimde basimdan benzer bir olay gecti. Ben 2001 yilinda nisanlandim, ve altin almaya kendi annem babam, esimin tarafindan ablasi babasi amcasi ve amcasinin esi geldi. Daha kuyumcuya girmeden gorumcem ve amcanin esi yapisti tezgaha, ben distan kaldim, basladilar sunu cikartin bunu cikartin demeye. Ve boylece tezgahin uzerinde 5 tane felan set kaldi, onlarin arasindan begenmek zorunda kaldim. Ve uzerimde okadar da baski, sunu al, sunu al demeye. Neyse aldim bitanesini. Ve annem esime ertesi gun kizdi neden oyle karistilar, kizima bakma secme hakki vermediler diye, cocugum begenmemis dedi. neyse esim beni tekrar kuyumcuya goturdu, babasinin onayiyla. Ve ben icime sineni aldi ve kalin bitanesini aldim. Ve 10 yil sonra o set tam 30 grlik iki burma bilezik etti. Anliyacaginiz Ben aldiysam esimin kaari oldu.. Bu gorumceler resmen orumcek gibbi yuvanin uzerinde kendi aglarini kurmak istiyorlar hep... :57:

kadinlar kiskanc ve fesat galiba yaa.. bendemi öyle olcam acaba gelinimize :) olmamm kiyamam yaa.. neyseki sen istedigini almissin canim... kimbilir arkandan neler dediler:)

:41:
Deseydin abala sen senin kinin degeri o zaman kacadir simdi acaba?

begenmiyorsan satmayi düsündün mü,belki zaman gecerse degeri düsmez mi?

Ama lütfen aklini kullan,taviz verme ve sen sen ol mesafeni koru canim!!!

saygili ol güler yüzlü ol....amaaa hep gözün acik olsun,cünkü simdi böyle yapan dur sen daha mobilyalar alinsin bak ozaman da nasil karisir cadiii:57::57:

Ve sen sen ol öfkelenerk yaklasma olaya yani icinde bir yanardag olsa bile o an sen onu o sekile disari vurma,,,relax bir sekilde ol!! ki onlar catlasin....ay sinir etti beni yaaa:27::27::27:

haklisin.. canim diyorum ya bu bana ders oldu.. artik kimse karistirmicam.. kayinvalidem ve kayinbabamla iyi gecincem canim cicim olcam görümcelerlerede öyle.. ama yeri geldiginde hayir demem lazim.. ben iyi davrandikca onlar istediklerini yaptircaklar yoksa bana..

görümcen belki kötü niyetle söylememiştir canım çünkü gerçekten taşlı altınlar satıldığında çok zarar ediyor.ilerde satmak zorunda kalırsanız fazla zarar etmeyin istemiştir belki ama seni zorlaması hoş olmamış :20:sende istemiyorsan açık açık görümcene değiştirmek istemediğini söylemeliydin.:31:

demesi kolay canim. ilk günden hayir ben onu istiyorum falan desem nolur? kayinbabam kayinvalidemi doldursa dese gelin en pahalisini aldirmis size bilmem ne diye nolur herkesle aram bozulur..

İyide kayınvaliden ve kayınbaban istediğini al en kalını al demiş.
Benim demek istediğim en baştan taviz verme tatlı dille ben beğendim takıyı deseydin görümcene bunu anlatmak istedim aslında
Beğenmişsin alınmış ne diye tamam geri verelim dmeseydin.....

herşey böyle başlar .. sen şimdi setini değiştirdin farklı bir set alıcaksınya ... artık bu böyle gidecek, gelinlik alıcaksın, abiye alıcaksın, mobilya alacaksın hep karışacak görümcen sana bişey söylemese de evde milletin kafasını bulandıırır herkese mantıklı gelmeye başlar para tatlıdır başlar zamanla nişanlın uygununu düşünmeye para yok demeye ... benden sana bir arkadaş tavsiyesi 5 aylık evliyim ... herşeyi nasıl istiyorsan öyle aldır içinde ukde kalıyor evlendikten sonra ... ah o görümcen bi kızlarını eversin gör sonra sinirinden eşini didiklersin söyliyim... senin yerinde olsam ararım nişanlımı ben o settten başkasını beğenemedim onu çok sevmiştim der nişanlımı gönderir geri aldırır gerinee gerinee takardım ... sonuçta durumları varmış alabiliyolar boşver .. hatta sende git nişanlınla alın, tak görümcenin gözüne gözüne dürt ... inan evlendikten sonra pişman olrsun ... ne münasebet o kimki onun sözüyle sen dükkan dükkan dolaşıyomuşsun bi görümcenin kaynanası gil konuşsa acaba o herşeyin ucuzunu mu seçmiş... inan tepene çıkar..

onunla bununla aram bozulur diyede düşünme sen bi saygısızlık yapıp ağız dalaşına girmiyosun ki .... nişanlınla tatlı tatlı konuş bide tavsiyem uzak oturdun mu senden iyisi yok ... sen değerlisin kız çocuğusun tertemizsin ... kıymetini değerin bil , fazlaca alçak gönüllü oldunmuu o k.valide k.peder nasıl değişiyo inanamazsın ..

malesef ya fazla tevazulu gelinlerin genel konuşuyorum kıymet bilinmiyo anacım bi lin mi yo istediğini aldır ... sana zorla milleti borca sok demiyorum canım sen daha tecrübesizsin işin başındasın ... tatlı tatlı konuş görümceni kesme nişanlına sen öyle istiyomuşsun gibi söyle... onunla muhattap olma sen nişanlına hallet bu işleri ..

İyide kayınvaliden ve kayınbaban istediğini al en kalını al demiş.
Benim demek istediğim en baştan taviz verme tatlı dille ben beğendim takıyı deseydin görümcene bunu anlatmak istedim aslında
Beğenmişsin alınmış ne diye tamam geri verelim dmeseydin.....

evet o gün en güzelini en gösterislisini al dediler, sonra görümcem demiski siz altina degil tasa iscilige para vermissiniz demis.. buda kayinbabamin aklina yatmis! onlar altina para verdiklerini sanmismislar da bilmem ne.. yani onlarinda aklina yatmis kizlarinin söyledigi.. eger ben bunu istiyorum kalsin deseydim bilmiyorum ne olurdu ama cirkeflesirdi görümcem buna eminim..

herşey böyle başlar .. sen şimdi setini değiştirdin farklı bir set alıcaksınya ... artık bu böyle gidecek, gelinlik alıcaksın, abiye alıcaksın, mobilya alacaksın hep karışacak görümcen sana bişey söylemese de evde milletin kafasını bulandıırır herkese mantıklı gelmeye başlar para tatlıdır başlar zamanla nişanlın uygununu düşünmeye para yok demeye ... benden sana bir arkadaş tavsiyesi 5 aylık evliyim ... herşeyi nasıl istiyorsan öyle aldır içinde ukde kalıyor evlendikten sonra ... ah o görümcen bi kızlarını eversin gör sonra sinirinden eşini didiklersin söyliyim... senin yerinde olsam ararım nişanlımı ben o settten başkasını beğenemedim onu çok sevmiştim der nişanlımı gönderir geri aldırır gerinee gerinee takardım ... sonuçta durumları varmış alabiliyolar boşver .. hatta sende git nişanlınla alın, tak görümcenin gözüne gözüne dürt ... inan evlendikten sonra pişman olrsun ... ne münasebet o kimki onun sözüyle sen dükkan dükkan dolaşıyomuşsun bi görümcenin kaynanası gil konuşsa acaba o herşeyin ucuzunu mu seçmiş... inan tepene çıkar..

onunla bununla aram bozulur diyede düşünme sen bi saygısızlık yapıp ağız dalaşına girmiyosun ki .... nişanlınla tatlı tatlı konuş bide tavsiyem uzak oturdun mu senden iyisi yok ... sen değerlisin kız çocuğusun tertemizsin ... kıymetini değerin bil , fazlaca alçak gönüllü oldunmuu o k.valide k.peder nasıl değişiyo inanamazsın ..

malesef ya fazla tevazulu gelinlerin genel konuşuyorum kıymet bilinmiyo anacım bi lin mi yo istediğini aldır ... sana zorla milleti borca sok demiyorum canım sen daha tecrübesizsin işin başındasın ... tatlı tatlı konuş görümceni kesme nişanlına sen öyle istiyomuşsun gibi söyle... onunla muhattap olma sen nişanlına hallet bu işleri ..

bu bana ders oldu canim.. bundan sonra kimsenin fikrini sormucamm ben bunu begendim bunu istiyorum dicem bitcek.. o görümce evde zaten babasinin annesinin aklini celmiss.. siz altina degil tasa para vermissiniz demiss.. onlarda inanmiss.. sözlüme eger ben o seti istiyorum desem eminim gidip alir canim.. cünkü dün ben baska bir set aldim ama 5dk da sectim ciktim hic incelemedim bile.. sözlümde anladi begenmedigimi ve istiyosan öbürünü alirim sana dedi yok dedim huzrsuzluk cikmasin. ama bu Ilk ve Sondu.. bundan sonra kararli davrancam.. yumusak davraninca oluruna birakinca tepene cikiyorlar bunu anladim. Sözlüm benim elimde beni hakli görüyor o yüzden gerisini onlar düsünsün..

annemde iyi niyetli gelindi ne oldu kiymetimi bilindi hayir.. ama eli masali gelinlerin kiymeti öyle iyi biliniyor kii :) ben iyi olmaya calistim onlar bunu yaptiysa bende bundan sonra tatli dilli ama kararli olucam dedigim dedik olucak..

cok tsk ederim yorumlariniz icin cok yardimci oldunuz gercekden

kızı 2 dk da 180 derece çevirdik yaa :D canım eli maşalı olcam diye de aman diyim sözlünü soğutma kendinden :):4:

bence de canım hiç taviz verme ilk beğendiğin neyse onu al kayınvalidenler sana istediğini al demiş maddi kısıtlama getirmemiş onu ne ilgilendiriyo sadece kıskançlık yapmış belli ki ona böyle şeyler sunulmamış ben de taşlı set aldım en beğendiğimi aldım hiç pişman değilim herkes çok beğeniyo çünkü eşim hiç bozmadan ömür boyu takabileceğin beğendiğin bşy al demişti öyle yaptım asla bozdurmayı düşünmüyorum ( allahtan sağlık için bi sıkıntımız olmadığı sürece )

Back