• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin ilk günden yaptigi..

ben taşlı seviyorum de, kestir at.. peki o taşlı diye satmış mı setini,zarar mı etmiş..?
bırak bu görümceyi ,keyfini kaçırmasına izin verme, yine beğendiğini al..

görümce,yanınızda yine gelecekmi yenisini almaya?sözlüne söyle getirmesin yanında..

Neymis de bizim iyiligimizi düsünüyormus bizim altinimizin olmasini istiyormus..

benim dememle olmaz ki annesi babasi sus demesi lazim karisma demesi lazim.. fikrini söyledi evet altin olsa daha iyi olur dedi ama gerisine karismasin.. fikriini söyledi ablalik yapti sussunn. Sözlümde aynisini demis evde..

Ben kaynanamla kayinbabamala iyi oluyum yeter bana.. kiskanicani hic düsünmemistim inaninki kendi ablam gibi seviyodum ama dün yaptigi beni cok soguttu.. Kendisi bosandi ve iki kücük kizi var.. belkide ondandir bilmiyorum..

ama cok üzüldüm kafama da taktim.. ben satmak icin almiyorum seti o yüzdende begendigimi alicam.. cok pahali biseye bakmicam tabi.. ama ben ilk gittigimizdede pahali sete bakmadim kayinvalidem pahalilara baktirdi..

mesafemi koycam dediginiz gibi.. :(

Evet altınınızın olması iyidir ama düğün hatırası bir setinin olması da senin hakkındır. O yüzden bir daha aynı şeyi derse "ben altınında parasında değilim, en mutlu günümün hatırası olsun, bir ömür boyu Allah sattırmasın, satmak için kötü gün göstermesin işallah" de.

Evet altınınızın olması iyidir ama düğün hatırası bir setinin olması da senin hakkındır. O yüzden bir daha aynı şeyi derse "ben altınında parasında değilim, en mutlu günümün hatırası olsun, bir ömür boyu Allah sattırmasın, satmak için kötü gün göstermesin işallah" de.

aynen katılıyorum:46:

Değiştirmeye gitmekle prim vermişsiniz görümcenize.
Bundan sonra karışır da karışır artık.
Açıklama yapmak zorunda değilken siz bir de onun sözünü dinlermiş gibi değiştirmeye gitmişsiniz.
Tavrınızı koymalıydınız aslında

Yazını okurken inşallah geri vermemiştir diye okudum.Tipik görümce işte canım.Seni felaket kıskanmış.Keşke hiç vermeseydin seti geri.Neyse olan olmuş.Muhakkak beğendiğin bir seti al.Hiçte hevesin kırılmasın.

Onunla da fazka laubali olma derim.Kendi başına kuyumcuya set fiyatlarını soran insandan herşey beklenir. Sakın küsme de görümcene.Gördüğünde konuş ama tebessüm etmeden normal bir şekilde.

KISKANANLAR ÇATLASIN :)))

ben taşlı seviyorum de, kestir at.. peki o taşlı diye satmış mı setini,zarar mı etmiş..?
bırak bu görümceyi ,keyfini kaçırmasına izin verme, yine beğendiğini al..

görümce,yanınızda yine gelecekmi yenisini almaya?sözlüne söyle getirmesin yanında..

zaten dün eve gidince sözlüm kizdiginda bidaha karismam isinize demis. Kuyumcudan cikarkende benim baska zamanim yok gelemem sizle dedi :) sanki cok istedim gelmesini..

kendisi 6senede belki 6kere takmis setini.. yani cok takilmiyor o yüzdende pahali alma demek istedi heralde.. ama o takmadi diye bende takmicam diye bisi yok..

Değiştirmeye gitmekle prim vermişsiniz görümcenize.
Bundan sonra karışır da karışır artık.
Açıklama yapmak zorunda değilken siz bir de onun sözünü dinlermiş gibi değiştirmeye gitmişsiniz.
Tavrınızı koymalıydınız aslında

canim söylemesi kolay ama gidip baska bi kuyumcuda fiyatini bile sormus.. hayir degistirmicem desemde adim cikcakdi.. bende tmm degissin dedim..
parasinda degiliz diyolar ama parasinda o kiz.. bosa para diye görüyo sete verilen parayi.. ama o almis iki seti var bana bi güzel seti cok gördü..
ilk günden dinlemesem de adim ac gözlü olcakdi..

Canımm al karşına görümceni guuuzellllllll dılleeeeeeeeee pohpohlayarak bı konuş bakalımmm..Ablacığım neden böyle dedın bılırsınız sızı severım ama malum ben nişanlanıyorum bıraksanızda kendı zevkıme göre biişiler seçsem falan gıbılerınden..

Eminim ki yumuşak konuşursan oda yumuşamaya başlayacaktır....

aynen dedigin gibi demeliydim aslinda canim ama iste düsünemedim bi an neye ugradigimi sasirdim.. telefonda ben kuyumcuya sordum dediginde sok oldum..

bende tmm dedim.. ama bunu mutlaka dicem ona..

zaten dün eve gidince sözlüm kizdiginda bidaha karismam isinize demis. Kuyumcudan cikarkende benim baska zamanim yok gelemem sizle dedi :) sanki cok istedim gelmesini..

kendisi 6senede belki 6kere takmis setini.. yani cok takilmiyor o yüzdende pahali alma demek istedi heralde.. ama o takmadi diye bende takmicam diye bisi yok..

aman ne güzel demiş..:46:vakti yokmuş heee..:8:
takasın olmasa bile hergün tak..:27:

Canımm al karşına görümceni guuuzellllllll dılleeeeeeeeee pohpohlayarak bı konuş bakalımmm..Ablacığım neden böyle dedın bılırsınız sızı severım ama malum ben nişanlanıyorum bıraksanızda kendı zevkıme göre biişiler seçsem falan gıbılerınden..

Eminim ki yumuşak konuşursan oda yumuşamaya başlayacaktır....

canim zaten hic aramizda negatif bisi gecmemisti düne kadar.. ama dün birden cok degisti.. ve moralim bozuldu.. annemde dedi ilk günden bunu yapiyosa karisiyosa bu kiz ilerde cok karisir dedi.. cok kötü hissettim kendimi.. haklisin belkide senin dedigin gibi konusmaliyim..

Tatlım sen önceee kibarlığınlaaa ez onuuu güzelll dilleeee konuş sonraa baktın olmuyorrr daha sonraki zamanlar tabkı ezdırme kendınııııııııı ama önceee bı dene derımmmmmmmmm

niye geri vermeye kalkıyorsun canım ya. tamam pahalı abla ama sağolsun annen baban beni kırmadı bende başka almak istemiyorum o kalsın dicektin. susmayın boyle durumlarda . bence fikrini söyle mesela bende setimi bozdurmak için değil takmak için alacağım. kimsenin zevkine göre alamam. alanıda geri veremem. sende bence ben onu takmak istiyorum de kestir at yoksa seni mülayim bulursa ilerde çok tepene biner

aslında eltinin görüşüne bende katılıyorum.
gösterişli bir set almışsınız çok taşlı anladığım kadarıyla.
bu tarz setler her ortamda takılmıyor.
kutusunda bekliyor öylece.
bekleki düğün kutlama vs olsun da takasın.
bozdurulmak istense yarı fiyatına düşüyor taşlı setler.
her zaman kullanabileceğin bir set ve bilezik fikri kötü değil aslında.
maddi durumunuz nasıl bilemiyorum.
ev araba vs alırken set dışındaki altınlar gidiyor genelde.
bilezikte o zaman daha faydalı olacaktır tabiki size.
ancak görümcenizin hatası çok üstünüze gelmekle olmuş.
fikrini söyleyip gerisini size bıraksa daha iyi olurmuş.
baskın bir kişiliği olduğunu düşündüm.
kötü niyetli değil bence.
kalbinize hemen olumsuz düşünceler sokmayın.

Son düzenleme:
Ben görümcenizde art niyet görmedim aslında.Bende bir görümceyim,ağabeyim ve yengeme yardımcı olmak için konuşurum.Mesela evleri yoktu araba alacağız diye tutturmuşlardı ev almaları için direttim,önce başınızı sokacağınız eviniz olsun benzin koyamayacağınız arabayla ne işiniz var diye,art niyet veya kıskançlık beslemiyorum,tam tersi ağabeyimide yengemide çok severim.Ev sahibi oldular şimdi tşk ediyorlar.Görümcenizde size mantıklı bir şey söylemiş,değerini aldıktan sonra yarı yarıya kaybedecek şeye dünya para vermek saçma.Yarın bir gün Allah göstermesin bozdurmak zorunda kalsanız para etmeyecek,bunu niye aldım diye pişman olacaksınız.Hem kullanabileceğiniz hemde satacağınız zaman fazla değer kaybetmeyecek takıyı almanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum.Görümcen sana karışıyor diye düşünme şimdiye kadar bir sorun olmadıysa ve ilk kez bu konuda konuştuysa kötü niyetli değildir.Zaten kötü niyetli olsaydı iki eli kanda da olsa bugün sizinle takı almaya gelmek isterdi:1:

Son düzenleme:
1.aldığınız set çok pahalı falan değilmiş
2.genelde setler satılmak için değil takmak içindir
3.görümcniz gerçekten çk kıskançmış yaşı çokmu büyük sizden herşeye bukadar burnunu sokma haddini buluyor
4.ben olsam almıyorum set falan senmi ödüyosun parasını sanane der tutamazdım kendimi
5.çok sabırlıymışsınız ve annenizin yanında bunu yapan haddini bilmeyen bir insanla şimdiden koyun mesafeyi aranıza...

kıskanmış...

kıskandığı parada annesinin babasının parası, kendi parası değil.

sizin bu görümceden çekeceğiniz var aman uzak durun

Fikir vermek başka bir şey, "taşlı alma altın değeri üksek olan bir şey al sattığın zaman para eden bir şey olsun" gibi laflar hep edilir bizim toplumumuzda, fakat beğenip alınmış bir şeyi iade ettirip kendi istediği tarzda bir şey alması için baskı kurması yanlış. Sonuçta altın geline alınıyor altın almaya birlikte gidiyorsan tercihine saygı duymak lazım. Konu sahibi de sanırım saygısızlık etmemek için kabul etmiş iade etmeyi ve yenisini almayı. Ben olsam ben bu takımı tercih ediyorum ama siz illa yatırım amaçlı bir şey olsun diyorsanız o tarz bir şey alın benim gelmeme gerek yok derdim.

daha çok yolun başındasınız. eğer niyeti cidden sizi maddi zarara uğratmamak ise -ki bana görümcelik yapıyor gibi geldi açıkçası- şimdiden konuşun derim. ama güzel bir dille. yoksa siz ona kinleceksiniz yarın bir şey dese karşılık vereceksiniz, o size... bu böyle uzar gider... sözlünüz de eşiniz olunca arada kalmamak için "yok bir şey sen abartıyorsun" diye yaklaşır... maalasef çok basit şeylerden büyüyor zaten bu gelin-görümce gelin-kaynana olayları... yazık ne gerek var. kayınvalideniz kayınpederiniz yakışığını yapmış, görümce de belki boş bulunmuştur. siz güzelce konuşun ve aranızdaki yanlış anlaşılmaları halledin. konuşmanıza rağmen ters gidiyorsa o zaman niyeti bellidir mesafeli olursunuz ...

Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin.

Back