Eşine "senin için gidiyorum" mesajını açıkça versen, eşin bundan etkilenir mi? Yoksa seni korkuttuğunu sanıp daha da üzerine mi gelir?
Yani bu eşini yumuşatacaksa, git. Eşini kendi yanına çek. Politik ol. Onların arkasından uzunca bir süre kötü bir şey söyleme. Amaa sana yaptıkları ufacık bir kötülüğü de eşinden gizleme. Sen eşinle iyi ol. Onlar için tartışma. Sen mağduru oyna. Onlarla iyi gibi görün eşinin yanında ama iyi olma. Görümcenin yaptığı gibi. Aynısını sen de yap. Seni tahrik edemedikçe vites yükselecek ve bir noktada hata yapacak. İşte orada görüşmek istemiyorum dediğinde eşin sana hak vermek zorunda kalacak. Biraz zaman lazım.
Yarın da gidersen dönüşte sakince eşinle tekrar konuş. Gittim senin için, yuvamızın huzuru için ama çok ağrıma gitti. Beni sevmiyor, bunu da belli ediyor. Sen davetine icabet etmeyene, aramana dönmeyene gider misin? Ben senin icin gittim. Ama bir daha olmaz de.
Inan hiçbir şey yuvanın ve senin huzurundan önemli değil. Bak eşinin tavrına, şimdi kesip atabileceksen gitme, daha zamanı var dersen biraz oyna sen de.
Bu insanları ciddiye almazsan seni de evliliğini de etkileyemezler. Kimseyi kendini üzecek, yuvanın huzurunu bozacak kadar önemseme.