• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuk bırakması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayda bir değil 2 hafta da 3🙄
Anlatım bozukluğu olmuş cümlede ama genel olarak haftada 1 olarak düşüneyim, yine de tahammül edilir.

Şöyle ki, çocuğunuz yok muhtemelen ve bir kuaföre, markete gitmek ne kadar zor tahmin edemezsiniz.
Kocanızla baş başa bir yemeği, bir arkadaşla 2 saat kahveyi falan söylemiyorum, onlar bayağı bulunmaz hint kumaşı çünkü.
Şuanki aklım olsaydı herkesin çocuğuna bakar, sıra bana geldiğinde gayet gururluca bırakır giderdim çünkü hakkım olurdu.
Kendi öz anneme bile 40 dereden su getiriyorum ayda yılda birkaç saat bırakmak için😂😂

Size gelecekten yazıyorum yani, altı bezli bir bebek bırakmayla çocuk aynı şey değildir,
o yaştaki sadece kendine yemek yapamaz, geri kalanında size ihtiyaç asla duymaz, dişinizi sıkın, kadının da işi görülür gelecekte sizin de.

Reddet, üstüne kalır, büyük sorumluluk, boşver... şeklinde yorumları görünce bu şekilde davranırsınız mesela etkilenip
[/QUOTE
Her mesajı tek tek okudum reddetmek kolay değil öyle olur mu şey herşeyn usulü var hele ki kırmaktan da korkarım yani. Sorumluluk tan kastımız çocuğa zarar gelirse ki çok müsait laf anlayan bi çocuk değil tamam çoğu çocuk öyle illa çocukluğunu yapcak ama ciddi kazalara sebeb olcak şeyler yapıor o yüzden

Anlatım bozukluğu olmuş cümlede ama genel olarak haftada 1 olarak düşüneyim, yine de tahammül edilir.

Şöyle ki, çocuğunuz yok muhtemelen ve bir kuaföre, markete gitmek ne kadar zor tahmin edemezsiniz.
Kocanızla baş başa bir yemeği, bir arkadaşla 2 saat kahveyi falan söylemiyorum, onlar bayağı bulunmaz hint kumaşı çünkü.
Şuanki aklım olsaydı herkesin çocuğuna bakar, sıra bana geldiğinde gayet gururluca bırakır giderdim çünkü hakkım olurdu.
Kendi öz anneme bile 40 dereden su getiriyorum ayda yılda birkaç saat bırakmak için😂😂

Size gelecekten yazıyorum yani, altı bezli bir bebek bırakmayla çocuk aynı şey değildir,
o yaştaki sadece kendine yemek yapamaz, geri kalanında size ihtiyaç asla duymaz, dişinizi sıkın, kadının da işi görülür gelecekte sizin de.
Bunları da düşündüm de ben büyük konuşmim de öyle kuaför cafe vs için hastalık ölüm zulüm olmadığı müddetçe bırakmak istemem gerçekten büyüğüne kadar sabır. Evet yaşı büyük ama yaramaz kendine bişe olsa ne yapcam

Bunları da düşündüm de ben büyük konuşmim de öyle kuaför cafe vs için hastalık ölüm zulüm olmadığı müddetçe bırakmak istemem gerçekten büyüğüne kadar sabır. Evet yaşı büyük ama yaramaz kendine bişe olsa ne yapcam
İşte onu da annesi düşünecek.
En sinir olduğum şeydir, bırakıyorsan hesap sorma hakkın yoktur.
Öyle bir insanın malını bile emanet almam.
Yani elbette istemiyorsanız açıkça ‘bana sorumluluğu ağır geliyor, bir şey olacak diye korkuyorum vebal almak istemiyorum yanlış anlamayın ama zorunda olmadıkça tekrarlanmasın lütfen’ diyebilirsiniz.

Neden boyle düşünüyorsunuz? Tabii ki konu sahibi bakmak istemiyor, bir mecburiyeti yok. Ama bakacak biri varsa, neden gezmek icin cocuk birakilmasin? Insanin bazen cocuksuz sekilde alisveris yapmaya, esiyle basbasa zaman gecirmeye, arkadaşlarıyla bir kahve icmeye ihtiyaci olabiliyor.
Boyle durumlarda anneanne, babaanne, hala teyze dayi kuzen yeğen komşu.. artik samimiyet durumuna gore
Ben kendi aile durumum hakkında yorum yaptım. Sizin çevrenizde gelininizle aranız iyiyse bırakın rahatça. Ama ben nasipse çocuğum olduktan sonra annem ve anlam dışında kimseyle bırakmam.

Ha şunu da söylim gelirken
Ben kendi aile durumum hakkında yorum yaptım. Sizin çevrenizde gelininizle aranız iyiyse bırakın rahatça. Ama ben nasipse çocuğum olduktan sonra annem ve anlam dışında kimseyle bırakmam.
Aynı fikirdeyim bende büyük konuşmayalmda bırakmayı düşünmüyorum.. Haa işim oldu da kaçım kaçım kaçtı elini eteğini çekti tek başıma yaptım önemli işlerimi

Ablanızın eşi derse ki ben evımde çocuk ıstemıyorum sorumluluk alamam bır yer kırılcak senın kardesın yuzunden para ödeyemem bla bla derse ?

Şöyle düşünün anneniz babanız ayrı şehirde bınalarınız yakında bir kardeşiniz var. Ki sizin duyma konuşma engeliniz var sayalım.(hastaneye gidiyorda bırakıyor bu arada ) kimden yardım alıcaksınız kardeşinizdir dımı . Konu sahıbını haksız bulmamız engellerı olan bır kadın ıcın sırf bu sebebten rahat yetıştırmış ailesi cümlesini kurabiliyor. Eşime ödevlerını atıyor sorular soruyorlar bır konu bılmedığımızde zamanında bızde bırılerıne sormadık mı yardımcı olmadık mı ? Kardeşine atmış . Tv bozulmuş arıyor kadın engellerı olan bırı yapamıyordur bırını arayamıyordur çekınıyordur eşide hödüktür kardeşini aramış bunlar çeteleniyor. Bunlar hoş değil kardeşler arasında ki iletişime eşte olsa kendıne yansıyan bır şey yoksa karışma lüksü yoktur

Ha şunu da söylim gelirken
Aynı fikirdeyim bende büyük konuşmayalmda bırakmayı düşünmüyorum.. Haa işim oldu da kaçım kaçım kaçtı elini eteğini çekti tek başıma yaptım önemli işlerimi
Bunlar beylik laflar, ben de ettim😂😂
Ettiğimi de çekiyorum maalesef.
Bir kere görümcemin kızı kendi kendine bizde kalmaya karar vermişti, ne sinirlenmiştim hatırlıyorum da...
Halbuki koca 12 yaşında kız, kalsa ya işte.
Çünkü sonra ben evladımı kimseciklere bırakmam diyen bir anne olarak, çalışan olarak tuttuğum bakıcıya bile türlü türlü şirinlikler yaparken buluyordum kendimi.
Siz düşünün, o doğumdan sonra neler oluyor, insan duşa mı hasret, wc doğal bir ihtiyaç mı lüks mü kısmında ‘bakarım’ diyen insana ardınıza bakmadan, tozu dumana katarak bırakıp kaçıyorsunuz😂

Ha yine de tercih işte, istemiyorsunuz ve zorla değil.
Nacizane öneriler bizimkiler sadece.

Ablanızın eşi derse ki ben evımde çocuk ıstemıyorum sorumluluk alamam bır yer kırılcak senın kardesın yuzunden para ödeyemem bla bla derse ?
Hazır yeri gelmişken konu sahibine lafı çarpım dediniz 😃 benim derdim para vs kırılan eşya değil sabah beri takip ediyorsunuz bunu mu anladınz

Bir kere görümcemin kızı kendi kendine bizde kalmaya karar vermişti, ne sinirlenmiştim hatırlıyorum da...
Çünkü sonra ben evladımı kimseciklere bırakmam diyen bir anne olarak, çalışan olarak tuttuğum bakıcıya bile türlü türlü şirinlikler yaparken buluyordum kendimi.
Siz düşünün, o doğumdan sonra neler oluyor, insan duşa mı hasret, wc doğal bir ihtiyaç mı lüks mü kısmında ‘bakarım’ diyen insana ardınıza bakmadan, tozu dumana katarak bırakıp kaçıyorsunuz😂

Ben kendisine dedim bakma zorunluluğu yok ama yarın bir gün yok doğumumda gelmediler yok çocuğa bı saat bakmadılar dedığinde yıne bız bakma zorunluluğu yok dıycez 🤷🏼‍♀️ O zaman işte bak anlayacak 😂

Ben kendisine dedim bakma zorunluluğu yok ama yarın bir gün yok doğumumda gelmediler yok çocuğa bı saat bakmadılar dedığinde yıne bız bakma zorunluluğu yok dıycez 🤷🏼‍♀️ O zaman işte bak anlayacak 😂
Ben tekrar diyorum ölüm kalım hastalık olmadığı müddett bırakmammmm

Hazır yeri gelmişken konu sahibine lafı çarpım dediniz 😃 benim derdim para vs kırılan eşya değil sabah beri takip ediyorsunuz bunu mu anladınz
Size laf çarpmak istesem esirgemem merak etmeyin. Ben arkadaşa dedim zira bir erkek kazandığı para üzerinden böyle şeylerde diyebilir bakmıyor sonuçta erkek evde olmuyor anca para lafını yapar ya hani 😏 ablama bırakırım dedı ya bızde eşide böyle bahaneler sunabılır dıyorum

Önerilere açığız ben zaten çalışmıyorum inşallah evladımı kendim büyütcem Allah büyük. Çok büyük ciddi mesele dışı bırakmam

Başa gelmeyince anlamıyor insan, ben de anlamadım zamanında.
Büyük oğlum 4, diğeri 3 olmak üzere.
Ve bu 4 sene toplam herhalde 5 gece ayrı kaldık, biri doğumumdu.
Duyabiliyor musunuz çaresizliğimin sesini😂😂
Çünkü çocuk dediğin düzeni olan bir canlı ve eşinle gezmek istiyorsan onu ancak akşam uykuda bırakabilirsin.
Gündüz ağlar, durmaz, belirli rutinleri var herkes yapamaz bla bla...
4 senede 4(dört) gecemiz olmuş keyifli😂

Ahh gençler bilseydi yaşlılar yapabilseydi cümlesinin vuku bulmuş hali bu konu
Çocuğa benim bakasım geldi belki senede 1 gün görümceye gönderirim benimkileri, hayali bile güzel.

Son düzenleme:
Başa gelmeyince anlamıyor insan, ben de anlamadım zamanında.
Büyük oğlum 4, diğeri 3 olmak üzere.
Ve bu 4 sene toplam herhalde 5 gece ayrı kaldık, biri doğumumdu.
Duyabiliyor musunuz çaresizliğimin sesini😂😂
Çünkü çocuk dediğin düzeni olan bir canlı ve eşinle gezmek istiyorsan onu ancak akşam uykuda bırakabilirsin.
Gündüz ağlar, durmaz, belirli rutinleri var herkes yapamaz bla bla...
4 senede dört(dört) gecemiz olmuş keyifli😂

Ahh gençler bilseydi yaşlılar yapabilseydi cümlesinin vuku bulmuş hali bu konu
Çocuğa benim bakasım geldi belki senede 1 gün görümceye gönderirim benimkileri, hayali bile güzel.
İnsanlık hali konu sahıbıne kızmıyorum ama belli şeylerde haksızlık görürsem yazarım. Hani bir insan bır arkadaşıyla kahve içmek ister hava almak ister kuaföre gider ılla hastane ölüm kalım bir duruma gerek yok en basiti bir veli toplantısı olur. Ben ortaokulda lisede komşularımız bana bebeklerini bırakırdı severdım yedirip uyuturdum. O halimle bebek bakardım tabı başımda annem vardı ama ben bakardım kolay gelmişti şaşırırıyordum hatta😂😂 bir komşumuz eşiyle yemeğe çıkmak istemişti bana bir gün öncesi rica etmişti lise birdeyim daha tabı bırak dedım. Kadın havalara uçuyordu 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back