• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuk bırakması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Derste ne var anlamıyordur soruyordur kardeşine cıdden buna bıle takmışsınız bana her günbteyzem anlamaz çocuklarının ödevini atardı bakın teyzem bu kardeşine soruyor neyse siz böyle ufak şeylerı takarsanız emın olun yarın bir gün çocuğunuz olduğunda kımseye onemli anlarda çocuk bırakmazsınız kımseden yardım almazsınız ama sanmıyorum 🤷🏼‍♀️

aynen bizde de boyle oldugu icin ben de sasirdim,
halamin cocuklar kucukken, biz de universite cagindayiz,
her gun muhakkak en az bir telefon, matematik sorusunu cozememisler, telefonda anlatmaya calisiyorlar hepsi bir agizdan (halam ve 3 cocuk, hepsi ugrasmis cozememisler :olamaz: ),
guzel anilar bunlar.

Tabi ki konu sahibinin yapmak zorundaymis gibi hissettirilmesini ben hos bulmadim,
ama yapilanda da bir sey goremedim.

Konu sahibi sen boşver yap iyiliğini, Allah rızası için yap, enayi yerine konuldum falan diye düşünme, elbet bir gün yaptığın iyiliklerin karşılığını görürsün 🌹

👍🏻 +1
Aynen yok yaparım tabi ya Allahım karşımıza çıkarsın inşallah. Rabbim yardmcmz olsn

Merhaba görümcemin işi oldukça çocuğu bırakıp gidiyor alışmasını istemiyorum eşime deyince üzülüyor gelmesin diyemiyoruz kayınvalidem küscek eşimle aram açılcak kötü gelin olcam ama bende kendimi kullanılmış gibi hissediyorum ya sevmiyorum bide başkasının çocuğu yaramaz bide strese giriyorum nasıl Dicem ne yapcam bilmiyorum çok arada kaldım. Lütfen fikir verip yardım edinnnnn🥺🥺😔😔😔
Eşinizin kırmadan söylemesi gerek. Söyleyemiyirsa esiniz baksın siz çıkın gezin. Herkes bi zahmet cocuguma da baksın

Ödeve bile takılmışsınız yahu kadın anlamıyordur belki.
Eşimin yeğenleri okul dönemi içinde matematik ve dil dersleri için sürekli yardım ister.
Görüntülu konuşma da soru çözerler.
Benim yapabileceğim birşey olsa bende yaparım.
Bu kadar da iyilikten kaçınmayın.

Görümcen haftaya su gün çocuğu sana bırakacağım dediğinde abla alınıp gücenme ama bu zamana kadar idare ettim ama ben emanet çocuk bakmak istemiyorum başına birşey gelir kötü oluruz bana bırakma de kimsenin çocuğunun sorumluğunu alamam diyeceksiniz

her gun muhakkak en az bir telefon, matematik sorusunu cozememisler, telefonda anlatmaya calisiyorlar hepsi bir agizdan (halam ve 3 cocuk, hepsi ugrasmis cozememisler :olamaz: ),
guzel anilar bunlar.

Tabi ki konu sahibinin yapmak zorundaymis gibi hissettirilmesini ben hos bulmadim,
Şöyle bir şey var kadın erkek farketöez benim eşim kalkıp benım aılemle kardeşlerımle olan ilişkime karışma haddine sahip olamaz hele ona yansıyan bir şey yoksa kardeşinden beklemiş aramış tv bozulmuş çağırmış ne var bunda cıdden ne var🤷🏼‍♀️ Senı süreklemiyor ki peşinden. Bazen ınsanlar sınırlarını korumalı yani görümcem hastaneye giderken yanında kimse yoksa kime bırakabilcek ki insanlık hali ama konu sahibi istemiyorum vs desın görümcede kardeşiyle muhattap olsun. Böyle diyen biri ilerde zor durumlarında yardım almasın ki dediğim gibi alıcaktır. Hee bakmak zorunda mı değil zaten kımse aksını söylemiyor ama yarın bır gun çocuğu olumca işte işim çıktı şu bu dıyıncede yıne bız bakmak zorunda değil diycez zaten

guzel anilar bunlar.

Evet canım bizde öyle yardım alarak büyüdük bilemediğimizi sorduk büyüklerimize ama işte kızı bile daha soruyu okumadan gönderiyor sayfanın komple resmini atıyor bunu yapın hadi çabuk olun die. Anne ve babasının ilgilnmesi gerek die düşünüyorum yoksa bi ödev örnek sadece

Merhaba görümcemin işi oldukça çocuğu bırakıp gidiyor alışmasını istemiyorum eşime deyince üzülüyor gelmesin diyemiyoruz kayınvalidem küscek eşimle aram açılcak kötü gelin olcam ama bende kendimi kullanılmış gibi hissediyorum ya sevmiyorum bide başkasının çocuğu yaramaz bide strese giriyorum nasıl Dicem ne yapcam bilmiyorum çok arada kaldım. Lütfen fikir verip yardım edinnnnn🥺🥺😔😔😔

Başkasının cocuğu olsa mesela ablanın kız kardeşinin canla başla bakarsında adı görümce olunca sana bal kaymakla gelse bile kaktüs görürsün onu. Sakın inkar etme bu böyle

Görümceniz iyi yere kapak atmış. Ohhh negüzel dünya, hem güvenilir yer hem bu gelinin sesi çıkmıyor.
Kendini kullandırma canım.
Onun işi olduğunda o size bahsetse "söyle işim var böyle işim var ama çocukla halledemiyorum" diye ve ardına siz "getir çocuğa ben bakarım derseniz" inan kıymetinizi bilinir. Ama böyle kullanılıyorsunuz.
Valla canım şimdi buraya konu açarken detaya girmedim uzun olursa yazı sıkmayayıö diye. Şimdi bide görümcemin konuşma ve duyma sıkıntısı var bu durumu kime anlatsam e ne olcakki yardım et diyende oldu. Allah razı sı için yine yardım ederim n e olcakki sanki insan insana muhtaç ama başka yerden bakınca da işte her fırsatta hadi bak diyor.

Görümcemin oğlu hemen hemen o yaşlarda. Bizim evi çok seviyor. Gelip oturuyor, kediyle oynuyor. Bana hiç zararı yok. İşimi gücümü yapıyorum o kendi halinde takılıyor. Ben rahatsız olmazdım.
Ha oluyorsam da bi bahane bulup kabul etmezdim. Doktor randevusu, arkadaş buluşması gibi şeyler bahane ederek iş çıkarırdım kendime.

Başkasının cocuğu olsa mesela ablanın kız kardeşinin canla başla bakarsında adı görümce olunca sana bal kaymakla gelse bile kaktüs görürsün onu. Sakın inkar etme bu böyle
İnanmıcaksın ama ben hep aynı fikirdeydim kim olursa olsun bende görümce olcam mesele görümce diil bi çok üyeyee detaylı yazdım okuyablrsn mesele insanların iyiliğini suistmal ediyorlar

Görümcemin oğlu hemen hemen o yaşlarda. Bizim evi çok seviyor. Gelip oturuyor, kediyle oynuyor. Bana hiç zararı yok. İşimi gücümü yapıyorum o kendi halinde takılıyor. Ben rahatsız olmazdım.
Ha oluyorsam da bi bahane bulup kabul etmezdim. Doktor randevusu, arkadaş buluşması gibi şeyler bahane ederek iş çıkarırdım kendime.
Evet rahatsız oluncak konu yoksa olunmaz tabi ama benim de kendime göre mesafe kurallarım var fazlası olunca bi yerde başından atmış olıyor

Şöyle bir şey var kadın erkek farketöez benim eşim kalkıp benım aılemle kardeşlerımle olan ilişkime karışma haddine sahip olamaz hele ona yansıyan bir şey yoksa kardeşinden beklemiş aramış tv bozulmuş çağırmış ne var bunda cıdden ne var🤷🏼‍♀️ Senı süreklemiyor ki peşinden. Bazen ınsanlar sınırlarını korumalı yani görümcem hastaneye giderken yanında kimse yoksa kime bırakabilcek ki insanlık hali ama konu sahibi istemiyorum vs desın görümcede kardeşiyle muhattap olsun. Böyle diyen biri ilerde zor durumlarında yardım almasın ki dediğim gibi alıcaktır. Hee bakmak zorunda mı değil zaten kımse aksını söylemiyor ama yarın bır gun çocuğu olumca işte işim çıktı şu bu dıyıncede yıne bız bakmak zorunda değil diycez zaten
Emin ol bu yönünü de düşündüm benim de işim düşecek insanlık hali evet doğru tamam katılıyorum ama kendinin yapabileceği işleri de bize yaptırın ca insan bi durup düşünüyor bende zaten kötü niyetli biri değilim ki iyiliği mi de yaparım yardımı mı da ama herşey dozunda güzel üstelik benim eşimle aramızda ayrı gayrı yok birbirimize fikirlerşmizi söylüyoruz saygı çerçevesinde

Evet içimden de gelmiyor tabi gelse bakış açım değişir di. Dediklerinizi değerlendiricem bakış açımı değiştrmeye çalışcam

Bir de eşinizle şimdiden huzursuzluk yaşamışsınız, görümcenizi direkt eşinize şikayet ederseniz hemen savunma pozisyonuna geçmesi çok normal. Dediğim gibi bakmak zorunda değilsiniz ama görümceye söyleyin mazaretinizi, eşinize yansıtmayın bence.

Gün boyu bırakamaması için şu satte kadar gelirsin di mi disarda isim var falan diye bahane bulabilirsiniz.

Eşinize de sanki çocuk size gelince işiniz aksıyormuş gibi değil de tek başına başkasinin çocuğunun sorumluluğunu almanın size ağır geldiğinden bahsedin.

Bir de eşinizle şimdiden huzursuzluk yaşamışsınız, görümcenizi direkt eşinize şikayet ederseniz hemen savunma pozisyonuna geçmesi çok normal. Dediğim gibi bakmak zorunda değilsiniz ama görümceye söyleyin mazaretinizi, eşinize yansıtmayın bence.

Gün boyu bırakamaması için şu satte kadar gelirsin di mi disarda isim var falan diye bahane bulabilirsiniz.

Eşinize de sanki çocuk size gelince işiniz aksıyormuş gibi değil de tek başına başkasinin çocuğunun sorumluluğunu almanın size ağır geldiğinden bahsedin.
Teşekkür ederim cevabınız için bende farkındayım eşimi kırdım bu konu da pişmanım da hatta. Bende bide hayır diyememe var tabi öyle olunca işte çok sıkışıyorum bazen üst üste gelince de insan daralıyor gerçekten

Aynen ya o şekilde Dicem işim var die ama 1 hafta önceden diyor ki haftaya sana bırakcam die

Bırakıcam derken??
“Bırakabilir miyim” diye insan iki büklüm olur, ne bileyim bir rica eder, uygun musun der, zor durumdayım kusura bakma der... Bin tane adap varken “bırakıcam” emrivakisiyle zaten kendini belli etmiş.

Bir sefer bıraksın ses etmeyin artık, sonrakine ağzınızın köşesinde bahane lafınız dursun, çıkarır kullanırsınız.

Bırakıcam derken??
“Bırakabilir miyim” diye insan iki büklüm olur, ne bileyim bir rica eder, uygun musun der, zor durumdayım kusura bakma der... Bin tane adap varken “bırakıcam” emrivakisiyle zaten kendini belli etmiş.

Bir sefer bıraksın ses etmeyin artık, sonrakine ağzınızın köşesinde bahane lafınız dursun, çıkarır kullanırsınız.
Tabi bi de işin bu boyutu var öyle yapıyorlar işte bakmayıncada topa tutuyolar

Benim görümcem okullar açılmıyor diye çocuğunu bana bırakmayı ona öğretmen olmamı teklif etti bide para teklif edecekmiş öyle duydum bizim ihtiyacımız varmış gibi sanki, sınavım vardı ama sınavdan sonra bırakıcam sana dedi , bana yaşattığı şeyleri anlatsam kitap olur ama allah bana muhtaç etti onu eşim için yapsam mı diye düşündüm ama hayır bir kere taviz berdin mi önü kesilmez hem de il dışında yaşıyorlat her haftasonu bide gelip bize çöreklencekler bir sürü derdim sıkıntım var zaten, orası senin evin şu zamanda hele de başkasının çocuğu emanet alınmaz, kabul etme kaybolsa başına bir şey gelse sana neler eder suçlu olursun sorumluluk
Evet bide okadar yaramazki evde herşeyi kırmak istiyor düzgün oynayım demiyor perdemi bile indiriyor düşünün yani bende istemiyorum geçen balkona çıkmış sarkıuor gözüm üstünde olcak hep

Bakamiyorum. Bukadar basit benim gorumcemde yapıyordu üç musaitken gelir beni arardı bi gün dedim üç musait degilmi ona birak yada gondericeksen tabletide gönder çocuğun yaramaz oturur bisey izler demiştim bidaha bırakmadı ki ben çocuklara telefon tablet vermem normal bi zamanda yani cook isim olursa veririm oda bilir yani sizde kabul etmeyin kotu olun boşverin bi süre sonra alışırlar duruma sanki bakiyorsunuzda cookmu mukemmelsiziniz gözlerinde

Bakamiyorum. Bukadar basit benim gorumcemde yapıyordu üç musaitken gelir beni arardı bi gün dedim üç musait degilmi ona birak yada gondericeksen tabletide gönder çocuğun yaramaz oturur bisey izler demiştim bidaha bırakmadı ki ben çocuklara telefon tablet vermem normal bi zamanda yani cook isim olursa veririm oda bilir yani sizde kabul etmeyin kotu olun boşverin bi süre sonra alışırlar duruma sanki bakiyorsunuzda cookmu mukemmelsiziniz gözlerinde
Benim bakmaam da hakketen bakmak oluyor çok yaramaz 9 yaşında ama hiç laf dinlemiyor biblolarımı kırdı,perd5emi söktü balkondan sarkıyor uyarıyorum yok hiç sallamıyor bile en son saksımı devirdi gitti arkasından toprak temizledim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back