• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin abisine beni şikayet etmesi

Valla takmayın sonucta eşiniz sizden yana çokta umursamayın ama aynen devam .. gitmeyin mecbur değilsiniz ve asla sessiz kalmayın sinirlenmeden cvp vermelere devam eşinize hbr verin yeter. Kimseye hbr vermej zorunda değilsiniz.. Şikayet eden olmayın kendi bildiğiniz de devam..
En çok zorlandığımda şikayet etmemeye çalışmak. O kadar çok şikayet edicek hareketleri var ki susmaktan şiştim.

En çok zorlandığımda şikayet etmemeye çalışmak. O kadar çok şikayet edicek hareketleri var ki susmaktan şiştim.
İşte susma mesela hesap sor bir şey mi yaptı uygun bi dille söyle , sor .. gitsin şikayet etsin . Kim şikayet ederse odur suçlu..

Ya harikasınız :) evet sabah eşim bırakayım mı dedi yok mesaj atmış patron dedim oh çok sevindim dinleniceksin dedi eh biraz kuaföre gidicem dedim biliyor yani :) amacı bak kanarya uğramadan gitti uğrasaymış neden uğramadı demekki geç kaldı yoksa uğramalı mesajı veriyor. Anneli kızlı öyleler. Bayramda memllete gidicez eşim çok istedi gezeriz dedim eşime olur dedi kaynanam diyorki alırsın kardeşini ananı babanı ailecez gezeriz. Neden hazmedemiyorlar ?
Ana kızın elinden küçük erkeklerini almışsın, kabullenemiyor demek ki rahatsız, kıskanç kafalar. Oğlan büyüsün, yanlarında onları koruyup eğleyecek bir erkek olsun istiyorlar.

Bunlara en güzel cevap kendilerini ne kadar paralarlarsa paralasınlar onları görmezden gelmen olur. Zaten kocan da senin yanında, sen kavga etmediğin, saygısızlık yapmadığın sürece de bence durum değişmez gibi.

Babası götürüp gezdirsin bir zahmet memlekette; oğullarının bir karısı var, birlikte zaman geçirecek tabi ki!

Bütün sorularınızın cevabı aynı binada oturmanız. Takılmayın, benim kayınvalide de bazen bekledim gelmedin tarzı konuşur, işim vardı der hayatıma devam ederim. Eskiden trip atardı, şimdi normal devam edebiliyoruz. Boşverin, insanlar değişmez.

Soğuyorum ya elimde değil cahilce konuşuyorlar ya ne haddinize demek istiyorum
Ayni apartmana taşınmışsınız. Bunlarin olacagi kaçınılmaz. Çok muhabbet tez ayrılık olayı işte.
Soğusanız ne olacak ki ayni apartmanda yasiyorsunuz. Eşiniz sizin tarafinizda da olsa bu konu için tasinmayi düşünmez bence. Umursama bosver kafasında anladigim kadariyla.

Günaydın arkadaşa hayırlı cumalar. Sizler benim ailem oldunuz o yüzden yaşadığım şeyleri hep paylaşmak düşüncelerinizi almak istiyorum.
Biz kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz alt katımdalar görümcemlede yakınım. Kayınvalidemler geçici burdalar memlekete gidicekler 1 2 seneye kadar. Her ne kadar ilk zamanlar sıkıntı çeksemde şuan yavaş yavaş oturttum herşeyi. Haftada 1 2 görüşüyoruz biyere gidp gelirken işten gelirken nadirdir uğramam çünkü gerek olduğunu düşünmüyorum benim hayatım değil mi ? Görümcemle yakın olamadım eskiler konumu bilir sımarık çirkef ve bana saygısı olmayan biri. Abisinin eşiyim ama benden bi kaç yaş büyük.
Gelelim konuya canlarım. Ben dün izinliydim fakan konu arasında kayınvalideme çalışıcam dedim çünkü iznim perşembe sabahı belli oldu. Kuaförde randevum vardı yakında değil evde ilşleri yap derken biraz geç kaldım. Görümcem aşağıdaydı seslerini duydum kapıyı kitlerken “aa kanarya evdemiymiş çalışıyorum dedi” muhabbeti geçti. Kendimden emin bir şekilde uğramadan kuaföre gittim. Önceden vicdan yapardım ayıp oldu uğramadın diye ayıp mı cidden uğramamak uğradğımız zamanlarda oluyor ?
neyse dün kendime resim atarken eşimin telefonundan kardeşinin emoji mesajı geldi bildirim olarak refleksle açtım oynuyordum ya mesaj açıldı. İsmimi gördüm.
Beni sormuş kanarya izinlimiydi camdan tam göremedim eşimde evet demiş görümcem ee dün çalışıyor dediler falan demiş. Eşimde sabah geldi haber çünkü demiş. Görümcem de kahvaltı yapıyorduk diye eşimi yoklamış cevap gelmeyince he bi sorayım dedim daha dün çalışcak dediler uğrasaydı kahvaltı yapıyorduk geç kalmışssa demekki demiş. Eşimde derde bak tarzı çıkartma göndermiş.
Elbette bu konuya takmadım ama neden gelinin açığını arıyorlar? Neden uğramak zorundayım ? Neden takip ediyorlar ? Neden eşime uğramadı tarzı şikayet ediyor baya yazmış çünkü tam hatırlamıyorum ? Yani ben böyle yaptığı için bidhakine hiç uğramicam mesela. Ya da uğramam mı lazımdı ? Neden gelinin açığını ararlar ki ? Geçende markete giderken uğramıştım kaynanama bişey lazımmı diye yok çy içiyorum gel dedi işim vsr dedim akşam eşime diyorki kanaryayı bekledim gelcem dedi gelmedi yoo anne yemek yapcam dedim duymamışsındır dedim.
Anne kız sürekli açığımı arıyorlar. Hatta görümcemin annesi için bile yazdığını düşünüyorum yapıyor çünkü. Sizlerden çok destek aldım umarım olurda bu konuyla ilgili yüzüme bişey söylerlerde cevabını alırlar. Sizleri sevdiğim için anlatmak istedim ayıp olur diye kendimden ödüm vermicem
Bence boşuna kafanıza takıyorsunuz.. Nasıl biliyorsanız öyle yaşayın.. Canınız isterse gidersiniz istemezse gitmezsiniz bu kadar basit ☺️

Ama tabi ki aynı binada oturduğunuz kv de görmezden gelemezsiniz o ayrı bir konu ama sizin olayınızda kötü bir durum yok bence. Sizin açığınızı falan da aramıyorlar sanki.. Ya da bana öyle geldi bilemiyorum

bos ınsanların bos muhabbetlerı ıste
sızden baska konusacak konusu yok abısıyle ne acı
ıyıkı sız varmıssınız yoksa ne konusurlarmıs :) takmayın amaan klasık seyler

Aynı bina artı cahil insanlar. Bunların yaptığı her hareketi niye öyle niye böyle niye bekliyolar diye sorgulama artık. Şu insanlarla aynı apartmanda oturuyosan huylarını sularını kabul edip ona göre mesafeni koyacaksın. Onların hareketleri kendi kapasitelerine göre gayet normal. Senin en ufak şeye şaşırıp konu açman asıl anormal olan.

Siz şu kaynana apartmanına taşındım onlar 1 2 seneye zaten köye taşınacaklar diyen kişi değil misiniz? Pardon da farkındaysanız ev onların isterseler gitmez kalırlar kovacak haliniz yok sürekli hergün burada kaynana görümce şu bu konu açıyorsunuz çook yorucu değil mi.. yok eşimden bana foto atarken gördüm falan ne var siz uğramayınca abisine sormuş ayrıca uğrayınca taviz mi vermiş oluyorsunuz kendi aileniz olsaydı uğramadan geçeer misiniz? Bu kadar hee şeyi büyütüyorsanız kendi evinize çıkınn.. çok mu işsiniz burada haftada kaç konu açıyorsunuz aynı şeyler
Kesinlikle katılıyorum, hatta ismi görünce burun kıvırır oldum artık.
Birkaç kişi var burada, konularına girmeden biliyorum "bu kişi yine eş bulamadım demiştir, bu kişi kv problemi demiştir" gibi.
Hiç mi başka derdiniz tasanız yok?
Hiç mi kendinizi geliştirmeye zaman ayırmıyorsunuz da bunlarla vakit öldürüyorsunuz?
Aynı konu ve aynı kişiler etrafında dönen farklı başlıklar açıyorsunuz ama özü hep aynı. Verilen tavsiyeler o zaman işe yaramıyor?

Aynı şeyleri evirip çevirip tekrar açanlar yüzünden yardım arayan, gerçekten sıkıntıda olan insanların konularının arada kaybolduğunu düşünüyorum. Cevap yazıp yorulanlara da yazık, bir kulaktan giriyor, diğerinden çıkıyor, 5 gün sonra yine aynı konuyla devam ediliyor.

Ayni apartmana taşınmışsınız. Bunlarin olacagi kaçınılmaz. Çok muhabbet tez ayrılık olayı işte.
Soğusanız ne olacak ki ayni apartmanda yasiyorsunuz. Eşiniz sizin tarafinizda da olsa bu konu için tasinmayi düşünmez bence. Umursama bosver kafasında anladigim kadariyla.
Evet aman boşver biz istediğimizi yaparız kafasında.

Kesinlikle katılıyorum, hatta ismi görünce burun kıvırır oldum artık.
Birkaç kişi var burada, konularına girmeden biliyorum "bu kişi yine eş bulamadım demiştir, bu kişi kv problemi demiştir" gibi.
Hiç mi başka derdiniz tasanız yok?
Hiç mi kendinizi geliştirmeye zaman ayırmıyorsunuz da bunlarla vakit öldürüyorsunuz?
Aynı konu ve aynı kişiler etrafında dönen farklı başlıklar açıyorsunuz ama özü hep aynı. Verilen tavsiyeler o zaman işe yaramıyor?

Aynı şeyleri evirip çevirip tekrar açanlar yüzünden yardım arayan, gerçekten sıkıntıda olan insanların konularının arada kaybolduğunu düşünüyorum. Cevap yazıp yorulanlara da yazık, bir kulaktan giriyor, diğerinden çıkıyor, 5 gün sonra yine aynı konuyla devam ediliyor.
Yazmayın hanfendi ? Günde 15 konuda açabilirim siz misiniz sahibi sitenin ? Burunda kıvırabilirsiniz beğenmeyedebilirsiniz yazmayın ? Ne yani biri çocuğunu şöyle uyutun dediğinde o çocuk hep uslu mu uyuyor ya da şöyle yemek ye dediğinde her yemeği yiyor mu hiç bi öneri alıp başka sıkıntı yaşamıyorsunuz ? Aksine o kadar çok işim var ki hastalarım evim işim ailem böyle gereksiz konularda ne yapıcağımı bilemiyor soruyorum tasası sizin olmamalı.

...

Yazmayın hanfendi ? Günde 15 konuda açabilirim siz misiniz sahibi sitenin ? Burunda kıvırabilirsiniz beğenmeyedebilirsiniz yazmayın ? Ne yani biri çocuğunu şöyle uyutun dediğinde o çocuk hep uslu mu uyuyor ya da şöyle yemek ye dediğinde her yemeği yiyor mu hiç bi öneri alıp başka sıkıntı yaşamıyorsunuz ? Aksine o kadar çok işim var ki hastalarım evim işim ailem böyle gereksiz konularda ne yapıcağımı bilemiyor soruyorum tasası sizin olmamalı.
Ben zaten neden cevap yazdığımı belirttim.
Bu düşüncede yalnız değilim. Sizin gibi yapanlar tepki de aldıklarının farkına varmalılar ki sağdan baktı, solumdan geçti gibi şeylerle asıl yardım bekleyenlerin konuları kaynamasın.
Sorun açtığınız konu sayısı değil, olamaz da, sadece aynı konuyu açmanız.
Keşke dediğiniz kadar işiniz olsaydı, eften püften şeylere kafa yormazdınız.

Bilmiyorum ki kıskanıyorlarmıdır bi kere eşim benle ilgileniyordu görümcem hemen hayırdır abi ölcekmi falan dedi eşimde yoo ben hep böyleyim dedi. Görümcem annesinden çıkmıyor çünkü başka gidicek yer bilmiyor. Gelebilir canım annesi ben buna karışmam ama ben anneme gidince annen alışcsk artık diye laf ederler. İnanın bende bu cesareti nerden buldu görümcem bilmiyorum. Kapı kitlerken kaynanam kanarya evdemiymiş falan dedi dedi aralarında bana değilim diye muhabbet geçti onlarda oha yalan söylemiş abime söylicem diye mesaj atmış olmalı. Her konuda doldururlar birbirlerini işte abi annemde otursana abi çağırsana annesi der kardeşini unutma neden aramıyorsun çağırmıyorsun gereksiz boş muhabbetler. Tatildede kararım kesin eşime bi kere de olsa başbaşa gidelim dicem. Umrumda değil kimse.
Kesinlikle kıskanıyorlar eşini sanki sana kaptirmislar gibi bir durum olmuş kıymete binmiş resmen.O abisinin yanında ölecek mi dediginde ne biçim konuşuyorsun diye bir kere çıkışsan aslinda yeri geldiğinde senin de dişini gösterdiğini görünce korkacaklar da sen aşırı sakin kalmışsın.Çok fazla sessiz olmak evlilikte iyi değil,her zaman deli bir tarafının olduğunu bilsinler.Saygisizlik olur muyu ne zaman düşünürsün biliyor musun,karşındaki insanlar sana karşı çok saygılı olur da sen de onlara saygıda kusur etmek istemezsin o zaman düşünürsün..Ama bunlar anne kız çok edepsizler.Karisinin yaninda öküz diye eşine seslenmelerinden ne kadar medeniyetsiz oldukları çok belli.Eşin de keske alışmasa uyarsa.Evde olma meselene de gelince madem anahtar sesini duydular seslenip güzelce kanarya sen misin ise gitmedin mi bugün diye normal bir şekilde sorulur bunun evde muhasebesi yapılıp da gidip abiye mesaj atılmaz.Sanki ise gidip gitmediğinden eşinin haberi yok..Valla canim seninkiler normal insanlar degil seni çok ezerler bunlar seninle bir savaşa girmişler inanılmaz bir kıskançlık ve paylasamamazlik görüyorum burda.Sürekli sessiz, alttan alan taraf olma,cevabını yeri gelince ver..Bunlar ne yaparsan yap takdir etmezler seni normal bir aile degil çünkü

Kesinlikle kıskanıyorlar eşini sanki sana kaptirmislar gibi bir durum olmuş kıymete binmiş resmen.O abisinin yanında ölecek mi dediginde ne biçim konuşuyorsun diye bir kere çıkışsan aslinda yeri geldiğinde senin de dişini gösterdiğini görünce korkacaklar da sen aşırı sakin kalmışsın.Çok fazla sessiz olmak evlilikte iyi değil,her zaman deli bir tarafının olduğunu bilsinler.Saygisizlik olur muyu ne zaman düşünürsün biliyor musun,karşındaki insanlar sana karşı çok saygılı olur da sen de onlara saygıda kusur etmek istemezsin o zaman düşünürsün..Ama bunlar anne kız çok edepsizler.Karisinin yaninda öküz diye eşine seslenmelerinden ne kadar medeniyetsiz oldukları çok belli.Eşin de keske alışmasa uyarsa.Evde olma meselene de gelince madem anahtar sesini duydular seslenip güzelce kanarya sen misin ise gitmedin mi bugün diye normal bir şekilde sorulur bunun evde muhasebesi yapılıp da gidip abiye mesaj atılmaz.Sanki ise gidip gitmediğinden eşinin haberi yok..Valla canim seninkiler normal insanlar degil seni çok ezerler bunlar seninle bir savaşa girmişler inanılmaz bir kıskançlık ve paylasamamazlik görüyorum burda.Sürekli sessiz, alttan alan taraf olma,cevabını yeri gelince ver..Bunlar ne yaparsan yap takdir etmezler seni normal bir aile degil çünkü
Ben hep sustum sesimi çıkarmadım abisyle konuşamalarına girmedim boğazımda düğümlendi kelimeler konuşamadım yeni gelinim daha ne denir ne söylenir bilemedim. Bi kere kayınvalidem ve kayınpederimle kızına gitmiştik eşim koluna taktı beni eve geçiyoruz annes bağırıyor öküz beklesene bizi diye yanında kocası var tek değil karı koca önden gidiyoruz yani değil mi ? Eşim kardeşi ve annesiyle çok laf dalaşına girmez az çok tahmin edersiniz çirkefleşiyorlar. Bak izin günümüz sabahın 9 buçuğunda kardeşi aradı böyle düşüncesiz. Yanlış mı gördüm diye tekrar okudum mesajları kanaryayı gördüm şimdi çalışcak demişlerdi yazmış eşimde yoo gitmedi işe demiş kardeşide kahvaltı yapıyorduk demiş eşimde kuaföre gidicek demiş o da hala ısrarla ee daha dün çalışcak dediler lan uğrasaydı yazmış. O kadar sinirliyim ki gördüğüm yerde beni mi takip ediyorsunuz demek istiyorum

Back