• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemi eve almak istemiyorum

Bnde bir görümceyim ve tek abim iki kardeştik. Hiç bir suçum günahım yokken öz abim iftira attı ve eşi de heryerden herşeyden sildi şimdi 2. Bebeği oldu ama küsüz tabi evlerine girmiyorum çocuklarını görmüyorum. Üzülüyormuyum hayır onlardan önce önceliklerim var. Ömrüm boyunca da yüzlerine bakmayı düşünmüyorum. Ayaklarıma kapansalar dahi çocukları bile gözüme gelmiyor artık ne yazık ki tek yeğenlerim di ama olamadı olamadı yapacak birşey yok.

Aslında ben neden geldiğini şöyle yorumluyorum. Yiyeninin derdine değil. Kendisi evlendi ele karıştı. Evine gitmedim, gitmeyeceğimi de biliyor. Kendisi de hamile şimdi. Yarın çocuk olunca, ele güne ne diyeceğinin derdine düştü bence.
Doğrudur. Inanirim ,bizim toplumda bu zihniyet var. Hepimizin bilinçaltında var aslında. Illaki soracaklar kendisine.. belki kendisinin iliskileri de kötüdür kocasinin ailesi ile de.. yani dogrudur. Evine gelcekse Allah misafiri diyip gecmekten baska care yok. Kaynanayla aran nasıl?

Evine al diyenlere hayret ediyorum , anneme hakaret eden kadının ne işi var evimde ?
Kardeşim de eşimin ailesine hakaret ederse o da evime giremez.
Biraz ağırlığınızı koruyun yahu , ne demek hem istediğini yapsın hem başköşeye kurulsun oldu !

Konu sahibi kabul etmeyin eve falan böyle cirkefleri , eşinize de pess doğrusu.

En azından annenizden özür dilemesini şart koşsanız eşinize, ya da kv ile aranız iyiyse ona söyleseniz.
Şehir dışından yatılı geliyorlar deyince iş değişti.
İki saat oturup gidecek olsaydı idare ve tahammül edilebilirdi hiç muhatap olmadan.

Merhaba yakında kızımın doğum günü var. Görümcemle görüşmüyorum. Daha önce bana ve anneme hakaret etmişti. Özür de dilemedi. Bugün eşime annenle baban doğum gününe gelecek mi diye sordum. Gelecekler kardeşim de gelecek dedi. Kavga ettik. Bana sormadan nasıl çağırırsın dedim. Ben çağırmadım kendisi geleceğini söyledi dedi. Ne yapacağım şimdi. Annem de gelecekti doğum gününe. Şimdi çok sinirlenecek. Acaba görümceme mesaj atıp hakaret ettiniz insanın evine hangi yüzle geliyorsun desem mi? Ya da ne önerirsiniz.
Ya kalpleriniz nekadar kararmış ya onlar kötü ben daha kötü olayımmı diyorsunuz .Yeğeninin doğum günü kardeşinin evi sizin için gelmiyordur emin olun .Tabiki gelsin ve bi köşede oturur sizde hiçbirşeye sesinizi çıkartmayın doğum gününün tadını çıkartın.

ben de bunu anlayamıyorum hakikaten. e bu kadın da o evladın ve kardeşin karısıydı saygı gösterselerdi gelip gitmek istiyorlarsa

Hiç bir anlaşmazlık tek taraflı değildir. Muhtemelen siz de bir gelinsiniz, gelin gözüyle bakıyorsunuz mevzuya. Bir de karşı taraftan dinlesek onlar neler diyecek acaba?

Muhakkak ki ruh hastası, problemli insanlar vardır ne yaparsanız yapın değişmeyen, düzelmeyen. Ama bu tip sorunların %95'i iki tarafın da hatasından kaynaklanır.

Ben olsaydım huzurum kaçmaması için gelmesine birşey demezdim geldiğinde de asla ilgilenmezdim buda ona güzel bir cevap olurdu birdaha da gelmek istemezdi

Merhaba yakında kızımın doğum günü var. Görümcemle görüşmüyorum. Daha önce bana ve anneme hakaret etmişti. Özür de dilemedi. Bugün eşime annenle baban doğum gününe gelecek mi diye sordum. Gelecekler kardeşim de gelecek dedi. Kavga ettik. Bana sormadan nasıl çağırırsın dedim. Ben çağırmadım kendisi geleceğini söyledi dedi. Ne yapacağım şimdi. Annem de gelecekti doğum gününe. Şimdi çok sinirlenecek. Acaba görümceme mesaj atıp hakaret ettiniz insanın evine hangi yüzle geliyorsun desem mi? Ya da ne önerirsiniz.
görğmcen gelecek sen de ses etmeyeceksin
senle küs olabilir ama böyle gunlerde idare edeceksın
hıcbırımız bayılmıyoruz yani görümceye

Sizin erkek kardesiniz, kocaniza ve annesine hakaret etse ve sonra hic bir sey olmamis gibi size gelmek istese-yuzsuzlugun bu kadari,pes!- kocaniz anlayisla karsilarmiydi?ya da siz ama napayim gelmek istiyor der miydiniz?

Kardesiymis, o ne yapabilirmis. Bu kadar pasif olmayabilirmis, karisina, karisinin annesine hakaret eden kisi kardesi/anasi/babasi dahi olsa guclu bir durus sergileyebilirmis. ki insanlarda anlarlardi kocanizin size kolay kolay laf ettirmeyecegini, ederlersede hayatinizdan men edileceklerini.

Kiz gelmek ister tabi, hakaret ettim bir yaptirimi yok diye dusunuyor cunku. Istemeyin, izin vermeyin.

Konu sahibi, erkek kardesim kocama ve kocamin annesine hakaret etti, simdide kizimin dogumgunune yatili kalmaya gelmek istiyor, benim icin sorun yok ama esim pek gonulsuz diye konu acsaydi, yapilan "bazi" yorumlar cok farkli olurdu.

Yazik ki toplumun kadina/erkege bakis acisi kadinlari bile manipule etmis.

Ben olsam geldiğinde açarım kapıyı vs ama bir yerde denk getirir "Ben seni davet etmiş miydim ya" lafını sokarım.
Öyle hem lafımı edeyim hem de istediğimi yapayım kimse ses çıkarmasın öyle bir dünya yok.

Gelsin bence abisinin evinde misafit muamelesi yapta görsün hakaret etmek nasıl oluyormuş.

Tamam elbette haklısınız görüşmek istememekle ancak o kızınızın halası. Onu halasına düşman etmemelisiniz, bu doğru değil. Siz görüşmezsiniz, yüzüne bakmazsınız tamam ama kızınız ileride akil baliğ olduğu zaman kendisi görüşmek istemezse görüşmesin. Siz şimdiden onun adına karar vermeyin.
ah ah bende aynı şeyi düşünüyorum ama karşı taraf kötü olunca çocuğunda ergen olunca bu sefer onun ağzı ile sana annesine diş biliyor. canlı şahitim.
komşumuz gelin oluyor oğlunu düşman büyütmedi ama hala hep geline snir krizleri geçirttirdi. çocuk büyüdü halası ile ortak iş kurdu annesine hep kavga gürültü nasihatlarını hep görmezden geldi sonunda kazık yedi ve o da şuan halası ile konuşmuyor.

Ben eve alsan ne olur diyenleri anlayamıyorum. Ev ortak kullanım alanı olabilir ama sonuçta yapılan bir haksızlık ve kötülük var. Herkes yaptığının sonucuna katlanmalı. Yoksa yapılan kötülükler kar kalıyor hep. Burada da görümce haksız bence, bir insanın annesine kadar dil uzatılmaz. Ayıp. Kendisi de anne olacakmış, kendisinin de annesi var. Hiç mi empati yapamıyor yani? Kadın o kadar hakareti duyup da bu kadar yüzsüz bir insanı sırf ‘eşinin’ de evi diye yutmak zorunda mı? Aynı pencereden bakılırsa, o zaman görümce hanım da abimin/kardeşimin eşi diyip susacaktı, coşmayacaktı. Hadi günübirlik olsaydı, bir şekilde atlatılırdı o gün. Ama bir de yatılı gelecekmiş. Şahsen ben bana ve aileme hakaret eden bir insanı evimde ağırlayamam, yatılı misafir edemem. Eğer eşim arayıp da kardeşine gelme diyemiyorsa o iş başka yere gider benim için. Çünkü tam tersi durum olsaydı konu sahibi ailesine gelme demek zorundaydı. Niye, erkek istedi çünkü.

Hic usulen de olsa ozur dileme oldu mu?
olmadi ise, hem de yatili olarak asla agirlamazdim.
oldu ise esimin hatridir deyip kabul ederdim.

Back