Görümcemi doyuramıyorum

Ya aslında sizi seviyor ve yakınlık kurman istiyor gibi. Ama sizi de çok darlıyor. Keşke biraz daha dozunda davransa. Çok çocukça hareketleri var, ben olsam ben de darlanırdım ama hayatımdan komple de çıkarmaya kıyamazdım sanırım.

Kabaliksa kabalik, vereceksiniz cevabini. Birsey istediginde ben esyalarimi paylasmaktan hoslanmiyorum diyeceksiniz. Kizi da istese dur ben onun fotografini cekip babana atayim, alsin sana deyin. Bu kadinin kocasiyla hic mi denk gelmiyorsunuz anlamadim. Adama desenize gecen gun sunu istedi benden, benimde surekli kullandigim sey veremiyorum istersen nereden aldigimi soyleyeyim gidip oradan alin diye.

Yani soylenecek, bozacak cok sey varda ah ahhhh insanina dusmemis yuzsuz. Benim bekar kaynimda esime ayakkabi fotografi atar, yok mont fotografi atar. Gecen gun arkadasinin dugunune gitmis ariyor para yollar misin taki takicam diye. Esimde ben banka miyim, paran yoksa ne isin var dugunde dedi. Utanmadan ikinciye ariyor tekrar. Biz kari koca bozuyoruz surekli, hayir demesini biliyoruz ama bizimki siz benim abim ablamsiniz size alinmam diyor umarim sizinki de bu derece bir yuzsuz degildir.

Ben bile kendimi bu kadar sevmiyorum
Kıyamadığım için bu zamana kadar terslemedim kötü bir şekilde ama artık benim iç huzurum kaçmaya başladı.

Son düzenleme:
Benim kuzen de böyleydi. Ama o zamanlar 5 6 yasindaydi . Girdiği her evden birsey çalardı. Dolapları kurcalardı. Sonra annem eve sokmadı. Annesiyle bize geldiklerinde kapıyı kilitler perde çekerdik. Öyle öyle bitti. Bence sizde böyle yapın.

Eşi sabah işe gidip, oradan çıkıp evde biraz uyuyup tekrar başka işe gidiyor. Kendisi kocasını görmüyor ki, biz görelim. Ben bu konuda da kızıyorum. Yazık günah adamın hayatı çalışarak geçiyor yettirmek için. Bunun yerine sende işe girip çalışsan hem sosyalleşirsin hem de eşinle vakit geçirebilirsiniz. Adam iki işte birden çalışmak zorunda kalmaz. Bir ara eşim söyledi, hani işe gir bir meşgalen olsun, arkadaşların olur vs diye. Hiçbir şey demedi, sustu öylece.

Eşiniz çok güzel cevap vermiş bu arada o düğünde takılacak para konusunda.
Biz hani direk terslemiyoruz ama yapmıyoruz genel olarak. Eşim duymamazlığa geliyor, hiç sanki bir şey istenmemiş gibi Görümcem de asla bozulmuyor, o konuyu kapatıyor. Bir ay sonra başka bir şeyi duyuruyor. Pes etmiyor asla, ne yaptırırsam kar gibi...

Bazı noktalara gereksiz takılmışsınız. Sınırlarınızı daha net belirlemeniz gerekiyor. Bir eşya istediğinde "şimdi bana lazım, o yüzden veremem." vs gibi cevaplar onun tarafından "hayır" olarak algılanmayacak. Hayır, hayırdır. Çünküsü, şu yüzdeni, bu yüzdeni olmaz. Kolay gelsin

O kadar ben değil ki, birinden bir şey istemek. 2 yıldır evliyim. Nişanlılık dönemi dahil kv ye ne zaman gidecek olsam sorar "Ne pişireyim kızım" diye. Hep "Ne varsa yeriz, uğraşma yorma kendini" demişimdir. Tırnağın varsa başını kaşı hesabı büyütüldüm ben. Aynı emrivakileri yapmayı çok denedim ama yüzüm kızardı benim söyleyemedim. Eşya konusunda ama son birkaç kere "Bana lazım, şu an veremem" dedim. Fakat bu konuda baya hassasım. Tekrar bir şey istediğinde söyleyeceğim bu sefer "Yanlış anlama diye söylemedim daha önce ama ben sevmiyorum eşyalarımı vermeyi" diye direk söyleyeceğim artık.

Kızı konusunda ise, kendi çocuğum olsa direk uyarırım "Başkasının evinden bir şey istenmez, başkasının özel eşyası istenmez" diye ama bu tarz terbiye ile alakalı konularda başkasının çocuğunu uyarmak haddim değil gibi geliyor. Mesela balkona çıplak ayak çıktığında annesi uyarmaz ben uyarırım. Sigara içilen odaya geldiyse yine kimse bir şey demez, ben söylerim hemen "buraya gelme yengecim, bak sigara içiliyor" diye. Sağlığı ile alakalı her konuda uyarıyorum ama böyle bir şeyimi istediğinde el kadar çocuğu ben değil, annesi uyarmalı ya. Kadına da "Kızını uyar, eşyalarımı isteyip durmasın" denmiyor. Artık eşim söylüyor "Onu ben yengene aldım dayıcım ya da yengen bana hediye almıştı. sana başka bir şey alırız" gibi gibi unutturuyor çocuğa.

Kırıcı olmaz mı sizce direk hayır demek

Bir insana reddedemeyeceği teklifler yapmak, emrivaki yapmak da çok büyük ahlaksızlıktır. Isrardan nefret ederim konuyu okurken fenalaştım. Açık açık konuşacaksınız aranızı bozacaksınız. Kötü olacaksınız. Eşinizle konuşun tekrar fırsat kollayın kavga edin. Biz senin uzantın mıyız ne diye her işimizin ortasında bitiyosun, kararlarımıza karışıyorsun? vs diyebilirsiniz. İnsan bu kadar hayatsız olmamalı iyiliğin büyüğünü kendinize değil görümcenize yapıyorsunuz aslında. Sizi meydanda görmezse belki kendine bir meşgale bulur. Bu arada merak ettim bu görümcenin hiç mi arkadaşı yok?

Çok zor bir iletişim. Yine de siz bu sınır işini basarmak zorundasınız. Bir şekilde davetlerine icabet etmeyin bir şekilde size gelmemesi için müsait olmayın.Hic haz etmediğim insan tipi vallahi. Kızı için de üzüldüm armut dibine düşer malum

Ben üzüldüğünü düşündüm kahve makinesi almaniza. Ve bu yoğun duyguyu coşkulu ve ani bir karşıt tavırla örtme ihtiyacı hissetti. Bunun yanında sizin vesilenizle kendinin de bir kullanım payı olacağına da sevinmiş olabilir.
Görümceniz akıllı bir yancı.
Eskiler olsaydı 'tufeyli' derdi.
Keşke samimi bir his verseydi, zannediyorum siz de daha hoş karşılardınız bu teklifsiz tavırları.

Yok gerçekten hiç arkadaşı. Ya kendi evinde, ya annesinin evinde. Biz izin versek her gün bize de gelecek...

Bence akli melekeleri yerinde degil aile konduramıyor.
Gercekten iyi sabretmissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…