Görümcem

sanırım en başta fazla yüz vermişsin. ben iki görümcemden de küçüğüm. Allah var yukarda yalan söyleyemem öyle aman aman kötülüklerini de görmedim. ama düğün arefesinde hiçbirşeyime karıştırtmadım. herşeyi kendi başıma hallettim. hatta nişan alışverişinde benim aldığımı beğenmedikleri için kendileri ertesi gün tekrar alışverişe çıktılar yanlarına uğramadım. (ben onlar fazla harcamasın diye az şey almıştım halbuki) herneyse fazla karıştırma. hele ki eşin sana destek oluyorsa şimdiden hiiç bulaştırma kendine derim ben şahsen

Ben karıştırttım işte. Her şeyime hem de :KK43: Hatayı baştan yaptım. Kuaförüme bile o karar verdi. Nişanda görmeliydiniz beni, maymun gibiydim. Ayarladığı kuafördeki kadın makyaj yapmayı bilmiyordu. Ruj sürmeden gittim nişana :KK43: O kadar kiprik takmıştı ki gözlerim açılmıyordu. Herkes bu sen değilsin diyordu, gözleriyle. İnsanlar daha da güzelleşmek için makyaj yaptırırken, ben daha da çirkinleştim hem de böyle bir günde. Düğünümde görümceme bırakmayacağım bu işi. Şimdiden ayarladım, randevumu aldım :) Tüm yazdıklarına kıatılıyorum canım.

Görümcenle eltinin birbirine davranışları yakınlıkları uzaklıkları onları ilfgilendirir.Nişan alışverişi şu bu....bunlar eski adet gibi maaile yapılmamalı.Nişanlı çift kendi gitmeli.Hee para ailelerden çıkıyorsa,bazı şeylere de mecbur kalıyorsun.6 aylık tanışma ve nişan çok erken.Görümcenin ne yaptığı nasıl davrandığı onun sorunu.Umursama.Her hareketinden anlam çıkarma.Sonuçta 19 yaşın verdiği toyluk var.O yaşlarda bilgiçlik meşhurdur.Sen nişanlınla anlaşıyor musun ona bak.Gerisi teferruat.

Para aileden çıkıyor, çünkü nişanlım ev kredisi ödüyor ve babası evlenene kadar destek oluyor. Yoksa ben de isterdim beraber gidip, istediğimiz şeyleri almayı. İleride artık. Görümcemle eltimin birbirine davranışları onları ilgilendirir ama bana nispet yapar gibi eltimin kuyruğunda dolaşması ve beni her defasında satması beni sinir ediyor artık :KK43: Canım, biz de o yaşlardan geçtik ve inan bırak bilgiçlik yapmayı, büyüklerim söz vermeden konuşmazdım bile. :KK43: Nişanlımla çok iyi anlaşıyoruz, dediğin gibi önemli olan da bu, gerisi teferruat.

Sen bu gorumceyle sakin yakinlasma , arana mesafe koy yerini bilsin ..
Yoksa evliligin boyunca cok cekersin bu cok bilmisten ..

Yakınlaşacak, insana dert ortağı, bir dost olacak karakterde bir kız değil zaten. Bize yakınlarını kötülemesinden belli ediyor her şeyi. Başkasını bize kötüleyen yarın beni de bir başkasına kötüler. Mesafeliydim ama çokta toleranslıydım şimdi daha da mesafeli olacağım :KK43:

Ben yeni evliyken yapılanları o kadar çok takardımki hatta takıntı haline getirir eşimi bunaltırdım ortada küçük birşey olsa üzülür saatlerce kafama takardım şimdi hiçbirini takmıyorum umursamıyorum kafamda rahat kimseye kendini değerli hissettirmemeyi öğrendim tavsiye ederim

Böyle olmayı o kadar istiyorum ki. Biraz da alıngan bir insanım ve bu huyumu hiç sevmiyorum. Şimdiden anlattığınız gibi olmaya başlamalıyım. Kimse, bizden daha değerli değil.

Bence bu görümce seni kıskandırmaya ilgi cekmeye peşine takmaya çalışıyor :):) bence hareketleri çocuk gibi ciddiye alma...... Mesajlaşma konusuna gelince de bence fazla sıkı fiki olma ağzından laf almaya çalışıp taşıyabilir seni arada bırakabilir eltin konusunda... Temkinli ol

Canım öyle doğru bir noktaya parmak bastın ki. Ben bundan önce whatsaap a karşıydım. Yaklaşık bir hafta önce nişanlımla daha rahat mesajlaşabilmek için whatsaap kullanmaya başladım. Daha whatsaap a geçer geçmez eklemiş yazmış bana 'oooo whatsaaplanmışız' falan filan. Sonra da şöyle diyor 'aaa profil resmimiz ne kadar güzel' ben de dedim ki, profil resmim yok ki, koymadım. 'aaa koymuşssun koymussun ikimiz varız' dedi ve sözde yanyana çekildiğimiz fotografı yolladı. Profil fotosu yapayım diye. Ben de yine kırılmasın diye istemeye istemeye o fotografı koydum profilime. Halbuki ben nişanlımla olan fotografımı koyacaktım :KK43:

Yok canım, nasılsın derse iyiyim diyorum, annesini babasını soruyorum o kadar. Ağzında bakla ıslanmıyor zaten. Ona ne söylersem koşup annesine ve yengesine yetiştirceğini bildiğimden, hiçbir şeyimi paylaşmıyorum görümcemle. En azından bu konuda iyiyim :)

Tamam canım G...tune sok parfümü diyemedim mi hey Yarabbim ya hemen nisanlima fis bogmadan söylerdim bacin böyle yaptı diye

Söyledim canım. Nişanlım da 'patavatsızlık yapmış, onunla fazla muhatap olma ben sana parfüm alırım' dedi ve bugün almış. :) Görümceme bir şey demedim ama bundan sonra bu kadar kolay sineye çekmeyeceğim.

arada mesafe olması en iyisi,yanınızda dahi olsa mesafeli durmalı,
keşke herşeye müdahil olmasına izin vermeseniz.size resimleri seçmeye gidelim dediğinde 'biz abinle konuşalım önce sonra bakarız'deyip nişanlınız ile gitseydiniz. en gerildiğim tip sizin şu görümce. siyah dediğine beyaz demek lazım ki fikirlerini kendine saklasın:KK14:

Hayatta hep yumuşak başlı bir insan oldum. Görümcemi kendi yerime koyup düşündüm. O da benim gibi tek kız, şımartmışlar haliyle vb dedim ama kendimi kandırıyormuşum. Ben onun çeğreyi kadar bilmiş ya da adı her neyse olmadım, olamam da. Yapı meselesi sanırım. O aileninde fenası o :) Fotograflar konusunda büyük bir hata yaptım ama bundan sonra hataya kolay kolay yer yok. Mesaf iyi mesafe :)

Canım öyle doğru bir noktaya parmak bastın ki. Ben bundan önce whatsaap a karşıydım. Yaklaşık bir hafta önce nişanlımla daha rahat mesajlaşabilmek için whatsaap kullanmaya başladım. Daha whatsaap a geçer geçmez eklemiş yazmış bana 'oooo whatsaaplanmışız' falan filan. Sonra da şöyle diyor 'aaa profil resmimiz ne kadar güzel' ben de dedim ki, profil resmim yok ki, koymadım. 'aaa koymuşssun koymussun ikimiz varız' dedi ve sözde yanyana çekildiğimiz fotografı yolladı. Profil fotosu yapayım diye. Ben de yine kırılmasın diye istemeye istemeye o fotografı koydum profilime. Halbuki ben nişanlımla olan fotografımı koyacaktım :KK43:

Yok canım, nasılsın derse iyiyim diyorum, annesini babasını soruyorum o kadar. Ağzında bakla ıslanmıyor zaten. Ona ne söylersem koşup annesine ve yengesine yetiştirceğini bildiğimden, hiçbir şeyimi paylaşmıyorum görümcemle. En azından bu konuda iyiyim :)

Anladım canım sen de deseydin ben abinle resmimizi koyacagim şimdi deseydin :)

Nişanlın belli ki anlayışlı biri inşaallah hep böyle devam eder...

Yani böyle sorunlu tiplerle araya mesafe koymakta her zaman fayda var :)

Ama sen yine de bazılarının burada dediği gibi görümcenle aranizda olan Biten herseyi nişanlı na yetistirip onu da yipratma... Sonra pişman olursun...

Senden 7 yas kucuk, 19 yasindaki bir kizi cok umursuyorsun.
Cok pasif kalmissin.
Eltin akilli, hic umursamiyor, o yuzden ona yaranmaya calisiyor. Yolun basindasin, arayi sogut. kendini agirdan sat.
Parfum olayinda mesela, ayy canim onu baskasina ver sen ben kendi kokumdan baskasini asla kullanamam, ya da sisesini bile aynama koyamam, istersen su markanin su kokusunu bana al o kadar hediye vermek istiyorsan diyebilirdin.
Uyanik ol.
Uzulmeyi birak.

Parfümü 'kullanmasan bile hediyem olsun' deyince reddedemedim canım. Ama zaten, kokusunu beğenmediği bir parfümü bana vermek istemesi baştan hataydı. Dediğini çok iyi anladım fakat ondan tenezzül edip bir şey istemem canım ya. Zaten ona da bir laf söyler, ona bu fırsatı veremem :KK43: Bundan böyle eski mülayim yengeyi bulamayacak, bu yeter ona:)

Ne alaka ya senin fotolarini seciyo ??

Suc senn kusura bakma,

bacak kadar cocuk yani,

sen tavrini koysan 1 yapar 2 yapar, daha da yapamaz bise

Canım, hatanın büyüğü ben de zaten. Bundan böyle tavrımı koyacağım.

Anladım canım sen de deseydin ben abinle resmimizi koyacagim şimdi deseydin :)

Nişanlın belli ki anlayışlı biri inşaallah hep böyle devam eder...

Yani böyle sorunlu tiplerle araya mesafe koymakta her zaman fayda var :)

Ama sen yine de bazılarının burada dediği gibi görümcenle aranizda olan Biten herseyi nişanlı na yetistirip onu da yipratma... Sonra pişman olursun...

Tamam canım, ben ayarlayacağım o dengeyi :)

Valla boyle tiplerle açık oynanmaz. Laf da yetistiremezsin, sonra her soyledigin aleyhinde delil olur, her lafi biyere ceker, ak dedigini kara dedi diye anlatir millete falan filan..
En kisa ve temiz yol, umursamamak, yon saymak, dinlememek , sozle degil davranisla,
Biseyler soyledikce tersine kendini adam yerine koyar iyice ozguven patlatir valla,

Bi konuda hic duymazdan gelip tam tersini yap bak bakim nasi oluyo

Zaten bastan terslik su ki, 26 yasinda evli barkli bi kadinin 19 yasindaki bi kizcagizla bu sekilde muhatap olmasi

Canım, bir ay sonra evleniyorum. :) Şuan nişanlıyım. Diğer yazdıklarına katılıyorum. En ufak bir lafı çok farklı yerlere çekebilecek biri görümcem. Anladım ben seni, mesaj alındı :)

Kesinlikle hakedene hakettiğini vericeksin. Hep senden gider yoksa. Bu hayat senin, sen yön vereceksin hayatına. Nişanlın da kardeşinin huyunu biliyor sana destek oluyor ne güzel. Ezilme o kızın karşısında ezme kendini bundan sonra. Herkes kendi hayatına işine baksın, niye sana salça oluyor canım

Nişanlımın söylediği gibi 'kendini bana ıspatlamaya çalışıyor' sanırım. Yeteri kadar ıspatladı :) Kendi işine baksın artık.

kesinlikle diğer gelinin soğuk durmasının bir sebebi vardır ben de çekemem böyle her şeye atlayan ukala tiplere

Bunu da düşündüm. Eltimin neden böyle soğuk olduğunu tam çözemedim ama bu da geldi aklıma ve bazen ona hak vermedim değil canım :)

Görümceni bilmem ama kaynanana da dikkat et derim. Saman altindan su yurutebilir ve havlayan kopek isirmaz sen kesin ve net tavrini koy gorumcene. Biz de bir olay yasamistik ve ben cok sinir oldum. Kervanda yatak ortuleri indirimdeydi bizimde indirim cekimiz vardi bende hayatimin anlami'na dedim ki nasil olsa yatak ortusunu erkek tarafi aliyor ve bi gelinlik yatak ortusu koltuk takimi fiyatina isterseniz kervandan alalim dedim kaynanamda herhalde bi yatak ortusunu de askima odetecek degildir diye dusundum insan alir yani oglu evlenecek ve 665tl yani kervan gibi bir yerden. Neyse aradim askimi dedimki annen musaitse indirim var ilerde cok pahali oluyor simdiden alalim eger musaitse dedim o da dukkanda aaa annemde disari xikmis yanima ugradi dedi bende bi sorarsin sen eger durumu musaitse indirime girmisken alinsin dedim. Telefonu kaynanama verdi aa tamam hik mik okeylendi bu is aksama is cikisi gidip alcaz. Neyse cikisti bulustuk kaynanama gittik yemek hazirlamis yedik askimada dedim ki telefonda ortuyu annesi alacak diye biliyorum ya annen de hazirlansin dedim anneside hazirlandi ciktik yemekten sonra gittik aldik sonradan ogrendim ki bunu esim tek basina almis kendi parasiyla ben cildirdim.dogal olarak. Ne demek ya hadi durumun olmazda kartla alinan birseye de diyebilirsin bunu ben aliyorum taksit taksit aana oderim.diye. herseyi almayi biliyorsun ama cok kizdim ve cok uzuldum. Esimede diyorum ki kim alcak bunu bana ne farkeder ha annem ha ben diyor. Birdaha da hicbir alisverise kaynanami goturmeyi dusunmedim yani. Sen bana desene telefonda emre alacak zaten diye. Gercekten birdaha sadece askimla gitmeyi dusundum bide begenmemis edalarinda dalip gitti oglu da diyor ki anne kiz seni fikrini sole diye getirdi dedi o da hii iyi! Sadece bu Bi yatakortusude aliver zaten sana hicbir konuda yuk olmucaz. Beni her dogumgunumde evkura goturuyor ordan ogluna ceyiz olarak verecegi seyleri bana hediyeymis gibi aliyor pike takimi bilmem ne. Bunlari her kaynana verio zaten oglu evlenirken hediye gibi gostermenin anlami ne allah askina? Herseyi ikimiz yapmak istiyorum ve oyle de istemisimdir. Saygisizlik yapmiyorum ama herseye de karistirmayi dogru bulmuyorum. Askimda beni anlamiyor cogu zaman hayatt bizim hayatimiz keselerimiz ayri ben ona sormadan kendi evime bisey alip etmiyodum evlencez diyemaseaf olacak diye ama kendi hicbisey demiyodu annesine. Allahtan son donemde cok degisti ikimiz denen olgunun farkina vardi bana sormadan birsey yapmiyor allah icin cok degisti askim ya o boyle oldukca bu adam birakilmaz elif diyorum ama sadece boyleyken birbirimize hesap vermden evlilik olmaz ama simdi sormadan annesine hediye bile almaz iste bu adam tam evlenilecek adam :)

Ne mutlu sana canım. Bazı adamlar hiç değişmiyor ne yazık ki. İkimizde bu konuda şanslıyız :) Kayınvalidem kendini bilen bir insan, karışmaz etmez. Ama görümcem ne derse, sözünden de çıkmaz. Gözüm üzerlerinde olacak merak etme :)

neden odaya kapanıyorsunuz ki ben onu anlamadım, tamam kız çok tuhaf, yaşı küçük filan da değil 19 yaş küçük mü?yani küçüklüğünden filan değil bu tavırlar..ama yani aileler içerde otururken siz odaya kapanıyor bide kapıyı kitliyorsunuz çıkınca kızda sizi süzüyor diye bozulmayın yani ben olsam bende süzerim..

Canım, Oraya gittiğimizde saatlerce ailecek beraber oturuyoruz ve başbaşa da kalmak istiyoruz haliyle. Ailelerimizin yanında birbirimiz nasıl sarılabiliriz ki?

Sahsen dusuncem esimin ailesi beni sevse ne sevmese ne. Saygi onemli ama :) karsilikli onu kaybetmedikten sonra belirli bir cercevede gorusursun gider gelirsin. Herseyi evde sen yapsan, tek seferde 30 misafirlerinide agirlasan aferin kizim demezler belli. O yuzden yapipta koyu olacagina yapmayipta ol :) sessizce uzaklas bence onlar merak etsin bu kiza ne oldu diye :KK66:

Canım, ailesine kendimi nişanlım mutlu olsun diye sevdirmek istedim. Beni sevmeleri, övmeleri nişanlımın çok hoşuna gidiyor çünkü. Tavsiyelerini aklımda tutacağım canım.

Senden kac yas küçük ben şalayla karışık böyle insanları susturuyorum.

Misal"kız yeter bi sus ben biliyorum yapacağımı aaa" gibi
Asla müsaade etmem sen bu bücürün yanında cok ezilmişsin müsaade etmişsin buna...

Haklısın canım. Ben çok küçük bir çocuğa bile büyük bir insan gibi davranan ve değer veren bir insanım. Ama hakedene vermedim bu değeri, burada hata yaptım. Kendimi toparladım canım sayenizde, kendime geldim artık.

X