kızlar merhaba. ben 1 senelik evliyim. eşimin ailesiyle 5 yıldır tanışıyoruz. eşimin bir kız kardeşi var aynı yaş sayılırız o da evli. konuya gelecek olursam, eşim bana daha ilk tanıştığımızda ailesinin durumunun iyi olmadığını düğünümüzü yapamayacaklarını , eşyalarımızı alamayacaklarımızı vs her şeyi tüm açıklığıyla anlattı hepsine tamam dedim yapmak zorunda değiller durumları yoksa zorlamanın alemi yok zaten ne ben ne ailem de böyle bir beklenti içinde olmadı. eşim ve ben çalışıyoruz memuruz iyi kötü kazanıyoruz her şeyi kendimiz hatta daha çok eşim yaptı. eşimin ailesinin gerçekten durumu iyi değil sadece kendilerine ait bir evleri ve kayınpederimin emekli maaşı var. düğümüzde yapabildikleri kadar altın yaptılar sağ olsunlar. ama asıl mesele maddi değil manevi. nişan aşamasında düğün aşamasına ne kayınvalidem ne görümcem hiçbir şeye ellerini sürmediler onu geçtim yapabileceğimiz bir şey var mı demediler bile . (görümcem hem nişana hem düğüne 2 gün kala sormuştu sadece ) kv lafa gelince ben hiç anlamam böyle şeylerden ne yapılır ne edilir bilmiyoruz diyor ama kendi kızı evlenirken gördü aslında nelerin yapıldığını gözüm yok çok şükür çalışıp kazanıp istediğim her şeyi alabiliyorum ama insan evlenirken eşinin ailesinin de bi şeyleri düşünüp yapmasını bekliyor. kv yanında komşuları arkadaşları varken benimle kızım, güzel kızım, yavrum die konuşur ama tek olduğumuzda hiç duymam böyle şeyleri. bende onun iki yüzlüğüğünü gördüğüm için bende kendisine anne harici bir şey demem. gelelim görümceme. 2 senelik evliliğinde 2 kere ev değiştirdi 2 sindede hediyemi pastamı böreğimi alıp gittim hayırlı olsuna. taşınırken yardım edebileceğim bir şey var mı diye sordum . 2. taşındığı eve gittiğimde annesi eşi ben ve o zaman nişanlıydık eşimle 4 ümüz vardık. benim oturduğum ev de salon mutfak ve her defasında dile getiririm zorluğunu yemek yapınca koltuklara sinen yemek kokusu , perdelere sinen yemek kokusu çok muzdaribim. ona da gittiğimde evin çok güzel diğer evinde salonun ayrıydı bu şimdi seni biraz zorlayacak keşke ayrı olsaydı daha rahat ederdin dedim. demez olaydım , bunu der demez bir surat benimle konuşmayı direkt kesti açtı tv geçti karşısına oturdu kafasınıda çevirdi biz kalkana kadar tv izledi. beni geçtim abisine de büyük ayıp etti. ben tabi sonradan eşimden öğrendim salon mutfak ayrı olsaydı dedim diyw yapmış o tavrı. neysee gelelim 2. ayıbına ksjfjks evlendik o zaman hamileydi ve bizim düğünümğz benim memleketimde oldu eşi ve görümcem gelemedi düğüne doktor riskli demiş. balayından sonra döndük biz kv gittik onlarda ordaymış ne kendisi ne eşi bize hayırlı olsun demedi. insan yalandan sarılır tebrik eder gelemedik ama kalbizimiz sizinleydi vs der hiç yok. neyse o gün bizi tebrik etmemelerinin sebebi de dış çekime gitmişler gündüz çok yorulmuşlar yorgunlarmış ondan akıl edememişler :) işte böyle şimdi bende görümceme karşı sıcak hissedemiyorum ne yapsam kanım kaynamıyor ...