• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem nişanlandi ve bana karşı mesafe koydular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

umayela

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
422
104
103
Kizlar merhabalar hemen konuya geçiyorum ben 3 yıllık evliyim benim nisalandigim zamanlar kayınvalidem tamam her şeyimi yaptı ama hep kendi beğenmek istedi her şeyi kendine göre yapmak istedi mesela elbise alırken şu daha iyi olur falan diye öneride bulunurdu eşya konusunda da o şekilde hatta hali avize gibi şeyler direk kendileri aldı bana hiç sormadan bile tamam öneride bulunmasını sorun etmedim hiç bir zaman ama kafasına göre almasına canım çok sıkılırdı ailem pek önemsemezdi boşver alsın sen kendi yuvamda mutlu ol napican eşyayı falan der geçerlerdi bende bu yüzden hiç üstünde durmamaya çalıştım ve her alışverişe ailecek gitmiştik şimdi görümcem nişanlandi ve her şeye damatla kendisi gidiyor ve hiç kayınvalidesi karışmıyor hiç bir laf bile etmiyor her şeyi istediği gibi seçiyor olması gereken bu zaten sorun bizimkindeydi ama şuanda bana hiç görümcem ve kayınvalidem bi şey anlatmaz oldular yani aramız o kadar iyiyken bi anda bana mesafe koydular erkek tarafının bunlara yaptığı şeyleri anlatmaz oldular hiç söylemez oldular bi şey yani bi anda aramız soğudu eşime dedim noldu bi anda her şeyi paylaşirlarken mesafe koydular bana diye oda diyor ki senin zamanında her şeyi kendileri yapmaya çalıştı sen bu kadar rahat değildin gönlüne göre beğenip alamadin böyle olmadın ya şimdi canın sıkılır üzülürsün diye söylemiyorlar dedi buna daha çok canım sıkıldı yani her şeyin farkındalar bana yaptıklarının falan evet içimde kalan çok şey oldu da ne yapayım onların cahillikleri dedim geçtim şuanda yuvamda ki huzuru bozmak istemem basit şeyler için nasıl davranıcam kayınvalidem ve görümceme karşı bana mesafelerle

Normalde burada çoğu kişi kv ve görümcelerle mesafeli olmak için savaş veriyor ama sizinki kendiliğinden oluvermiş. Bu canınızımı sıkıyor amaaan deyip eşinizle keyfinize bakamazmısınız? Yapamam diyorsanız gene ayrı mesele ama sizde onları sallayıp yuvanıza odaklanabilirseniz sanki daha mutlu olursunuz gibime geliyor.

eşinizin dediği gibi ise doğru yapıyorlar

yani size gelip "sadece gittik X ile, şunu seçtik bunu seçtik" deyip nispet yapsalardı

hatta görümce "senin o koltuğu annem seçmişti bana da annem seçse seninki gibi alır ama ben kenarı şöyle oturma yeri böyle olanını seçtim, benim keyfim önemli " deseydi daha da kırılırdınız

geçmişi bırakın orada kalsın

hep yazarım aileler de değişiyor görgü de değişiyor

erkek tarafı biz seçeceğiz deseydi belki kv niz de kendi kızına ses etme diyecekti ama şimdi erkek tarafı serbest bırakınca ille biz diye karışmıyor

ben evlenirken tek taş alınması Allah ın emri değildi, bir 10 yıl sonra tek taşsız gelin mi olur dendi

bana alınmadı benden sonrakilere de alınmasın diyecek halimiz yok ki

Bak kocan bilinçliymiş herşeyin farkında ne güzel
Onlarda da suçluluk psikolojisi işte salla gitsin
Bahanesiyle kafa dinlersin işte
Cahil insanlar baksana

Evlenirken karı koca her şeyi kendisi yapmalı, o zaman kimse karışmaz, eğer aileler yardım ediyorsa da söz hakları var elbette çünkü bütçe meselesi🤷‍♀️sizin zamanınızda şartlar nasıldı bilemem ama size öyle oldu diye görümceye de olsun beklentiniz var. Görümcenizin nişanlısının ailesinin daha iyi olması, ki bu bile görceli, sizi bağlamaz, ilgilendirmez. Herkesin ilişkiyi yaşayış biçimi farklı. Öyle ki, normal zamanda çağrılınca kırk naz yapan gelinler, böyle zamanda da çağırılmadığı için mırın kırın ediyor. Bunun da örneği çok burada. Bana ne görümcemin evine ne alınmış, koluna ne takılmış. Ben kendi işime bakarım. Eşimin ailesine de takmak için bahane üretmem. Kafam rahat otururum.

görümcem nişanlandi ve her şeye damatla kendisi gidiyor ve hiç kayınvalidesi karışmıyor hiç bir laf bile etmiyor her şeyi istediği gibi seçiyor olması gereken bu zaten sorun bizimkindeydi ama şuanda bana hiç görümcem ve kayınvalidem bi şey anlatmaz oldular yani aramız o kadar iyiyken bi anda bana mesafe koydular erkek tarafının bunlara yaptığı şeyleri anlatmaz oldular hiç söylemez oldular bi şey yani bi anda aramız soğudu eşime dedim noldu bi anda her şeyi paylaşirlarken mesafe koydular bana diye oda diyor ki senin zamanında her şeyi kendileri yapmaya çalıştı sen bu kadar rahat değildin gönlüne göre beğenip alamadin böyle olmadın ya şimdi canın sıkılır üzülürsün diye söylemiyorlar dedi buna daha çok canım sıkıldı yani her şeyin farkındalar bana yaptıklarının falan evet içimde kalan çok şey oldu da ne yapayım onların cahillikleri dedim geçtim şuanda yuvamda ki huzuru bozmak istemem basit şeyler için nasıl davranıcam kayınvalidem ve görümceme karşı bana mesafelerle
Görümceniz çok akıllı insanmış valla ben tebrik ettim doğrusu
Yine kim ödüyor masrafları bilemiyorum tabi ama yapılacak en mantıklı şey zaten damat ve gelinin beraber gitmesidir
Sizinki yanlış olanmış
Masraflara sahip çıkamadığınız için beğendiğiniz şeylere de sahip çıkamamışsınız
Kaynanam bana çektirdi ben de geline çektireceğim yapan kaynanalar gibi sizin istediğiniz şeyler olmadı diye görümcenizin niye olmasın ki?
Aksine en çok sizin sevinmeniz lazımdı bundan çekmiş biri olarak
Ama sanırım siz görümce de istediklerini alamasın istediniz :skandal:

Şahsen gelinim veya damadım olsa diğer dünürümün dedikodusunu veya yaptıkları-yapmadıkları şeyleri ben de paylaşmak istemezdim gelin veya damatla
İlerde biz unuturuz ama yarın öbür gün oğlumun kızımın önüne koyabilirler olanları

Kizlar merhabalar hemen konuya geçiyorum ben 3 yıllık evliyim benim nisalandigim zamanlar kayınvalidem tamam her şeyimi yaptı ama hep kendi beğenmek istedi her şeyi kendine göre yapmak istedi mesela elbise alırken şu daha iyi olur falan diye öneride bulunurdu eşya konusunda da o şekilde hatta hali avize gibi şeyler direk kendileri aldı bana hiç sormadan bile tamam öneride bulunmasını sorun etmedim hiç bir zaman ama kafasına göre almasına canım çok sıkılırdı ailem pek önemsemezdi boşver alsın sen kendi yuvamda mutlu ol napican eşyayı falan der geçerlerdi bende bu yüzden hiç üstünde durmamaya çalıştım ve her alışverişe ailecek gitmiştik şimdi görümcem nişanlandi ve her şeye damatla kendisi gidiyor ve hiç kayınvalidesi karışmıyor hiç bir laf bile etmiyor her şeyi istediği gibi seçiyor olması gereken bu zaten sorun bizimkindeydi ama şuanda bana hiç görümcem ve kayınvalidem bi şey anlatmaz oldular yani aramız o kadar iyiyken bi anda bana mesafe koydular erkek tarafının bunlara yaptığı şeyleri anlatmaz oldular hiç söylemez oldular bi şey yani bi anda aramız soğudu eşime dedim noldu bi anda her şeyi paylaşirlarken mesafe koydular bana diye oda diyor ki senin zamanında her şeyi kendileri yapmaya çalıştı sen bu kadar rahat değildin gönlüne göre beğenip alamadin böyle olmadın ya şimdi canın sıkılır üzülürsün diye söylemiyorlar dedi buna daha çok canım sıkıldı yani her şeyin farkındalar bana yaptıklarının falan evet içimde kalan çok şey oldu da ne yapayım onların cahillikleri dedim geçtim şuanda yuvamda ki huzuru bozmak istemem basit şeyler için nasıl davranıcam kayınvalidem ve görümceme karşı bana mesafelerle
Yahu eşiniz de saçma saçma konuşmuş. Kendi halt yemesi. Karıştırmasaydı o zaman annesini falan. Bide pişkin pişkin söylüyor mu? Siz de düğün falan bitsin ikisini de asla sallamayın. Hatta ne gerek var onların ne yaptığını bilmeye. Mesafe candır. İşte size bahane

Boşa burda demiyoruz her şeyi kendiniz yapın kimsenin düdüğü çalmasın. Her şeyinizi onlar yapmış ee para kimden çıkıyorsa karışma hakkıda doğuyor. Yanlış ve ya doğru deme hakkımız yok çünkü ilk yanlışı zaten siz yapmışsınız kendi paranızla yapmayarak. Şimdi görümcenin eşi belki birikimini yapmış kimseye danışmadan gidip beğenip alıyorlardır. Tersi olsada kv karışmamış. Kim ne diyebilir

Bak kocan bilinçliymiş herşeyin farkında ne güzel
Onlarda da suçluluk psikolojisi işte salla gitsin
Bahanesiyle kafa dinlersin işte
Cahil insanlar baksana
Kocam her şeyin bilincinde çünkü nişanlı iken ailesi parayı biz veriyrpuz biz yapicaz kafasındalardi e haliyle eşimde bende bozuluyorduk bu duruma ama şimdi ben görümceme yapılıyor diye bozuluyorum sadece bi anda sanki ben kötü bi şey yapmışım gibi bana mesafe koyup bi anda uzaklasmalari garibime gidiyor ilk defa böyle bi durumla karşılaşınca da nasil davranıcam Bilemedim

Yahu eşiniz de saçma saçma konuşmuş. Kendi halt yemesi. Karıştırmasaydı o zaman annesini falan. Bide pişkin pişkin söylüyor mu? Siz de düğün falan bitsin ikisini de asla sallamayın. Hatta ne gerek var onların ne yaptığını bilmeye. Mesafe candır. İşte size bahane
Çünkü biz nişanlı iken annesi babası parasını biz veriyoruz bizim dediğimiz olacak diyorlardı eşim karşılık verince de çok büyük tartışmalar yaşıyorlardi eşimde bian önce evlenelim de kendi istediğimizi kendimiz yapalım diyordu bana bende onu zor duruma düşürmek istemezdim tabi ki. Şuanda görümceme yapılması sorun değilde bi anda sanki ben kötülük yapmışım gibi benden uzaklastiklarina şaşırıyorum nası davranıcam Bilemiyorum

Hanımlar aileler yardım ediyorsa karışır demek doğru mu sizce?
Aileler yardım eder bir yere kadar. Bana göre doğaldır bu.
Ama karışma da şu şekilde olmaz mı? Atıyorum bu avize alınacak demek yerine bütçem avize için 200 lira, fazlasını veremem demek daha doğru değil mi?
Parayı veriyor diye ev eşyalarını kafasına göre dizmemeli bence. En fazla bütçesini söyler veya ona göre bir mağazaya götürür.

eşinizin dediği gibi ise doğru yapıyorlar

yani size gelip "sadece gittik X ile, şunu seçtik bunu seçtik" deyip nispet yapsalardı

hatta görümce "senin o koltuğu annem seçmişti bana da annem seçse seninki gibi alır ama ben kenarı şöyle oturma yeri böyle olanını seçtim, benim keyfim önemli " deseydi daha da kırılırdınız

geçmişi bırakın orada kalsın

hep yazarım aileler de değişiyor görgü de değişiyor

erkek tarafı biz seçeceğiz deseydi belki kv niz de kendi kızına ses etme diyecekti ama şimdi erkek tarafı serbest bırakınca ille biz diye karışmıyor

ben evlenirken tek taş alınması Allah ın emri değildi, bir 10 yıl sonra tek taşsız gelin mi olur dendi

bana alınmadı benden sonrakilere de alınmasın diyecek halimiz yok ki
Görümceme yapmalarını takmıyorum zaten olması gerek öylesi ama bi anda bana mesafe koydukları icin onlara nasıl davranıcam onu bilemiyorum

Bundan sonra mesafeye siz devam edersiniz. Daha iyi yani karışmazlar size. Neden arama anlatma istiyorsunuz onu da bilemedim. Ne anlatacaklar ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back