Görümcem hayatımın kumandası olmaya çalışıyor!

Merhaba..
Yeni evli sayılırım senemiz olmasına birkaç ay var. Nişanlılık dönemi ve evlilik süreçlerinde görümcemin iyiliğini de gördüm sinsiliğini de. Lafa gelince öyle güzel davranır ki herkes aramızdaki bağı kıskanır ama öyle değil sırf benle alakalıda değil mesela teyze kızlarını da sevmez hep söyler ama yanyanayken afedersiniz şeylerini yer. Kocası ile mutsuzsa herkesin mutluluğuna laf sokar ama sorunu yoksa kimse umrunda değil özetle böyle biri. Sıkıntım ise şu; görümcem kocasına söz geçiremediğinden eşime geçirmeye çalışıyor. Hemen bir örnek ile açıklayayım kaynanamla evimizin arası 1,5 saat. Bir buçuk aylık evliydik eşimle yanyana iki ayrı firmada çalışıyor aynı saatlerde işten çıkıp eve geliyorduk birgün tutturdu neymiş eşim işten çıkıp annesini görüp dönsünmüş eve. Birde öyle bir dil döküyor annem seni özlüyo ağlıyo bilmem ne sanki benim annem beni özlemiyor ağlamıyor. 6da çıkıyoruz işten oraya gidip anne merhaba deyip çıksa bile eve gelmesi 9-9buçuk. Arabası yok trafik olsa belki 10. Bu gibi birsürü konu. Bayramda ise eşime demişki annemin harçlığı yok aydan aya para ver anneme buda kalkmış diyorki her ay anneme 200 lira vereceğim ( ki annesine ne zaman gitsek ben market alışverişi yapar giderim üstelik temel mutfak ihtiyaçları Vs) borcumuz yeni bitti öğrendi ya bunu durmaz daha. Yahu ben asgari alıyorum eşim 2400 kira zaten 1350 ben hiç mi gezip görmeyeceğim zaten nişanlılık dönemi ilk evlendiğmiz zaman herşeyi karıkoca yaptık ailelerin durumu yok diye borçları ödeyene kadar kışın doğalgaz açmadık battaniye ile yattık ne yedik ne içtik doğru dürüst eşime annene gerektiğinde yardım elbette yaparız maaşa bağlanmaya lüzum yok dedim hayır bir de iki tane bekar abi de var evde eve de bakıyorlar günahlarına giremem neyse esas konu ise şu. Eşimin telinde okudum bakın kaynanamı severim ve asla gözüme gelmiyor kurban bayramında tura gideceğiz görümcem de köye gidecekmiş yazmış ki
Siz tura gidip gezeceksiniz annemi gezdir gitmeden heryeri görsün Üsküdar'a götür bilmem ne yap direktif verir gibi buda tamam demiş tabiki gezdirelim annemiz o bizim hatta eşim ikimizin annesi ile gidelim dedi bende ona tabiki gidelim güzel olur ama biz bunu akıl edebiliriz ablanın sürekli hayatımızı yönetmesine gerek yok dedim aman ne bileyim boşver dedi oda eşime çok kızamıyorum annesi zayıf noktası sonuçta ama bu kadın beni çıldırtacak. Onu almayın bunu yapın annemi ara abimi gör sanane sanane diye bağırmak istiyorum suratına bi de yanımda yapmıyor sinsirella ay ne yapacağım ben bu kadınla?
görümcenizin bi sucu yok ki..

benimde gorumcem aynen boyleydi hayatimiza mudahale ederdi.ortaligi karistiyormus hep. ama benimde haberim yoktu.bende saniyorumki beni cok seviyor.megerse arkamdan kuyumu kaziyormus.esimde o ne derse onu yapardi ilk yillarimizda.ablamdan baskasinin sozune guvenmem derdi.ama cok mucadele ettim.bayada kavgalrimiz oldu.bosanmanin esigine geldik kac kere.su an 3.yilimizi gectik.cok seyler atlattim cok yoruldum ama artik rahatim sukur.esimde bu surecte anladi benim kimseye bi zararim dokunmuyacagini.artik cok az gorusuyoruz ve gayet mesafeliyiz gorumcemle.ama buyuk kavgalar etmeden ne yazikki erkekler anlamiyor bi patlama olmadan kendilerine gelemiyorlar.kaybetme korkusu yasamadan bu hale gelemiyorlar.insallah siz kavga etmeden cozume ulasirsiniz ama ben ulasamadim.esinize soyleyin onunda annesi cok biliyorsa kendisi versin kendisi gezdirsin vs diye.yavas yavas oda anlamaya baslar.gorumceler ne yazikki boyleler.gelinler gecmiste ezilmeye alistirildiklari icin su anda bu gelenegi surdurmeye calisiyor bazi cahiller.baska insanlarin hayatina mudahale etmeyi vazife biliyorlar.yuzune sizde artik mesafeli olun.fazlada gorusmeyin derim mesafe koyun her zman iyidir

Gorumce kotu birsey dememis ki.. Ayda 200 lira anneye vermek cok mu? Anneyi gezdirmek suc mu? O onun ablasi yahu daha 1 yil olmamis adamin hayatibdasin onlar yillardir kardes. Nefrer ediyorum gorumcelere laf eden gelinlerdrn. Cok emin olun o da sizi zerre sevmiyordur !
bende nefret ediyorum sizin gibi gelinlere laf eden gorumcelerden!gelin aldik diye kole aldigini zanneden cahillerden.annelerini evlenmeden unutup evlenince kiymete bindiriyormus gibi gozukenlerden.kardesim anneme iyi davranmiyorsada beni ilgilendirmez kendim daha cok ilgilerim annemle yalniz olmadigini hissettiririm.gelini bulunca kullanmaya calisip annemin sorumlulugunu baskalarina atmaya calismam.gorumcelerin dusuncesi aynen boyle ne yazikki.kendilerinin zoruna gittigi icin kole ariyorlar kendilerince.aradigini bulamayincada saldiriyorlar.kardesiniz olabilir ama esiriniz degil tasmasida elinizde degil bunu unutmayin.

Görümcenizin her yaptığı ve söylediğine tabi ki tabi ki demişsiniz, o zaman sorun ne? En baştan eşinizle gerekli çizgiyi çekip, sizin de bağımsız bir aile olduğunuzu hissettirmeniz lazım

Gorumce kotu birsey dememis ki.. Ayda 200 lira anneye vermek cok mu? Anneyi gezdirmek suc mu? O onun ablasi yahu daha 1 yil olmamis adamin hayatibdasin onlar yillardir kardes. Nefrer ediyorum gorumcelere laf eden gelinlerdrn. Cok emin olun o da sizi zerre sevmiyordur !
Valla ister begenin ister begenmeyin bu gun bosansaniz hepiniz el siniz. Onlar olene dek kardes can.

Merhaba..
Yeni evli sayılırım senemiz olmasına birkaç ay var. Nişanlılık dönemi ve evlilik süreçlerinde görümcemin iyiliğini de gördüm sinsiliğini de. Lafa gelince öyle güzel davranır ki herkes aramızdaki bağı kıskanır ama öyle değil sırf benle alakalıda değil mesela teyze kızlarını da sevmez hep söyler ama yanyanayken afedersiniz şeylerini yer. Kocası ile mutsuzsa herkesin mutluluğuna laf sokar ama sorunu yoksa kimse umrunda değil özetle böyle biri. Sıkıntım ise şu; görümcem kocasına söz geçiremediğinden eşime geçirmeye çalışıyor. Hemen bir örnek ile açıklayayım kaynanamla evimizin arası 1,5 saat. Bir buçuk aylık evliydik eşimle yanyana iki ayrı firmada çalışıyor aynı saatlerde işten çıkıp eve geliyorduk birgün tutturdu neymiş eşim işten çıkıp annesini görüp dönsünmüş eve. Birde öyle bir dil döküyor annem seni özlüyo ağlıyo bilmem ne sanki benim annem beni özlemiyor ağlamıyor. 6da çıkıyoruz işten oraya gidip anne merhaba deyip çıksa bile eve gelmesi 9-9buçuk. Arabası yok trafik olsa belki 10. Bu gibi birsürü konu. Bayramda ise eşime demişki annemin harçlığı yok aydan aya para ver anneme buda kalkmış diyorki her ay anneme 200 lira vereceğim ( ki annesine ne zaman gitsek ben market alışverişi yapar giderim üstelik temel mutfak ihtiyaçları Vs) borcumuz yeni bitti öğrendi ya bunu durmaz daha. Yahu ben asgari alıyorum eşim 2400 kira zaten 1350 ben hiç mi gezip görmeyeceğim zaten nişanlılık dönemi ilk evlendiğmiz zaman herşeyi karıkoca yaptık ailelerin durumu yok diye borçları ödeyene kadar kışın doğalgaz açmadık battaniye ile yattık ne yedik ne içtik doğru dürüst eşime annene gerektiğinde yardım elbette yaparız maaşa bağlanmaya lüzum yok dedim hayır bir de iki tane bekar abi de var evde eve de bakıyorlar günahlarına giremem neyse esas konu ise şu. Eşimin telinde okudum bakın kaynanamı severim ve asla gözüme gelmiyor kurban bayramında tura gideceğiz görümcem de köye gidecekmiş yazmış ki
Siz tura gidip gezeceksiniz annemi gezdir gitmeden heryeri görsün Üsküdar'a götür bilmem ne yap direktif verir gibi buda tamam demiş tabiki gezdirelim annemiz o bizim hatta eşim ikimizin annesi ile gidelim dedi bende ona tabiki gidelim güzel olur ama biz bunu akıl edebiliriz ablanın sürekli hayatımızı yönetmesine gerek yok dedim aman ne bileyim boşver dedi oda eşime çok kızamıyorum annesi zayıf noktası sonuçta ama bu kadın beni çıldırtacak. Onu almayın bunu yapın annemi ara abimi gör sanane sanane diye bağırmak istiyorum suratına bi de yanımda yapmıyor sinsirella ay ne yapacağım ben bu kadınla?
Sabret. Anladığım kadarıyla hoş bir eşin ve kv var. Zamanla yorulacaktır o. Kaale alınmadıkça... Ayrıca erkekler ailelerinin onlara şikayetinden pek hoşlanmazlar. Eşin adam gibi adamsa bütün dengesiz insanları kapının dışında bırak.

bende nefret ediyorum sizin gibi gelinlere laf eden gorumcelerden!gelin aldik diye kole aldigini zanneden cahillerden.annelerini evlenmeden unutup evlenince kiymete bindiriyormus gibi gozukenlerden.kardesim anneme iyi davranmiyorsada beni ilgilendirmez kendim daha cok ilgilerim annemle yalniz olmadigini hissettiririm.gelini bulunca kullanmaya calisip annemin sorumlulugunu baskalarina atmaya calismam.gorumcelerin dusuncesi aynen boyle ne yazikki.kendilerinin zoruna gittigi icin kole ariyorlar kendilerince.aradigini bulamayincada saldiriyorlar.kardesiniz olabilir ama esiriniz degil tasmasida elinizde degil bunu unutmayin.
Helal olsun çok güzel dediniz👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Valla ister begenin ister begenmeyin bu gun bosansaniz hepiniz el siniz. Onlar olene dek kardes can.
ya sizin icin bu kadar basitmi?kari koca olmak bir omre soz vermek bu kadar basitmi?cocuklarin anne baba ayri yasamasi bu kadar basitmi?kardes gormeden de hayat geciyor emin olun.ablam benimle kus senelerdir gormuyorum sayilir cokda vakit geciyor yani.eger oyle kiyaslarsak
esimde aynen boyle diyordu.ama zaman gectikce benden iyi sirdasi yoldasi arkadasi olmadigi ogrenince artik hayatinin merkezine ben girdim ve gorumcemde catladi:)herkes kendi ailesini boyle gorse zaten sorun olmaz.gorumcelerin kendi yuvasi mutlu olsa kiskanclik krizine girmeseler zaten gelinlere cektirmezler.
es olmak sandiginiz kadar basit degil anlayacaginiz.hayatinizin her aninda berabersiniz kimseyle olmadiginiz kadar

Merhaba..
Kız yine açık açık diyor benim görümce anne babasını işleyip eşime karşı kışkırtıyor valla bak böyleside var.Resmen anne baba kukla gerçekten böylesi daha fena...

Merhaba..
Gercekten hayatınızı Cok zorlaştırıyor kv Durıyo ona ne her delikten cıkıyo

Ya siz ne kadar okuduğunu anlamayan Bir insansınız? Ben annesine 200 lira vermesine değil bu emri ablasından almasına daha doğrusu ablasının emir verir gibi konuşmasına kızıyorum görücü usulü ile evlenmedim ayrıca eşimle 5senemiz bitiyor. İthamlarınıza biraz dikkat edin farkındaysanız ailesine ne harcadığı ne yaptıklarını laf etmiyorum tek problemim görümcemin tavrı. Ama sanıyorum ki neredeyse aynı karakteri taşıyan biri daha. Umarım erkek kardeşiniz yoktur da bir kıza yazık olmamıştır ya da olmayacaktır. Çekilecek dert değilsiniz. Hayatta en tahammül edemediğim insan tipi anlatılanı anlamak istediği gibi anlayanlardır.

Kardeslerin arasina kimse giremez! ZBugun bosansaniz uzak ara elsiniz bilginizeeeee
ya gercektende ne kadar dedigim dedik insansiniz.anlamamakta israrlisiniz.herkes sizin gibi bosanacak degil.bosanmayi dusunurekde kimse evlenmez evlenmemelide.bir omur soz veriyoruz cunku beraber yaslanmaya.kardesinle bu sozu verebilirmisn?sen bosandin kardesin bosanmadi nolacak.seni hayatinin merkezinemi koyacak hayir.esini koyacak tabiki onunla hayatini surdurecek.herkes kendi basini caresine bakacak.bence bu kafa yapisindan vaz gecin.yoksa insanlara kardesinizde dahil hayati zindan edersiniz

Back
X