Görümcem düğünümde Beyaz giyiyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi siyahlalezar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bana göre görümcenin yaptığı çok ayıp ayıp olmanın dışında mesela bizim bir akrabanın düğünü oldu iki kız kardeş onlar abla evlendi düğünde kız kardeşi de beyaz gelinlik gibi bir abiye giymişti gelinin onun yanında çok sönük kaldığını gördüm o yüzden ya kendin söylemelisin yada söyletmelisin veya onun ne tarz beyaz bir abiye giyeceğini biliyorsan mesela dar kesim bir abiyemi o zaman sen kesinlikle dar kesim bir gelinlik giyme takılarınla gelinliğinin işlemesi ve modeliyle saç modelinle ondan üstün olabilirsin
tesettür gelinlik giymeyeceksen görümceni çatlatacak bir model önerebilirim

Yaff.yine ateş hattına dönmüş konu...:uhm:

Renk kartelasında o kadar renkler varken..ben özellikle beyaz rengi tercih etmezdim..
Diğer renkler çuvala mı girmiş?kafamçokkarıştı

Evet beyaz çok güzel bir renk..:Saruboceq:
Pantolon-ceket giyilir eh.. ok.
Dizlerde bir elbise giyilir eh hadi ona da ok.(Fazla frapan olmayan,desenli vs.)
Ama..işlemeli taşlı,tuşlu,payetli..başında bir duvağı eksik gelinlik havasında bir tuvalet giymezdim..a.s
Kendimi yarışır havasına sokmazdım..:bbo:

Kimine göre görgü kuralı,kimine göre başka bir şey..
Göreceli bir kavram haline gelmiş..
kısacası şık bir görüntü değil bence..
Şayet beyaz giyme gecesiyde, tüm hanımlar beyaz giysin..:lepi:

Görümcenin içinde ukte kaldıysa beyaz tuvalet.. senin kına gecende giysin senden önce gelin olsun...sositososito
Ya da oğlu filan varsa sünnetinde giysin..Alın işte oldu size gelin..sositososito
doymamış mı gelinlik giymeye?..delikafadulden

Hepinize teşekkür edrim arkadaşlar güzel şeyler yazmışsınız konuyu saptıran arkadaşlarda cevaplarını almışlar :lepi: çoğunlukta yazılan yazılar düğünde gelinden başkası beyaz giymez bu düşüncenin tersine sahip azınlıkta insanlar var . ilerleyen günlerde gelen yazılar bu durumu dahada iyi bir şekilde gösterecekyerimseniben

Son düzenleyen: Moderatör:
geçenlerde bi köşe yazarı bu konu hakkında yazı yazmıştı.düğünde gelinden başkası beyaz tuvalet giyiyorsa,bu büyük terbiyesizlikmiş.gelinle yarışmak amacı güderek yapılan bir davranışmış:bbo:ben sevgilimin dayısının düğününde krem rengi,yani kırık beyaz diz hizasında bi tuvalet giydim,göğüs kısmında pullar falan vardı,belinde kurdelesi,gelinliğe benzemiyordu.bu senede yılsonu balom için uzun,kırık beyaz,güzel bi tuvalet giydim,liseden beri içimde ukteydi.ama oda belinde bikaç altın rengi pulluu çiçekli,yine alt kısmında altın rengi tüllü bi kısmı bulunan şık bi tuvalet.tekrar masrafa giremezdim.arkadaşımın düğününde o tuvaleti giydim.valla kızla yarıştığımdan falan değil,hem gelinliğini de ben giydirdim,o gelin olduğu için herkesin gözü tabiki ondaydı ve onda olacaktı.sonra kuzenimin düğününde de aynı tuvaleti giydim.en ufak bi artniyetim yoktu içimde.bigün Allah banada nasip eder,bende gelin olurum.görümcem beyaz tuvaleti kendine yakıştırıyorsa,öyle istiyorsa giyebilir.bence o artniyeti makyajın,saçın başın abartı durumundan anlayabiliriz.ben terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum.gelin olmadığımın farkındayım,yerimi bilen bi insanım çünkü.

bencede damatta takım giyiyo ve genelde erkeklerin geneli takım giyer gelir dügüne ve damadın bu kadar takacagını sanmıyorum:)

gercekten hic aklima gelmemisti benden baskasi beyaz giyer mi diye??
giyseydi problem yapmazdim herhalde...
ha gelinlik gibi birsey giyerse komik gelirdikaydirigubbakcemile3
ama rahatsiz oluyorsan keske dile getirseydin sinirlerin bozulmazdi..
ben cenemi tutamaz soylerdim..

ben olsam ben de sinir olurdum yav.. tamam beyaz çok moda bence de çok güzel elbiseler var ama olmaz yani.. burda arkadaşlar da örnek vermişler gelin zannediyorlarmış bi de ne kadar uyuz bi durum lmaz:

bu sene beyaz çok moda ben kuzenimin düğününe alırken görmüştüm bütün güzel elbiseler beyaz. ama ben ona saygısızlık olmasın belki hoşuna gitmez diye almadım beyaz ama benim düğünümde giyselerdi çok takmazdım çünkü gelinlik bambaşka bişi ve farkın zaten ortada olcak ve onu ayıplayacaklar ayıplamasalar bile bence takma çünkü adı üsütünde bi abiyeden değil gelinlikten bahsediyoruz o zaten sönük kalıcak... ama şu var çok kıskanç bi görümcen var benim görümcem bunu yapsa fecii sinir olurdum ama giymesine izin veriridim kıskançlığını fesatlığını herkes görsün diye kaydirigubbakcemile2

eşimin bilmediği bir erkek kardeşi var mı diye düşündüm birden kafamçokkarıştı

benim görümcem de, özellikle bembeyaz, uzun bir abiye giymişti düğünümde, beyaz tokası(büyük çiçek şeklinde), ayakkabı, çantası... nikah salonunda onu gelin zanneden çok olmuş, gülerek anlatıyordu.

ne oldu, tabii ki gelinin önüne geçemedi, kendini komik duruma düşürmekle kaldı. alay konusu oldu.
ben de sinir olmuştum, yakışıksızdı.

kim olursa olsun, iyi niyetle giydiklerini düşünmüyorum ben. başka renk mi yok, neden ille de beyaz?

arkadaşlar, aileden birinin giymesi ile akraba-arkadaşların giymesi farklı oluyor. eşimin akrabalarından da beyaz giyen kuzen vs vardı, onlarınki göze batmıyor o kadar. sade bir elbise veya beyaz bir takım; beyaz abiye kadar gelinliği andırmıyor.

Evet cnm katılıyorum..benim de bahsettiğim buydu..Kuğu gibi bir gece elbisesiyle pant.tk. bir mi?:lepi:

ben bu kadar dert etmenize şaşırdım benim erkek kuzenimin düğününde beyaz önü kısa arkası kuyruklu katlı işl, kabarık gelinliğimsi falan bi elbise giymiştim hiçte ööle düşünmemiştim ve kuzenimn eşi de( yakn arkadaşımda olur) ben morunu isterken illa beyaz olsun nedimem gibi ol kız demişti bende beyazını giymiştim ama hiç ööle bi art niyet fln düşünmemiştim oda düşünmemiştir eminim =)) yani normal şeyler bunlar sonuçta gelin sen olucaksın o değilki dikkatler yine sende olucak bence bu kadar stres yapma canım =)

Valla ya salla gıtsın sen mutlulugunun tadını cıkar sunu bılkı sen varken onun beyaz gıymesı kımsenın dıkkatını cekmez sadece sen cekeceksın butun gozler sende olacak aaaaaaaaaaaaaa gelının gorumcesı beyaz gıymıs gelınden dahamı guzel olmusMU dıyecekler sankı al bende abım nısanında benbeyaz gece kıyafetı gıycem bende gorumceyım gecende cok yakınımda gordum esımın kuzenının dugununde gelının kız kardesı benbeyaz abıye gıymıs eeeeeee ne oldu bız onamı baktık hep gelıne baktık bence abartıyorsun bu kafaya takılacak bırsey degıl bazı kızlarda ya nedımem gıbı sızde gıyının beyaz fılan derler mesela benım yengem dugununde ole ıstıo bosver bosuna stres yapıyorsun sen kendını dusunnnnnnnnnnnnnnnn

Son düzenleme:

bencede sen hangısıne engel olabılecegını dusunuyorsun kı dugunune bınlerce ınsan gelecek belkıde beyaz gıyen cok olacak eeeeeeeee ne olacak sen oturup aglayacakmısın hem bu sene beyaz abıye cok moda bence rahat ol herkesın gozu sende olacak merak etme

vereliniortakalkisalkisalkis
kesinlikle katılıyorum..
benim düğünümdede eşimin teyze kızı beyaz etek,ceket takım giydi...opuyorumnanaktan
ve iğne tepsisini tuttu takı boyunca,yanyanaydık...
kimsenin gözüne batmadı..
vede hiç rahatsız olmadım,güzel kızda çokda yakışmıştı....:asigim:
ayrıca hoşuma bile gitti...
opuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
ammada büyümüş konu:bbo:

bu kadar dert edilecek bişey görmedim bende evet çok şaşalı bişey olsa can sıkıcı bi durum olabilir ama gelin her zaman farklıdır :1closedeyes: hem hadi ona engel oldun başka biri giymiş gelmiş ne yapabilceksin ağlıcak mısın saçma
bence bu tarz şeyleri düşünerek en güzel gününü mahvetme kaydirigubbakcemile5
o gün sana özel kim ne giyerse giysin gelinden daha güzel olamaz buna emin olşakkıdı
allah bir ömür boyu mutluluk versin inş :Saruboceq: a.s.

Ya arkadaslar kız uzulmus dugun ustu bı konuya bizden tesellı falan beklıyo . sizler burda tartısmaya giriyosunuz.
Tamam herkesin bu konuda fikri baska olabilir. Burda tartısmayalım bu konuyu bence.
Bide kabul edinki yıllardır bi çok dunya ülkesinde var bu nezaket kuralı gelinin beyaz giyme konusu. Ha size göre farketmeye bilir siz rahasiz olmazsınız o ayrı konu ama lütfen birbirimizin düşüncelerine saygı duyalım. Ben okudukça üzüldüm konuyu açan arkadaş adına .

:enbuyukkk:

Sizin bana eksi rep verme hakkınız kadar benimde size eksi rep verme hakkım vardır hanımefendi!!!
Siz nasıl düşüncem sizinki gibi değil diye bana eksi rep veriyorsanız bende size verebilirim.Bunda gülüncek bir durumda yok.Bence düşünceler farklı diye ilk eksi rep veren siz olduğunuz için aynanın karşısına geçip kendinize gülün zemuszemus
Ayrıca bana mantıklı gelmiyor dedikleriniz,hem adetler,gelenekler herkese göre aynı olcak diye bişey yok.Tekrar tekrar söylüyorum düğünde beyaz giyilmez gibi bir adet olsa bile bana mantıklı gelmiyor. Bunu siz değiştiremezsiniz. lmaz:
Aklıma yatmayan mantıklı gelmeyen hiçbişey de benim için bir kural değildir :umursamaz:
Ayrıca teyzem ve ablam küçük ablamın düğününde beyaz giydiler ikiside kötü niyetle düşünüp giymeyi düşünmedi,düğünün olan ablama dedim bunu sorun yapanlarda varmış diye,aklımın ucundan bile geçmez böyle bişey dedi
Demek herkes böyle şeyleri sorun yapmıyormuş,yapmak zorunda da değilmiş!!!
Bana hiçte nezaket kuralı gibi gelmiyo sositososito

tartışmanıza gerek yok herkesin düşüncesi kendisine sen gittin düğünlerde giy beyaz elbise belki karşına çıkar bizim gibi bu durumu yadırgayan insanlar ozaman anlarsın konuyu güzelim ayrıca sen teyzenden ve ablandan bahs ediyosun farkındaysan ben GÖRÜMCEMDEN bahs ediyorum roller değişik anlican yerimseniben

Canımsın yaaa nasılda iyi düşüncelisin,sana laf atan yok gelmişsin burda üstüne alındığın yetmez gibi kıskançlık yapıyorsunnn zemuszemus
Canım erkekleri birbirine düşürdüğümü nerden çıkardınn artık yakında nişanım var için rahat etsin tüm erkekleri sana bırakıyorum tatlımmm üzülme lütfen opuyorumnanaktan

ayrıca ben hayatımda böyle saçma bir nezaket kuralı duymadım!
çevremde de böyle bir kural duyan bilen yok cnmmm naparsın nezaketten yoksunuz işte sizin gibi art niyeti olmayan insanlarız.Hemen biri beyaz elbise giydiğinde gelinle yarıştığını düşünmeyiz cnm bizzz :gitme:

sen benim çok fesat kedi gözlerime kurban ol bitanemmm zemuszemus Şeniz

ben eksi rep vermende değilim ki,benim güldüğüm şey bilmeyipte ısrar edişineydi.Bana yazmışsın ya rep mesajında adet olduğunuda nerden çıkarmışım ya hani,çok komikmişim ya onaydı...Adetler kişiye göre değişmez.Bu konu genel bir konu.Benimle başka yerde canımlı işine gelmeyince hanımefendili konuşma istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…