• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem düğünümde Beyaz giyiyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi siyahlalezar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla benim bildiğim ve duyduğum birşey ve de çok mantıklı! giyende ayıplanır.Kendini gelinle yarıştıyor imajı oluşuyor.Çok komik birşeymiş gibi anlatmışsınız ama emin olunki bilmemeniz komik geldi bana.Bu geline saygısızlıktır ,hele ki yakın çevresinin buna dikkat etmesi gerekir.Kıyafet seçiminde direkt buna dikkat edilir,yani bu en son takılacak değil ilk başta takılacak şeydir.Başka renk mi kalmadı da geline gelinliğe özel beyaz renk giyilir.

bana da sizin böyle çok bilmişlik taslamanız komik geldi açıkcası. kaydirigubbakcemile3ayıplanacak daha büyük ve önemli işler var. bir kıyafet yüzünden millet ayıplanıyorsa diyecek tek şey yazık.yasakkelime
hadi kendi bildiğinden dolayı böbürlenen burnu havalarda biri olsa ayıplanması gayet normal. (bkz: siz)
altı üstü bür kıyafet yüzünden bu kadar tantana yapılması hiç dogru değil. saçma ve gereksiz.oturun dugununuzun tadını çıkarın. size ne kim ne giymiş ne giyecek. siz o insanları agırlamaktan mesulsunuz milletin eksiğini fazlasını aramaktan değil

r_9o1oadv5ipw8hjmaaydb.jpg

abiyeler.jpg

gece_kiyafeti_41.jpg
sadece bi kaç model

isteyen istediği modeli istediği rengi giyer

ister glein ol ister kralice kimsenin seçimlerine kimse karışamaz

Son düzenleme:
bana da sizin böyle çok bilmişlik taslamanız komik geldi açıkcası. kaydirigubbakcemile3ayıplanacak daha büyük ve önemli işler var. bir kıyafet yüzünden millet ayıplanıyorsa diyecek tek şey yazık.yasakkelime
hadi kendi bildiğinden dolayı böbürlenen burnu havalarda biri olsa ayıplanması gayet normal. (bkz: siz)
altı üstü bür kıyafet yüzünden bu kadar tantana yapılması hiç dogru değil. saçma ve gereksiz.oturun dugununuzun tadını çıkarın. size ne kim ne giymiş ne giyecek. siz o insanları agırlamaktan mesulsunuz milletin eksiğini fazlasını aramaktan değil

isteyen istediği modeli istediği rengi giyer

ister glein ol ister kralice kimsenin seçimlerine kimse karışamaz

merak etmeyin adetlere görgülere uyunca modernliğinizden birşey kaybetmezsiniz.Beyaz giyme sevdanızı davetlerde,kokteylerde başka yerlerde giyerek giderin ,neden gelincik olarak ortada dolaşmaya bu kadar meraklısınız?? Böyle istediğimi giyerim kim karışır bana havalarıyla düz mantığıyla zaten burda yazılanları anlayamazsınız.Bari bilmiyordum diyip kabulleninde daha fazla güldürmeyin kendinizi

Arkadaşlar sizinle canımı çok sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum.:çok üzgünüm:Lütfen bana yardımcı olun..Mesele şu yılbaşında düğünüm olucak geçenlerde görümcem bana beyaz bir elbise giyeceğini söyledi o beyaz ben beyaz olucaz bu durum moralimi çok bozuyor çok can sıkıcı bir durum gerçi bu konuda bana danışıp sorsaydıda giyme diyemezdim takıldığım konu şu düğünde gelinden başkası beyazlar içinde olmaz bunu herkes bilir ama ne yazıkkı görümcem bunu bilmiyor yada modacımın dediği gibi bazı şeyler içinde kalmış modacıma anlattığımda bu şekilde yorumladı kime anlatsam herkes yadırgıyo ayıplıyo kendisi evli ne olursa olsun düğünde beyaz allı pullu bir elbise giymesi yanlış diye düşünüyorum bütün üyelerin yorumlarını bekliyorum hoşcakalın arkadaşlarsenağlamasenağlamasenağlama

Canım seni çok iyi anlıyorum eğer beyaz giyen görümcen değilde düğüne katılan herhangi biri olsaydı senin bu kadar zoruna gitmezdi bence ama yakınlardan birinin beyaz rengi seçmesi çok abes geldi bana. Hemde hazırda almıyor hani hazır almış olsa çok beyenmiş almış diyeceğim hemde gidip özellikle diktiriyor yani kasten bilerek beyaz yaptırıyor ben bunda iyi niyet görmüyorum arkadaşım. Ama şu varki arkadaşlarında dediği gibi ister beyaz giysin ne giyerse giysin o günün en güzeli sen olucaksın o yüzden boşver yapacak bişey yok görümcenin yaptığı ayıp kendi ayıbı sen hiç dert etme canım en güzel gününü sakın zehir etme.

ya görgü kurallarını bilmeyipte bana eksi rep veren 2 arkadaş hakikaten bunları bilmediğiniz ve ısrar ettiğiniz için gözümde o kadar gülünç hale geldiniz ki.Birşey varsa bu ısrarınız niye?? böyle birşey uyduruldu mu hayır! Giyenler ayıplanıyor mu evet! kızın birde görümcesi yani,yanyana fotoğraflar gördüm hangisinin gelin olduğunu anlamak zor.Sizin aklınıza gelmemiş iyi niyetle giymiş olabilirsiniz ama böyle kötü bir görüntüye yol açıyor.Çok mu beyaz seviyorsunuz başka yerde giyin.Neden illa beyaz giyicem tutumu var.O gün ÖZEL birgün.Beyaz giymek geline özeldir o gün.Bunu anlamak bu kadar mı zor.

geçen haftalarda gazetede de gözüme çarpmıştı böyle bir haber,magazin diyeceksiniz ama örnek olarak kopyalayacağım:)

Özyeğinler'in ayıbı!

Düğünlerde kadınların beyaz kıyafet giymemesi adettendir. Çünkü düğünün başrol oyuncu gelin olduğu için kimse onu gölgede bırakmak istemez; yani nezakettendir. Ama Caroline-Cem Habib çiftinin düğün törenlerinde, Edwina Özyeğin bu görgü kuralını çiğnedi! Rengi biraz kırık da olsa beyaz bir kıyafetle düğüne gelen Edwina Sponza, straplez tafta tuvaletiyle resmen düğünün ikinci gelini gibi duruyordu. Keza eşi Murat Özyeğin'in de damat Cem Habib'den farkı yoktu. Sadece smokininde gelin çiçeği eksikti! Neredeyse her akşam bir düğün törenine katılan Özyeğin çiftinin bu gafı, herkes tarafından çok yadırgandı.

ya görgü kurallarını bilmeyipte bana eksi rep veren 2 arkadaş hakikaten bunları bilmediğiniz ve ısrar ettiğiniz için gözümde o kadar gülünç hale geldiniz ki.Birşey varsa bu ısrarınız niye?? böyle birşey uyduruldu mu hayır! Giyenler ayıplanıyor mu evet! kızın birde görümcesi yani,yanyana fotoğraflar gördüm hangisinin gelin olduğunu anlamak zor.Sizin aklınıza gelmemiş iyi niyetle giymiş olabilirsiniz ama böyle kötü bir görüntüye yol açıyor.Çok mu beyaz seviyorsunuz başka yerde giyin.Neden illa beyaz giyicem tutumu var.O gün ÖZEL birgün.Beyaz giymek geline özeldir o gün.Bunu anlamak bu kadar mı zor.

evet bana da eksi rep vermiş.beyaz elbiseden sonra bu da moda oldukaydirigubbakcemile3

Sevgili Zeynep Neslihan düğünde beyaz giymemek ne zamandan beri gördü kuralı olmuştur acaba. O dediğin şey biz kadınların uydurmasıdır. Çünkü biz kadınlar bütün ilginin üzerimizde olmasını severiz.

Beyaz giyen kişilerde elbetteki gelin gibi giyinipte kendilerini komik duruma düşürmezler, ama nedir bu beyaz giymeme durumu anlayabilmiş değilim şahsenmirmirmirmir

Sevgili Zeynep Neslihan düğünde beyaz giymemek ne zamandan beri gördü kuralı olmuştur acaba. O dediğin şey biz kadınların uydurmasıdır. Çünkü biz kadınlar bütün ilginin üzerimizde olmasını severiz.

Beyaz giyen kişilerde elbetteki gelin gibi giyinipte kendilerini komik duruma düşürmezler, ama nedir bu beyaz giymeme durumu anlayabilmiş değilim şahsenmirmirmirmir

kuzum sebeplerini yazdık,anlayamıyorsan daha nasıl anlatayım bilemiyorum.Evet bu bir görgü kuralıdır,sen duymamış olabilirsin ama bu bir görgü kuralıdır

Ya canım benim sen nie bunları kafana takıp en güsel günlerini canını sıkarak geçiriyosunki boş ver giysin sen beyaz gelinlik içinde prenses gibi olacaksın zaten onu kimse farketmeyecek bile bu arada şimdiden bi elbise yüzünden aranızda sorun çıkmasına izin verme çünkü bütün kırgınlıklar böyle düğün koşturmacalarında çıkar bende eltimle onun nişanında aynı renk(kırmızı)elbise giymiştim ama bizimki daha farklı nişan hazırlıkları başladığında eltim bana ne renk elbise alacağımı sordu bende kırmızı uzun abiye bi elbise alacağımı kırmızı ayakkabı ve saçlarımıda(uzun)bukle bukle yaptıracağımı sledim oda mor yada pembe düşündüğünü topuzun daha çok yakıştığını anlattı eşimede metalık grı parlak bi elbise ve kırmızı gravat alacağımızı söledim bu konu orda kaldı 1 ay sonrada nişan vardı eşimin kardeşi geldi bana yenge sen kırmızı giyme işte bizimki kırmızı elbise aldı sen başka bi renk al dedi sinirler tepeme geldi yani yememiş bana sölemek gitmiş ona söletmiş acaip sinirlendim ve ben onunla konuştugumda baska bi renk alacaktı kırmızı bnım fıkrımdı ve sen nıe soluyosun sen nerden bılıon benım kırmızı alacagımı dedım bı sıkıntısı varsa kendısı solesın falan dıyerek tersledım kı cok severım esımın kardesını eltımıde severım ama bazen sınır edıyo ıste cocukluguna verıyorum eger deseydıkı abla işte ben gördüm çok begendım sen alacaktın ama ben gıyım sanada baska bı renk alalım falan seve seve kabul ederdım bu sekılde yaptıgı ıcın ınat ettım kırmızı elbıseyı aldım saclarımıda bukle yaptırdım full makyaj(bu arada oda kırmızı ayakkabı kırmızı elbıse ve saclar bukleliii)ondan daha şık oldum herkes benı gelıns sandı o yanımda sönük kaldı vallaa bu arada esımın kardesınede sızde parlak grı takım alın dedıgımde one dugun sarkıcısı gıbı demıstı ama onada grı hemde parlak takım elbıse almıslar yıne esıme demıskı abı senın takımı degıstırıp sıyah alalım esımde kabul etmıs esime dedimki yemınle nısana gıtmem degıstıtmeyeceksın ınadım ınat gıtmezdım degıstırtmedımmm ama hatasını bılıodu mahcup mahcup baktı kaldı sonrada dedım am yuzune dırek soleseydın asla gıymezdım ama ben planımı aylar oncesınden yapmıstım bılıodun sende dedım agzını acıp bı kelıme soleyemedı ya saclarımız bıle aynıydı dusunun yaniiiiiii şimdi kim suçlu ben mi o muuu tabi sizinki çok farklııııııııııııııııı

haa bu yaptıgınla başın göğe erdimi acaba merak ettim? kendin kırmızı giydin eşine janjanlı bi takım giydirip inat ettinde o insanları üzdün mutlumu oldun ?
ya ne kadar saçma hareketletiniz var anlamakta güçlük çekiyorum bırak giysin kırmızı git sen mavi giy nolur yaniiiii:delphin:

bunu görgü kuralı diye kafamıza kakan bi kaç arkadaş; düşünceleriniz size kalsınbuyrunnnnnnnnn
şu güzel günlerinizi bu kadar küçük bişey için strese sokmayın o kadar büyük dertler varki Allah size dert vermesin diyorum bundan başkavereliniortak

CADIARZU
haa bu yaptıgınla başın göğe erdimi acaba merak ettim? kendin kırmızı giydin eşine janjanlı bi takım giydirip inat ettinde o insanları üzdün mutlumu oldun ?
ya ne kadar saçma hareketletiniz var anlamakta güçlük çekiyorum bırak giysin kırmızı git sen mavi giy nolur yaniiiii:delphin:

bunu görgü kuralı diye kafamıza kakan bi kaç arkadaş; düşünceleriniz size kalsınbuyrunnnnnnnnn
şu güzel günlerinizi bu kadar küçük bişey için strese sokmayın o kadar büyük dertler varki Allah size dert vermesin diyorum bundan başkavereliniortak

ne demek düşünceleriniz size kalsın?? niye forum var? Bilmiyorsunuz diye söylemeyelim mi

bence abartmayın beyaz giyse ne olurki sonuçta onunki elbise sizinki gelinlik kıyaslamaya bile gerek yok, ne büyütülecek nede üzülecek bi durum yok ortada siz düğününüzün keyfini çıkarın, olmadık şeyler için kalp kırmayın..

gelin zten belli digerleri ha giymis ha giymemis bos verin.
bende yakin bir arkadsimin sadici oldun gelinligi cremdi ve sadicimla aynimasada oturacagimiz icin karsidan bakildiginda uyumlu olmak istedi.bende crem ve acik pembe tonlari sectim.herkesin cok hosuna gitti ikimizin uyumu.sonucta masada siz yanliz oturcaksiniz.görümceniz ayri.beyaz giysede gelinligin güzelliginde olamazki elbisesi

hep aynı cümleler....beyaz giyse de gelin kadar güzel olamaz demişsiniz.ya güzel olsun,isterse gelinden de güzel olsun...ama beyaz giymesin be kardeşim.başka renk mi yok

bence bu kadar kızılacak birşey yok.
bende eltimin düğünü için beraber elbise almaya gittim. bir kahve bir de beyaz giydim en güzel beyaz oldu ve kendisi bunu al dedi ben de aldım.
hiç rahatsız olmadık. sonuçta gelinlik bambaşka birşey. benim elbisem onun yanında zaten soluk kaldı. biri elbise biri gelinlik fark çok yani.
gerçi ben yenge olarak o elbiseyi giydim ama düğünde bir baktıkki amcasının karısı da aynı elbiseyi alıp giymiş. şok olduk. ben 3 ay önce almıştım düğünden. o ise düğünden bir gün önce arayıp eltime sormuş yengen ne giycek diye. eltimde şurdan aldı şöyle modeli diye tek tek anlatmış. ve ağzından lafı alınca hemen almış benim aldığım yerden.
sonuç rezalet. bir yanında bir yenge öbür yanında öbür yenge melekler gibi rezil olduk.
kızma bence sen zaten gelin olarak en güzel olucaksın...

merak etmeyin adetlere görgülere uyunca modernliğinizden birşey kaybetmezsiniz.Beyaz giyme sevdanızı davetlerde,kokteylerde başka yerlerde giyerek giderin ,neden gelincik olarak ortada dolaşmaya bu kadar meraklısınız?? Böyle istediğimi giyerim kim karışır bana havalarıyla düz mantığıyla zaten burda yazılanları anlayamazsınız.Bari bilmiyordum diyip kabulleninde daha fazla güldürmeyin kendinizi

sana son cevabım şu:...sizin doğrunuz sze benim dogrum bana, deyip bu tiplerle tartışmamak da benim kurallarımdandır

kuzum ve brcinn size teşekkür ediyorum hakikatena.s

çok güzel yazmışsınız a.s.

anlamaları güç çünkü bunlar çakma modernler :lepi:

biri kuyuya bi taş atar kırk akıllı da çıkaramaz..:delphin:

neyse müstesna (!) arkadaşlarımız (!) sayesinde böyle bir görgü kuralı oldugunu da ögrenmiş olduk..şakkıdı
tartışmaya değmez
onlar modern ve görgülü hanımlar

altı üstü sanal dunya eksi replerle diliniz küçülmüyor ne bu kadar taktınız ki eksilere kaydirigubbakcemile3:roflol:

biri de ...iade diye yazmış :roflol:

Son düzenleme:
Sosyete bile adettendir diyor yadırgıyor bizim kızlar burnu havada kimse karışamaz diyor:))

Bırakın gelini ya,tek olsun özel olsun onun gecesi,birsürü renk var,ayıp bencede

sosyete nin yaptıkları ve düşündükleri bana her zaman terstir.

bazı kesimlere özeneceğim diye.... yaparlar

onlar görgü kuralı diyorsa kesinlikle öyle bir kural da yoktur[şakkıdı/B]

yaa arkadaşlar görgü kurallarını ayıbı bi kenara bırakalım
bunlar göreceli kavramlaar ama şu var insan hayatında bi kez gelinlik giyer
onun için özeldir sevdiğim adamla evlenirken gelinliğinin hayalini hanginiz kurmuyosnuz
bu hayallerde hiç birimiz hangisi gelin sorusunu sorulduğunu düşünmeyiz dimi ????
beyaz elbise giymekte bi sorun yoktur istenilen zamanda giyilir
yani sadece bi gün için o gün birine özelken bu fedakarlık yapılmalı bence
şu bu topici sahibi arkadaşın görümcesi evlimi bilmem aynı şeyi onun düğününde arkadaşımız yapsa acaba o nasıl hisseder kendini biraz empati yapmalıyız bence
gelin olma psikoloji ayrı hatta cok ayrı bişi yani düğünden cok önce cok sonra amaaan giyilsin nasıl olsa ben gelinim bellimi olmayacak diyen biri ama düğün günü yaklaşınca bunu sorun edebilir

gelinden başka kimse beyaz giymemeli diorum. nedeni ise çok basit. gelinin en özel günü bu. bu gün için aylar belki yıllar öncesinden hazırlık yapıyor. diğer misafirler için ise sadece ve sadece eğlenceli bir ortam o düğün. Ne gelin kadar hazırlık yapabilir ne de gelin kadar önemli bir gündür. sizler için çook önemli olan bir günde aynı elbiseyi giydiğiniz biriyle karşılaşsanız o ortamda bu ne kadar hoşunuza gider. ayy olabilir falan demeyin boşuna kesinlikle bu durum hoşunuza gitmez. bazı insanlar egolarını tatmin etme merakı içindedir, düğünde beyaz elbise giyerek etrafındakilerin gelini bile sönük bıraktın maşallah çok güzel olmuşsun falan.... denilmesini beklemektedirler.
canım bu yazdığım senin görümcen için de geçerli. yaşı da genç olduğu için muhtemelen ilgiyi toplamaya çalışıyor. ama içinin fesatlığı eminim onun yüzüne de vurmuştur.:tomato:
ve sen o günün en güzel kızı olacaksın. sna mutluluklar diliyorum. :teytey: öyle eğlen ki düğününde onu sinirden elbisesini kemirsin :dance:

benim düğünümde teyzemde beyaz bir elbise giymişte ve aklıma zerre kadar böyle bir problem gelmedi..kimsede gelin kim acaba diye düşünmemiştir çünkü ben gelinliğimle duvağımla saçımla başımla zaten gelin olduğum açık ve seçik ortadaydı..oda beyaz dar taşlı bir tuvalet giymişti ..bana gayet normal gelmişti açıkçası........illa beyaz giyince benden daha güzel olacak diye bişi yok..gelinlik başka elbise başka .....çokta farklı elbiseyle gelinlik...

sana son cevabım şu:...sizin doğrunuz sze benim dogrum bana, deyip bu tiplerle tartışmamak da benim kurallarımdandır

kuzum ve brcinn size teşekkür ediyorum hakikatena.s

çok güzel yazmışsınız a.s.

anlamaları güç çünkü bunlar çakma modernler :lepi:

biri kuyuya bi taş atar kırk akıllı da çıkaramaz..:delphin:

neyse müstesna (!) arkadaşlarımız (!) sayesinde böyle bir görgü kuralı oldugunu da ögrenmiş olduk..şakkıdı
tartışmaya değmez
onlar modern ve görgülü hanımlar

altı üstü sanal dunya eksi replerle diliniz küçülmüyor ne bu kadar taktınız ki eksilere kaydirigubbakcemile3:roflol:

biri de ...iade diye yazmış :roflol:

lafları tersinden anlamışsınız,modernliğinizden birşey kaybetmezsiniz diye yazmıştım.Ben modernim giyerim havasında olan sizsiniz.Böyle dülşünenleri küçük görüp modernim diyen siz oluyorsunuzBen sizin gibi ünlemlerle,'bu tiplerle ' diyerek basit şekilde yazmadım yorumlarımı.Sosyete bana ters falan demişsiniz.Bizi küçük gördünüz ama herkes yadırgıyor anlamı vardı orda,özentiyle bir alakası yoktu.Adamlar özense yadırgamazdı böyle birşeyi.Herkes burnu havada karşı çıkardı sizin yaptığınız gibi.Anlayan anladı zaten,ancak art niyetli olunca böyle yorumlar yazınabilir.Tartışmaya değmezse yazmasaydınız o zaman,- repler yorumlar,hırsından beyaz elbise modelleri koymalar,iyiki değmiyormuş.

Back