• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem düğünümde Beyaz giyiyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi siyahlalezar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
durum tamamen farklı olsa da kıskançlık ortak nokta gibi gözüküo...
bi de muhalefet eden arkadaşlar beyaza takılmışlar ama bu mesele beyazdan öte bence. lalezarın bize söledği, görümcesinin de ona tarif ettiği model kuyruklu fln, yani çok iddialı bi model. bakın pronovias'ın, spousa'nın modellerine, düz şifon beyaz-kırık beyaz gelinlikler vardır. bence asıl problem renginden ziyade elbisenin modelinde. oldu olcak ata da binsin, ya nasip de desin.hadi başka renk bulamadı, başka model bulamadı, vitrinde gördü içi kaldı gibi bi durum olsa anlarım, sonuçta 25 yaşında, o da genç, heves edebilir. ama 4 ay önceden karar verip, bi de diktirerek almak hakikaten art niyet göstergesi. tabi ki gelinden daha ışıltılı, ihtişamlı olamaz, ama ileri dönemdeki aile ilişkileri açısından bakınca pek iyi bi gelin-görümce ilişkisi olacağını sanmıyorum ben.bu daha başlangıç gibi gelio, Allah sonunuzu hayretsin lalezarcım:teselli:.[/QUOT

görümcemle aramızın çok iyi olacağını bende düşünmüyorum zaten sürekli kendini benimle kıyaslıyo abim öyle yapmaz şöyle yapmaz diyo ben eşi olucam sonuçta sana davrandığı gibi bana davranıcak değil nişanlımı üzmek istemiyorum görümcemle yüzeysel bi ilşkim var zaten evlendikten sonrada bunu devam ettiricembenneyaptımki

kimse senin arkandan bişey edmicek ki herkez görümcenin arkasından konuşur,hatta senin anlayşını tebrik bile derler bence..takma kafana

bu yönden hiç bakmamıştım haklısın arkadaşımyerimseniben

valla benim bildiğim ve duyduğum birşey ve de çok mantıklı! giyende ayıplanır.Kendini gelinle yarıştıyor imajı oluşuyor.Çok komik birşeymiş gibi anlatmışsınız ama emin olunki bilmemeniz komik geldi bana.Bu geline saygısızlıktır ,hele ki yakın çevresinin buna dikkat etmesi gerekir.Kıyafet seçiminde direkt buna dikkat edilir,yani bu en son takılacak değil ilk başta takılacak şeydir.Başka renk mi kalmadı da geline gelinliğe özel beyaz renk giyilir.

çok güzel cevap vermişsin arkadaşım benim bişey yazmama gerek kalmamışyerimseniben

Herkes biliyor düğünde yalnızca gelin beyaz giyer.
Kusura bakma da görümcen fazlaca görgüsüz.
Kendimi senin yerine koydum benimde canım çok sıkılırdı haklısın sana hak veriyorum ama uyaramam söyleyemem diyorsan bırak giysin.
Hem herkesin gözü sende olacak onu gören olmaz. Gören olsa bile seni değil onu ayıplarlar onu kınarlar boşver bence o rezil olduğuyla kalsın. Takma böyle şeyleri senin düğünün bu bir kez oluyor.
Mutluluklar diliyorum :)

evet sonradan görmedir kendisi süsüyle püsüyle :bbo: bu durumdada kanıtladı görgüsüzlüğünü

uzak biri beyaz bi bluz yada etek giyse problem yok ama görümcen bu kişi illaki düğünün bakılan incelenen kişisi olcak hemde illaki abiye olcak elbisesi ben düğünde beyaz abiyenin geline saygısızlık olduğunu düşünüyorum.... :umursamaz:

uzak biri beyaz bi bluz yada etek giyse problem yok ama görümcen bu kişi illaki düğünün bakılan incelenen kişisi olcak hemde illaki abiye olcak elbisesi ben düğünde beyaz abiyenin geline saygısızlık olduğunu düşünüyorum.... :umursamaz:

evet tamamen saygısızlık başka renk giyipde şık olabilirdi a.s

Bu aralar beyaz elbiseler çok moda,ondan giyiyor olabilir ne var bunda gerçekten anlamadım :1closedeyes:

Hele ki bunun saygısızlık olduğunu asla düşünmüyorum,sonuçta o beyaz elbise giyecek siz ise beyaz gelinlik giyeceksiniz gelini karıştırmak mümkün değil şakkıdı

Ben bu sene gittiğim her düğünde bir sürü beyaz elbiseli kız gördüm hiçte ayıplamadım ve kınamadım. Herkes istediğini giysin gelinden daha şatafatlı olamaz cnm zemuszemus

Bu aralar beyaz elbiseler çok moda,ondan giyiyor olabilir ne var bunda gerçekten anlamadım :1closedeyes:

Hele ki bunun saygısızlık olduğunu asla düşünmüyorum,sonuçta o beyaz elbise giyecek siz ise beyaz gelinlik giyeceksiniz gelini karıştırmak mümkün değil şakkıdı

Ben bu sene gittiğim her düğünde bir sürü beyaz elbiseli kız gördüm hiçte ayıplamadım ve kınamadım. Herkes istediğini giysin gelinden daha şatafatlı olamaz cnm zemuszemus

azınlıkta olan bir düşünceye sahipsin malesef birşey demek istemiyorum o yüzden sengözlerimebaksanab

Sen bilirsin cnm ben kendi düşüncemi söyledim,ama her beyaz kıyafet de gelinlik değildir :delphin:

görümcem nasıl beyaz bir elbise giyeceğini yazmıştım ilk başlarda bi okursan anlarsın cnm:1closedeyes:

Amannn..tam içine düştüm...Böyle manyaklar var mıdır?diye düşünmüştüm..Daha birkaç gün önce gazetede okudum bu düğünde beyaz kostüm konusunu...
Kesinlikle yazılanlara katılıyorum..Beyaz gelinin rengidir..Ben seni gölgede bırakırım gibi iddalı bir söz demekmiş..Hoş gelini kimse gölgede bırakamaz da..Bir yarış içine girmek demektir..

Bence umursama..herkes ona şaşkın gözlerle bakacak..
Kaz kafalı, kıskanç görümce durumuna o düşecek..
Herkes..Amannn ne güzel gelin gibisin dese de,ayıplanan o olacak..görürsün bak![/B]

Son düzenleme:
merhaba canım. . görümceme düğün için elbise almaya ailecek gtmiştik. o daha önceden gidip begenmiş . bi geldikk ben bunu begendim diyor.şok oldum ben .çnkü ben ona dha sevgiliyken eşimle,sölemiştim tek ben beyaz giyicem die .oda tmm demişti.bunu begendim dedi . bende onu giyme .düğünde tek beyaz gelin giyer dedim .yok efendim öle şeymi olurmş falan filan . en son annesi falanda kızdı gtti kahverengi bi elbise aldı . eşimn teyzesi benden bi yaş küçük oda düğünde beyaz bi elbise giymişti .hatta abisiyle markete gtmişler . market sahibi gelinmisinz demiş sengözlerimebaksanab
söyle giymesn . olmadı nişanlnla konuş gidin beraber aynı modelin farklı bi rengini alın naniknanik

Oh iyi olmuş hain görümcene..kahverengi.. yaşlı rengi kullanmış gibi ..kaydirigubbakcemile5

Bizim patronun kızı da bir düğün için kahverengi kumaş almış gösterdi..Aaaa niye onu aldın yaşlı rengi gibi.. diyerek ben patavatsızı pot kırmıştım..kızda ne bozulmuştu..ordan çağrışım yaptı şimdi bana bu kahverengi konusu..sırnaşık şey

cnm ya sen gördünmü elbiseyi geçen hafta çarşıdaydık düğün için kıyafet baktık kız kardeşim kınada giymek için beyaz elbise aradı koca Bursa'da bir tane beyaz elbise bulamadık nedenmiş biliyormusun bayaz sadece gelinlik olurmuş ancak beyaz giymek isteyenler için kırık beyaz oda tek başına değil içerisinde altın sarısı karışımı var öle elbiseler varmış yani belkide sırf beyaz değildir....

Gelinle aynı renk giyilir mi hiç , büyük düşüncesizlik .Bu beni yıllar öncesine götürdü .Nişanlandığım gün ablamla pişti olmuştuk .Benim tuvaletim kırmızıydı , ablamda kırmızı bir tuvalet almıştı .Bir şey demedim elbette , ama hoş olmayan bir anı olarak kaldı .Herkes çok tenkit etmişti ben hoşgörü ile karşılamıştım .Yıllar geçince tam tersi hoşgörü ile bakamıyorum .

bence bu kadar sorun yaratmaya degmez.senin bilgin dıısıında davetlilerdende beyaz giyinip gelenler olabilir.takma kafana keyfini cııkar herzaman gelin olmazsıın biker giyiliyo

daha neler ya 30 yasıma geldim bunuda ilk defa duydum beyaz gelinin rengiymiş düğünde tek gelin beyaz giyermiş ??? benim düğünümde beyaz giyen coktu hiç aklıma bile gelmedi ki ben sönük kaldım diye önce neden düğün yapılır diye düşünelim o zaman ayrıca ben sosyal hayatımdada gecelerdede hep beyaz giyerim iddialı oldugumdan değil beyazı renk olarak cok severim üstelik dikkat cekmeyede ihtiyacım yok farklı düşünen arkadaslarımızda olabilir saygı duyarım ama genelleme yapmayalım beyazı sevmek sucmudur

Herkesin anlayışı , bakış açısı farklı olabilir bu konuda .. Bence de beyaz yalnızca gelin olmalı ...Gün onun günü..Bu yazılı olmayan bir kuraldır bencede ..Şimdi bu yazılanları okuyunca bende hep dikkat ettiğimi farkettim..Zira hiç beyaz elbise almamışım abiye :)))

Ama eminim elbiseyi görümcen değilde eşinin ya da senin uzak bir akraban ya da tanıdığın giyecek olsa şimdiki gibi bir ruh halinde olmazdın...

Bu beyaz elbiseyi GÖRÜMCE nin giyeceğini bilmen ister istemez kafana bir dünya soruyuda beraberinde getirmiş..

Olmamalı , giymemeli ama eğer giyecekse de ve sen bunu şu an için değiştiremeyeceksen de varsın giysin..

Ve bu konunun senin canını sıkmasına da izin verme..

Şimdiden mutluluklar...

daha neler ya 30 yasıma geldim bunuda ilk defa duydum beyaz gelinin rengiymiş düğünde tek gelin beyaz giyermiş ??? benim düğünümde beyaz giyen coktu hiç aklıma bile gelmedi ki ben sönük kaldım diye önce neden düğün yapılır diye düşünelim o zaman ayrıca ben sosyal hayatımdada gecelerdede hep beyaz giyerim iddialı oldugumdan değil beyazı renk olarak cok severim üstelik dikkat cekmeyede ihtiyacım yok farklı düşünen arkadaslarımızda olabilir saygı duyarım ama genelleme yapmayalım beyazı sevmek sucmudur

Bende bunu demek istemiştim zemuszemus

canım kafana takılacaakk hiç bişiy yok, yani eğer görümcen sana gıcıklık olsun diye yapmıyorsa varsın giysin... ben olsam hiç takmam gelinliğin yerini hiç bir şey tutamaz. oda sen,n düğününde şık olmak istemiş ne güzel işte içine o elbise sinmiş demek:) bence düşünme bile düğününün tadını çıkar;)

giyme desen dicekki bana ne karısr istemiyor vs. sonuçta gelinsin :)
demesen için içini yiyecek sinir olacaksın
gerçi desende bişe değişmezdi nekadar tatlı dillede sölesen az düşünceli biri olsa zaten beyaz giymezdi
o gecenin bir tane beyaz prensesi olacak oda sensin hiç takma giysin hepside beyaz giyse yine ilgi sende olur
oda onun ayıbı olarak kalır keyfini bozma a.s.

Back