- 9 Eylül 2013
- 11.981
- 27.487
- 798
- Konu Sahibi meryemakca78
-
böyle herkese ayrı mal verip mirasta oğlunu tutarsa arkasından bin türlü laf denilirKp mecbur mu bi insanları geçindirmeye? Yıllarca çalış, kazn, mal sahibi ol sonra niye daha fazla bırakmadın diye arkandan mezarında bilmem nasıl yatsın denilsin, yazık.
Mal kazanan kişinin, kimse emek verip kazanmadı o malı. İstediğini yapar. Bu dünyada en güzeli yiyeceksin mal falan bırakmayacaksın arkandan. Bıraksanda yaranamıyorsun, bırakmasanda.böyle herkese ayrı mal verip mirasta oğlunu tutarsa arkasından bin türlü laf denilir
önceki konunda kira geliri 1500 tl yazmışsın.Merhaba sadece oğluma bıraktığı tutar o diğeri için ne ayırdı bilemiyorum ama kayınpeder çok cimri düğünümde altın bile takmadı masrafa karısmadı
insan adalet duygusunu kaybetmemeli benceMal kazanan kişinin, kimse emek verip kazanmadı o malı. İstediğini yapar. Bu dünyada en güzeli yiyeceksin mal falan bırakmayacaksın arkandan. Bıraksanda yaranamıyorsun, bırakmasanda.
Çok zor ailesi keyif yapsin elalemin kizida onu düşünüp herseyini eksik etsin bence sende harca gönlünce bu kocanin nesine aciyon bende de bi tane var ayrani çok icmeye neyse diyecegim sende de ver falan sonra olmasa gor bakalim yanında kalackmiyim bu gunleri hatirlatirum sana de anlayacagin bende cok doluyum sinrilenip banlanmak istemiyorumDuyduğum olay ile şok geçiriyorum nasıl nereden başlayacağımı bilmiyorum görümcemin aldığı yediği içtiği beni bağlamaz taaakiii işin ucu bize dokunana kadar!!
Eşimin işleri bozuk suan maaş alamıyor aldığımız kiralar ile geçiniyoruz. 1,5 yaşında bi evladımız var evimiz kendimizin. Son 2 senedir çok sıkıştık kıtı kıtınq yetiyoruz borçlarımız var çünkü..
görümcem hiçbir şeyin fiyatına bakmadan alan bir pastaya 450 tl veren insan neymiş herşeyin kalitelisi olmalıymış.. ben eşim zora girmesin diye 2 senedir alışveriş yapmıyorum sırf üzülmesin diye parasız kalmayalım diye görümcem gelip 800e bu botu aldım nasıl güzelmi aa bak bu çanta bilmem ne derisi 600 e aldım 400 e kot aldım biliyor ki kıyafetim Yok biryere gidince giydiğim kıyafete bakıyorlar tarzlarımız zevklerimiz zaten çok farklı ana kız kesinlikle hiçbirşeyi beğenmiyorlar gelgelelim Can alıcı noktaya eşim bi kirayı kızkardeşine vericekmiş çünkü baya borcu varmış!!!! Ulan olur tabi sanki 10 bin maaş alıyo eşimi söyledim benim altımda pantolonum yok sen kızkardeşine paramı vereceksin dedim ben senin bu zamana kadar beyini eksik ettim diyor onlardan fırsat kaldımıki her gidişte bildikleri halde ona para buna para olmasa tamam dicem ailesi ama evdeki 3 kişinin geliri 8 bin zaten kira Yok kemdi evleri.. birde kayınvalidem bildiği halde eşimi kardeşinle sana nortfwce mont alın bu dediği montta 800 tl ?!!! Ben bir montum var eşim ailesine dayanamıyor bi laf söylesem hemen bozulur surat yapar konuşmaz ve sana rahatlık batıyor der ne yapacağımı bilmiyorum
Görümcem kira geliri var oda alıyor kendi kiralarınıGörümcemin kira geliri var diyorsunuz da bu gelir kayınpederinizden aldığı pay mı onu söylemiyorsunuz. Konunun bam teli bu zaten. Herkesin merak ettiği soru: Görümceniz kayınpederinizden pay almış mıydı, yoksa kayınpeder her şeyin gelirini eşinize mi devretmişti?
Para değil gayrimenkul. Kira geliri değil hanımefendi aldığımız kiralar daire kirası ailenin toplam aylık kazancı 8binya off ben de ciddiye alıp,cevap yazmıştım başta, ama sanırım,uydurma bir konu bu.
kayınpederin,görümce,kayınvalide ve oğlu dururken,senin çocuğuna 6.000.000 (altı milyon)miras bıraktı.
niye?
nakit miydi bu para?yoksa 6 milyonluk gayrimenkul müydü?
bu kadar mal varlığının içinde, kira geliriniz nasıl 1500 tl de görümcenizin ki 8000 tl.
kafam karıştı.
Hayır ona ayrı pay verdi omunda 4 kirası var bizimde.Görümcemin kira geliri var diyorsunuz da bu gelir kayınpederinizden aldığı pay mı onu söylemiyorsunuz. Konunun bam teli bu zaten. Herkesin merak ettiği soru: Görümceniz kayınpederinizden pay almış mıydı, yoksa kayınpeder her şeyin gelirini eşinize mi devretmişti?
Hanımefendi üstüme giyecek birşeylerim elbette var o laf gelişi çeşit çeşit kıyafetim Yok anlamında. Geliri bana değil oğluna bıraktı şuanki kira gelirlerini ayrıca benim oğluma değeri 6 milyonluk gayrimenkul yaptı.Kaşların döküldüyse doktora gitmen gerekiyo. Tiroid olabilir.
Üstünüze giyecek biley yokken kaşınızı yaptırmanız hiç mantıklı değil alırsınız bi kalem boyarsınız evde kendiniz dövme yaparsınız satılıyo kalıcı kaş boyaları bu mont pantalon yokken son sırada olmalı.
Görümceniz istediği kadar harcar bu onun bileceği iş sizin cebinizden alıp harcamıyo.
Siz onun babasının mallarıyla geçinip onun babasının evinde oturuyosunuz bırakında sıkışınca kardeşinden kendi hakkını istesin.
Kp cimri olsa hayattayken gelirini size bırakır mı?
Hanımefendi üstüme giyecek birşeylerim elbette var o laf gelişi çeşit çeşit kıyafetim Yok anlamında. Geliri bana değil oğluna bıraktı şuanki kira gelirlerini ayrıca benim oğluma değeri 6 milyonluk gayrimenkul yaptı.
Bu konuyu anlayani dogrudan yeminli mali musavir yapsinlar bence hic bir sey anlasilmiyorLafın gelişi diyosunuzda üstünüze başınıza bişey almıyosunuz eskileri giyiyorum demişsiniz.
Oğlunuza 6milypnluk gayrimenkul yaptı ama size 1500 lira getiren 2 yer verdi?
6 milyonluk gayrimenkulun gelirini kim alıyo ?
Görümce bekar ailesiyle yaşıyo eve giren para 8bin hesap bi türlü tutmuyoda
Bu konuyu anlayani dogrudan yeminli mali musavir yapsinlar bence hic bir sey anlasilmiyor
Evet.Para muhabbetini anlamak imkansız bir diyor eve giren para 8 bin bizim eve giren 1500 şimdide toplam 8 bin demiş.
Sadece toruna 6 milyonluk mal varda gelir hiç tutmuyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?