Görümcem 600 tl çanta alsın ben 2 senedir tek çanta kullanım!!

Giyecek pantolonunuz yokken nasil bir kasa 600 lira verdiniz ben oraya takildim.. ac-acikta gibi yazip gorumceyi gommussunuz de keske once bir pantolon alaydiniz kendinize..
Oho bende burada adamı gomuyorum
Nasıl bu istediğini alamamakmis tek çantayla idare etmekmis
Heralde konu sahibi iki senedir hermes çantayla idare ediyor:halay:
Özellikle yukarıda arkadaşların yazdığı gibi kira gelirlerinin sadece oğlan çocuğuna verilmesi gibi bir durum varsa o gorumce değil 600 6000 liralik canta alsa hak

Oho bende burada adamı gomuyorum
Nasıl bu istediğini alamamakmis tek çantayla idare etmekmis
Heralde konu sahibi iki senedir hermes çantayla idare ediyor:halay:
Özellikle yukarıda arkadaşların yazdığı gibi kira gelirlerinin sadece oğlan çocuğuna verilmesi gibi bir durum varsa o gorumce değil 600 6000 liralik canta alsa hak

Kesinlikle.. Ayrica iki sene ayni cantayi kullanmak garabetlik ornegi falan mi anlayamadim.. fakirlik statusu nereye cikmis valla helal olsun :27:

Görümcenin kirada payı var mı acaba? Sanırım varmış. Bu durumda tabiki de alacak kiradan.

Bak kardeş kocamın borcu var destek olayım alışveriş yapmayayım vs dersen sen kaybedersin, ihtiyacın olanı al, saçıp savur demiyorum. İnsanların da ne alıp ne almadığını bu kadar önemsemezsin böylece.

Yazdıklarınızı biraz daha okudum baya şaşırdım. Kira gelirleri, gayrimenkullr, 6 milyonluk miras, ama üstünüze giyecek kıyafetiniz yok, kv.nin eski yatağında yatıyosunuz.Baya enteresann.
Tepki almaktan korkup öyle yazmıştır gercekten ilk yoruma bakıp cevap yazmamak lazimmis
Kızın anne babasindan olan evlere kiralara konma gibi bir derdi varmış gelin hanımın
Bu yenge tipi size de tanıdık gelnedi mi arkadaşlar

Para kolay mı kazanılıyor, hiç anlamıyorum bu insanları . Ben bırak 800ü 300 bile vermem bir monta. İstaf yazık , insan yarınını da düşünür.

Niye ki ?
Kayınpeder kazanırken konu sahibide mi yanındaymış:ıslık:
O zaman konu sahibi kendi anne babasindan olan evi mirasi sadece erkek kardeşine versin madem böyle düşünüyor

Ayrıca benim oğluma 6 milyon mal kalacak diye sevin içten içe gorumceye 600 lira gidecek diye saç baş yol
Vay babam vay

Tepki almaktan korkup öyle yazmıştır gercekten ilk yoruma bakıp cevap yazmamak lazimmis
Kızın anne babasindan olan evlere kiralara konma gibi bir derdi varmış gelin hanımın
Bu yenge tipi size de tanıdık gelnedi mi arkadaşlar
Bizde yasandi o tanidik olay.Amcam dedemin evinde kaliyordu.Sonra onlar baska bir yerden ev aldilar amcam oldu.O dedemin evi de satildi paylasildi.Babamin da kendi evi vardi.Meger amcamin karisi o evi kendilerinin olacak sanmis.Cocuklarini doldurmus.Babam da cok kotu hastaydi.Ozaman kuzenlerim de yengem de ettigini cekiyor diye adeta sevinmislerdi.Kuzenlerimi cok severdim.Sok olmustum.Dededen kalma yer paylasilmis ne ettigi Allah askina.Tmm kucuk kardes diye onlar oturmus diye verselermis ama hakkini alana da niye aldin denilmez.Bizim durum da cok parlak degildi zira.

Bizde yasandi o tanidik olay.Amcam dedemin evinde kaliyordu.Sonra onlar baska bir yerden ev aldilar amcam oldu.O dedemin evi de satildi paylasildi.Babamin da kendi eci vardi.Meher amcamin karisi o evi kendilerinin olacak sanmis.Cocuklarini doldurmus.Babam da cok kotu hastaydi.Ozaman kuzenlerim de yengem de ettigini cekiyor diye adeta sevinmislerdi.Kuzenlerimi cok severdim.Sok olmustum.Dededen kalma yer paylasilmis ne ettigi Allah askina.Tmm kucuk kardes diye onlar oturmus diye verselermis ama hakkini alana da niye aldin denilmez.Bizim durum da cok parlak degildi zira.
Kendileri ettiklerini nasıl çekerler acaba

Bu konuyu okuyunca acaba bizim gelinmisiniz diye düşündüm :KK48: kız yer içer gezer ama kıyafete gelince paramız yok der anneme kıyafet aldırır(annem tabiki de alacak) Bizim çocuk içim verdiğimiz parayıdayemez içmez annesine götürür. Şuana kadar maddi bakımdan abime hep destek olduk ama abimin gururu kırılmasın diye geline hiç bahsetmedik. Lütfen maddi konularda kardeşler arasına girmeyin. Çünkü hiç kimse salak değil kardeşler arasında bir düzen oturtturmuştur.

Yemeyenin malini bir yiyen bulunur derler ya sizin ki o hesap .Acimamak gerekiyormus demek ki kiymet bilen yok ustune senin kiyamadigini evladinin rizkini tepe tepe kullananlar var

Olabilir çocukludur belki veya yemek yapmayı yeni ogreniyordur zamanı yoktur vs.demek bir yerden kisarak başka yerden dengelyor.anlamiyorum yani bir yemek ne kadar 50 100 tl en fazla.600 tl çanta ile kıyaslama mi yapıyorsunuz?
Aylık elindeki para 1500 liraysa ve bunla 3-4 kişilk aile geçiniyorsa , bırakın 50-100 ü yeri gelir 5 liranın hesabını yaparsın. Kendisine 1 pantolon alamayan insanın Hergün dışardan yemek yemesi epey lükstür.

Burda önünü sonunu doğrusunu değil de sadece görümceye giydirecek kadarını anlatıyorsunuz ya... Neyse ki hazır kıta sövme timi yanında sorgulayan kadınlar da var platformda.
Hak veriyorum bende ilk yoruma bakinca adama saydirdim
Ama konu sahibi bu evlerin kimin olduğu

Nasıl mal paylaşımı yapıldığı konusuna açıklık getirmemiş
Demekki açık açık yazsa kizilacagini biliyor

Kayinpeder öldü mu ölmedi mi
Mal paylaşımı nasıl yapıldı
Yani iki ev erkeğe iki ev kız çocuğuna gibi bir ayrım mi yapıldı
Görümce kendine kalan kira parasindan hariç mi para istiyor yoksa kira gelirini hiç almadida böyle bir istekte mi bulundu

Bir yerde konu sahibi görümcenin kendi mali oldugunu yazmış eger kendi payini alıp hala abisinden bir şey istiyorsa görümce haksiz yok
Bugüne kadar hiç bir sey istemeyip her sey oglan çocuğa birakildiysa gorumce ne yapsa haklı

Yapacağın şey gayet açık.
Para verip vermemesi eşini ilgilendirir onun bunları akıl edip vermemesi gerekir, siz ve kendi ailesi arasında maddi olarak da manevi olarak da denge kurması gerekir.burada sizin suçunuz yok.
Siz de kismayin o zaman, beğendiğiniz bir şey olursa alın.laf ederse de cevabını verirsiniz

Bir yerde konu sahibi görümcenin kendi mali oldugunu yazmış eger kendi payini alıp hala abisinden bir şey istiyorsa görümce haksiz yok
Bugüne kadar hiç bir sey istemeyip her sey oglan çocuğa birakildiysa gorumce ne yapsa haklı
Öyle bile olsa bu iki kardeş arasında olmalı
Yani abi karısına birşeyini eksik etmiyorum demiş.
Yine de konu sahibinin gelip burda görümcesini yermesi gereksiz ;)

Hak veriyorum bende ilk yoruma bakinca adama saydirdim
Ama konu sahibi bu evlerin kimin olduğu

Nasıl mal paylaşımı yapıldığı konusuna açıklık getirmemiş
Demekki açık açık yazsa kizilacagini biliyor

Kayinpeder öldü mu ölmedi mi
Mal paylaşımı nasıl yapıldı
Yani iki ev erkeğe iki ev kız çocuğuna gibi bir ayrım mi yapıldı
Görümce kendine kalan kira parasindan hariç mi para istiyor yoksa kira gelirini hiç almadida böyle bir istekte mi bulundu

Kayınpeder hayatta miras kalmamış.
Paylaşım yapılmış ama kaçtane mal var kaç kardeşler hamgisine kaç tane verilmiş bilmiyoruz.
Bu senin demiş sanırım çünkü kp ölünce konu sahibinin oğluna 6milyonluk miras kalıcakmış.
Ayrıca kp evinde oturuyolar.

Miras olmadığına göre görümcesinin babasının malını görümceden kıskanıyo

Şu saatten sonra siz de kısmayın. Gidin kendinize gardrop dizin. Maalesef fedakarlık göze görünmez. Ne kadar harcarsınız o kadar kıymetlisiniz.

Back