gorumce

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
8Bir haftadır bana sinir harbi yaşattı.o kadar moralimi evimin huzurunu bozdu ki...bir çocuğum var kendisi ucuncuyu doğuracak 2 ayı kaldı.benim cocugumun tüm eşyalarını babam aldı arabalarını beşik lerini banyo küvet ine kadar babamlardada bir beşiği var.ben evlendigimde goruncemin bir çocuğu vardı ben doğum yaptıktan 1 yıl sonra prematüre bir bebeği oldu.şimdi 3.ye hamile.babam mama sandalyesine kadar aldı ilk torunuydu çok ilgilendi .babamın da öyle çok durumu yok .gorumcem 2.cocugu nda sürekli benden önce bebek çantamı bir günlüğüne istedi bi dahada geri vermedi.ana kucağını istedi o zaten en fazla bir ay kullanıldığı için onu geri alabildim.yatan arabasını istedi vermedim aylarca gitti geldi istedi vermek istemediğimi anladığı halde.halbuysa doğum yaptığında ona çeyrek takmistim onu bozdurup beğendiği arabayı alabilirdi.150 lira idi ceyrekler o dönem.mama sandalyesini istedi.onu da hiç vermek istemediğimi anladığı halde ısrar etti durdu .vermek zorunda kaldım gitti geldi istedi.Allahtan çocuğu sandalyede oturmadı da fazla kullanamadı.bu seferde onlara gittiğimizde sandalyeyide götürebilirsiniz teklifleri.salak gibi elimizle verdik ayağımız la geri aldık eve getirdik.simdi de baston arabayı bir bahaneyle aldı ötekini vermemistim kendine yatan arabalardan almıştı onlar biraz ağır baston araba rahat hafif.şimdi de park beşiği istiyor .o kadar bunalttiki beni anlatamam.bana güvenip doğuruyor galiba.bense 2.çocuğu düşünüyorum maddi durumumuz da sıkışık ev borcu ödüyoruz o yüzden çocuğumun eşyalarını temiz pak muhafaza etmek istiyorum.ama ne mümkün.10 dakika mesafede oturuyoruz öyle çok sık gorusmuyoruz. Oğlu ilkokul 2 ya gidiyor benim kızım daha 3.5 yaşında her bir araya geldiklerinde benim kızımı dövüyor cimcikliyor ısırıyor.sevmiyor muş kızımı öyle diyor.benim kızım da onu çok seviyor.gorumce me çok faydam dokundu.biz kari koca calisip ev borcu oduyoruz.cocuguma günde 3 saat evde bakılması gerekiyor.hiç teklif etmezler kızım hergün 3 saat yıl gider gelir yaz kış .kocası istemiyor bakmasını 2 cumartesi kışın 3 saat bakmak zorunda kaldı eşim oraya bırakmış almaya gittiğimde esi de evdeydi.kızıma bu daha gelme bu son olsun diyor ısrarla şaka yollu.sürekli kendi kızları prenses benimki ne deli diyorlar.o kadar ofkeleniyorumki.kaynana hiç sevmez beni kızına faydam dokunduğunu bilsede.surekli laf sokar alaycı konuşuyor yada sert konuşur.artık onu pek takmiyorum .gorumcem hiç dusunmuyo ben her şeyini alıp kullanıyorum yarın bu kızında bir çocuğu olursa eskittiklerimi alamam diye.o benim kızıma bir takım aldı onuda sıkı sıkı temvihledi kimseye söyleme diye eşi ve ailesi duyacak diye korktu.bıktım yaaa.

kullanmadığınız bebek eşyalarını kolileyip kaldırın. görmezse istemez belki.

bense 2.çocuğu düşünüyorum maddi durumumuz da sıkışık ev borcu ödüyoruz o yüzden çocuğumun eşyalarını temiz pak muhafaza etmek istiyorum.
ya da aynen bunu söyleyin.

direkt söyle.

Sülaleden kaynaklı bir sorun. Eşyalarını sakla , veremem onlar benim çocuğumun, hatıra kalacak de. Yada verilmiş şeyleri unut.

kötü kullanıyorsa birşey diyemem ama bazı çocuk eşyaları sapasağlam duruyor..park yatak,puset,mama sandalyesi gibi..
ben görümceme verdim mesela hepsini.ayrıca araba koltuğu da..2. yi düşünmüyorum ama düşünsem de farketmezdi.
artık kullanmadıklarını da geri veriyor,ben de yine ihityacı olan birilerine gönderiyorum..dediğim gibi mesela park yatak nerdeyse 3-5 çocuk büyütür bana göre:)

Sende iş yok
Bebeklerinizin arasında 1 yıl varken nasıl onca şeyi veriyorsunuz ki
Mama sandalyesi 2 yaşa kadar kullanılıyo
Arabalar 5 yaşına kadar
Park yatak yine aynı şekilde uzun vadeli

Daha benim kızım kullanıyor deyip kapatmalıydın kem kümle olmaz

hiç bi açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

vermiyorum bana güvenip mi doğurdun deyin. bir kez sert çıkın bi daha isteyemez isterse de yine aynı şekilde şuradan aldım gidip alabilirsin diye tersleyin.

tabi şu da var,kendime yapılsa bi derece ama çocuğuma laf edeni,uğraşanı ezikleyeni affetmem,kendi kardeşim de olsa ...
içinizden gelmiyrosa veremem diyin olsun bitsin..siz dert edeceğinize ,o dert etsin..

Sende esine soyle canim bu durumu ?
Yaptiklarini aldiklarini , kizina bunlari yaptiklarini benim de kizimin 3 ayi bitti benim kizimim hastane cikisinda besiğine alt açma bezine dolabina besigine kadar annem aldi annemler Istanbulda yasamiyorlar izmirde ev aldilar gittiler istanbuldaki evide suan kiraci var parasini ben yani kizimin hesabina yatiriyorlar. Esimin ailesi sadece bir tane battaniye aldi kizima. Abartisiz kizim için 5.000 tl harcadi kendi annem , doğumda bile torunlarina kayinvalidem bjr çeyrek bile takmadi :) Kizimin olmayanlarini utuleyip bir sandiğa koydum hatira diye şuan almadiklari gibi hepsinide istiyorlar neymiş kizi hamiş'miş .. icinden sadece aldiklari battaniyeyi verdim. Bana kalkipta kelime bile yapamadilar. Maddi durumlari iyi değil bende şuan ev kredisi oduyoruz esimle bizim durumumuz çok sukur iyi. Ama genede kizimim bir tokasini dahi vermicem , sende bu sekilde yap ve verme gerekirse esine de soyle, zaten anlayişli bir eşse merak etme elinden her geleni yapar. Sende taviz verme kimseye hayir de birak ya da kaldir göz onunden gelip istemesin. Yuz verirsen tepene cikar.

Öff nefret ediyorum böyle dilenci ruhlu insanlardan. Öldüresim geliyo. Zaten gerçek ihtiyaç sahipleri bunlar gibi değil, utanırlar istemeye. Bir şeyi bi kere istedin vermediyse, kırk kere istemek nedir ya.

Öff nefret ediyorum böyle dilenci ruhlu insanlardan. Öldüresim geliyo. Zaten gerçek ihtiyaç sahipleri bunlar gibi değil, utanırlar istemeye. Bir şeyi bi kere istedin vermediyse, kırk kere istemek nedir ya.
Ben acemiydim küçük bi beşik almıtşım
Sonra nasılsa odasına geçer sanıyodum öyle olmadı tabi
Küçük beşiğe de 9 aydan sonra sığmadı
İhtiyacı olan birini de bulamadım
2.ele sattım, bi tane park aldım

Park 5 yaşa kadar kullanılıyo benim bildiğim
Arkadaşın çocuğu 3,5 yaşındaysa park ve arabayı nasıl veriyo? Hala kullanmıyo mu kendi çocuğu
Mama sandalyesi hadi 2 yaşa kadar ve çok uygun bişey

Ablamın maddi durumu iyiydi yiğenim butun eşyalarını markalı aldı. Benimde ondan 1 sene sonra oğlum oldu . Kıyafet vs herseyi bana verdi , bende temiz kullanıp nolur nolmaz diye herseyi jelatinleyip kaldırdım depomuza koyduk. Kıyafet zaten ondan gelenler e bana hediye gelenler ki çoğuna fırsat kalıp giydemediklerim vardı . Bende ilk çovuk diye ozenerek çok kıyafet almıştım.
Benden 3 sene sonra kuzenim doğum yaptı . Bizde iyi niyetle aynı şekilde bakar temiz kullanır diye verdik. Kıyafetleri verirkende özellikle soyledim kimseye verme çünkü verilecekleri kullanmam dediğim şeyleri ihtiyacı olanlara dagıtmıştım ama sayılı yada etiketi bile usttunde olanlar vardı verme dedim.zaten parkyatak, mama sandalyesi,araba,puset vb bunlar zaten agır eşya diye vermez diye sadece lazım olur yine benimde ilk 2.de kullanırım dedim nolur nolmaz. Sonuç noldu bütün kıyafetleri kapıcısına vermiş bana sormadan hiçbişey kalmamış. Parktatak kırılmış çocugu 5 yaşına kadar yatırdı, arabayı kırık perişan verdi ve bi özür bile dilemedi verirken hiçbişey demedi. Mama sandalyesi kırılmış aman yapılmaz zaten atılır bu diyerek söyledi. Ben 2. Çocuguma herseyi silbaştan yeniden aldım. O bebek arabası almıştı onu isteyeli 3 sene oldu hala verecek...bitane uyku tulumu verdi zorla ben istemedim onuda hatırası var geri verirsin diye verdi hiç kulanmadım.
Kimseye yaptıgınla yaranamazsın olan sana olur o yuzden net bi şekilde soyleyeceksin. Para kolay kazanılmıyor birde ilk çocukta tamam aşırsında 2. De insan acıyor çünkü fazla kullanamıyosun yazık gerçekten bak şimdi yeniden sinirlendım..

2. bebeğine sakladığınızı ve daha bir şey vermeyi düşünmediğinizi ısrarının boşa olacağını söyleyin.

Son düzenleme:
Hayir de
Yuz kere de bin kere de istese hayir de
Verme
Niye huzurun bozuluyor be canim? Hayir demeyi ogren. Calisiyor musun? Tut cocuguna bir bakici madem kimseye muhtac da kalma. Madem cocuguna deli diyorlar gorusme gidip gelmesine izin verme. Zor degil inan. Bebeginin esyalarini hurclara kaldir guzelce sakla madem ikinciyi istiyorsun .gerci maddi durumunuz kotuyse yapma su am cocugu ertele bir sure

Cocugun bakimi konusunda bir sikintimiz yok cok sukur esimle hallediyoruz.onlar hic teklif bile etmediler bakabiliriz filan diye ama biz parali teklif yapsaydik kabul eder bakarlardi.ben simdi ucuz bir baston araba alip onu versem benimkinide geri alsam.kiyamiyorum yaa cok begenerek kullanmistim bide 2.bebegime saklamak istiyordumm.araba alip versem iyice alistiracagim galiba.

Kac kez soyledim butun bunlari kardesin almadi babam aldi diye bi daha alacak zaten durumum yok dedim .ama anlamiyor.surekli bir israr modunda simdi sadece okula gidip geliyoruz diyo fazla kullanmiyoruma getiriyor lafi.

Hala yeni araba alıp vermekten bahsediyosun
Seni bi o görümcen değil herkes kullanır
Demedi deme

Kac kez soyledim butun bunlari kardesin almadi babam aldi diye bi daha alacak zaten durumum yok dedim .ama anlamiyor.surekli bir israr modunda simdi sadece okula gidip geliyoruz diyo fazla kullanmiyoruma getiriyor lafi.

Şakamısınız?
Alıp vermek neyin nesidir. Sana gelme diyen adama armağan,hediye gibi al ver arabayı.
Bidahaki gidişinde kapı yüzüne carpılır. Ondada bi beşik alırsın olur biter

Şakamısınız?
Alıp vermek neyin nesidir. Sana gelme diyen adama armağan,hediye gibi al ver arabayı.
Bidahaki gidişinde kapı yüzüne carpılır. Ondada bi beşik alırsın olur biter
Rüşvet gibi başka araba veriyim eskisini bana verir mi diyo töbe töbe
Bi de 2.çocuk nasip işi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…