• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce ve eş tarafı

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.820
1.654
63
38
Kızlar selam , çok dertli bir şey değil ama paylaşmak ve nasıl davranmam konusunda fikir almak istedim . Çünkü bazen politik davranamıyorum .
Görümcem ile ilgili aslında konu kendisi ile öyle yüzyüze kavgamız yoktur . Yüz yüze geldiğimiz de gayet sıcak samimi gibiyiz aslında bakarsanız öyle değil . Ben biraz kendimi geri çekiyorum bir şey olmadıkça aramam . Kendisi bilip eşimle benle alakalı olan her şeyi söylemez . Bilmiyormuş ayağına yatar. Misafir mi gelecek bize kendisi bilir bizim haberimiz olmaz 🙅‍♀️ ama söylemez de taki son dakika ya kadar ki farklı şehirlerdeyiz . Mesela Almanya dan eşimin yengesi gelecekti iki yetişkin çocuğu ile bize bizim şehire araçla. Görümcemin geleceği gün ve saatten haberi var ama bizim yok bende bebek beklediğimden (8aylık hamileyim) ev karışık. Bebek için dolap gelecek kıyafetlerle uğraşacağım . Gelmişler üstelik bize kahvaltıya geleceklermiş görümcem de atlamış otobüse sabah gelmiş son dakika eşime söylüyorlar bende kabul etmedim yalan yok eşimle tartıştık bana bozuldu biraz ona da söylendim . Görümcem de bana da son dakika söylediler falan dedi ki öyle değil. Neyse geldiler ben eve almadım dışarı da kahvaltı yaptık . 2 gün durup gitmişler eşim Aradığında öğrendi kuşadasına gidiyorlarmış vs . Dünde eşimin dayısının oğlu geldi bize görümcem görmüş sosyal medyadan haberi var( x abi paylaştım görümcen hemen beni aradı dedi oradan biliyorum bildiğini )başka bir konu için aradım işte x abim bizde aaa siz de mi diye yeni duymuş gibi sevindi . Sen biliyormuşsun zaten dedim paylaşmış hıı evet dedi kıvırarak .. genel olarak böyle biri bebeği eşim söyledi söyleme dedi kimseye biz söyleyeceğiz . Herkese hemen hemen söylemiş biz kime söylesek bilmiyormuş ayağına yattı . Ki eminim hepsi biliyordu. Allahtan eşimde gördü dün ama kardeşi işte bir şey demiyor . Şimdi ben bebeğimin ultrason görüntülerini görümceme atmak istemiyorum çok yakın olduğu kişilerle paylaşıyor herkesle değil ama yine de paylaşılsın istemiyorum. Genelde eşim heyecanından kardeşi ile paylaşıyor bir şey demiyorum. Görümceme karşı nasıl bir yol izlemeliyim acaba.. yani siz olsanız nasıl davranırdınız? Eşime bunu nasıl anlatacağım onu da bilmiyorum 🤷‍♀️

Ben açıkçası çok büyük bir mesele göremedim. Eşim de farkında ama kardeşi sonuçta demişsiniz de, öyle eşinizin müdahale etmesini gerektiren bir davranışı yok ki kardeşinin.

Tek hatası söyleme dediğiniz şeyi başkalarına söylemiş olması ki o da sizin tahmininiz sanırım.

İyide görümcenin ne suçu var. Eşinizin akrabaları sizi arayıp haber vermiyor suçlu görümce. Belki haberiniz var sanıyor.
Önce eşinizin akrabalarına kızın. Belki eşinizin de haberi vardır, onu aradılar ama o size söylemedi.

İnsanlar ne kadar yüzsüz Almanya dan üç kişi gelip aramıyorlar.

Ben açıkçası çok büyük bir mesele göremedim. Eşim de farkında ama kardeşi sonuçta demişsiniz de, öyle eşinizin müdahale etmesini gerektiren bir davranışı yok ki kardeşinin.

Tek hatası söyleme dediğiniz şeyi başkalarına söylemiş olması ki o da sizin tahmininiz sanırım.
Mesele yok zaten dert olarak yazmadım .
Eşim müdahale kısmını bana yaptı ben kabul etmeyince bana tepki verdi . Direk yengesi söylediğinde ona göre orta yolu bulabilirdi emri vakilerden hoşlanmadığımı biliyor. Yani orta yolu bulabilirdi ki eşimde gececi yani bana geliyorsan ona göre konuşursun ben burada eşime değil gelenlere kızıyorum onda da eve kabul etmeyerek gösterdim eşimin bunu görmeyip benden beklemesi çoğu şeyi bnu hep yapıyor . Görümcem meselesinde tahmin değil genel olarak şahit olduğum şeyler ama ispat edemediğimden eşime ne yapacağımı bilemedim

İyide görümcenin ne suçu var. Eşinizin akrabaları sizi arayıp haber vermiyor suçlu görümce. Belki haberiniz var sanıyor.
Önce eşinizin akrabalarına kızın. Belki eşinizin de haberi vardır, onu aradılar ama o size söylemedi.

İnsanlar ne kadar yüzsüz Almanya dan üç kişi gelip aramıyorlar.
Hayır haberimizin olmadığını biliyor . Son dakika o haber verdi yengemler yaklaştı size diyerekten o aradı beni ben şaşırdım nasıl yani onlar mı geliyor diye . Genel olarak huyu böyle Almanya dakiler gelene değil taaa uzakta ki görümceme haber veriyorlar ..

Kendi kardeşiniz olsa aynı şeyleri yapan ne düşünürsünüz
Kızardım söylerdim kendisine de . Hadi onlar terbiyesizlik yapmış söylemiyor sen neden söylemiyorsun derdim . Benm eşimin bana tepki verip kendi ailesine vermemesi garibime gidiyor

Günaydın.

Bebeğin ultrason görüntüsünü neden göndereceksin ki zaten?

Doktor mu kendisi?
Günaydın , yok ya eşim bi hevesle bak halası diye gönderiyor . Göndersin zaten sıkıntı yok gereksiz ama heyecandan yapıyor hevesini kırmak istemiyorum . Ama paylaşması canımı sıkıyor istemiyorum

Hayır haberimizin olmadığını biliyor . Son dakika o haber verdi yengemler yaklaştı size diyerekten o aradı beni ben şaşırdım nasıl yani onlar mı geliyor diye . Genel olarak huyu böyle Almanya dakiler gelene değil taaa uzakta ki görümceme haber veriyorlar ..

Onlar niye size haber vermemiş?

Sır çok önemli. Sende kalsın diyorsun ve gerkese yayıyor. Bunu ben de hiç hiç istemezdim. Ya da birine bir seyi söylemiyorsun cabalıyor da cabalıyor. Su insanlara en ufak saygım yok. Konu sahibi sınır koyabilirsin ama eşin anlatırsa birsey diyemezsin.
Bu ara ultrason fotosunu paylasmanın anlamı ne. Bazı seyleri hiç anlamayacagım😩

Kızardım söylerdim kendisine de . Hadi onlar terbiyesizlik yapmış söylemiyor sen neden söylemiyorsun derdim . Benm eşimin bana tepki verip kendi ailesine vermemesi garibime gidiyor
Ailesi minnoş bir ev kedisi çünkü asla kötülükten yapmazlar hiçbir şeyi. Sen çok alıngansındır ya da çok kötü niyetli düşünüyorsundur onların öyle bir niyetleri yoktur. Cahilliklerine vermen gerekiyordur. :halay:

Günaydın , yok ya eşim bi hevesle bak halası diye gönderiyor . Göndersin zaten sıkıntı yok gereksiz ama heyecandan yapıyor hevesini kırmak istemiyorum . Ama paylaşması canımı sıkıyor istemiyorum
İnan bunu da ilk defa duydum.

Bana göre aşırı gereksiz konuşmalar.

Kardeşler arasında eğlence,geyik çok tatlı ama bir yere kadar.

E verme esine cıktısını. Bu senin vücudun. Ben içinde bebek bile olsa uterusumun resmini kimseye göstermezdim. Ben gercekten geri kafalıyım galiba ama su tarz olaylar bana asırı kişiye özel geliyor.
Mesela eşinde varikosel olsa.orasının ultrasonu cekilmeye bütün aile gidecek miydiniz. Gitmezdiniz e bu da aynı. Uterus bir üreme organı. Bunların böyle sohbet mevzuysu yapılması cok ilginc geliyor. Bir de idrar testi çubukların elden ele gezmesi videolara fotolara konması. Üç çocugum var. Üçünün testini de yapar yapmaz çöpe koydum. Eşim bile görmüş değil. Millet sosyal medyaya koyuyor.

Ne olursa olsun gelen misafiri eve almamak cok ayip
Haber verseydiniz evi toparlardik artik zorlaniyorum kusura bakmayacaksiniz artik falan diyebilirdin
Gorumcenin huyunu da ogrenmissin esin ne yapabilir bu durumda? Bak bak gordun mu ablan biliyormus da haber vermemis gör gör demek birsey kazandirmaz
En fazla gorumceye "abla haber verseydin ya bizim de haberimiz yoktu en azindan hazirlik yapardik" diyip gecersin
Simdiye kadarki ultrason fotolarini attiysan bu sonuncuyu ceza niteliginde mi atmayacaksin orasini anlayamadim?
Bide sen soyleme bebegi biz soylucez derken, 8 aylik bebek dogdu dogacak yeni mi haber veriliyor 🥴

Sır çok önemli. Sende kalsın diyorsun ve gerkese yayıyor. Bunu ben de hiç hiç istemezdim. Ya da birine bir seyi söylemiyorsun cabalıyor da cabalıyor. Su insanlara en ufak saygım yok. Konu sahibi sınır koyabilirsin ama eşin anlatırsa birsey diyemezsin.
Bu ara ultrason fotosunu paylasmanın anlamı ne. Bazı seyleri hiç anlamayacagım😩
Bende anlamıyorum paylaşmasını ama bir şey diyemedim

Ne olursa olsun gelen misafiri eve almamak cok ayip
Haber verseydiniz evi toparlardik artik zorlaniyorum kusura bakmayacaksiniz artik falan diyebilirdin
Gorumcenin huyunu da ogrenmissin esin ne yapabilir bu durumda? Bak bak gordun mu ablan biliyormus da haber vermemis gör gör demek birsey kazandirmaz
En fazla gorumceye "abla haber verseydin ya bizim de haberimiz yoktu en azindan hazirlik yapardik" diyip gecersin
Simdiye kadarki ultrason fotolarini attiysan bu sonuncuyu ceza niteliginde mi atmayacaksin orasini anlayamadim?
Bide sen soyleme bebegi biz soylucez derken, 8 aylik bebek dogdu dogacak yeni mi haber veriliyor 🥴
İyi de ev sahibine haber vermemişler ki. Onların da hatası var. Eve almamış dışarıda agırlamış.

Haber vermeden gelecek kadar modernse evde agırlamadı diye kırılacak kadar alaturka değilmiştir.

Eve gelen misafir haber verir ev sahibine,vermiyorlarsa onların ayıbı görümceniz bunu size söylemek zorunda değil ki gelen o değil, gelenden haberiniz olduğunu düşünüyordur ayrıca haber verse de vermese de evinize (almayandan geldikleri için) nadiren gelen misafiri,eve almadım demeniz bana garip geldi. Eve gelen misafiri eve almamak bana çok ayıp geldi açıkçası ve sizin gergin biri olduğunuzu düşündüm. Görümceniz de belki bu tepkilerinizden çekinip söylemiyor olabilir

Back