Görümce ve EŞ sorunu

Sizin artik bir aile oldugunuzu anlamadi esiniz sanirim...
"ablan bana böyle dedi :KK43:" demeyin, bu sizin dediginiz gibi susmak sayilmaz bence.
Maden esiniz susuyor, gidiceksiniz ve acik acik konusun bu kadinla... derdi neymissss??
şimdiye kadar eşim sen bişey deme boşver ben sana bakarım dedi ve bende cevap vermedim yaptıklarına ama artık eşimde ablasının dediklerini unutmuş gibi davranıyor ne yaptıki? filan demeye başladı, kendince unutturmaya çalışıyor. görümcem hatasını kabul etse benden özür dilese veya pişmanlığını gösterse bende öyle kin tutan bi insan değilim konuşurum ama kadın halen kendini haklı görüp eşime trip yapıyor. eşimin ona kötü bir sözü yokken benimle arasının iyi olmasına kızıyor.

arkadaşlar birde o kadar saflığıma kızıyorumki benim kız kardeşim yok ve ben onları bana abla olurlar zannetmiştim benden hepside büyüktü ama benim kadar olgunluk gösteremiyorlar. bi görseniz çocuksu hareketler şımarıklıklar, hepside eşi tarafıyla kavgalı, onlarda iyi geçinmek yok 3 günlük dünyada neyin kıskançlığı, neyin fenalığı bilmiyorum...

şimdiye kadar eşim sen bişey deme boşver ben sana bakarım dedi ve bende cevap vermedim yaptıklarına ama artık eşimde ablasının dediklerini unutmuş gibi davranıyor ne yaptıki? filan demeye başladı, kendince unutturmaya çalışıyor. görümcem hatasını kabul etse benden özür dilese veya pişmanlığını gösterse bende öyle kin tutan bi insan değilim konuşurum ama kadın halen kendini haklı görüp eşime trip yapıyor. eşimin ona kötü bir sözü yokken benimle arasının iyi olmasına kızıyor.

üüfff bu ne simariklik görümcenizdeki.Dedigim gibi gidin konusun .. baska cözümü olamaz...

Tamam mesajlari gordugunu esin soyledi ablasi kizdi ee senin ailen icin ne dedi ablasi

Su konulari acarken detayli yazin da biz de neyi yorumlayacagimizi bilelim

Benim anlamadığım bir insan 2-3 saat ne konuşabilir yahu....
ben kardeşlerimle -annemle her gün konuşmam onu bırak haftada 2-3 konussam bile 10 dakika ya vardır ya yoktur.

eşin doktor olmuş ama birey olamamış.

tavrınızı koruyun.

Arkadaşlar merhaba herkese, foruma yeni katıldım bende sizlerden fikir almak içimi dökmek için bu konuyu açıyorum. Ben ve eşim 3 yıl önce severek evlendik, ben öğretim elemanıyım eşimde doktor. eşim evlenmeden önce 4 yıllık doktordu ama hiç parası yoktu hep ailesine göndermiş bu benim için sorun değildi, düğünümüzü herşeyi borçla bi başımıza yaptık. bu arada 3 tane görümcem bir de kaynım var hepside evli ve ailesinin aslında maddi durumları iyi. neyse eşim ailesine çok düşkün özellikle de en büyük ablasına. en büyük görümcem kendi eşini, eşinin ailesini, kendi ailesini daha doğrusu herkesi yönetmeye alışmış. nişanımızda, düğünümüzde sürekli sorunlar çıkardı ama biz üstünde durmadık. evlendik sürekli bizi de yönetmeye çalışıyor benim hakkımda eşime sürekli konuşuyor, eşimde bu yüzden hep nöbetlerinde filan ben yokken 2-3 saat konuşuyor. birde doktor ya sürekli maddi bişeyler bekliyorlar. eşim bekarken ne isteseler almış aynı şekilde devam etmesini istiyorlar ama artık bir ev geçindirdiğini düşünmüyorlar yada işlerine gelmiyor. kaç kere ablasının benim hakkımda konuştuğunu duydum mesajlarını gördüm yinede bişey demedim. eşim hep bana haklı olduğumu diyor ama onlara hiçbirşey söylemiyor resmen dilsiz şeytanı oynuyor. en sonki olayda görümcem bana ve aileme hakaret etti hiçbirşey yapmadığım halde ona cevap vermemem iyice delirtti onu. ve bende eşime artık onla görüşmeyeceğimi eşiminde ablasına artık dur demesini söyledim. eşim benle kavga etmediği için ablası eşimle konuşmuyor eşim sürekli arıyor açmıyor şimdi de eşim yıllık izinde evine gitmek (uzak bir şehirde) istiyor. bende artık dayanamadım eşime ağır konuştum 3 yıldır doldum artık.3 gündür küsüz , evlendiğimizden beri ablası yüzünden aramız bozuluyor, eşim ablası ve annesinin dolduruşuna geliyor. artık sağlıklı düşünemez oldum sizce ne yapmalıyım?? :KK43:((

Öncelikle, keşke biraz imla, noktalama, paragraf filan kullansaydınız. Okurken cidden zorlandım.

Durumunuza çok üzüldüm zira sizinle neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Gerçi ben nişanlıyım ama daha şimdiden benzer şeyler olmaya başladı. Genelde sessiz kalmaya çalışıyorum, bazen nişanlım görsün diye önüne çaktırmadan seriyorum ama ne olursa olsun bizim bir bütün olduğumuzu (aile olacağımızı) düşünmüyor diyorum çoğu zaman.

Bende de nur topu gibi iki görümce var. Hatta bi tanesi öyle ki ailemizin zeka küpü maşallah. Evlere şenlik. Hatta sülalenin kanaat önderi neredeyse öyle söyleyim. Herşeye burnunu sokar, herkes onun istediğini yapsın ister. İç çamaşırıma kadar karışır, öyle olmaz böyle olacak der. Ben tabii ki dik duruyorum ama ters de davranamıyorum. Kendi bildiğimi okuyorum. Ama tabii ki çok yıpratıcı bir durum ve nişanlım ne yazıkki onlara toz kondurmuyor. Çünkü kendileri kraliyet ailesinden geliyorlar, o derece kültürlü ve görgülü insanlar .. :rolleyes::rolleyes:

Hatta çok aptalca bir örnek vereyim, geçen hafta bizim yaşayacağımız evi yerleştiriyoruz. (20 gün sonra düğünüm var) Mutfak dolaplarına dantel serdirmeye çalışıyor, ben ısrarla sermiyorum (zaten serecek dantel de yok ortada ama yok da demek istemedim). O ısrarla serdirmek istiyor vs. Cahil cühera işler yani. Benim için çok basit bir mesele halbuki, 'Sevmiyorum, o halde sermeyeceğim' ama gel de onlara anlat bunu.

Size tavsiyem ise;
Kesinlikle geri adım atmayın. Eşinizin sizin bir aile olduğunuzu, mahreminizin olduğunu, birlikte bir hayat mücadelesi verdiğinizi anlaması lazım. Ama bunu kırmadan dökmeden yapmanız lazım. Yoksa daha da ters tepiyor, tecrübeyle sabit :KK43:

Allah yardımcınız olsun, çok zor.

Tamam mesajlari gordugunu esin soyledi ablasi kizdi ee senin ailen icin ne dedi ablasi

Su konulari acarken detayli yazin da biz de neyi yorumlayacagimizi bilelim

Eşime annesi ablası demişlerki ''senin eşin bizle görüşmeni istemiyor bize böyle söyledi'' , bide böyle bir laf çıkarttılar resmen iftira attılar.
sonra görümcemde bana mesaj atmış; sen terbiyesizsin, ailenden belli terbiyen, şımarıksın, kendini ne zannediyon falan filan kendini tarif eden tanımları bana yazmış..

bu arada bir tane eltim var o da benle aynı yaşıt, onunla hiç uğraşamıyorlar çünkü hem eltimin ailesinden korkuyorlar onlar bayaa aşiret gibiler hemde kaynım ailesini dinlemiyor...
eltim sürekli kendi ailesiyle bir aradalar bende kırk yılda bir ailemin yanına gitsem hepside bir laf söyler.
çünkü eşim onlara bu hakkı veriyor.

6 yıl okumuş da hala bağımlılıktan kurtulacak kadar irade özgürlüğüne ulaşamamış mı? Hiç geri adım atma eşine de uygun bir dille rahatsız olduğun şeyleri söyle. Eğitimli iki insanın kendi iradesiyle bir aile olamamalarının ne kadar abes olduğundan bahset.

Öncelikle, keşke biraz imla, noktalama, paragraf filan kullansaydınız. Okurken cidden zorlandım.

Durumunuza çok üzüldüm zira sizinle neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Gerçi ben nişanlıyım ama daha şimdiden benzer şeyler olmaya başladı. Genelde sessiz kalmaya çalışıyorum, bazen nişanlım görsün diye önüne çaktırmadan seriyorum ama ne olursa olsun bizim bir bütün olduğumuzu (aile olacağımızı) düşünmüyor diyorum çoğu zaman.

Bende de nur topu gibi iki görümce var. Hatta bi tanesi öyle ki ailemizin zeka küpü maşallah. Evlere şenlik. Hatta sülalenin kanaat önderi neredeyse öyle söyleyim. Herşeye burnunu sokar, herkes onun istediğini yapsın ister. İç çamaşırıma kadar karışır, öyle olmaz böyle olacak der. Ben tabii ki dik duruyorum ama ters de davranamıyorum. Kendi bildiğimi okuyorum. Ama tabii ki çok yıpratıcı bir durum ve nişanlım ne yazıkki onlara toz kondurmuyor. Çünkü kendileri kraliyet ailesinden geliyorlar, o derece kültürlü ve görgülü insanlar .. :rolleyes::rolleyes:

Hatta çok aptalca bir örnek vereyim, geçen hafta bizim yaşayacağımız evi yerleştiriyoruz. (20 gün sonra düğünüm var) Mutfak dolaplarına dantel serdirmeye çalışıyor, ben ısrarla sermiyorum (zaten serecek dantel de yok ortada ama yok da demek istemedim). O ısrarla serdirmek istiyor vs. Cahil cühera işler yani. Benim için çok basit bir mesele halbuki, 'Sevmiyorum, o halde sermeyeceğim' ama gel de onlara anlat bunu.

Size tavsiyem ise;
Kesinlikle geri adım atmayın. Eşinizin sizin bir aile olduğunuzu, mahreminizin olduğunu, birlikte bir hayat mücadelesi verdiğinizi anlaması lazım. Ama bunu kırmadan dökmeden yapmanız lazım. Yoksa daha da ters tepiyor, tecrübeyle sabit :KK43:

Siz ne güzel baştan anlamışsınız ve duruşunuzu göstermişsiniz, keşke bende en başından sınırımı çizseydim, bu kadar iyi niyet göstermeseydim çünkü şimdi işim daha zor.
İnsanların ön yargılarını yıkmak atomu parçalamaktan zor gerçekten de öyle..
Onların önyargısı değişmeyecek ve benim eşimde böyle devam ederse benle daha çok uğraşırlar.
Ama bende artık eşimin beni savunmasını beklemem kendimi savunabilecek yeteneğim var çok şükür.
Üniversitede akademisyenim ama gelin görünki ilkokul bile okumamış kişiler ve herşeyi benden daha çok biliyorlar, ben tıpçıyım ama benden daha tıpçılar profesörler, cahil cesareti işte benim alanımda bana lafa söylüyorlar.
İşin bu kısmında kıskandıklarınıda düşünüyorum ve kıskandıklarından ne yapacaklarını şaşırıyolar.

Size tavsiyem ise;

ben modern tasarım seviyorum dantel benim gözümde eskide kaldı göz yoruyo diyin laf altından demode oluşlarını sokun onlara da.. ben de dantelden nefret ederim

Siz ne güzel baştan anlamışsınız ve duruşunuzu göstermişsiniz, keşke bende en başından sınırımı çizseydim, bu kadar iyi niyet göstermeseydim çünkü şimdi işim daha zor.
Onların önyargısı değişmeyecek ve benim eşimde böyle devam ederse benle daha çok uğraşırlar.
Ama bende artık eşimin beni savunmasını beklemem kendimi savunabilecek yeteneğim var çok şükür.
Üniversitede akademisyenim ama gelin görünki ilkokul bile okumamış kişiler ve herşeyi benden daha çok biliyorlar, ben tıpçıyım ama benden daha tıpçılar profesörler, cahil cesareti işte benim alanımda bana lafa söylüyorlar.
İşin bu kısmında kıskandıklarınıda düşünüyorum ve kıskandıklarından ne yapacaklarını şaşırıyolar.

yanlış anlaşılmasın onların eğitiminden dolayı söylemiyorum, ne okumamış insanlar var insanlığıyla ders verir, bunlarda o insanlık pek yok...

akademisyenim, tıpçıyım, cahiller... bu üslubu hiç sevmem. direk antipatikleştiniz şu an. sizi başarınızdan dolayı takdir ediyorum kesinlikle ama yukardaki ayrı yazılması gereken -ki, -şey ve -de bağlaçlarının hepsini yanlış yazmışsınız. Türkçe yazmayı bilmeyenler de bana cahil geliyorlar nedense

bu arada bir tane eltim var o da benle aynı yaşıt, onunla hiç uğraşamıyorlar çünkü hem eltimin ailesinden korkuyorlar onlar bayaa aşiret gibiler hemde kaynım ailesini dinlemiyor...
eltim sürekli kendi ailesiyle bir aradalar bende kırk yılda bir ailemin yanına gitsem hepside bir laf söyler.
çünkü eşim onlara bu hakkı veriyor.

hersey ınsanın esınde bıtıyor ıste. esın arkandaysa dunya karsında dursa vız gelır. esın yanında yoksa senden yana değilse ısterse dunya yanında olsun kendını yanlız hıssedersın derlerdı cok dogru.. kardesler ama esınız akıllı değilmiş malesef benimki gibi anasının bacısının agzıyla konusup aklıyla yasıyor:/

Eşime annesi ablası demişlerki ''senin eşin bizle görüşmeni istemiyor bize böyle söyledi'' , bide böyle bir laf çıkarttılar resmen iftira attılar.
sonra görümcemde bana mesaj atmış; sen terbiyesizsin, ailenden belli terbiyen, şımarıksın, kendini ne zannediyon falan filan kendini tarif eden tanımları bana yazmış..
Agir konusmus. Esin neden goz yumuyor da ablasinin pesine dusuyor? Bence geri adim atma agir meseleler bunlar hafife aldirma

akademisyenim, tıpçıyım, cahiller... bu üslubu hiç sevmem. direk antipatikleştiniz şu an. sizi başarınızdan dolayı takdir ediyorum kesinlikle ama yukardaki ayrı yazılması gereken -ki, -şey ve -de bağlaçlarının hepsini yanlış yazmışsınız. Türkçe yazmayı bilmeyenler de bana cahil geliyorlar nedense

Ben takdirinizi almak için veya övünmek için yazmadım burada edebiyattan da konuşmuyoruz olayı çok farklı anlamışsınız, benim onların eğitimiyle işim yok onların benim eğitimimle sorunları var..
Eğitimden bahsetmiyorum insanlıktan bahsediyorum ben, benim onlara karşı öyle bir tutumum olmadığı halde kendi kıskançlıklarından bu şekilde davrandıklarını yazdım...

Son düzenleme:
Ben takdirinizi almak için veya övünmek için yazmadım burada edebiyattan da konuşmuyoruz olayı çok farklı anlamışsınız, benim onların eğitimiyle işim yok onların benim eğitimimle sorunları var..
ahhh ahh sizi o kadar iyi anlıyorum ve aslında ne kadar mütevazı bir insan olduğunuzu yazdıklarınızdan bile anlayabiliyorum. bende akademisyenim ve hiç bir zaman bu kadar gururla söylememiştim. Sizi o kadar incitmişler kiii içsel olarak ben akademisyenim felan filan savunmasına girmişsiniz benim gibi. bende görümcelerim tarafından o kadar aşağılandım, ezildim ki sizin kaderinizin aynısını yaşadım resmen bende böyleyim artık ben akademisyenim herşeyi yeri geldiğinde onlardan da herkesten de iyi bilirim havasındayım. beni bu hale onlar getirdi benden 6,7 yaş küçük ilkokul mezunu bile olmamalarına rağmen beni çok ezdiler. şimdide ben onları sallamıyommm sizde eşinize karşı sert tutumunuzu koyun oda er geç anlayacaktır inşaallah.

Konuyla biraz alakasiz olucak pardon,
hangi brans uzerinden akademik kariyere yoneldiniz?

X