Görümce ve EŞ sorunu

Esas sorun da eşimin benden daha uzun süre küs durması ben konuşmazsam o ömür boyunca küsebilir... Her zaman haklı olduğunu düşünür ve bayaa triplisinden küs kalır :KK43:((

Sizin hem haklı olduğunuza inandırmak hem de barışmak için yaptığınız taktikler var mı?? ben direkt konuşmuyorum evde ayrı takılıyoruz başkada birşey gelmiyor aklıma..

Sizin hem haklı olduğunuza inandırmak hem de barışmak için yaptığınız taktikler var mı?? ben direkt konuşmuyorum evde ayrı takılıyoruz başkada birşey gelmiyor aklıma..
Nasıl karı koca ayrı mı takılıyorsunuz? :KK57:

Sizin normal bir evliliğiniz yok :KK57:

karşılıklı sakin bir şekilde konuşamıyoruz çünkü eşimin her söylediğim şeyde sen beni ailemle kavga ettirmek istiyorsun sen beni ailemle görüştürmek istemiyorsun, seninde kardeşin var inşaallah gelininizde görüştürmez falan filan...
beni savunurken illaki kavga mı etmen gerekir diyorum.
''BENİM EŞİM HAKKINDA KONUŞMAYIN'' demesi kavga sebebi ya???

Meslekle kişilğin bı alakası yokkı..Adam bağımlı kişilk,tarafsz bakamıyo olaya..Doktorlkla alakası yok bu mevzulrn..Kendınızı ıyı ıfade edın eşınıze..Maalesef o görümceyle eşinızn bağı makul sınırlda olmadıkça sizin kafa rahat olmyck.Çok susmuşsnz bence..Erkeklere ıse küsmek hiç yakışmıyor..Keşke kusmeden konuşabılsenz sorunlrı..Onun içinde eşnzn bıraz sizin pencereden de bakabılıyor olması lazım

Siz ne güzel baştan anlamışsınız ve duruşunuzu göstermişsiniz, keşke bende en başından sınırımı çizseydim, bu kadar iyi niyet göstermeseydim çünkü şimdi işim daha zor.
İnsanların ön yargılarını yıkmak atomu parçalamaktan zor gerçekten de öyle..
Onların önyargısı değişmeyecek ve benim eşimde böyle devam ederse benle daha çok uğraşırlar.
Ama bende artık eşimin beni savunmasını beklemem kendimi savunabilecek yeteneğim var çok şükür.
Üniversitede akademisyenim ama gelin görünki ilkokul bile okumamış kişiler ve herşeyi benden daha çok biliyorlar, ben tıpçıyım ama benden daha tıpçılar profesörler, cahil cesareti işte benim alanımda bana lafa söylüyorlar.
İşin bu kısmında kıskandıklarınıda düşünüyorum ve kıskandıklarından ne yapacaklarını şaşırıyolar.

Ben de ilk zamanlar ablam gibi sahiplenmiştim hepsini, ama ne yazıkki yavaş yavaş batmaya başladı şimdi yaptıkları.
Tabi ben nişanlıma bunları çok fazla yansıtamıyorum, zira ailesi hassas noktası. Toz da kondurmuyor ama ortayı bulmaya çalışıyor sürekli. Belki ilerde benim yanımda olur diye sabrediyorum, mizacımı sertleştirmiyorum. Ama fırsatı buldum mu hiç acımadan istediğimi nazikçe söylüyorum ve bildiğimi yapıyorum.
Kıskançlık ne yazıkki bizde de var. Yıllarca nişanlımın parasını yemeye alışmışlar, kendileri de evli ama enişteleri takan kim. Evde yemek var mı, yok mu. Eşim aç mı gelmiş hiç düşünmüyorlar. Nişanlımla plan yapıp uygulamaya çalışıyorlar. Hal böyle olunca benim nişanlımın hayatına girmem tabii ki rahatsız ediyor onları. Eskisi kadar parmaklarında oynatamıyorlar, bir durumu hissettiğimde onlardan önce plan yapıp nişanlımı tatlı tatlı kaçırıyorum onlardan. Tabi henüz ayrı evlerde yaşadığımız için çok da hakim olamıyorum.
Biraz argo bir tabir olacak ama 'Kuyruğu dik tutmanız gerekiyor' . O zaman zamanla size karışamayacaklarını ve her istediklerini yaptıramayacaklarını anlıyorlar. Aaaah ah, gerçekten çok zor.

ben modern tasarım seviyorum dantel benim gözümde eskide kaldı göz yoruyo diyin laf altından demode oluşlarını sokun onlara da.. ben de dantelden nefret ederim

Hahahahaha :KK48:
Ben de aynen öyle yaptım zaten. 'Geçti onların modası, artık modern tasarımlar revaşta. Sevmiyorum, sermeyeceğim lütfen ısrar etmeyin.' dedim. :KK48:

yanlış anlaşılmasın onların eğitiminden dolayı söylemiyorum, ne okumamış insanlar var insanlığıyla ders verir, bunlarda o insanlık pek yok...

Eğitim konusunda da inanın yargılamadım sizi, ne anlatmak istediğinizi çok iyi anlıyorum.
Evet ilk bakışta itici bir tavır gibi gelse de ben de birebir yaşadığım için hoş görüyorum yaklaşımınızı.
Zira ben de Y. Lisans tez aşamasındayım. Gelinleriyle gurur duymaları gerekirken, oku oku bitmiyor ne biçim okulmuş anlamadık seninki filan diye gırgır geçiyorlar. Ben de cahilliklerine veriyorum. Daha bunun doktorası filan var demiyorum :KK48: Ne yazıkki bizim görümceler de öyle. Ama ben şöyle düşünüyorum. Onlar kendi bilişsel seviyelerine göre yorum yapıyorlar. Hani bir caps var ya ; 'Cahillik ne güzel lan, herşeyi biliyorsun' diye. :KK70: Bilmedikleri şeylerin büyüklüğünü tahayyül bile edemedikleri için bilginin en son noktasında olduklarını zannediyorlar. Hatta benim de işimle ilgili 'O öyle olmaz, biz televizyonda gördük şöyle olurmuş' filan diye yorum yapıyorlar. Şimdi bu cümleyi kuran birine işin aslını nasıl anlatabilirsiniz ki :KK70:

Hee hee deyip geçiyorum işte..

Esas sorun da eşimin benden daha uzun süre küs durması ben konuşmazsam o ömür boyunca küsebilir... Her zaman haklı olduğunu düşünür ve bayaa triplisinden küs kalır :KK43:((

Ayyy, benimki de aynen öyle valla..

karşılıklı sakin bir şekilde konuşamıyoruz çünkü eşimin her söylediğim şeyde sen beni ailemle kavga ettirmek istiyorsun sen beni ailemle görüştürmek istemiyorsun, seninde kardeşin var inşaallah gelininizde görüştürmez falan filan...
beni savunurken illaki kavga mı etmen gerekir diyorum.
''BENİM EŞİM HAKKINDA KONUŞMAYIN'' demesi kavga sebebi ya???

Şimdi naçizane benim şöyle tavsiyelerim var, yani ben öyle yapıyorum;
(Tabi biz aynı evi de çoğu zaman paylaşıyoruz, ev yerleştirme eşya vs. yüzünden o yüzden yazıyorum)

Bir tarışma oldu diyelim;
Eskiden küserdim ben de (tabi bayan olmamın etkisiyle hep bir gönül alınma beklentisiyle)
Ama sonra bir baktım. Ben 3 gün küssem adamda 3 gün tık yok.
En sonunda şöyle yapınca olayı çözdüm; küsmüyorum ama sıcak ve samimi de davranmıyorum. Yani hem konuşuyorum hem de o yokmuş gibi, önemsizmiş gibi davranıyorum. İlgilenmiyorum, kendime meşguliyet buluyorum.
Dönüp dolaşıp kendi yine geliyor.
Haa bazen de soruma cevap filan vermezse 'Aaa pardon sen küstün dimi sevgilim, afedersin hadi sen devam et. Biz de ilkokuldayken küserdik' filan diye şakayla lafı sokuyorum uzaklaşıyorum. :KK48::KK48:

Veee en önemlisi, kesinlikle ve kesinlikle ailesi ile ilgili sürekli şikayet eden konumuna geçmeyin. Hatta biriktirin, sonra uygun bir zamanda sakin ve mahsun bir şekilde 'Mağduru Oynayın' :KK48: Vallahi ben de bu kadar içten pazarlıklı bir insan değildim ama mecbur kalıyorsunuz bir süre sonra kurt olmaya. Ve bunları anlatırken de, 'Sağolsunlar böyle düşünmüşler ama .. işte ben böyle mutsuz oluyorum' filan gibi pozitif cümleler kurun. Ve unutmayın ki biz eşlerimizin ailelerini çok çok seviyoruz. Neden? Çünkü onlar kraliyet soyundan geliyorlar :KK48::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ben de ilk zamanlar ablam gibi sahiplenmiştim hepsini, ama ne yazıkki yavaş yavaş batmaya başladı şimdi yaptıkları.
Tabi ben nişanlıma bunları çok fazla yansıtamıyorum, zira ailesi hassas noktası. Toz da kondurmuyor ama ortayı bulmaya çalışıyor sürekli. Belki ilerde benim yanımda olur diye sabrediyorum, mizacımı sertleştirmiyorum. Ama fırsatı buldum mu hiç acımadan istediğimi nazikçe söylüyorum ve bildiğimi yapıyorum.
Kıskançlık ne yazıkki bizde de var. Yıllarca nişanlımın parasını yemeye alışmışlar, kendileri de evli ama enişteleri takan kim. Evde yemek var mı, yok mu. Eşim aç mı gelmiş hiç düşünmüyorlar. Nişanlımla plan yapıp uygulamaya çalışıyorlar. Hal böyle olunca benim nişanlımın hayatına girmem tabii ki rahatsız ediyor onları. Eskisi kadar parmaklarında oynatamıyorlar, bir durumu hissettiğimde onlardan önce plan yapıp nişanlımı tatlı tatlı kaçırıyorum onlardan. Tabi henüz ayrı evlerde yaşadığımız için çok da hakim olamıyorum.
Biraz argo bir tabir olacak ama 'Kuyruğu dik tutmanız gerekiyor' . O zaman zamanla size karışamayacaklarını ve her istediklerini yaptıramayacaklarını anlıyorlar. Aaaah ah, gerçekten çok zor.

Hahahahaha :KK48:
Ben de aynen öyle yaptım zaten. 'Geçti onların modası, artık modern tasarımlar revaşta. Sevmiyorum, sermeyeceğim lütfen ısrar etmeyin.' dedim. :KK48:

Eğitim konusunda da inanın yargılamadım sizi, ne anlatmak istediğinizi çok iyi anlıyorum.
Evet ilk bakışta itici bir tavır gibi gelse de ben de birebir yaşadığım için hoş görüyorum yaklaşımınızı.
Zira ben de Y. Lisans tez aşamasındayım. Gelinleriyle gurur duymaları gerekirken, oku oku bitmiyor ne biçim okulmuş anlamadık seninki filan diye gırgır geçiyorlar. Ben de cahilliklerine veriyorum. Daha bunun doktorası filan var demiyorum :KK48: Ne yazıkki bizim görümceler de öyle. Ama ben şöyle düşünüyorum. Onlar kendi bilişsel seviyelerine göre yorum yapıyorlar. Hani bir caps var ya ; 'Cahillik ne güzel lan, herşeyi biliyorsun' diye. :KK70: Bilmedikleri şeylerin büyüklüğünü tahayyül bile edemedikleri için bilginin en son noktasında olduklarını zannediyorlar. Hatta benim de işimle ilgili 'O öyle olmaz, biz televizyonda gördük şöyle olurmuş' filan diye yorum yapıyorlar. Şimdi bu cümleyi kuran birine işin aslını nasıl anlatabilirsiniz ki :KK70:

Hee hee deyip geçiyorum işte..

Gerçekten de söylediğiniz gibi sorun onların eğitim alıp almadığı değil sorun onların kıskançlıktan yaptıkları.
Bende evleninceye kadar kimseyle tartışmadım hayatımda böyle dedikodumu yapan benle uğraşan insanlar olmamıştı. O nedenle nasıl tartışılır pek de bilmiyorum bakıyorum onlara adamlar bu konuda ihtisas yapmışlar, suçluyken çirkefliğiyle karşı tarafı suçlu yapıyorlar.
Onlar kadar çirkeflik yapamam ama en azından artık söylediklerine de sessiz kalmam.

Gerçekten de söylediğiniz gibi sorun onların eğitim alıp almadığı değil sorun onların kıskançlıktan yaptıkları.
Bende evleninceye kadar kimseyle tartışmadım hayatımda böyle dedikodumu yapan benle uğraşan insanlar olmamıştı. O nedenle nasıl tartışılır pek de bilmiyorum bakıyorum onlara adamlar bu konuda ihtisas yapmışlar, suçluyken çirkefliğiyle karşı tarafı suçlu yapıyorlar.
Onlar kadar çirkeflik yapamam ama en azından artık söylediklerine de sessiz kalmam.

Evet kesinlikle sessiz kalmayın ama onları kalitenizle, asaletinizle dövün.
Siz de onlar gibi tartışmaya veya başka yöntemlere başvurursanız onlardan farkınız kalmaz.

Siz asil ve sakin bir şekilde cevap verdikçe emin olun daha çok tahrik olacaklar, kuduracaklar :KK48:

Bu arada siz Konya'da mı yaşıyorsunuz.
Nickinizde 42 yazıyor.

Evet kesinlikle sessiz kalmayın ama onları kalitenizle, asaletinizle dövün.
Siz de onlar gibi tartışmaya veya başka yöntemlere başvurursanız onlardan farkınız kalmaz.

Siz asil ve sakin bir şekilde cevap verdikçe emin olun daha çok tahrik olacaklar, kuduracaklar :KK48:

Bu arada siz Konya'da mı yaşıyorsunuz.
Nickinizde 42 yazıyor.

Hayır konyada değilim ama konyalıyım :)

Biraz yırtık olun ya.İsterse aylarca konuşmasın.Şu haksızlıkları kabul etmeyin.
kendimi sizin yerinize koydum ,eşim bir söylese ben beş söylerdim.Çünkü hakkımı savunmayan,beni ezdiren ,en önemlisi kimseye birşey yapmamışken huzurumu bozan aileyi farketmeyen embesil kocaya ne yapsam müstehak.Adam olacak dengeyi kuracak o zaman.Kurmuyor mu? inceldiği yerden kopsun. Sizin aranız bozulmasın diye hala ödünüz kopuyor , onun için bu adamlar sizi sallamıyor farkında mısınız?
Ayrıca görümceniz ne kadar saçma bi insansa ,eşiniz de o denli suçlu.İstese ablasıyla haftalarca konuşurdu ,ona he he derdi,size de yansıtmaz iyi davranırdı.

Biraz yırtık olun ya.İsterse aylarca konuşmasın.Şu haksızlıkları kabul etmeyin.
kendimi sizin yerinize koydum ,eşim bir söylese ben beş söylerdim.Çünkü hakkımı savunmayan,beni ezdiren ,en önemlisi kimseye birşey yapmamışken huzurumu bozan aileyi farketmeyen embesil kocaya ne yapsam müstehak.Adam olacak dengeyi kuracak o zaman.Kurmuyor mu? inceldiği yerden kopsun. Sizin aranız bozulmasın diye hala ödünüz kopuyor , onun için bu adamlar sizi sallamıyor farkında mısınız?
Ayrıca görümceniz ne kadar saçma bi insansa ,eşiniz de o denli suçlu.İstese ablasıyla haftalarca konuşurdu ,ona he he derdi,size de yansıtmaz iyi davranırdı.

Düzgün bir sohbetleri yokki sürekli başkaları hakkında dedikodu, eşimin de beynini yıkıyorlar onlar dedikodu yaptığında eşim bişey söylemiyor ama ben ufak bişey söylediğimde dedikodu yapma der söylediğime katılmaz :KK43:
En sonunda bende eşime biraz ağır konuştum omurgalı olmasını söyledim ayaklarına kapanmamasını dedim.

Düzgün bir sohbetleri yokki sürekli başkaları hakkında dedikodu, eşimin de beynini yıkıyorlar onlar dedikodu yaptığında eşim bişey söylemiyor ama ben ufak bişey söylediğimde dedikodu yapma der söylediğime katılmaz :KK43:
En sonunda bende eşime biraz ağır konuştum bir omurgalı olmasını söyledim ayaklarına kapanmamasını dedim.

Eşim iznimizde gittiğimizde eminim hiç suçumuz olmadığı halde özür dileyecek ve barışmak için ablasına ne taklalar atacak :KK43:

En sonunda bende eşime biraz ağır konuştum bir omurgalı olmasını söyledim ayaklarına kapanmamasını dedim.

Ailesine düşkün ,hele ki sizin ki gibi, ablasıyla saatlerce konuşan bir erkeğe, ailesini sürekli kötülerseniz,daha dogrusu uğradığınız haksızlıkları dile getirirseniz( erkekler ailemi kötülüyorsun derki,siz %100 haklısınız) bu geri teper. Adam olamayan erkekle evlilik strateji üstüne döner.Ailesi hakkında konuşmaktan vazgeçip , kıymetinizi bildireceksiniz,konuşmazsa konuşmasın, soğuk davranın, sallamayın ,durun durun para gönderecekse kıyameti koparın.Şok azardan sonra bidaha yapamıyorlar.Bu devir farklı erkekler tuhaf olmuş, ama dişli olun ,ezdirmeyin kendinizi.Ne kadar sesinizi çıkarmazsanız inan yaranamazsınız.etrafınıza bakın fena ,yırtık,dişli kadınlara adamlar her dediğini yapıyor.Siz ben konuşmazsam o da konuşmaz derdindesiniz hala.
Ben öyle yapan kocayla sinirimi alamadığım için zaten sallamazdım.Görümcenize bakın bi, nasıl davranıyor.Haksızken,suratına kapatmışken eşinize telefonu,eşiniz hala arıyor.Demek ki bazı erkekler böyle fettan kadın seviyor.Hakkettiğini verin eşinize o halde

arkadaşlar birde o kadar saflığıma kızıyorumki benim kız kardeşim yok ve ben onları bana abla olurlar zannetmiştim benden hepside büyüktü ama benim kadar olgunluk gösteremiyorlar. bi görseniz çocuksu hareketler şımarıklıklar, hepside eşi tarafıyla kavgalı, onlarda iyi geçinmek yok 3 günlük dünyada neyin kıskançlığı, neyin fenalığı bilmiyorum...

Sorunlu tipler.. bu genellikle olur sizin asaletiniz onlardan fazla ise onlar sizi aşağı çekmeye çalışır. Sizden şikayet ederler, sizi küçük görürler, kusurlu gösterir hatta dediğiniz gibi iftira atarlar. Bu tipler heryerde etraflarını kendi seviyelerine çekmeye çalışırlar. Bence çok kulak asmayın onları görmezden gelin, böylece onlara hem koz vermemiş olur hemde eşinizin size diyecek lafı olmaz.

Rahmetli annem her zaman ..Kocan ağam derse geri kalanı paşam der.. derdi.Eşinizin kendisine çeki düzen vermesi lazım geri adım atmayın derim .

X