- 17 Şubat 2015
- 7.696
- 20.339
-
- Konu Sahibi mavibaloncuk
Şunu da belirteyim ben o kişiye şehir değiştireceğim belki veremem diye kısa sürede hediyemi bile alıp verdim özenerek. Biraz daha fazla düşüncesizliğe maruz kalınca hislerimi ve üzüntümü dile getirdim açıkça. Ama değişen birşey olmadığı gibi hediyemide hediye paketi ini bile atmamış geri iade etti. Verilen hediyenin de geri verildiğini onda gördüm. Bir de bu davranışı üzdü.Üzgünüm ama ben orda kendi mutluluğuyla sevineceğinizi sizin de mutlu olacağınızı düşünen bir kadın görüyorum. Heyecanlanmış ve o şekilde size açıklamış. Haset fesat size kinli biri ise bu kadın o zaman işte sizi kıskandırmak üzmek için yapmıştır derim ama sıradan normal birisi hele ki çocuk hasreti çekmiyorsa gayette bunu mutlulukla heyecanla paylaşır çünkü sizi anlayamaz. Teyzem 17 yıl çocuk sahibi olmak için uğraştı dünyanın her yerinde tüp bebek yaptırdı almanyada yaşıyordu normalde. 17-18 yıldan sonra çocuğu oldu ancak her hamilelikte her doğumda en heyecanlı haliyle mutlulukları paylaşıyordu. Emin olun herkesin bir başka acısı sancısı sınavı var. Arkadaşımın babasına da 1 yıl ömür biçmişlerdi farklı bir kanser türüne yakalanmıştı ve insanlar boşlukta olup gelecek planlarından düğünlerinden anne babalarının giyeceği kıyafetlerden bile bahsederlerdi o da o mutluluğu paylaşırdı. Yaşadığı acı çok büyüktü ancak bunu kimsenin mutluluğu üzerinden yansıtmadı.
Anne babası olmayan çocukların yanında boş bulunup anne babadan bahsetmek gibi bir şey bu durum. Siz belki o mutluluğu heyecanı paylaşamayabilirsiniz belki acınız size çok ağır geliyordur ancak paylaşan insanları kötü olmakla empatisizlikle suçlamamalı. Herkes eğrisiyle doğrusuyla hayatını yaşıyor işte :') Büyük ihtimalle eğer normal birisi ise o an size karşı düşüncesizlik yaptığını sonradan fark edip pişman olmuştur. Sizi de suçlamıyorum yanlış anlamayın duamda da çok içtendim benim derdim hem kendi hislerinizi doğru yorumlamanız için hem de yanlışlıkla istemeden sizi üzen insanları anlamanız içindi. Aslında genel olarak konuşmalıydım sizin gibi bir kaç yorum daha gördüm ancak sizin yorumunuza denk geldim size yazmış bulundum.
Aminn ecmanin Allah razı olsun tabi canim görümcem şuan herkesin gözdesi yengemde şehir dışında yaşıyor zaten kardeşimin yigenlerimin hatri var yoksa Allah'ın selamini bile vermezdim ya işte bazen el mahkum oluyorAllah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah
Sizin onlara tepkiniz ne oldu görüşmeye devam ettiniz mi
Hiçbirsey olmamış gibi konuşurdum. Sizi üzmemek için paylaşmak istemedi belki de. Herşeyde bir anlam aramayın üzülmeyin boşyere.Merhaba hanımlar sizin çocuğunuz olmuyor ve görümceniz hamileliğini 9 ay boyunca sizden gizlese tepkiniz ne olurdu hiç birsey olmamış gibi konuşur muydunuz yoksa tepki koyar mıydınız
Çocukları olmuyor, üzülmesin diye de söylememiş olabilir (tek iyi niyetli ihtimal)Sizin çocuğunuz yoksa iki seçenek var
Ya kiskanirsiniz nazariniz değer diye,(bu zihniyette insanlar çok fazla)
Yada sizin yok imrenmeyin diye söylememiştir...
İkiside yanlış ve çirkin secenekler
Ben olsam umursamaz yakınınızda oturuyorsa hayırlı olsun der hediyesini verip çıkar evinede kolay kolay ugramazdim ciddiye almazdım yani
Ha uzaksa bir telefonla hayırlı olsun der bebeği görmeye de canım ne zaman isterse o zaman giderdim
Bu arada merak ettim esiniz demi bilmiyormuş yada bilip sizden gizlemismi eğer öyleyse olayın boyutu değişir