Görümce size hamile olduğunu söylemezse tepkiniz ne olurdu

9 ay hamileliğinden haberiniz olmayan insanla görüşmüyorsunuz konuşmuyorsunuz yani yakınlığınız yok demek ki, yoksa insan anlar hamileyi.

Hayatınızda olmayan insanın size söylediği ya da söylemediği şeyi kafanıza takıp kendinizi mutsuz etmeyin.

Bana doğru bir davranış gibi gelmedi. Hamile kalır kalmaz size söylenmeyebilir ama saklamak farkli bir sey. E ne oldu, doğdu çocuk ve öğrendiniz daha mı iyi oldu böyle?
Ben olsam sanki çocuk hiç olmamış gibi davranır, ne arar ne sorardım. Lafını eden olursa, benden gizlenmiş bir hamileliğin devamıyla ilgilenmiyorum derdim.

İlişkinizi bilemem ama samimiyseniz söylemeye çekinmiştir, kırmaktan korkmştur.Birebir bu durumu yaşamış bir görümce olarak yaşadklarımı paylaşayım.( gerçi 9 ay nasıl gizlemiş hayret) Ben 2010 da hamile oldugumu öğrendiğimde çok şaşırmştım. Çünkü eşim varikosel ameliyatı olmuştu doktor 6 ay olmaz demişti ki yanlış bilgiymiş o ay hamile kaldım. Abimin eşini çok severim onların 1 düşük hikayesi vardı 4 yıllık evliydiler.Tüp bebek tedavisi görüyorlardı önce onlardan hayrlı haber duymak istemiştim ama hamile oldugumu öğrendim.Yengeme söyleyemedim ama sonra başkasndan duymasının kırıcı olacagını düşündüm ve söyledim. Çok sevindi sağolsun.Battaniyeler yelekler vs ciddi bi hazırlık yaptı kızıma... Doğuma yattıgım gün onun tüp bebek transferi oldu. Şimdi iki kardeş kuzen büyütüyoruz. Kızlarımız 13 yaşında ve kardeş gibiler çok şükür...

Şunu da belirteyim ben o kişiye şehir değiştireceğim belki veremem diye kısa sürede hediyemi bile alıp verdim özenerek. Biraz daha fazla düşüncesizliğe maruz kalınca hislerimi ve üzüntümü dile getirdim açıkça. Ama değişen birşey olmadığı gibi hediyemide hediye paketi ini bile atmamış geri iade etti. Verilen hediyenin de geri verildiğini onda gördüm. Bir de bu davranışı üzdü.

Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah
Sizin onlara tepkiniz ne oldu görüşmeye devam ettiniz mi
Aminn ecmanin Allah razı olsun tabi canim görümcem şuan herkesin gözdesi yengemde şehir dışında yaşıyor zaten kardeşimin yigenlerimin hatri var yoksa Allah'ın selamini bile vermezdim ya işte bazen el mahkum oluyor

Yani herkes yorumda "9 ay nasıl saklamış hiç mi gorusmediniz" diye sormuş, yorumlarda belirttim ama yine söyleyeyim ben farklı sehirdeyim, ilkzaman adetinin geciktigini falan söyledi bende birkaç defa hamile misin noldu hastaneye gittin mi diye sordum, o da köydeyim gidemedim falan dedi geçiştirdi, sonra aradan biraz zaman geçti 4 aylık hamileydi ve yüz yüze görüştük kilo almışsın falan dedim o zaman bile demedi hamile olduğunu, kayinvalideme sordum yok öyle bir şey hamile değil dedi bende o günden sonra sormadım görümcem o günden sonra beni ne aradi ne sordu bende aramadim.. sonrasinda dogumuna günler kala kayinvalidemden duydum ve artık komple ilişkimi bitirdim,yani bu durumda yalanda karıştı beni en çok üzen şey o oldu, nazardan uzuleceğimden kiskanacağimdan mi ne düşündü bilmiyorum ama yaptığı çok zoruma gitti hem görümcemin hem kayınvalidemin yaptığı..

İnsanlar düşüncesizler, cahiller.. yani kimse yaşamadan başına gelmeden çok kolay yorum yapabiliyor "aa ne var ki bunda alınacak" , "umrumda olmazdı " gibi cümleler belli ki zorluğun ne demek olduğunu yaşamamışlar, Allah kimseye yaşatmasın. Ama insan ince düşünceli olmalı anlayış göstermeli soylemeyerek saklayarak ince düşünceli olunmaz eninde sonunda o çocuktan haberim olacaktı bunu kendisi bana söyleseydi belki ben bu kadar üzülmeyecektim, herkes kendine yakışanı yapıyor ..görümcem ilk hamileliğinde 4 aylık olunca kendisi bana söylemişti tabi kendim için üzüldüm ama onun için sevinmiştim yani bunu kendisine de söyledim hayırlı olsun falan dedim doğumunda hediyesini verdim örgü yelek patik elimden geleni yapmıştım, ama o karşılığında böyle yapıyorsa görüşmek istemem yani..

Merhaba hanımlar sizin çocuğunuz olmuyor ve görümceniz hamileliğini 9 ay boyunca sizden gizlese tepkiniz ne olurdu hiç birsey olmamış gibi konuşur muydunuz yoksa tepki koyar mıydınız
Hiçbirsey olmamış gibi konuşurdum. Sizi üzmemek için paylaşmak istemedi belki de. Herşeyde bir anlam aramayın üzülmeyin boşyere.
Sizin de sağlıklı bebeğiniz olur inşallah tez vakitte.

Çocukları olmuyor, üzülmesin diye de söylememiş olabilir (tek iyi niyetli ihtimal)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…