Görümce dediğin nasıl olmalı?Benim nasıl davranmam lazım?

Evet evet çocuk birtek bana anlatıyor zaten.Ben de anlatmayı düşünmüyorum ama konuşacağım annemle CIA gibi anne ya:)
Şu gençleri bi rahat bıraksın hele.Off bi de anneme yakalanmaları çok komik hani koca şehirde :)

İnşallah sana senin gibi iyi ve anlayışlı bir gelin gelir ;-) takilirsiniz birlikte;-)

Hahahha. Hep öyle olmazmı zaten. İnsan neyi aklına getirip,neden korkarsa başına gelir

himmm aslinda simdi anladim anneniz kotu niyetli degil o zaman yoklukla gecen bir hayati oldugu icin belki oda sizin ilerde kotu duruma dusmenizi istemiyor olabilir annenize soyle anlatabilirsiniz kotu gun icin para biriktirmenin gerekli oldugunu ama her insanin arada gezip eylenmeye hakki oldugunu erkek kardesiniz buna hakki oldugunu onun hep genc kalmayacagini anlatin mesele benim BABAM ama ilk evlendiginde hep para biriktirmisler aman ev allalim ama sunu yapalim mesela babamin araba hayali varmis ehliyet almayi hep ertelemis biraz belki babaaannemlerin etkisiyle hayallerinu hep ertelemis simdi 1 tane evin eksik olsaydi bitane arabam olsaydi deyip duruyor ehliyet olayi belli bir yastan sonra zor oluyor cunku belli bir yastan sonra insanin cesareti azaliyor

Kardeşim de istiyor.Peki tanıştık diyelim sonrası ne olacak onu düşünüyorum ben.Yani telefonda görüşmeli miyiz ?
Ne bileyim özel günlerde vs. araşmalı mıyız falan nasıl davranacağıma karar veremiyorum.Bi yanım tamamen arkadaş gibi ol hiç kasma diyor.Bi taraftan da diyorum ilerisi olursa eğer doğru adımlar olur mu ?Yoksa tanışmak istemediğimden de değil aslında.
Daha konuşmadım evet böyle demek lazım aslında komik geliyor aslında şunu düşünmek bile.Sevinmesi lazım oğlum sağlıklı ilişkiler kurabiliyor diye ama işte başka kafalardayız annemle malesef.Teşekkürler fikriniz için.

Bence telefon görüşmesi gereksiz. Kardesinizle birlikte bir aksam yemegi yeterli. Hem kızın bu yıl sınavı varmış aklını fazla kurcalamaya gerek de yok.

Özel günlerde o mesaj atar büyük ihtimalle. Kızın doğum günü dışında siz mesaj atmamalısınız bence. Sonra ilişki cıvıyor toplaması zor oluyor.

Çok güzel bi yorum olmuş aynen katılıyorum.Bu kızımız biraz cıvıl cıvıl çok enerjik konuşkan biriymiş kardeşim öyle anlatıyor.Gerçi ben yapı olarak daha soğuk biriyim ama eğer enerjimiz tutarsa gerçekten ona abla gibi olmak çok isterim.Kendi görümcelerim iyidir hoştur ama çok uzaktalar hep.Yani tamam karışmazlar etmezler ama onlar da bi orta yolu bulamadı mesela.Umarım biz orta yolu bulan görümceler oluruz :)

Annem evet önyargılı davrandığı için haksız.Zaten kardeşimin neyi nereye harcadığı da belli aslında.Elin kızını böyle itham etmek çok yanlış çok sinirlendim bugün anneme.Teşekkür ederim tavsiyeniz için evet ben de tanışacağım galiba memlekete gittiğimde.

Ben de böyle düşünmüştüm evet en doğrusu bu.Teşekkür ederim çok sağolun.

1) tanış tabi, resmiyet yok diye kızı yok saymak olmaz dediğin gibi, ama hemen çok kaynaşma, zaten küçükler madem bir büyüğü gibi davran, kardeşinin sana her şeyi anlatıyor oluşundan ikinizin de bir kanka ilişkiniz olacağını düşünmemesi için, en baştan sıcak ama mesafeli ol derim.
2) annene mümkünse çocuk genç, gezecek tabi ne var bunda gibi şeyler söyle de biraz yatışsın... ben biliyordum da demene gerek yok.
benim kızkardeşim vardır, daha büyüdü artık o da, bir kaç sevgilisi oldu yılı devirdiği ciddileşme ihtimali olan falan (ama sürmedi) hep bu taktiği uyguladım, tanıştım ama mesafeli kaldım ki o ilişkinin dengeleri bozulmasın. bizim kız anneme de anca ayrılınca gider söyler, annem sorarsa biliyordum niye sana anlatayım o istese anlatırdı ben laf taşımam özel senin anlattığını da kardeşime anlatmam derim, gıcık olsa da hiç bir şey diyemez canım benim yaramazdı zaten boş ver derim bir de kapatırım konuyu sen annen çok sıkıştırırsa bilmiyorum nereden bileceğim ama genç çocuk tabi olacak arkadaşları gezecek dolaşacak, olmasa tuhaf olur, asıl o zaman dizini döverdin diyebilirsin mesela ama biliyorum deme bence kardeşinin güvenini boşa çıkarma o zaten bir büyüğü olarak sana anlatıyorken her şeyini..
ayrıca söylemeden edemeyeceğim böyle ince ince yazdığına göre kız senden yana zaten şanslı olacak da müstakbel kvsinden biraz çekecek gibi

o zaman annenize bi arkadasiymis deyin.oncelikli olarsk onlar birbirini tanisin olgunlassinlar.

Ya ne güzel yazmışsın teşekkür ederim Hmm evet sıcak ama mesafeli inşallah becerebilirim ya.
Anneme pek çok konuda adeta evladımmış gibi neler söylüyorum aslında ama dedim ya daha öncede kafalarımız farklı
O diyor ki gezmesinler fazla evlensinler hemen gidelim isteyelim.E yaşları daha çok genç anne desek o zaman da beraber gezip tozmasınlar diyor.(Bu konuda değil başka bi mesele olmuştu o zaman böyle bi tavır almıştı)Biraz da muhafazakar kendisi.
Sizin ilişkiniz ne güzelmiş tam örnek alınmalık.
Ya anneme hem kardeşim için hem de kendim için söylememe kararı aldım yoksa sorularıyla beni de bayıltabilir kendisi.
Yok ben kızımızı anneme de ezdirmem ya (haklı olduğu konularda elbette )kadınlara her yerde hep destek tam destek :)

Ay çok tatlısın nasıl ince ince düşünüyorsun kıza yanlış yapmayayım diye falan
ben mesela aslında kız kardeşimin ilk sevgilisinde fazla samimi olma hatasına düşmüştüm, çocuk ne zaman kardeşime ulaşamasa beni arıyordu artık, bizim kız da atar telefonu bir köşeye yatar uyur davul çalsan uyanmaz, bazen telefonu evde unutur okula giderken, şarjı biter dışarda falan.. çocuğu eylerdim bizimkine çatmasın diye. sonunda dayanamayıp, 'sen benim kardeşimi neden bu kadar boğuyorsun, çocuk mu bu canım koca kız, babamızın annemizin bir gün böyle telaşla ortalığı ayağa kaldırdığı görülmemiştir, güven sorunun varsa kendin aş o sorunu' demek zorunda kalmıştım.. çok bunaltıyordu kardeşimi zaten, şikayet ediyordu kızcağız bana.. ama bunu söylemem gerekse de çok kötü hissetmiştim. sonra da çok sürmemişti zaten ilişkileri. ayrıldıktan sonra çocuk yine beni aramıştı abla hakkını helal et ben çok istedim sürdürmeyi ama anlaşamıyoruz artık falan gibi.. çocuğa da kötü olmuştu o ayrılık süreci beni bile aramak zorunda hissetmiş olması... ondan sonra ben mesafeli durmaya karar verdim. Zaten artık kardeşim de küçük değil, ben de daha akıllandım daha dengeli oluyor onların ilişkileri de o zaman, zaten her şeyi kardeşin senle paylaşır.
sen güven verici, sıcak, ama mesafeli ol.. bir abla gibi ama arkadaş gibi değil yanında mesela annen hakkında konuşma, ay bizi görmüş falan derse kardeşin, tamam sonra konuşuruz onu de, kapat nazikçe konuyu mesela. kız alışmasın aile meselelerinin içinde olmaya çok, sonra o yıpranır zaten..
telefon görüşmeleri konusunda ben de doğru bulmuyorum. doğum gününde mesaj en fazla..

Son düzenleme:
Burdaki konuları okuya okuya üzülüyorum gerçekten.Kötü bi görümce olarak anılmak beni çok üzer.İnşallah karşı taraf ta aynı hassasiyette olur.
Verdiğin örnek çok güzel.Çünkü hakikaten mesafe korunamazsa eğer onların her sorununda seni de araya dahil etmeye çalışabilirler.Örneğin ben de kardeşimle kavga edip te şikayet için beni aramasını istemem gelin adayının.Yani ne diyeceksin ki şimdi beraber kardeşini mi kötüleyeceksin?O yüzden arkadaş olmamak lazım haklısın.
Evet annemden ürkütmemek lazım kızı :) şaka bi yana teşekkürler tavsiyeler için gerçekten faydalı oldu.

Tanışma sonrasında da yaz olur mu nasıl geçti diye, merak ederiz şimdi

Görümceysen yaranamazsın fikrine hiç katılmıyorum.Çok iyi anlaşan örnekler de var.yeter ki doğal davran kendi kendine misyon yükleme.görümce olduğunu aklına bile getirmeden davran.hatta onun önyargıları varsa sabredersen eğer bu davranışlar karşısında onlar da silinir.böyle olmaya da bilir ama sen olumlu başla gerisi ona kalmış. annene de birşey söyleyip erkek kardeşinin güvenini kaybetme bence o sana güvenmiş sonuçta annene değil.
ayrıca mesafe ayrı iyi niyet ayrı birşey iyi davranarak da mesafe koyabilirsin.

Bende görümceyim ama gelinimiz ile arkadaş gibiyiz , fikirlerine saygı duyarım hoş gelinimiz de çok iyidir. Diğer erkek kardeşiminde sevgilisi var , bir gün pat diye iş yerime geldiler. Açıkçası ilk defa tanıştığım insanlara, nasıl davranıyorsam öyle davrandım . Kızcazın yanakları al al olmuştu. Demem o ki görümcelik yapmak çok saçma! saygı ve seviyeden yanayım.

4 tane gorumce sahibiyim hepsini cok cok severim hatta biri şu an bizde kizimla oynuyor
Esimin ablasiyla tanistigimda ben de 19 yasindaydim, hicbir zaman gorumce gibi davranmadi bana hep gayet sicakti, arada resmiyet yok diye yabanci gibi davranmadi haliyle ayni sicakligi benden de gordu ki ben biraz mesafeli bir tipim yapi olarak ama her sey karsilikli oluyor demek ki.
Gorumcelerimin en sevdigim yani asla taraf olmazlar, onlarin yaninda esimle birbirimize takilmalarimiza karismazlar, giyimime, zevklerime mudahale etmezler. Yani kisacasi tamamen saygi duyarlar bana. Bu arada ikisi benden buyuk (7 ve 5 yas) biriyle yasitiz digeri de benden 3 yas kucuk. Kardesim benim icin neyse onlar da farkli degiller. Onyargili olmayin gelin gorumce iliskisi olumsuz olur diye, gayet de guzel olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…