- 23 Mart 2015
- 5.712
- 12.039
- 248
- Konu Sahibi sufisentir
-
Evet evet çocuk birtek bana anlatıyor zaten.Ben de anlatmayı düşünmüyorum ama konuşacağım annemle CIA gibi anne ya:)Siz annenizle paylaşırsanız bu durumu,kardeşinizin kulağına muhakkak gider,anneniz duramaz söylemeden,dolayısıyla kardeşiniz sizdende uzaklaşıp tek başına yapacak ne yapacaksa.
Annenizle çok baski yaptığı konusunda konuşun ama muhakkak. Gizli sakli yapabilir sen böyle yaparsan üzülebiliriz vs diye anlatabilirsiniz.
İnşallah sana senin gibi iyi ve anlayışlı bir gelin gelir ;-) takilirsiniz birlikte;-)Teşekkür ederim.Kesinlikle aklımdakileri yazmışsın.Zaten ilerde annemle babamla sorun yaşarlarsa bile eğer kızımız haklıysa kesinlikle onun yanında olurum.Burdaki konuları okuya okuya gelinci oldum çıktım ben :)
Kardeşimin anlattığına göre öyle biri değil gibi ama tanımak lazım tabi.Teşekkür ederim fikrin için.
Hahahha. Hep öyle olmazmı zaten. İnsan neyi aklına getirip,neden korkarsa başına gelirEvet evet çocuk birtek bana anlatıyor zaten.Ben de anlatmayı düşünmüyorum ama konuşacağım annemle CIA gibi anne ya:)
Şu gençleri bi rahat bıraksın hele.Off bi de anneme yakalanmaları çok komik hani koca şehirde :)
himmm aslinda simdi anladim anneniz kotu niyetli degil o zaman yoklukla gecen bir hayati oldugu icin belki oda sizin ilerde kotu duruma dusmenizi istemiyor olabilir annenize soyle anlatabilirsiniz kotu gun icin para biriktirmenin gerekli oldugunu ama her insanin arada gezip eylenmeye hakki oldugunu erkek kardesiniz buna hakki oldugunu onun hep genc kalmayacagini anlatin mesele benim BABAM ama ilk evlendiginde hep para biriktirmisler aman ev allalim ama sunu yapalim mesela babamin araba hayali varmis ehliyet almayi hep ertelemis biraz belki babaaannemlerin etkisiyle hayallerinu hep ertelemis simdi 1 tane evin eksik olsaydi bitane arabam olsaydi deyip duruyor ehliyet olayi belli bir yastan sonra zor oluyor cunku belli bir yastan sonra insanin cesareti azaliyorİnanın ben de bunları çok anlattım anneme.Anne o daha çok genç gezmek tozmak ister rahat bırak çocuğu vs. diye.
Ama annemin hayatı hep yoklukla geçmiş malesef ne alsak ne gerek vardı diyen biri kendisi.Ona göre tüm paramızı biriktirmeli ev almalıyız.Sinema,gezme,dışarda yemek,alışveriş vs. gibi şeyler anneme göre çok müsrifçe şeyler.
Bekarken ablamı da beni de kısıtlardı bu konuda.Evlendikte biraz rahatladık.Kardeşime de diyor ki şimdiden beyaz eşyalarını alalım mobilya alalım altınlarını alalım vs. Yani tamam iyi niyetli belki bu düşünce ama işte karşıdakini sıkıyor farkında olmadan.
Kardeşim de istiyor.Peki tanıştık diyelim sonrası ne olacak onu düşünüyorum ben.Yani telefonda görüşmeli miyiz ?Erkek kardeşiniz de istiyorsa tanışın tabii. Fazla yüz göz olmamak gerek ama o çizgiyi yakalayamayacağınızı düşünüyorsanız uzak durmakta fayda var.
Bugünkü olay konusunda da ben bilmiyorum ama öyle bir şey varsa da çok normal, 22 yaşında koca adam tabii ki görüştüğü birileri olacak diyin. Kızlara para yedirmek tabiri hoş olmamış anneniz kardeşinizin büyüdüğünü fark etmeli artık.
İnşallah sana senin gibi iyi ve anlayışlı bir gelin gelir ;-) takilirsiniz birlikte;-)
Bence telefon görüşmesi gereksiz. Kardesinizle birlikte bir aksam yemegi yeterli. Hem kızın bu yıl sınavı varmış aklını fazla kurcalamaya gerek de yok.Kardeşim de istiyor.Peki tanıştık diyelim sonrası ne olacak onu düşünüyorum ben.Yani telefonda görüşmeli miyiz ?
Ne bileyim özel günlerde vs. araşmalı mıyız falan nasıl davranacağıma karar veremiyorum.Bi yanım tamamen arkadaş gibi ol hiç kasma diyor.Bi taraftan da diyorum ilerisi olursa eğer doğru adımlar olur mu ?Yoksa tanışmak istemediğimden de değil aslında.
Daha konuşmadım evet böyle demek lazım aslında komik geliyor aslında şunu düşünmek bile.Sevinmesi lazım oğlum sağlıklı ilişkiler kurabiliyor diye ama işte başka kafalardayız annemle malesef.Teşekkürler fikriniz için.
Çok güzel bi yorum olmuş aynen katılıyorum.Bu kızımız biraz cıvıl cıvıl çok enerjik konuşkan biriymiş kardeşim öyle anlatıyor.Gerçi ben yapı olarak daha soğuk biriyim ama eğer enerjimiz tutarsa gerçekten ona abla gibi olmak çok isterim.Kendi görümcelerim iyidir hoştur ama çok uzaktalar hep.Yani tamam karışmazlar etmezler ama onlar da bi orta yolu bulamadı mesela.Umarım biz orta yolu bulan görümceler oluruz :)Bende görümce adayiyim. Ben düşündüm de kendi adima nasil bir gorumce olmaliyim diye. Kars taraf nasilsa ona göre olurum. Nabza gore serbet yani. Karsi taraf soguktur pek yakinlik sevmez sik gorusmek istemez yada samimi sohbetleri sevmez vs. Her neyse artik ona göre davranirim.
Ama karsi taraf samimidir ictendir cana yakin olur gercekten ablasi olarak gorurse kardesim olarak gorurum.
Benim icin tamamen karsi tarafa bağlı cunku gelin kizin huyunun tersine gidip kardesimin benim yuzumden karisiyla asla sıkıntı yasasin istemem.
Aileniz konusunda da annenizi haksiz buldum. Tamam bazi kendinu bilmez kızlar hep bana hep bana diyor. Ama daha o kisiyi tanimadan da "para yiyen" olarak gormesi ve kardesiniz uzerinde ozelllikle yine para konusunda ki baskisi ilerde sikintilara yol acar gibi.
Benim tavsiyem siz bir kizla gorusun bakin nasil zaten anlaşılır bir insan.
Sonra annenize kizla görüştüm tanidim sandigin gibi degil iyi biri kardesime de iyi geliyor seviyorlar birbirini diye aciklarsiniz.
Ben de böyle düşünmüştüm evet en doğrusu bu.Teşekkür ederim çok sağolun.Bence telefon görüşmesi gereksiz. Kardesinizle birlikte bir aksam yemegi yeterli. Hem kızın bu yıl sınavı varmış aklını fazla kurcalamaya gerek de yok.
Özel günlerde o mesaj atar büyük ihtimalle. Kızın doğum günü dışında siz mesaj atmamalısınız bence. Sonra ilişki cıvıyor toplaması zor oluyor.
Kızlar merhaba herkese
Benim 22 yaşında bi erkek kardeşim var.Uzun süredir bi sevgilisi var iyi anlaşıyorlar.Kızımız 19 yaşında sınavlara hazırlanan bi öğrenci kardeşim de liseden sonra üniversite okumadı ve çalışıyor uzun süredir müdür oldu çalıştığı yerde.
Şimdi bu kız kardeşime küçük ablan buraya geldiğinde(ben başka bi şehirdeyim) tanışalım demiş.
Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor o yüzden sizlere danışmak istedim.Sizce tanışmam doğru olur mu:?
Ya da tanışırsam ona nasıl davranmalıyım? Kardeşimin görüştüğü insanı elbette merak ediyorum tanımak istiyorum.Ama arada resmiyet olmadan da çok erken tanışmak bana pek doğru gelmiyor.İkisinin de yaşı çok küçük zaten.
Ama şimdi tanışmayalım yok desem kız kendisini istemiyorum filan zannedecek üzülsün istemiyorum kimse ne bileyim sizin fikirleriniz neler sizce ben yanlış mı düşünüyorum?
2.olarak danışmak istediğim konu da ; annem daha doğrusu ailedeki kimse bu olayı bilmiyor.Kardeşim sadece bana anlatıyor ailede.
Çünkü annem çok fazla detaycı çok soru sorup bunaltıyor herkesi.Kardeşim bugün babamdan arabayı istemiş arkadaşlarla pikniğe gideceğiz diye.Annemde bugün kardeşimi sevgilisiyle arabada giderken görmüş yakalanmış gençler :)
Ablamı aramış telaşla işte bu çocuk parasını kızlara yediriyor filan tarzında şeyler söylemiş.Annem kardeşim tüm maaşını kendisine getirsin ister.Kardeşim de yardım ediyo tabi ki ama tüm parasını vermiyo tabi ki genç adam onun da ihtiyaçları var.Ben de kardeşimi uyardım işte annem seni görmüş vs.bilgin olsun diye.
Annem beni de aramış telefonum kapalıydı şarjım bitmiş.Ya şimdi ben anneme ne demeliyim?
Saklamaya devam edeyim mi bu durumu ailemden yanlış bir şey mi yapıyorum?
Sadece kardeşim çok ama çok mutlu olsun istiyorum.Benim derdim de bu okuyanlara teşekkür ederim :)
o zaman annenize bi arkadasiymis deyin.oncelikli olarsk onlar birbirini tanisin olgunlassinlar.Kardeşim annemden saklamak istiyor çünkü annem bunaltıyor onu cidden.Kesinlikle tanımadan etmeden elin kızı için öyle demesi bana göre de çok yanlış.İşte annem biraz böyle bi insan malesef çok önyargılı.
Yok soğutmak istemem asla.Ben de tanımak istiyorum aslında ya teşekkür ederim fikriniz için.
Ya ne güzel yazmışsın teşekkür ederim1) tanış tabi, resmiyet yok diye kızı yok saymak olmaz dediğin gibi, ama hemen çok kaynaşma, zaten küçükler madem bir büyüğü gibi davran, kardeşinin sana her şeyi anlatıyor oluşundan ikinizin de bir kanka ilişkiniz olacağını düşünmemesi için, en baştan sıcak ama mesafeli ol derim.
2) annene mümkünse çocuk genç, gezecek tabi ne var bunda gibi şeyler söyle de biraz yatışsın... ben biliyordum da demene gerek yok.
benim kızkardeşim vardır, daha büyüdü artık o da, bir kaç sevgilisi oldu yılı devirdiği ciddileşme ihtimali olan falan (ama sürmedi) hep bu taktiği uyguladım, tanıştım ama mesafeli kaldım ki o ilişkinin dengeleri bozulmasın. bizim kız anneme de anca ayrılınca gider söyler, annem sorarsa biliyordum niye sana anlatayım o istese anlatırdı ben laf taşımam özel senin anlattığını da kardeşime anlatmam derim, gıcık olsa da hiç bir şey diyemez canım benimyaramazdı zaten boş ver derim bir de kapatırım konuyu sen annen çok sıkıştırırsa bilmiyorum nereden bileceğim ama genç çocuk tabi olacak arkadaşları gezecek dolaşacak, olmasa tuhaf olur, asıl o zaman dizini döverdin diyebilirsin mesela ama biliyorum deme bence kardeşinin güvenini boşa çıkarma o zaten bir büyüğü olarak sana anlatıyorken her şeyini..
ayrıca söylemeden edemeyeceğim böyle ince ince yazdığına göre kız senden yana zaten şanslı olacak da müstakbel kvsinden biraz çekecek gibi
Annemin düşüncesi şöyle o parayı bana getirsin ben şimdiden onun karısına takacağı altınlar için birikim yapayım.
İşte eşya için para biriktireyim parası çarçur olmasın evleneceği zaman sıkıntı çekmesin istiyor.Aslında iyi niyetlidir fena bi kadında değildir :)
Ama işte genç adama getir paranı ver demek saçma geliyor o da kendince harcama yapmak istiyor elbette şu an altın maltın düşünmüyor çocuk.
Tanışma meselesi de evet bence de fikir olarak tatlı.Zaten gelin adayımızın fotoğraflarını gördüm çok tatlı güzel bi kız.Ama acaba diyorum yanlış bir şey geçer mi aramızda bi hata olur mu yanlış anlar mı beni falan gibi korkularım var.Kardeşimi çok sevdiğim için onun sevdiği insan çok önemli benim için.Yoksa tanışmak kolay aslında.Yani ilişkiyi sağlam adımlarla sürdürebilmek önemli.
Burdaki konuları okuya okuya üzülüyorum gerçekten.Kötü bi görümce olarak anılmak beni çok üzer.İnşallah karşı taraf ta aynı hassasiyette olur.Ay çok tatlısın nasıl ince ince düşünüyorsun kıza yanlış yapmayayım diye falan
ben mesela kız kardeşimin bir sevgilisinde fazla samimi olma hatasına düşmüştüm, çocuk ne zaman kardeşime ulaşamasa beni arıyordu artık, bizim kız da atar telefonu bir köşeye yatar uyur davul çalsan uyanmaz, bazen telefonu evde unutur okula giderken, şarjı biter dışarda falan.. çocuğu eylerdim bizimkine çatmasın diye. sonunda dayanamayıp, 'sen benim kardeşimi neden bu kadar boğuyorsun, çocuk mu bu canım koca kız, babamızın annemizin bir gün böyle telaşla ortalığı ayağa kaldırdığı görülmemiştir, güven sorunun varsa kendin aş o sorunu' demek zorunda kalmıştım.. çok bunaltıyordu kardeşimi zaten, şikayet ediyordu kızcağız bana.. ama bunu söylemem gerekse de çok kötü hissetmiştim. sonra da çok sürmemişti zaten ilişkileri. ayrıldıktan sonra çocuk yine beni aramıştı abla hakkını helal et ben çok istedim sürdürmeyi ama anlaşamıyoruz artık falan gibi.. çocuğa da kötü olmuştu o ayrılık süreci beni bile aramak zorunda hissetmiş olması... ondan sonra ben mesafeli durmaya karar verdim. Zaten artık kardeşim de küçük değil, ben de daha akıllandımdaha dengeli oluyor onların ilişkileri de o zaman, zaten her şeyi kardeşin senle paylaşır.
sen güven verici, sıcak, ama mesafeli ol.. bir abla gibi ama arkadaş gibi değilyanında mesela annen hakkında konuşma, ay bizi görmüş falan derse kardeşin, tamam sonra konuşuruz onu de, kapat nazikçe konuyu mesela. kız alışmasın aile meselelerinin içinde olmaya çok, sonra o yıpranır zaten..
telefon görüşmeleri konusunda ben de doğru bulmuyorum. doğum gününde mesaj en fazla..
Tanışma sonrasında da yaz olur mu nasıl geçti diye, merak ederiz şimdiBurdaki konuları okuya okuya üzülüyorum gerçekten.Kötü bi görümce olarak anılmak beni çok üzer.İnşallah karşı taraf ta aynı hassasiyette olur.
Verdiğin örnek çok güzel.Çünkü hakikaten mesafe korunamazsa eğer onların her sorununda seni de araya dahil etmeye çalışabilirler.Örneğin ben de kardeşimle kavga edip te şikayet için beni aramasını istemem gelin adayının.Yani ne diyeceksin ki şimdi beraber kardeşini mi kötüleyeceksin?O yüzden arkadaş olmamak lazım haklısın.
Evet annemden ürkütmemek lazım kızı :) şaka bi yana teşekkürler tavsiyeler için gerçekten faydalı oldu.
Biraz zaman var ama mutlaka yazarım tanışınca.Tanışma sonrasında da yaz olur mu nasıl geçti diye, merak ederiz şimdi
Kızlar merhaba herkese
Benim 22 yaşında bi erkek kardeşim var.Uzun süredir bi sevgilisi var iyi anlaşıyorlar.Kızımız 19 yaşında sınavlara hazırlanan bi öğrenci kardeşim de liseden sonra üniversite okumadı ve çalışıyor uzun süredir müdür oldu çalıştığı yerde.
Şimdi bu kız kardeşime küçük ablan buraya geldiğinde(ben başka bi şehirdeyim) tanışalım demiş.
Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor o yüzden sizlere danışmak istedim.Sizce tanışmam doğru olur mu:?
Ya da tanışırsam ona nasıl davranmalıyım? Kardeşimin görüştüğü insanı elbette merak ediyorum tanımak istiyorum.Ama arada resmiyet olmadan da çok erken tanışmak bana pek doğru gelmiyor.İkisinin de yaşı çok küçük zaten.
Ama şimdi tanışmayalım yok desem kız kendisini istemiyorum filan zannedecek üzülsün istemiyorum kimse ne bileyim sizin fikirleriniz neler sizce ben yanlış mı düşünüyorum?
2.olarak danışmak istediğim konu da ; annem daha doğrusu ailedeki kimse bu olayı bilmiyor.Kardeşim sadece bana anlatıyor ailede.
Çünkü annem çok fazla detaycı çok soru sorup bunaltıyor herkesi.Kardeşim bugün babamdan arabayı istemiş arkadaşlarla pikniğe gideceğiz diye.Annemde bugün kardeşimi sevgilisiyle arabada giderken görmüş yakalanmış gençler :)
Ablamı aramış telaşla işte bu çocuk parasını kızlara yediriyor filan tarzında şeyler söylemiş.Annem kardeşim tüm maaşını kendisine getirsin ister.Kardeşim de yardım ediyo tabi ki ama tüm parasını vermiyo tabi ki genç adam onun da ihtiyaçları var.Ben de kardeşimi uyardım işte annem seni görmüş vs.bilgin olsun diye.
Annem beni de aramış telefonum kapalıydı şarjım bitmiş.Ya şimdi ben anneme ne demeliyim?
Saklamaya devam edeyim mi bu durumu ailemden yanlış bir şey mi yapıyorum?
Sadece kardeşim çok ama çok mutlu olsun istiyorum.Benim derdim de bu okuyanlara teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?