Konu ve bazi yorumlar bana "Mucize"filmini hatirlatti. O ne oyle ya, once anasi danasi gelecek, kizi begenecek, begenirse 2. asamaya gecilecek filan... Bu devirde kaldi mi boylesi?
Cidden kadina hakaret. O kadinlarin begenisine sunuluyorsun, sanki pazardan mal aliyorlar, onlar seni begenmezse senin devam etmek istemenin onemi yok. Yani evlenecek olan sensin, ama senin kararin 2. planda kaliyor. Hayir, ortada damat adayi da yok, o evde bekliyor, once anasi ve yanindaki kadin begenecek! Sacmalik otesi, cok geri kalmislik. Bizim gibi kadinin deger gormedigi, ikinci sinif vatandas oldugu toplumlarda gorulur ancak boylesi.
Adam gelse, once bir ikiniz tanissaniz, once bir siz karar verip ailelere bunu soyleseniz yine anlayacagim. Ama sen basbayagi gorucuye cikiyorsun, esya gibi. Bu konuyu da kisaca ne yaparsam beni begenir, almak isterler demek icin acmissin. Kendin gibi bile olamiyorsun kasmaktan. Kapiyi kim acmis, sen nerede durmussun, kim nasilsin demis, bunlarin onemi var mi? Bu kadar basit seyleri dert etmen kendini onlara yarandirmak icin. "Ben oldugum gibi olurum, islerine gelirse, begenmeyen bengenmez" diyecek kadar bile ozguvenin yok. 27 yasina gelmissin diye, ki evlilik icin gec bir yas degil, kendini hice sayip elaleme yaranmaya calisiyorsun. Bir kadin icin cok asagilayici bir durum. Hic normal gelmiyor bana bunlar. Bana gorucu gelmek isteyen kadin ve arkadasini kapidan kovardim, yanimdan gecirmezdim bir daha. Ne munasebet? Berbat bir durum bana gore.
Sordugun sorulara diyecek laf bulamiyorum. Cunku incir cekirdegini doldurmayacak seyler. Bana "sen surada durursun, su zaman nasilsin dersin, soyle tel no verirsin" konulari uzerine kafa yormak anlamsiz geliyor. Neysen o ol yani.
Bir de bu gorucu usulu mantik evliligiyle karistirilmasin. Mantik evliliginde begeniye cikmiyorsun boyle kayinvalide karsisinda.