aynen.sırf bu yüzden görücü usülüne sonuna kadar karşıyım.nasipse karşılaşılır aşık olunur tanınır evlenilir sonraa.sank pazardan meyve seçiyoz.Bir kadının gelip "kız güzel mi çirkin mi bir bakayım ona göre oğlumla görüşsünler" demesine bir tek ben mi takıldım????
Ne öyle eşya gibi annesi geldi size baktı, oğlu aşağıda bekliyordu falan. Çok korkunç çok. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
bütün yapılan araştırmalar görücü usulü evliliklerde boşnma oranlarının dha düşük olduğunu gösteriyor.bilimsel araştırma yani
Görücü usulu evlilikler uzun sürmüyor; birbirleriyle anlaşabilen veya bir tarafın diğerine katlandığı veya boşanamayan kişilerin evlilikleri uzun sürüyor.
Bunun sebebi görücü usulünün görece daha muhafazakar ve boşanmaya hoş bakmayan ailelerde olması olabilir mi acaba?bütün yapılan araştırmalar görücü usulü evliliklerde boşnma oranlarının dha düşük olduğunu gösteriyor.bilimsel araştırma yani
çok büyük konuşuyorsun
Görücü gelen oğlanın annesi Allah'ın yarattığı kul kızınızı ben beğendim gibi bir cümle yerine,oğlumla kızınıza talip olduk evlenmeleri için eğer siz de müsaade ederseniz görüşüp konuşup tanışsınlar demiş olsaydı daha iyi olurdu.Vallahi sizden bir yaş büyüğüm, yakın zamanda terk edildim ama yine de herifin birinin arabada bekleyip annesini göndermesini hazmedemem.Kendi değerinizi bilin her şeyden önce.
http://www.haberturk.com/saglik/haber/607729-gorucu-usulu-evlilik-daha-uzun-suruyorBilimsel araştırmalara da kaynak verin? Ben de okuyup hmm diyeyim. Ben hala dediğimin arkasındayım çünkü, bir adetin toplumda uzun süredir varolması doğruluğunu teyit etmez. Bilimsel yazıp bilimselmiş gibi göstermeyi de ben kınıyorum yani.
http://www.haberturk.com/saglik/haber/607729-gorucu-usulu-evlilik-daha-uzun-suruyorsBunun sebebi görücü usulünün görece daha muhafazakar ve boşanmaya hoş bakmayan ailelerde olması olabilir mi acaba?
bu görücü usulu evlilk değil ki.en azından ülkemizdeki gibi birşey değil.arkadaşlar tanıştırıoyr ama ,başka ükelerde gezip tozuyor,flört ediyor ,cinselllik yaşıyorlar evlenmeden.bizdeki gibi birisi görüp beğenip tanıştıırp,3. göüşmede evlendirilip aynı yatağa sokulmuyorlar..http://www.haberturk.com/saglik/haber/607729-gorucu-usulu-evlilik-daha-uzun-suruyor
daha çok site kaynak bulup paylaşırım ama kaynak arayamam şimdi.emin olmadığım konuda yorum yapmam.böyle bir konunun gerçekliğinden emin olunursa yorum yapılması gerektiğinden yanayım
bakın hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama anadoluda görücü usulü yaygındır.bundan 30-40 yıl önce adamla kız gerdek gecesinde birbirini görürmüş.şimdi önce bi tanışılıp zaman ayırıp kafalar uyarsa nişan yapılıyor.artı amerikadaki gibi evlenmeden cinsellik yaşamakta kalsın.o kadar ileri görüşlü değilim.nikah kıyana kadar evlenilecek insan olduğunu anlayana kadar kaç kişiyle cinsellik yaşayalımbu görücü usulu evlilk değil ki.en azından ülkemizdeki gibi birşey değil.arkadaşlar tanıştırıoyr ama ,başka ükelerde gezip tozuyor,flört ediyor ,cinselllik yaşıyorlar evlenmeden.bizdeki gibi birisi görüp beğenip tanıştıırp,3. göüşmede evlendirilip aynı yatağa sokulmuyorlar..
http://www.haberturk.com/saglik/haber/607729-gorucu-usulu-evlilik-daha-uzun-suruyor
daha çok site kaynak bulup paylaşırım ama kaynak arayamam şimdi.emin olmadığım konuda yorum yapmam.böyle bir konunun gerçekliğinden emin olunursa yorum yapılması gerektiğinden yanayım
anadoluda bir şehirdeyim:)ben zaten gelenklerde olduğunu biliyorum..bunu inkar etmedim ki.sadece o yazıdaki tanıştırılma ile bizdeki fakrlı dedim sadece..anlatmışsınız siz de..hiç görmeden evlenin yerine 3 kere görüp evlenmek alınca mpdernleştikbakın hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama anadoluda görücü usulü yaygındır.bundan 30-40 yıl önce adamla kız gerdek gecesinde birbirini görürmüş.şimdi önce bi tanışılıp zaman ayırıp kafalar uyarsa nişan yapılıyor.artı amerikadaki gibi evlenmeden cinsellik yaşamakta kalsın.o kadar ileri görüşlü değilim.nikah kıyana kadar evlenilecek insan olduğunu anlayana kadar kaç kişiyle cinsellik yaşayalım
görücülük nedir ya? Kadına eşya muamelesi. Babaannem de bana görücü ayarlamıştı annemle babam eve bile sokmadı kızımız mal değil diyerekVitrinden eşya seçer gibi ambalaja bakmaya geliyolar resmen. Kendini kakalatmanın isim değişikliği ve kültür değil bu bence... 3-4 kez görüştüğün biriyle evlenmek ne kadar güvenilir onu da hiç bilmiyorum. Sonra konu açılıyor evlenmeden önce böyle değildi çok efendiydi diye...e sen adamın ev halini, doğal ortamını görmemişsin belki haftada yada ayda 1-2 pastane-sinema arasında 2-3 saat geçirdin. Böyle tanıyamamak normal.
Ayrıca yakışıklı olmakla güvenilir olmanın alakasını çözemedim , kişide biter güvenilir olmak ister dünya güzeli olsun isterse çok çirkin. Kıllı göbekli türk erkekleri çirkin ama aldatan aldatıyor işte
çok asi ve saldırgan yaklaşıyorsunuz.uslubunuz budur bir şey diyemem.bende görücüye çıkmam.ama o usule sıcak bakanlarıda yargılamam.herkesin kendi tercihiTeşekkürler Habertürk, Teşekkürler ABD Harvard'dan Robert Epstein,
“Tanıştırılma sonucu evlendirilenlerin birbirlerini ölçmek, anlamak için daha müsait ortamları oluyor ve bu da evliliği kalıcı kılıyor, ilk başta olmasa da ilerleyen yıllarda aralarında sağlam bir sevgi, hatta aşk oluşuyor” görüşünü savundu.
Adam bile bu genel bir gerçektir dememiş, birbirini anlamaktan, birbirini ölçmekten dem vurmuş ve evliliğin bu sayede kalıcı olduğunu söylemiş, konu sahibi de beyfendiye mail yazsın da sorularına cevap bulsun o zaman; anlattığı süre dahilinde karşısındakini ne kadar tanıdığına ve evlilik kararının verilip verilemeyeceğine dair, babasının eve geç geldiği için kızmasını ve çevreden laf söz olur demesini de eklemeyi unutmasın, Robert bu sorunu da çözebilir belki. Kaynak aramayın zaten bulduklarınız gibi olacaksa, zahmete gerek yok. ABD ile Türkiye'nin sosyo-kültürel yapısının aynı olduğunu düşünüyorsanız bence öncelikle normal bir ansiklopediden başlayın okumaya kaynak olarak; biri A harfinde diğeri T. Herkesin (ben dahil) boş beleş yorum yapma hakkına saygı duyuyorum ben de, napalım herkes farklı farklı.
Aşk evliliği yapanlardada beklentiler daha çok aşk bitince boşanma hızlanıyor , erkekler duygu adamı değil kadınlar bunu abartarak evleniyor umduklarını bulamıyorlar ve mutsuzluk başlayınca kavgada kaçınılmaz oluyor
evet kişinin kaç kişiyle cinsellik yaşadığıda severek evlenmesi yada görücü usulü tanıştırılarak evleneceği kendisini bağlar kimseye laf düşmez buna bende dahil sizde dahil öteki kk üyeleride dahil. dahil.kız görücüye çıkmış diye yerden yere vurulmuş resmen.karşı olan çıkmaz görücüye.ki üstüne basa basa diyorum bende evimize gelen görücü kadınlara çıkmadım hiçanadoluda bir şehirdeyim:)ben zaten gelenklerde olduğunu biliyorum..bunu inkar etmedim ki.sadece o yazıdaki tanıştırılma ile bizdeki fakrlı dedim sadece..anlatmışsınız siz de..hiç görmeden evlenin yerine 3 kere görüp evlenmek alınca mpdernleştik
heralde :) bu duruma sevinelim mi şimdi:)ayrıca o durumda evlenenler sevdikleri için değil,kapalı bir aile yapısınd aoldukları için onlarda boşanma olmuyor.kimin kaçkişiyle cinsellik yaşadığı kendisini bağlar zaten,ona yorum hakkı kimsede de değil bence..
çok asi ve saldırgan yaklaşıyorsunuz.uslubunuz budur bir şey diyemem.bende görücüye çıkmam.ama o usule sıcak bakanlarıda yargılamam.herkesin kendi tercihi
size iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?