GÖRÜCÜ USULÜ TANIŞMAMIZ VE KORKULARIMMMM :(

Bakmaları önemli değil , içinde olsun yeter ki çirkinde olsa aldatır , o yüzden tipine takılma derim. Ama nişan için erken olabilir , biraz zaman geçmeli belki olumsuz yönleri var

aynen.sırf bu yüzden görücü usülüne sonuna kadar karşıyım.nasipse karşılaşılır aşık olunur tanınır evlenilir sonraa.sank pazardan meyve seçiyoz.

adam uzun bir ilişkiden çıkmış olabilir,ayrılık acısı,aldatılma acısı vs yaşamış olabilir.bu durumda hemen evlenmek niyetinededir.
birçok seçenek var aslında..
,belki de sizden çok etkilendi ve hemen olsun istiyor,önemli olan adamın neden stediği değil aslında;sizin ne hissetitğiniz..
hemen nişan istemiyor resmiyete dökülsün istemiyrosanız;kimsenin lafına kulak asmayın..görüşmeye devam edin,tanıyın..

bütün yapılan araştırmalar görücü usulü evliliklerde boşnma oranlarının dha düşük olduğunu gösteriyor.bilimsel araştırma yani

Bilimsel araştırmalara da kaynak verin? Ben de okuyup hmm diyeyim. Ben hala dediğimin arkasındayım çünkü, bir adetin toplumda uzun süredir varolması doğruluğunu teyit etmez. Bilimsel yazıp bilimselmiş gibi göstermeyi de ben kınıyorum yani.

Görücü usulu evlilikler uzun sürmüyor; birbirleriyle anlaşabilen veya bir tarafın diğerine katlandığı veya boşanamayan kişilerin evlilikleri uzun sürüyor.

bütün yapılan araştırmalar görücü usulü evliliklerde boşnma oranlarının dha düşük olduğunu gösteriyor.bilimsel araştırma yani
Bunun sebebi görücü usulünün görece daha muhafazakar ve boşanmaya hoş bakmayan ailelerde olması olabilir mi acaba?

Bence görücü usul iyidir benimle evlensin diye erkeğin peşinde koşman gerekmez ,niyeti belli aileler belli, kendinden ödün vermen gerekmez , çünkü şımartılmadığından isteklerine saygı duyacaktır sende baktın eğer kafana uymadıysa yüzük atman daha kolay olur aşk olaylarında kızları aptal yerine koyup eşyadan , yüzüğe kadar kısıtlama yada pintilik yapma lüksü yok bunun için mücadele verecek kolay evlenirse bu evliliğinde değerini anlamaz , şimdiki aşk evliliğinde yeni nesil kızlarımız gelinliğini dahi kızlarımız üstleniyor ,beyaz eşya nerdeyse adam cüzdanına el atmıyor sonra evlenince faturalarlave evlilik sorumluluğu kıza yüklenmiş oluyor bu devam ediyor zaten adam ev işindede yardım etmiyor erkek varsa yoksa ya anasının yada babasını borçlarını kapatmayla uğraş veriyor , e tabi yaşlıların 1 emekliliyle geçinmesi zor , bunu erkeğin ailelesi olabildiğlnde iyi sömürüyorlar

Son düzenleme:
Vallahi sizden bir yaş büyüğüm, yakın zamanda terk edildim ama yine de herifin birinin arabada bekleyip annesini göndermesini hazmedemem.Kendi değerinizi bilin her şeyden önce.
Görücü gelen oğlanın annesi Allah'ın yarattığı kul kızınızı ben beğendim gibi bir cümle yerine,oğlumla kızınıza talip olduk evlenmeleri için eğer siz de müsaade ederseniz görüşüp konuşup tanışsınlar demiş olsaydı daha iyi olurdu.

http://www.haberturk.com/saglik/haber/607729-gorucu-usulu-evlilik-daha-uzun-suruyor
daha çok site kaynak bulup paylaşırım ama kaynak arayamam şimdi.emin olmadığım konuda yorum yapmam.böyle bir konunun gerçekliğinden emin olunursa yorum yapılması gerektiğinden yanayım

Bunun sebebi görücü usulünün görece daha muhafazakar ve boşanmaya hoş bakmayan ailelerde olması olabilir mi acaba?
http://www.haberturk.com/saglik/haber/607729-gorucu-usulu-evlilik-daha-uzun-suruyors
amerikada yapılan bir araştırma.oralarda bu dayatmanın olduğunu sanmıyorum.kendim yorumlayacak olursam (bana göre!!) çiftler sevgili iken daha çok maske takıyor rol yapıyor vaatlerde bulunuyor.evlenince ben bu adamı, bu kadını ne kadar yanlış tanımışım dğişti diyor.sebeb bana göre bu

bu görücü usulu evlilk değil ki.en azından ülkemizdeki gibi birşey değil.arkadaşlar tanıştırıoyr ama ,başka ükelerde gezip tozuyor,flört ediyor ,cinselllik yaşıyorlar evlenmeden.bizdeki gibi birisi görüp beğenip tanıştıırp,3. göüşmede evlendirilip aynı yatağa sokulmuyorlar..

bakın hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama anadoluda görücü usulü yaygındır.bundan 30-40 yıl önce adamla kız gerdek gecesinde birbirini görürmüş.şimdi önce bi tanışılıp zaman ayırıp kafalar uyarsa nişan yapılıyor.artı amerikadaki gibi evlenmeden cinsellik yaşamakta kalsın.o kadar ileri görüşlü değilim.nikah kıyana kadar evlenilecek insan olduğunu anlayana kadar kaç kişiyle cinsellik yaşayalım

Teşekkürler Habertürk, Teşekkürler ABD Harvard'dan Robert Epstein,

“Tanıştırılma sonucu evlendirilenlerin birbirlerini ölçmek, anlamak için daha müsait ortamları oluyor ve bu da evliliği kalıcı kılıyor, ilk başta olmasa da ilerleyen yıllarda aralarında sağlam bir sevgi, hatta aşk oluşuyor” görüşünü savundu.

Adam bile bu genel bir gerçektir dememiş, birbirini anlamaktan, birbirini ölçmekten dem vurmuş ve evliliğin bu sayede kalıcı olduğunu söylemiş, konu sahibi de beyfendiye mail yazsın da sorularına cevap bulsun o zaman; anlattığı süre dahilinde karşısındakini ne kadar tanıdığına ve evlilik kararının verilip verilemeyeceğine dair, babasının eve geç geldiği için kızmasını ve çevreden laf söz olur demesini de eklemeyi unutmasın, Robert bu sorunu da çözebilir belki. Kaynak aramayın zaten bulduklarınız gibi olacaksa, zahmete gerek yok. ABD ile Türkiye'nin sosyo-kültürel yapısının aynı olduğunu düşünüyorsanız bence öncelikle normal bir ansiklopediden başlayın okumaya kaynak olarak; biri A harfinde diğeri T. Herkesin (ben dahil) boş beleş yorum yapma hakkına saygı duyuyorum ben de, napalım herkes farklı farklı.

Son düzenleme:
anadoluda bir şehirdeyim:)ben zaten gelenklerde olduğunu biliyorum..bunu inkar etmedim ki.sadece o yazıdaki tanıştırılma ile bizdeki fakrlı dedim sadece..anlatmışsınız siz de..hiç görmeden evlenin yerine 3 kere görüp evlenmek alınca mpdernleştik
heralde :) bu duruma sevinelim mi şimdi:)ayrıca o durumda evlenenler sevdikleri için değil,kapalı bir aile yapısınd aoldukları için onlarda boşanma olmuyor.kimin kaçkişiyle cinsellik yaşadığı kendisini bağlar zaten,ona yorum hakkı kimsede de değil bence..

görücülük nedir ya? Kadına eşya muamelesi. Babaannem de bana görücü ayarlamıştı annemle babam eve bile sokmadı kızımız mal değil diyerek Vitrinden eşya seçer gibi ambalaja bakmaya geliyolar resmen. Kendini kakalatmanın isim değişikliği ve kültür değil bu bence... 3-4 kez görüştüğün biriyle evlenmek ne kadar güvenilir onu da hiç bilmiyorum. Sonra konu açılıyor evlenmeden önce böyle değildi çok efendiydi diye...e sen adamın ev halini, doğal ortamını görmemişsin belki haftada yada ayda 1-2 pastane-sinema arasında 2-3 saat geçirdin. Böyle tanıyamamak normal.

Ayrıca yakışıklı olmakla güvenilir olmanın alakasını çözemedim , kişide biter güvenilir olmak ister dünya güzeli olsun isterse çok çirkin. Kıllı göbekli türk erkekleri çirkin ama aldatan aldatıyor işte

Aşk evliliği yapanlardada beklentiler daha çok aşk bitince boşanma hızlanıyor , erkekler duygu adamı değil kadınlar bunu abartarak evleniyor umduklarını bulamıyorlar ve mutsuzluk başlayınca kavgada kaçınılmaz oluyor

çok asi ve saldırgan yaklaşıyorsunuz.uslubunuz budur bir şey diyemem.bende görücüye çıkmam.ama o usule sıcak bakanlarıda yargılamam.herkesin kendi tercihi
size iyi günler.

Bu göreceli bence ema, yani elbette evlenmeden önce çok aşık gezip evlenince odunlaşan bir kitleyi saf dışı bırakarak konuşuyorum. Annemle babam hala el ele gezerler, 30 yıllık evliler. Hala birbirlerine "aşkım" derler. 30 yıldır babam anneme ev işlerinde ortak olur keza annem emekli olduktan sonra bile bu düzen değişmedi. Bu karşılıklı idare etme ve hislerini taze tutma meselesi.

Bizim kadınlarımız pembe gözlük takıyor bence biraz , şu bi gerçek türk kızı evlenme meraklısı ve o aşamaya gelmek için karşısındaki erkeğe de pembe gözlükle bakıyor. Çevremde de sık gördüğüm bir durum . Sonra dediğin gibi umduğunu bulamıyor oluyor. Ha tersi olarak ilk cümlemde belirttiğim ikili oynayan kitle de mevcut, sevgiliyken romantik prens evlenince tam bi barzoya dönüşebilir. Evlerden ırak

evet kişinin kaç kişiyle cinsellik yaşadığıda severek evlenmesi yada görücü usulü tanıştırılarak evleneceği kendisini bağlar kimseye laf düşmez buna bende dahil sizde dahil öteki kk üyeleride dahil. dahil.kız görücüye çıkmış diye yerden yere vurulmuş resmen.karşı olan çıkmaz görücüye.ki üstüne basa basa diyorum bende evimize gelen görücü kadınlara çıkmadım hiç

Eskiden olsa evet evlenilmez ama şimdi daha medeni konuşuluyor ..çıkıp kahve içiliyor fikir danışılıyor zaten düşünceler uyumluysa ailelerde uyumluysa , evleniliyor ama aşk evliliğinde şımarık olan erkek kısmı oluyor bütün zarar ,ziyanda kadına oluyor , gözyaşları,hüzün,ben kadınların üzülmemesinden yanayım , aşığınız sizi üzmüyorsa evlenin ama üzüyorsa evlenmek için peşinden koşmayın ve fazla ödün vermeyin ki değeriniz kayıp olmasın
çok asi ve saldırgan yaklaşıyorsunuz.uslubunuz budur bir şey diyemem.bende görücüye çıkmam.ama o usule sıcak bakanlarıda yargılamam.herkesin kendi tercihi
size iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…