ya bence bu çocuk büyük konuşmym da yüzde doksan kadına kıza doymuşSelam Kızlar uzun zamandır ara ara takipteyim bu formu ama yeni üye olma fırsatı yakalayabildim. Aslında derdimi paylaşmak istedim sizlerle.Kadın kadının halinden anlar misali..
Aslında bir çok kişiye göre dert sayılmayan basit bir durum benimkisi ama insan yaşarken öyle hissedemiyor tahmin edebilirsiniz,,
Daha fazla girizgahı uzatmadan sadede gel dediğinizi duyar gibiyim :)
Ben 26 yaşında özel sektörde çalışan bir kızım daha önce bir nişan durumum oldu ve nişanlımın aldatması/yalan söylemesi (binlerce yalan hem de..) vs ayrıldık 1.5 yıl oldu nişan atalı ben bu süreçte kimseye güvenemedim görücü usulü istemeye gelenler oldu ısınamadım falan filan.Ailem ise baskı yapıyor artık birini beğen evlen diye...
Geçtiğimiz hafta sonu yine bir adayımın annesi bana bakmaya geldi ; sevdiğimiz bir teyze aracı olmuştu.
Annesi baktı oğlum aşağıda arabada bekliyor Allahın yarattığı kul ben kızımızı beğendim birde oğlanla kız birbrine baksınlar ısınırlarsa baş başa çay içmeye çıkarlar dedi.
Tamam dedik oğlan bi geldiiiii ben ve annem şook.
Çok yakışıklı bir delikanlı içeri girdi .Ben mutfaktayken annem arada gelip kızım çok yakışıklı daha öncekilere hep bi bahane buldun bakalım buna ne bahane bulcan dedi.
Cidden oğlan çok yakışıklıydı (Ben orta derece güzellikte bir bayanım yan yana o çocukla beni gördüğünüzde oğlan daha yakışıklı dersiniz yani)
Neyse oğlan annesi çıktılar gittiler ben dedim ki anne bu kesin beni beğenmez manken gibi birini ister bu çocuk boşuna ümitlenme hem yakışıklılardan ben korkarım bakalım huyu suyu nasıl dedim.
...Sonra akşam haber geldi oğlum olumlu yaklaştı dışarıda görüşsünler dendi.
Çocukla buluştuk yakışıklılığının yanında karakterini çok merak ediyordum zaten bende güven sorunu var e adam bide yakışıklı düşünün kızlar
Konuştuk biraz 1-2 saat..
Gayet mantıklı,ne istediğini bilen,evlenmemek için bir olumsuzluğunu görmedim açıkçası.Sadece aşırı egosu tavan yapmış biri bu beni biraz korkuttu..
O gün görüşmemizden sonra 4-5 kez daha buluştuk bana çok ısındığını ve evlenmek istediği kızın ben olduğumu söyledi (ama ben de hep güven yönünden soru işaretleri var! )
İsmi Oğuz bu arada.
Hemen haftaya nişanlanalım dedi.
Ben korktum ben bir nişan atma durumu yaşadım korkuyorum zaman ver tanıyayım seni dedim kabul etti ama pek hoşnut olmadı..
Şimdi sorunum sıkıntım şu kızlar şimdilik iyi ilgileniyor ,aile yapılarımız uyumlu eşit, görüşlerimiz zevklerimiz aynı gibi ,keyf alıyorum onunla..
Ama korkuyorum yakışıklı olması sorun yaratır mı ne zaman bir kafeye gitsek kızlar Oğuz'u kesiyor şahit oluyorum Oğuz Allah var bakmıyor ama ileride evlenince aldatır diye çok korkuyorum bana yol gösterebilecek olan var mı ???
Tşk ederim her yorum birbirinden değerli olacak benim için.
Ben asla böyle bir durumu kabul edemezdim sanırım. Annesi iyi ki dişlerine bakayım dememiş. Hangi aile evladına böyle bir hakareti kabul eder aklım almıyor.
Siz kendinize güvenin. Yakışıklı erkekler bence yeterince ilgi gördüklerinden daha sadık oluyorlar diye düşünüyorum. Zaman verin birbirinize. Tanıdıkça anlarsin.
hakkında hayırlısı olsun canım. yakışıklı diye seni aldatacağından korkuyorsan aldatılırsın o zaman.
korkularınızdan arının kendinize güvenin...
1 haftada evlilik kararı çok çok çok erken bir karar birbirinizi tanımadan hadi evlenelim diyen birinin de muhakkak sakladığı bişey vardır.
tanıdıgınız biri getirdi demiştin. o kadına sorun ailesini çocugu araştırın.
araştırdık canım eski çalıştığı yerleri mahallesini öğretmeni tanıdığımız ona sorduk çok efendi gezdirmeyi seven eli açık biri dedi
yakışıklılığı falan bırakında bir kenara huyu güzel mi ona bakın, odak noktanız bu olsun.. benim eski eşimde yakışıklıydı fakat gel gör ki huyu berbattı...
insanı güzelde çirkinde yapan huyudur unutmayın...
aldatmak kişinin içinde olan bir şey.. nice tipsiz görüyoruz aldatıyor bunu düşünmeyin..
hakkında hayırlısı olsun canım. yakışıklı diye seni aldatacağından korkuyorsan aldatılırsın o zaman.
korkularınızdan arının kendinize güvenin...
1 haftada evlilik kararı çok çok çok erken bir karar birbirinizi tanımadan hadi evlenelim diyen birinin de muhakkak sakladığı bişey vardır.
tanıdıgınız biri getirdi demiştin. o kadına sorun ailesini çocugu araştırın.
çok teşekkürler canım..kendime güveniyorum hatta bir iki kez bunu söyledi bana çok akıllı bir kızsın özgüvenin baya doruklarda diye şakalaştı benimle yani ona hssettirdiğim güçlü bir kız olduğuum
Ben içimi sizlere açtım bilinçaltımda yatan korkularımı sizinle paylaşmak farklı görüş olması adına
sağolun.
Selam Kızlar uzun zamandır ara ara takipteyim bu formu ama yeni üye olma fırsatı yakalayabildim. Aslında derdimi paylaşmak istedim sizlerle.Kadın kadının halinden anlar misali..
Aslında bir çok kişiye göre dert sayılmayan basit bir durum benimkisi ama insan yaşarken öyle hissedemiyor tahmin edebilirsiniz,,
Daha fazla girizgahı uzatmadan sadede gel dediğinizi duyar gibiyim :)
Ben 26 yaşında özel sektörde çalışan bir kızım daha önce bir nişan durumum oldu ve nişanlımın aldatması/yalan söylemesi (binlerce yalan hem de..) vs ayrıldık 1.5 yıl oldu nişan atalı ben bu süreçte kimseye güvenemedim görücü usulü istemeye gelenler oldu ısınamadım falan filan.Ailem ise baskı yapıyor artık birini beğen evlen diye...
Geçtiğimiz hafta sonu yine bir adayımın annesi bana bakmaya geldi ; sevdiğimiz bir teyze aracı olmuştu.
Annesi baktı oğlum aşağıda arabada bekliyor Allahın yarattığı kul ben kızımızı beğendim birde oğlanla kız birbrine baksınlar ısınırlarsa baş başa çay içmeye çıkarlar dedi.
Tamam dedik oğlan bi geldiiiii ben ve annem şook.
Çok yakışıklı bir delikanlı içeri girdi .Ben mutfaktayken annem arada gelip kızım çok yakışıklı daha öncekilere hep bi bahane buldun bakalım buna ne bahane bulcan dedi.
Cidden oğlan çok yakışıklıydı (Ben orta derece güzellikte bir bayanım yan yana o çocukla beni gördüğünüzde oğlan daha yakışıklı dersiniz yani)
Neyse oğlan annesi çıktılar gittiler ben dedim ki anne bu kesin beni beğenmez manken gibi birini ister bu çocuk boşuna ümitlenme hem yakışıklılardan ben korkarım bakalım huyu suyu nasıl dedim.
...Sonra akşam haber geldi oğlum olumlu yaklaştı dışarıda görüşsünler dendi.
Çocukla buluştuk yakışıklılığının yanında karakterini çok merak ediyordum zaten bende güven sorunu var e adam bide yakışıklı düşünün kızlar
Konuştuk biraz 1-2 saat..
Gayet mantıklı,ne istediğini bilen,evlenmemek için bir olumsuzluğunu görmedim açıkçası.Sadece aşırı egosu tavan yapmış biri bu beni biraz korkuttu..
O gün görüşmemizden sonra 4-5 kez daha buluştuk bana çok ısındığını ve evlenmek istediği kızın ben olduğumu söyledi (ama ben de hep güven yönünden soru işaretleri var! )
İsmi Oğuz bu arada.
Hemen haftaya nişanlanalım dedi.
Ben korktum ben bir nişan atma durumu yaşadım korkuyorum zaman ver tanıyayım seni dedim kabul etti ama pek hoşnut olmadı..
Şimdi sorunum sıkıntım şu kızlar şimdilik iyi ilgileniyor ,aile yapılarımız uyumlu eşit, görüşlerimiz zevklerimiz aynı gibi ,keyf alıyorum onunla..
Ama korkuyorum yakışıklı olması sorun yaratır mı ne zaman bir kafeye gitsek kızlar Oğuz'u kesiyor şahit oluyorum Oğuz Allah var bakmıyor ama ileride evlenince aldatır diye çok korkuyorum bana yol gösterebilecek olan var mı ???
Tşk ederim her yorum birbirinden değerli olacak benim için.
imBir kadının gelip "kız güzel mi çirkin mi bir bakayım ona göre oğlumla görüşsünler" demesine bir tek ben mi takıldım????
Ne öyle eşya gibi annesi geldi size baktı, oğlu aşağıda bekliyordu falan. Çok korkunç çok. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
Fazlası var eksiği yokBirbirinize bunları sormaya ne
dersiniz?
Çocuk sahibi olmak istiyor musun?
Eğer istiyorsan ne zaman ve kaç
tane?
Din senin için ne kadar önemli?
Farklı inançlara sahipsek aynı evde
yaşayabilecek miyiz? Bana saygı
duyacak mısın?
Yemeğe yardım etmeyi düşünüyor
musun? Yoksa tabakları kafana mı
fırlatayım?
Ailene ne kadar yakın olacağız? Her
hafta görüşmek zorunda mıyız
mesela?
Diğer yarın olabilir miyim?
Arkadaşlarımı sever misin?
Arkadaşlarınla sık sık görüşmemi
bekler misin?
Parayı nasıl böleceğiz?
Borçları nasıl ödeyeceğiz?
Paramızı nasıl biriktireceğiz?
Evlilikte eşitlik senin için ne kadar
önemli?
Sandviçinin yarısını benimle nasıl
paylaşmazsın? Biliyorum çok
lezzetli ama en azından bir lokma
bırakabilirdin, değil mi?!
Eğer bir gün birbirimize kaba
davranıp şiddet gösterirsek aile
terapistine gitmeyi ister misin?
Sabah ve akşam rutinlerimiz neler
olacak?
Ev işlerini nasıl paylaşacağız? n
Gerçekten çok kaba davrandığında,
biraz uzanmak ve sakinleşmek ister
misin?
Cinsel ihtiyaçlarımız ve tercihlerimiz
hakkında açıkça konuşabilir miyiz?
Sık sık seyahat eder miyiz?
Tatillerimizi nerelerde geçireceğiz?
Nereye yerleşmek istiyorsun?
Emekli olunca nerede yaşayacağız?
Özel günlere ne kadar önem
veriyorsun?
Hayvanları sever misin? Hangi
hayvanı beslemek istersin?
Hayır kurumlarına bağış yapar
mıyız?
Devlet okulu mu, özel okul mu?
Milli bayramları kutlar mıyız?
Ailen için ileride bir bakım planın
var mı?
Senin sinirlendiğinde gerçekten
“inatçı bir keçi” olduğunu
düşünüyorsam; derin bir nefes alıp
sakinleşir misin?
Sağlık geçmişinle ilgili gizlediğin bir
şey yok değil mi? Kendimi
hazırlamam gereken bir hastalığın
var mı?
İşten çıkarılırsak veya ikimizden biri
çalışamayacak durumda olursa
ailemizi nasıl geçindireceğiz?
Askerliğini yaptın mı? Yapacak
mısın?
Yaşlanmaktan korkuyor musun?
Her konuda aynı şeyi düşünmek
zorunda değiliz, değil mi?
Herhangi bir suç işledin mi?
Siyasi görüşün nedir?
bütün yapılan araştırmalar görücü usulü evliliklerde boşnma oranlarının dha düşük olduğunu gösteriyor.bilimsel araştırma yani26 yaşındasınız küçük bir yerde yaşamanız bir şeyi değiştirmez, annenize daha önceki gibi olmasını istemediğinizi anlattıktan sonra bir şey çıkmaz heralde. Yoksa çalışmanızın vs. ne anlamı kalıyor ailenizin yap dediğini yapıp, yapma dediğini yapmıyor musunuz tam anlamıyla, kendiniz karar verin; onların fikirlerini alarak ve onları evlilik gibi kişisel bir karara karıştırmayarak.
Görücü usulu evlilikler uzun sürmüyor, genellemelerle de işe başlamayın aynı şekilde yakışıklılardan korkmak da öyle. Birbirleriyle anlaşabilen veya bir tarafın diğerine katlandığı veya boşanamayan kişilerin evlilikleri uzun sürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?