• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görme engelliler öğretmenliği ve bir anım

keşke herkes bu kadar duyarlı olabilse..
görme engelliler için yapılan şeridin ortasına ağaç diken belediye var be ...
çok güzel bir seçim meslek için..

Gerçekten takdir edici şekilde hayata karşı bağlılıkları ve pozitiflikleri var. Ben de hiç dayanamam hemen yardıma kosarim. Hatta bir kere koskaca sehirde koluna girdiğim abiyle hemseri ciktik, nerden nereye. Çok güzel bir kurumda memurluk yapıyormuş. Onların hayata karismalari için sizin gibi anlayisli öğretmenlere çok ihtiyaç var. Birinin hayatını baştan aşağı değiştirebilirsiniz, bu muhteşem bir şey. inşallah muvaffak olursunuz amacinizda, sakin vazgecmeyin.

Ben de bir kere tek başına gezen görme engelli bi adama rastladım durdum beraber karşıya gececektik ben gecmedim onu bekledim kulağına elini tutup sesleri dinliyordu, sonra atladı yola baktım araba da geliyor yaklaştım biraz cabuk geçelim yardımcı olmamı ister misiniz dedim? Koluna giricektim kolunu çekti
Bastı gitti... kalakaldım öyle acaba yanlış bir hareket mi yaptım incittim mi falan diye gücüme de gitti bir tuhaf oldum... Simdi aynı durumla karşılaşsam yine takip ederim ama müdahale etmem acil bir şey olmadıkça incitirim kırarım diye korkarım... Birilerine muhtac olmak cok zor. Allah hepsinin yardımcıları olsun.

Dipnot: ben görme engellilerimiz için eğitimli köpeklerin şart olduğunu düşünüyorum... Hem motiveyi sevgiyi bulurlar hem de yol arkadaşı olurlar. Bir kere görmüştüm oyle bir proje vardi sokak hayvanlarını egitip hem onlara yuva hem de engellilere can dostu sahibi yapan birilerini.

Gerçekten takdir edici şekilde hayata karşı bağlılıkları ve pozitiflikleri var. Ben de hiç dayanamam hemen yardıma kosarim. Hatta bir kere koskaca sehirde koluna girdiğim abiyle hemseri ciktik, nerden nereye. Çok güzel bir kurumda memurluk yapıyormuş. Onların hayata karismalari için sizin gibi anlayisli öğretmenlere çok ihtiyaç var. Birinin hayatını baştan aşağı değiştirebilirsiniz, bu muhteşem bir şey. inşallah muvaffak olursunuz amacinizda, sakin vazgecmeyin.
şansa bak birde hemşeriniz çıkmış :) inş. bu bölümü kazanır ve onlara daha fazla yardımcı olabilirim . onların umutlarının onda biri bile olsa bende o bile bana yeter

Ben de bir kere tek başına gezen görme engelli bi adama rastladım durdum beraber karşıya gececektik ben gecmedim onu bekledim kulağına elini tutup sesleri dinliyordu, sonra atladı yola baktım araba da geliyor yaklaştım biraz cabuk geçelim yardımcı olmamı ister misiniz dedim? Koluna giricektim kolunu çekti
Bastı gitti... kalakaldım öyle acaba yanlış bir hareket mi yaptım incittim mi falan diye gücüme de gitti bir tuhaf oldum... Simdi aynı durumla karşılaşsam yine takip ederim ama müdahale etmem acil bir şey olmadıkça incitirim kırarım diye korkarım... Birilerine muhtac olmak cok zor. Allah hepsinin yardımcıları olsun.

Dipnot: ben görme engellilerimiz için eğitimli köpeklerin şart olduğunu düşünüyorum... Hem motiveyi sevgiyi bulurlar hem de yol arkadaşı olurlar. Bir kere görmüştüm oyle bir proje vardi sokak hayvanlarını egitip hem onlara yuva hem de engellilere can dostu sahibi yapan birilerini.
işte bende ondan korktum rahatsız olur mu diye zaten yola fırlamasa yanına gitmeyecektim yanlış anlar diye ama o an belki yanına gitmesem bir kaza olabilirdi o yüzden yanına gittim oda saolsun teşekkürünü etti inş.da kırılmamıştır içinden . siz yine karşılaşırsanız gerektiğinde yardımcı olun :) size çok teşekkür ederim çok duyarlısınız

Kazanirsinnnn, düzenli çalış sadece. Sürekli test çöz. Ben derece yaptım, sana taktikler veriirim sonra :KK48:

Kazanirsinnnn, düzenli çalış sadece. Sürekli test çöz. Ben derece yaptım, sana taktikler veriirim sonra :KK48:
maşallah :) dereceniz neydi acaba ? türkçe sosyal fln fullesem bile matten en az 20 soru yapmam lazım sadece o korkutuyor gözümü o kadar ama çalışıyorum inanın özellikle o olaydan sonra artık hedefim var ve gönülden istiyorum .

maşallah :) dereceniz neydi acaba ? türkçe sosyal fln fullesem bile matten en az 20 soru yapmam lazım sadece o korkutuyor gözümü o kadar ama çalışıyorum inanın özellikle o olaydan sonra artık hedefim var ve gönülden istiyorum .
İlk 1000deydim şekerim. 1.felan olmadım yani :KK53: İlk bölümüm full du. Sadece ikinci bölümden boslarim vardı o da sanırım 8 9 taneydi.

İlk 1000deydim şekerim. 1.felan olmadım yani :KK53: İlk bölümüm full du. Sadece ikinci bölümden boslarim vardı o da sanırım 8 9 taneydi.
gerçekten maşallah . görme engelli öğretmenliği veya duyma engelliler öğr.için ( duymmayıda istiyorum ama görme engelli 1.numarada) tek bir üniversite var biri samsunda biri ankarada inş. kazanırım

Bak iyi dinle beni. Okulun var mi yoksa evde misin dershaneye gidiyor musun durumun nasıl anlat kisaca

Bak iyi dinle beni. Okulun var mi yoksa evde misin dershaneye gidiyor musun durumun nasıl anlat kisaca
mezun gurubuyum dershaneye gidiyorum . ailemden yana herşey yolunda rahat ders çalışabiliyorum netlerim düşük baya ama 2 ay oldu yavaş yavaş artmaya başladı önceden çok çalışmıyordum ama şimdi çok çalışmaya başladım

soru güncel !! çevremde çok araştırdım bölüm hakkında kimsenin pek bir bilgisi yok . eğer bu soruyu okup bu bölüm hakkında bilgisi olanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar

yeni konu açmak istemedim konuyu güncelliyorum . lütfen bu bölümde okuyan varsa yardımcı olsun anıları varsa anılarından bahsetsin . bu işin zorluklarını anlatın ki bütün detayları öğrenmiş olayım

Guzel yureginden operim senin. Insallah istedigin bolume yerlesirsin bolum hakkinda pek birsey bilmememe ragmen puanlarinin yuksek olabilecegini dusundum nedense.
Bende bir animi paylasmak istiyorum.

Kuzenimle birlikte bir alisveris merkezine gitmistik nisanlisi aradi ve beni aninda satti eve tek basima gitmem gerekiyordu annem de teyzemde oldugu icin teyzemlere gidecektim sordum bulgurlu mahalle muhtarliginin onunden gecen arabayi cunku oraya gitsem evi bulacaktim.

Yanlis minubuse bildirmisler beni evi gecmis daha yukarlarda biyerden cikmisti caddEye alel acele indim minubusten ama yol falan degil bildiginiz otoban kopru alti biyerde indim zor bela karsiya gectim.

Baktim elinde bastonuyla gorme engelli bir kadin, yardim edebilir miyim dedim kadin o kadar mutlu oldu ki meger o da yolunu kaybetmis aksam oldugu icin de arabalar farkedememis sanirim ve yarim saattir orada bekliyormus karsiya gecmek icin :KK57: normalde kimsenin ugrayacagi bir yer degil orasi seni Allah gonderdi dedi bir duygulandim ki sormayin o_Osonrasinda o sogukta eve nerdeyse 20 dkda vardim ama o kadar mutluydum ki ne soguk isledi ne yol.

Allah oyle guz3l kuruyor ki dengeyi bir sekilde yardim ettiriyor muhTaclara bekli sizinkisi de bir rastlanti degil de isaretti. Saglicakla kalin.

Çok etkilendim ağlattınız beni. Allah karşımıza hep sizin gibi iyi insanlar çıkarsın.

Canım bölümü bilmiyorum fakat geceb sene en düşük kaçla kapatmış ve senin denemelerin nasıl geliyor bir kıyasla. Bizim karşı ko şu da görme engelliler okulunda öğretmenfi ama bilmiyorum senin dediğin bölümden değilde normal mezun büyük ihtimalle.

Çok etkilendim ağlattınız beni. Allah karşımıza hep sizin gibi iyi insanlar çıkarsın.
Ben de cok etkilenmistim. Nasil yani dedim s imdi ben buraya bu kadina yardim etmek icin mi gonderildim. Aman aman iyi biri sayilmam ama yardima muhtac birine de sirt ceviremem asla. Kendi dayim da engelli o yuzden biraz hasasim.

Ben de cok etkilenmistim. Nasil yani dedim s imdi ben buraya bu kadina yardim etmek icin mi gonderildim. Aman aman iyi biri sayilmam ama yardima muhtac birine de sirt ceviremem asla. Kendi dayim da engelli o yuzden biraz hasasim.
bende çok etkilendim..
Kul sıkışmadıkça hızır yetişmezmiş .. Bence sizin durumunuzu bu çok güzel özetliyor..

Back