- 6 Eylül 2014
- 489
- 485
- 108
- 30
2 gün önce akşam saatlerinde eve giderken yolda görme engelli biriyle karşılaştım daha doğrusu önümde yürüyordu.normalde çok hızlı yürüyen biri olmama rağmen arkasından onu gözlemlemek için yavaş yavaş yürüdüm . ilk önce bir kadın yardımcı oldu bir iki yerde .daha sonra kendi yolunda ( engelli yolunda yani ) yürüdü ama oda bir yerde bitti malesef. ilerledi biraz bu arada benim yolumda aynı yönde arkasından gidiyorum . inşaat vardı o yüzden kenarından geçti kaldırıma çıkamadı ama çünkü yanında arabalar park etmişti oda arabanın kenarından geçmeye çalıştı ama bildiğiniz otoban gibi işlek bir yolda . bir anda arabalarının önüne fırladı resmen tabi ben şok oldum oda elindeki özel çubukla yolu yokluyor filan .ben şoku atlatınca hemen yardım ettim koluna girdim kaldırıma çıkardım ve yola çıktığını o yüzden koluna girdiğimi söyledim oda bana ama inşaat var kenarda çarparız dedi (şaşırdım çünkü inşaat öyle ahım şahım büyük bir yeri kaplamıyor yani onu bilmesi garibime gitti ) işte tam arkamızda kaldı ama sizin gittiniz yön arabaların işlek olduğu bir yol ve tehlikeli dedim oda teşekkür etti yoluna devam etti bende yolum ayrıldığı için kendi yoluma gittim ama hayran kaldım ona açıkcası . ve o anki korkumu unutamıyorum bir türlü . ben bu sene tekrar sınava hazırlanan biriyim (20 yaşında ) işitme engelliler öğretmenliğini düşünüyordum veya psikoloji diyordum ki o anı yaşayana kadar şimdi görme engelliler öğretmenliğini düşünüyorum . kendimi onların yerine koymak istedim ve evde gözümü bağlayarak yürümeye çalıştım ve korktum çünkü ömür boyu böyle olsaydım ne yapardım diye. şimdi ise tamamen onlara yardımcı olmak istiyorum. bu bölüm hakkında bilgisi olanlar lütfen bilgilendirsin beni .
not = lütfen onların yollarını kullanmayın . yolların kenarlarına araları gelişi güzel park etmeyin .
not = lütfen onların yollarını kullanmayın . yolların kenarlarına araları gelişi güzel park etmeyin .