- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence toptan sofraları ayırın. Ayrı oturup da bütün günü beraber geçirmeyi, birlikte yemeyi içmeyi hiç anlamıyorum ben.
Ağzımın payını nasıl da verdiniz, gidip bir köşede kendimden utanayım.Asgari ücretli öyle para biriktiriyor memlekette çok var geçim sıkıntısı yaşayan , sen çok zenginsin yada bekarsın herhalde
Of şu bıçağın yalanması durumu özellikle. Tiksiniyorum ve hemen söylerim. Bir daha ağzıma sürmem, yenisini alırım ve bu buna ait diye sahiplenirim salataya benzer şeyler yapılmışsa yemem, tiksineceğim şeyi yapıp ekmeğe dokunulmuşsa yemem. Yemeğe ekmek bandırılıyorsa ve parmaklar içine giriyorsa kalkarım masadan. Eşimin ailesi sosyetik zengin kızı diyordu bunlar yüzündenOoo favori konum, benim sofrada rahatızlıklarım:
-çorbanın höpürdeterek içilmesi,
-ağız şapırdatmak,
-yemek yenirken burun çekilmesi,
-orasını burasını kaşıyıp yemeğe devam edilmesi ( ayak parmak arasını kaşıyıp ekmek elleyen gördüm),
-bıçağın yalanıp, ağza sokulup ortadaki bir şeyin kesilmesi, (bıçağı yalayıp nutella içine bandıran gördüm, direk ağzını sok ye bari),
-tabağa çatal sürtülmesi,
-ellerin yemeğe sokularak yenmesi, yemeğe bandırırken abartılması,
-kıtlıktan çıkmış gibi yenmesi.
Bizde macırız bazı şeyleri ekmek banarak yemeyi bende çok seviyorum,ama sadece aile içindeyken o şekil yerim,yeriz ve herkes kendi önünden yer.Biz macırız 10 parmağımızı yalamadan doymayız der dedem.Bence problem yok.Bizde bir çok şeki ekmeği bana bana yeriz. :)
Benim kendi ailem diyordu bana, sanki kaşınıp sonradan herkesin yediği ekmeğe dokunmak normal bir şeymiş gibi.Of şu bıçağın yalanması durumu özellikle. Tiksiniyorum ve hemen söylerim. Bir daha ağzıma sürmem, yenisini alırım ve bu buna ait diye sahiplenirim salataya benzer şeyler yapılmışsa yemem, tiksineceğim şeyi yapıp ekmeğe dokunulmuşsa yemem. Yemeğe ekmek bandırılıyorsa ve parmaklar içine giriyorsa kalkarım masadan. Eşimin ailesi sosyetik zengin kızı diyordu bunlar yüzünden
Of şu bıçağın yalanması durumu özellikle. Tiksiniyorum ve hemen söylerim. Bir daha ağzıma sürmem, yenisini alırım ve bu buna ait diye sahiplenirim salataya benzer şeyler yapılmışsa yemem, tiksineceğim şeyi yapıp ekmeğe dokunulmuşsa yemem. Yemeğe ekmek bandırılıyorsa ve parmaklar içine giriyorsa kalkarım masadan. Eşimin ailesi sosyetik zengin kızı diyordu bunlar yüzünden
Bizde macırız bazı şeyleri ekmek banarak yemeyi bende çok seviyorum,ama sadece aile içindeyken o şekil yerim,yeriz ve herkes kendi önünden yer.
ama eşimin ailesi öyle değil malesef. hiç unutmam daha sözlüyken bize bayram ziyaretine geldiler.erkeklere ayrı sofra kurduk.onlar gittikten sonra babam ne biçim aile bunlar,on parmağını da yemeğe sokuyorlar demişti o zaman bu kadar olduğunu tahmin edememiştim ama maalesef ki o kadarmış..(çok şükür ki eşim hariç)
ben kendim öyle böyle idare ediyorum,genelde salata oluyor ortada bende tabağıma alıyorum,ama yabancı birinin yanında ayıp oluyor.mesela geçen gün görümcem bizde misafir varken geldi ve yine aynı hareketi yaptı.o kadar üzüldüm,mahcup oldum ki anlatamam,gencecik kız,sofra adabı denilen şeyden bihaber.evlenince napcak bilmiyorum?
bu rahatsızlık 5 sene idare edilebilecek birşey değil bana göre
kaldı ki sabah akşam her gün yeniyorsa.
bir yerde illa firikik ya da patlak verirdi.
insan iştah kesilmesinden zayıflar ya da sofra ayırırdı 5 senede.[/QUOT
Bu konu sahibinin fıtratıyla alakalı...Ben olsam gözlerinin önünde tabağıma yemeğimi ayırıp yer ve umursamazdım ya da eşime konuşması için baskı yapardım.Ki sağolsun eşim gereken tepkiyi verir buna fırsat bırakmaz...Ama herkesin tepkisi aynı olmuyor,bu zamana kadar dayanması hayret verici ama ben bu yaşadıklarına dayanmasına sebep olan eşinde buluyorum hatayı...Çünkü konu sahibi ne söylerse söylesin GELİN!! verdiği her tepki göze batar.Ama eşinin OĞULLARI olarak gereken tepkiyi vermeli,kenara çekip uyarmalıydı.Konu sahibnin değil,onu bunları çekmeye zorlayan eşe bulurum hatayı...
bi kaç kere ayrı tabaklarda yaptım ne o gelin hanım bizim agzımızda hastalıkmı var diyolar
Siz de bi gün yaşlanacaksınız sizin evlatlarınız da size dişleri şakır şakır derse o zaman hatırlarsınız bu söylediklerinizi..oda var dişleri takma şakır şakır yemek yiyo