görgüyü nasıl anlatabilirim bunlara

Bence eşinizle konuşun. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Güzelce dile getirin. Ya da salata tabaklarını 2 3 e bölün. Hepsinde kaşık olsun. Herkese servisi siz yapın. İlk kendinize alın sonra isteyen var mı diye sorun. Sonra servis kaşığını çıkartmayın. İlla aynılarsa kendinize ayırın. Ağzımda yara çıkıyor doktor bulaşmasın kimseyle aynı yerde yemeyin falan dedi diye bulun bir şey. Çekilmez yoksa.

ben sadece salata yoğurt falan sandım sorunu..yemek de mi ortadan yeniyor???
eğer öyle ise kızmasın ama ben de sandım ki masa 4*4 porselenlerle mükellef bir sofra var.
Ortadaki yemekten nasıl herkes aynı anda yer ki?
Konu sahibi de hatalı bence.
Bir erkeği adam eden karısıdır.
Bizim böyle bir tanıdığımız var aile olarak. Oğulları asilzade oldu. Neden mi eşinden dolayı. Eşi nasıl denir görgülü dememek lazım da tam da adamın ailesinin zıddı bir kadındı. Kocasını kendine benzetti. Yani kocasının ailesi elle ayakla yemek yerken kadın tek başınayken bile çatal bıçak kullanırdı, evini ona göre idare etti. sonuç körle yatan şaşı kalkar. kocası kendine benzedi.

Normal yemekler de mi ortadan yeniyor? Sofraya kesinlikle yemek koymayın tabakları koyun sadece. Sonra servis yapın. Herkes yiyemiyor diğer türlü diyebilirsiniz. Gerekirse küssünler en fazla 1 2 kere laf yapar susarlar alışırlar. Çok da aşılamayacak konu değil. İş sizde bitiyor.

öncelikle ben 27 yaşındayım 5 senelik evliyim ve eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz. Yeme içme bir sofrayı misler gibi kuruyorum sofraya oturunca iştahım gidiyor salatayı neredeyse avuçlarıyla yiyecekler. sizce bu rahatsızlıgımı eşime söylesem oda uygun bi dille söylese nasıl olur:rolleyes:
Ortaya birşey koymayin. Herkesin salatasini vs kendi salata tabagina koyun. Sizin tabaginizdan almazlar uzanip herhalde

bu arada dün akşam eve gidince eşime uygun bi dille söyledim daha önce neden söylemedin dedi hani bardaga su dolar dolar taşar ya onu bekledim dedim aileni küçük gördügümden degil ama miğdem almıyor artık dedim anlayışla karşıladı yemekten önce kardeşini çekti kenera söylemiş çatalla yemeye başladı annesinede sofrada söyledi herkes önünden yesin diye:KK62:

çok zor bir durum eşimde bende topluluk içinde kim olursa olsun ortaya konan kahvaltılık ve salatadan yiyemiyoruz en önce tabağımıza alırsak aldık yoksa yemiyoruz:)bnce siz kendinize salata ayrı yapın neden ayrı hayırdır derseler ben yağ tuz koymuyorum falan diyin

bu arada dün akşam eve gidince eşime uygun bi dille söyledim daha önce neden söylemedin dedi hani bardaga su dolar dolar taşar ya onu bekledim dedim aileni küçük gördügümden degil ama miğdem almıyor artık dedim anlayışla karşıladı yemekten önce kardeşini çekti kenera söylemiş çatalla yemeye başladı annesinede sofrada söyledi herkes önünden yesin diye:KK62:
Gözünüz aydın :)
Yalnız eşinizin annesini sofrada herkesin içinde uyarması pek hoş olmamış insan alınır..

Eşimin ailesi de öyle görgü adap bilmezler . Elle yerler herseyi. Kayinpeder nerde olursa olsun tabaklari diker kafaya. Yobazlar.

En doğrusunu yapmışsınız. Konuşmakla çözülmeyecek bir şey yok zaten. Gözünüz aydın.

Tabaklariniz ayriysa yemek yiyen insanlari seyretmeyi bırakarak sorunu cozebilirsiniz....

abartma
salatayı elle yemıyorlardır :KK53:
aynı tabaktan yıyorlardır :=)

ben de yaşıyorum bunu bazen, ama nadiren olduğu için salata yememeyi tercih ederek kendimce çözüyorum, var yani salatayı eliyle yiyen.
elle derken ekmek banarak, akmeği kaşık niyetine kullanarak vs

Eşine de söylesen ailesine de söylesen değişen hiç bir şey olmaz. Bizi beğenmiyor diye sana söylenirler sadece. Bunca yıldır sürdükdükleri alışkanlıklarına devam ederler.

Bence herkese tek kişilik salata kasesi koy. Sorarlarsa sofrada kalabalık olmasın diye yaptım ya da uzanması zor oluyor o yüzden ayırdım ya da böyle göze daha hoş görünüyor dersin.

X