görgüyü nasıl anlatabilirim bunlara

bi kaç kere ayrı tabaklarda yaptım ne o gelin hanım bizim agzımızda hastalıkmı var diyolar

Her aile aynı görgü kuralı ile yetismiyor malesef..Benim eşimin ailesi de kahvaltıyi ortadan yerlerdi ilk evlendigimde,nolur yanlış anlamayın ben böyle yemeyi beceremiyorum der ve tabak alırdım önüme zamanla onlarda o şekilde yemeye başladı..Ama bu benim ayda 1 yaşadığım bi durumdu. Hem hergun ayni sofraya oturup hem de o insanlari elestirmek olmaz ama..Olmadı kendi evinizde yemeyi deneyin..

oda var dişleri takma şakır şakır yemek yiyo
Başkasından bahseder gibi eşinize bahsetseniz uyanır mı acaba? Geçen kızlarla buluştuk, birinin teyzesi de geldi. Böyle bir yemek yemek yok çok tiksindim falan diye. Aman bilemedim ki Alkah sabır versin.Ben hemen agresifleşiyorum ağzı şapırtısı ve sakız Patlatma sesine. İnşallah siz gönül kırmadan bir yolunu bulursunuz

Ooo favori konum, benim sofrada rahatızlıklarım:
-çorbanın höpürdeterek içilmesi,
-ağız şapırdatmak,
-yemek yenirken burun çekilmesi,
-orasını burasını kaşıyıp yemeğe devam edilmesi ( ayak parmak arasını kaşıyıp ekmek elleyen gördüm),
-bıçağın yalanıp, ağza sokulup ortadaki bir şeyin kesilmesi, (bıçağı yalayıp nutella içine bandıran gördüm, direk ağzını sok ye bari),
-tabağa çatal sürtülmesi,
-ellerin yemeğe sokularak yenmesi, yemeğe bandırırken abartılması,
-kıtlıktan çıkmış gibi yenmesi.

Biz macırız 10 parmağımızı yalamadan doymayız der dedem.Bence problem yok.Bizde bir çok şeki ekmeği bana bana yeriz. :)

Kimlerle yemek yiyorsunuz bu şekilde merak ettim doğrısu?

Salataları ayırın yok olmadı kendinizinkini ayırın kim ne derse desin takmayın..alışırlar zamanla..ben de öyle herkesle yiyemem salatamı filan öyle konmuşsa ya hiç yemem ya tabağıma alırım.

Eşiminde ailesi yer sofrasında yeme alışkanlığı vardı birde sahanı bana kaldırırlardı ne eziyetti ama bende bel fıtığım var deyip masada yemeğe başlayınca kaynana yer sofrasından vaz geçti kocaman masa varken yemezlerdi süs niyetine kullanıyordu sonra diğer oğullarıda evlenince ve gelinler şikayete başlayınca yer sofrasını terk etti en nefret ettiğim yer sofrası halende oturamam ayağım uyuşur belim ağrır , ve yemekleride üstüme dökerim neyse kurtulduk bu köy geleneğinden

Salatayı 2-3 tabağa ayırıp yakınınıza bir tabak koyup oradan yiyin.En azından eşinizin yanına oturmaya dikkat eder onunla paylaşır tiksinmezsiniz. Ortaya banılacak yemek yapmayın tencereyle getirip tabaklara ayırın :) Herkes tabağından yesin.Eşinize söylemeyin iyi niyetli de olsanız kötü anlaşılacak bir konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…