Biz 2015-2017 arasında ordaydık sokağa çıkma yasağında. Çözüm süreci bitmişti ve eşim için çok zorlu bir 6 ay operasyon süreci oldu. O zaman kalmak istemedim. Korktum. Çok patlama oldu. Birinde belki eşim gitseydi şehit olacaktı 22 şehit oldu emniyete bombalı kamyonet saldırısındaArkadasimin eşi bu sebepten doğudan ayrılmadan ikinci şark görevini aynı yerde yaptı. Burda olmaz diyenlere şaşırdım xunku o yerinden bile kıpırdamadan 3+3 6 sene çalıştı tek seferde bitirdi . Batıya tayin oldular .Çocuğu şimdi ana okuluna başladı.
Sizin söylediğiniz dogru,ilce tercihi asla yokBenim eşim baska bir cesit polis mi arkadaslar?ayni sureclerden geciyoruz. Benimki nasil boyle oluyor? buyuksehir davası mı bu yine?
Abla Bursa nın nesine alısamadın:)(Bursalı iclendiHerkese merhaba. Fikir vereceklere öncelikle teşekkür ederim.
Eşim polis Bursa'da 5. Yılımız. Terör zamanı Cizre'de çalıştık, ben de öğretmenim. Onun 2 yıl zorunlu hizmeti bitince kalalım demişti ama ben evet diyememiştim. Çünkü hendek olayları yeni bitmiş gibiydi içimden gelmedi.
Şimdi tahminen 3-4 yıl sonra ikinci şark görevi gelecek görünüyor. Oğlumuz 3 yaşında.
Gönüllü olarak gitsek mi dedim ama bu gerçekten doğru bir karar mı emin değilim.
Bursa'ya alışamadık denebilir. Okulum çok güzel ama. Eşimin annesi, görümcem ve babası var burda başka kimsemiz yok. Sanki şimdi gitsek ve 3 yıl kalıp oğlumuz 1. Sınıfa başlayacağı zaman dönsek doğru bir karar gibi geliyor. Öbür türlü ilkokula orda başlayacak, ortaokul veya 4. Sınıfta başka bir şehire geçeceğiz.
İl olarak ben Mardin veya Diyarbakır düşünüyorum fakat eşim de gidersem Cizre isterim, en azından bildiğim bir yer diyor. Bir yandan mantıklı geliyor ama bir yandan da saçma olur diyorum.
Eskiden asker polis kendi memleketine gidemezdi. Ben de çevremde görüp sordum nasıl gelebilmiş diye. Kanun değişti diyorlar.Ikisi de olmuyor diye hatirladim ama oyle miydi?
Dogrudur degisebiliyor, yetisemiyoruz. Askerler hala gidemiyor diye biliyorum. Kesin o da degismistir.Eskiden memlekete asker polis gidemezdi. Ben de çevremde görüp sordum nasıl gelebilmiş diye. Kanun değişti diyorlar.
Okurken ayni seyi dusundumAbla Bursa nın nesine alısamadın:)(Bursalı iclendi)
Ne bilim Bursa da yapamadım diyen Diyarbakırda Mardin de nasıl yapacak?
Iğdırı öneririm biz ığdırdayız. Diğer illere göre daha sakin. Terör yok. Aralık ilçesi dışında diğer ilçe ve il yaşanılabilir. Sağlık konusunda pek iyi diyemem. Merkeze atanırsanız rahat edersiniz.Herkese merhaba. Fikir vereceklere öncelikle teşekkür ederim.
Eşim polis Bursa'da 5. Yılımız. Terör zamanı Cizre'de çalıştık, ben de öğretmenim. Onun 2 yıl zorunlu hizmeti bitince kalalım demişti ama ben evet diyememiştim. Çünkü hendek olayları yeni bitmiş gibiydi içimden gelmedi.
Şimdi tahminen 3-4 yıl sonra ikinci şark görevi gelecek görünüyor. Oğlumuz 3 yaşında.
Gönüllü olarak gitsek mi dedim ama bu gerçekten doğru bir karar mı emin değilim.
Bursa'ya alışamadık denebilir. Okulum çok güzel ama. Eşimin annesi, görümcem ve babası var burda başka kimsemiz yok. Sanki şimdi gitsek ve 3 yıl kalıp oğlumuz 1. Sınıfa başlayacağı zaman dönsek doğru bir karar gibi geliyor. Öbür türlü ilkokula orda başlayacak, ortaokul veya 4. Sınıfta başka bir şehire geçeceğiz.
İl olarak ben Mardin veya Diyarbakır düşünüyorum fakat eşim de gidersem Cizre isterim, en azından bildiğim bir yer diyor. Bir yandan mantıklı geliyor ama bir yandan da saçma olur diyorum.
Askerlerde kütüğün bağlı olduğu il büyükşehirse gidilebilir. Ama kütüğünün olduğu yere gidemiyoruzDogrudur degisebiliyor, yetisemiyoruz. Askerler hala gidemiyor diye biliyorum. Kesin o da degismistir.
Esinizin bildigim yer diye cizreyi istemesi nasil bir mantik bilemedim. Sizin ve cocugunuzun daha rahat edebilecegi bir yer neden degil? Ve ayrica yapip donmeniz bana mantikli geldi. Aradan cikartip sirtinizdaki yukten biran once kurtulmus olursunuz.Herkese merhaba. Fikir vereceklere öncelikle teşekkür ederim.
Bu konuda sorun Bursa değil, kendimi ait hissedemiyorum. Ev alamıyoruz. Ev alamayacağımız için de şu anda oturduğumuz eve ne eşya alıyorum ne bir dekorasyon değişikliği yapıyorum. Biraz da pandemi nedeniyle ortam kuramadım ama şimdilik Eylül itibariyle biraz daha mutluyum...Abla Bursa nın nesine alısamadın:)(Bursalı iclendi)
Ne bilim Bursa da yapamadım diyen Diyarbakırda Mardin de nasıl yapacak?
Bilemiyorum aslında gitmek istemiyordur da bana da Cizre diyor olabilir.Esinizin bildigim yer diye cizreyi istemesi nasil bir mantik bilemedim. Sizin ve cocugunuzun daha rahat edebilecegi bir yer neden degil? Ve ayrica yapip donmeniz bana mantikli geldi. Aradan cikartip sirtinizdaki yukten biran once kurtulmus olursunuz.
Iğdır çok uzak geliyor bana hocam ailem Adana'da.Iğdırı öneririm biz ığdırdayız. Diğer illere göre daha sakin. Terör yok. Aralık ilçesi dışında diğer ilçe ve il yaşanılabilir. Sağlık konusunda pek iyi diyemem. Merkeze atanırsanız rahat edersiniz.
Güzel diye duydum hocam ama Adana'ya uzak. Olacaksa biraz yakın olsun istiyorum aslında.Van da güzel bir şehirdir öneririm
Mantıklı hocam hayırlısı olsunGüzel diye duydum hocam ama Adana'ya uzak. Olacaksa biraz yakın olsun istiyorum aslında.
Tek tanıdıgı kvde görümceymis sogumustur kadınOkurken ayni seyi dusundumInsan bursa gibi bi yere neden nicin alisamaz
Oyle olsa bile..alismayacak birsey yokTek tanıdıgı kvde görümceymis sogumustur kadın