Gönüllü şarka gitmek

Ben eşimi az çok tanıdım ama ikizler burcu olması nedeniyle kararsız sanırım. Tamam yazalım gidelim şarka dedi mesela konuyu açtığımda, dün akşam yok şunu yapacağım bunu düşünüyorum. Sinirlendim cidden. Yok arkadaşlar diyor ki Bursa'dan gidilir mi? Bunu da dedikten sonra bunlar Bursa'da ne buluyor ya dedi. E herkesij evi var çocukları büyümüş okula gidiyor düzenlerini kurmuşlar diyorum. Ne alaka diyor gideceği yerlerde okul mu yok ev mi yok diyor. Kendi kendine cevap buluyor.
Ama demek ki ona da şu anda şarka gitmek tamamıyla mantıklı gelmiyor veya cesaret edemiyor. O yüzden de böyle ara ara gitsek mi ya, gidelim yazalım nereyi yazalım Diyarbakır Mardin diyorum yook yok gidersem Cizre'yi yazarım.
Yani her şeyi lafta şu an farkettim. Ailesi de burda hak veriyorum mutlu demek ki. Çözemediğim şekilde de her ay eksideyiz. Ben belki şarka gitsek bir nebze rahatlarız diye düşünüyorum. Belki yanılıyorum emin değilim. Birkaç yıl küçük de olsa bir birikim yaparız ordan batıya dönerken de gideceğimiz ilde bir ev alırız hayali kuruyorum, ikinci çocuğu o zaman yaparız, oğlum da eğitim hayatına başlar diyorum. Ama bunları kendi kendime düşünüyorum.
Akşam diyor ki çocuk ortaokulda olsun ne olacak yani o zaman gidince ne oluyor ki diyor. Gitmek istemeyenler sırf şark diye istemiyor ama Bursa'dan tayinleri Antalya'ya çıksa koşa koşa giderler diyor. İnsanların derdi şarka gitmemek 13 yıldır Bursa'da ama şarka gitmek istemiyor adamlar diyor bir yandan.
Meslek olarak onun daha riskli olması yüzünden de bu konuda kavga düzeyinde ısrarcı olamıyorum .
Oralarda başına bir şey gelse Allah korusun kendimi suçlarım benim yüzümden oldu diye. P yüzden onun gönüllü olarak kabul etmesini istiyorum.
Fakat şu an zor görünüyor.

Doğu gorevi 2 yıl sanırım.
Kalabildiginiz kadar kalın batida.
Dogu çıkınca eşiniz gitsin 2 yıl idare edebilir.

Bence cok iyi bir sey yapiyorsunuz, oradaki insanlarin da ihtiyaci var bazi seylere.. Benim enistemgiller de gitmisti ve cok memnunlardi cok da iyi dostlar edinmislerdi..

Hmm valla zorlanır cocuk ilerde çünkü her insanın ortaokul ve Lisa dostlukları kalıcıdır genelde cocuk ha bire okul degiştirmek zorunda kalsa etkilenir gibi geldi.belkide o tasınma surecinden dolayı zorsunuyordur ama Şırnak görev suresi en az olan illrden biri Hakkari ve sırnaj 3 yıl sanrım hala 3 yıl yapıp tekrar bursa olmasa bike Bursa'ya yakın biryere tayin isterdiniz en azından haftasonları yine ailesine giderdi oradaki kişilerden kopmek zor geliyorsa yakın biryeri yazardınz dönuste.bu arada doguda eskişs gibi birikim yspılmıyor canım ya herkes ekside hatta -30 binde olan bekar Arkadaslarımız var su coin borsa zımbırtısı yuzunden kızlı erkekli eksideler yanı bekar olan daha cabuk birikim yapardı ama onlarda suan coın batagına dusmus durumdalar.biz de bıkac aydır eksideyiz oda dısarı hsyatımz yok bebekten sonra hasret kaldık.memkeket uzak senede 1 kez gidiyoruz. AVM yok burda.mutfak alısverısı Multinet gibi kartla karsıkanıyır bızım gibiysenşz rahat birikim yaparsınız ama suanki cogu kişi ekside doguda anca genclerin hakkını yiyip şarkta olan emekliSi kapıda dayılar birikim yapıyor.cocuguju unıve yollamıs paraya doymuyor kontenjanı yok yere mesgul eden şarkı bittiği halde gitmek bilmeyen dayılar.için rahat olsun ya dogu eskisi gibi degl basına bişe gelmez esinin biz hendek oprrssoynlsrı öncesi ve sonrası Hakkari'de yasadık ozaman benim esimin basına bişey gelmediyse suankilere bişey olmaz.ama yine de orada kendini belli edecek sekilde svilde gezmemesi daha doğru olur tabi bazı polisler belinde tabanca gpzunde egmnın gozlugu dogal olarak asnlasılıyor pols oldugu.tskıp eden olur falan yine de bişey olmuyor Allah korusun tabi.o yönden için rahat olsun.ben de senin gibi dusunyorum hep yani gidelim cefasını cekelim sonra batıya donup rshatımıza bakalım ksfasındaym yine de cok sukur gsüel buralar tek skntı ilçe görevleri biraz beklemek sıkıcı onun dısında altında araban varsa kullanmsyı biliyorsan al cocugunu cık polis eslerıyle ordan oraya miss.burda bizim arkadsslareslerı ilçedeyken her gece dısaeda bir ben evde kös kös oturup cocugumla sıkılmsca yspıyoruz.eşinle surekli ac bu konuyu suan acık dmi tercihle yapılıyor heralde.ikna et bi sekılde.ilerde görev suresı uzar illerin ozsman daha kotu olur sımdı 3 yıl yapmak varken bakarsın oralarda git gide güvenli bölge oluyor gorev sureleri uzar sonra 3 yılık yeri 5 yıl cekersınız

Çok sağolun. Şimdi az önce bile telefonda konuştuk 3 gündür işe gidiyor ve uzun saatler yoruldu artık. Diyor Adana'ya falan gideceğim.
Ben Cizre'de terör haricinde çok güzel günler geçirdim yani Mardin ve Diyarbakır i da gördüm çok güzel ikisini de seviyorum. Ama işte onun gönlü olsun istiyorum.
Her şey çok pahalı farkındayım ama Bursa da çok pahalı bir şehir. Yani çok büyük beklentim yok ama küçük bir yerde olursak terör tazminatı üstüne bir miktar kiraya gitse, araba benzin parası da vermeyiz burda olduğu kadar diye düşünüyorum. Yani bir çeyrek bile alabilmek ayda yine iyidir bizim için. Borsa coin falan bulaşmadık hiç.

Diyarbakır merkez oluyorsa öneririm çok güzel baya gelişti. Kiralar yüksek ama. Mardin küçük bir şehir ama kiralar daha uygun. Merkez olursa güzel ama küçük yani bi noktadan sonra sıkılabilirsiniz. Terör vs yok.

Aynen öyle bizde şubeye cok yakın oturuyoruz bulundunuz yer zaten ihtiyacın olan ecz hastane marketler parklar a cok yakın hiç araba kullanma geregi duymuyoruz yürüyerek heryer yakın.oyle bir konumda otursanız mis.teror tazminatı ennyuksek illerden biri zaten dediginiz gibi ay kenara bişey koysanız cok guzel birikim yaparsınız.eşinizi Adana'ya ceken ne.orssı sizin çin bosuna görev yeri olacak .yazın zaten geldiginize pişman olursunuz hiç çekilmyyor eski ucuzluguda kalmadı.adanayla ilgili sormak sitedignizi sorabilrsinz ben adana esim hataylı ama yıllardır ordan orayayıs.suan 2.sarkımız bitecek işte hayırlısıyla adana Hatay yakınlarını yazıcaz bakalm

Ben de Adana'lıyım çünkü Ve Adana'ya yerleşmek istiyoruz aslında.

Ben de Adana'lıyım çünkü Ve Adana'ya yerleşmek istiyoruz aslında.
O ne güzel ama eşin memleketine tayin verilmiyor sanırım yunuslarlda öylemi bilmiyorum ama pohte İstanbul İzmir Ankara bu buyuk sehırker dısında kendinin ve eşin memleketine tayin olunmuyordu. Yalnız eşinin senin memlekette yasama istegide güzel bişey

Doğu neden bu kadar gözünüzde büyüdü.bi öğretmen olarak şark görevlerini seve seve gönüllü yapmanızı dilerdim.yada istemiyorsanız puanlarınızı yüksek tutup hiç gitme şeyiniz olmasaydı

Ne alaka ya kadın zaten doğu görevini yapmış, cizrede çalışmışlar işte beraber. Onun derdiyle sizin anladığınız çok başka. Konuyu tekrar okuyun isterseniz. Bir de öğretmenliğine laf etme haddini nereden buldunuz. Bilmişliğinizi kendinize saklayın.

Doğu büyümedi gözümde bu 1, sadece bir düzen kurduktan sonra onu bozup tekrardan gitmek zor geldi. Tüm sayfaları okursanız özellikle Cizre'yi çok sevdiğimi de yazdım. Hatta bugün bile konuştuk sistem değişikliği durumu açıklanmış haberde eşim yazabilirim dedi. Ayrıca eşimin işinden dolayı tereddüt ediyorum. Kamyonla polis noktasına terör saldırısı olduğunda 22 şehidimiz oldu ve o saldırı günü eşim oraya gitmekten son anda vazgeçtim dedi. O enkazdan arkadaşlarını çıkardı .. 4 ay silah sesleri ile yaşadı orda. Bir roket zırhlı araçlarını teğet geçti, bir kez de eyp patlatıldı olduğu zırhlı aractayken.
Bunca olay üzerine o yine de kalalım mi diye sordu bana ama evet diyen ben olmak istemedim. Evet deyip de başına bir şey gelseydi kendimi suçlardim Allah korusun.
Ayrıca görevimi ordayken hiçbir zaman gönülsüz yapmadım. Hendekler geçip örgüt üyesine izahat verip öğrencilerimi de teslim ettim ailelerine. Silah sesi duyunca ağlayan öğrencimi de güldürmeye çalıştım okuldayken.
Her şeye rağmen asla unutmadım ne öğrencilerimi ne velilerimi. Saygıyı ve sevgiyi en çok orda tattım mesleki olarak.

Bursa’ya sadece pahalı diye mi alışamadınız?
Tabi ki hayır bunu da önceki sayfalarda yazdım. Pandemi etkisi, ilk başlarda farklı okullarda dönem dönem çalışmam. Ortam olarak arkadaş edinemedim diyebilirim bu seneye kadar. Herkesin ailesi var veya okul geneli benden 8-10 yaş büyük kendilerine göre dostları arkadaşları var. Eşimin iş arkadaşları ile de çok bir görüşme olmadı, korona araya girince zaten kimse kimseye gitmedi. Ve pahalılık da bizim için sorun çünkü biraz metroya yakın ev baksan 1 trilyon 400 bin dediler mesela. Yani uzaktan ev alamayiz Bursa trafiğini düşünürseniz. Ve bu fiyatlar hiç düşmüyor. Arkadaşım Adana'nın en güzel yeri sayılabilecek bir yerden 2 sene önce sıfır bir daire aldı çocuk parkı var sitenin 368 bin. O sene Bursa'da 30 yıllık evlere 500 bin yazıyorlardı. Şu anda orda da arttı ama Bursa'ya göre nispeten daha ucuz. Ailem de orda en büyük etken. Çok özlüyorum memleketimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…