Gönüllü şarka gitmek

Benim eşim baska bir cesit polis mi arkadaslar? ayni sureclerden geciyoruz. Benimki nasil boyle oluyor? buyuksehir davası mı bu yine?
Bilmiyorum tam olarak ama Eskişehir sonrası Şırnak tercih ediyor ilk şark için. Sonra da orda ilçe tercih listesi vermiş

Kahramanmaraş.

Bu arkadaşlar ipga vermiyorlar, gitmek istiyorlar biran önce. İlk görev yerleri burası,biran önce şarka gitmek istiyorlar ama gelmiyor.

İstanbul'da arkadaşımızın 4 sene önce tercih dışı İstanbul gelmişti. Onlarda 3 senedir gönüllü şark istiyor onlara da gelmiyor. Yuzde 50 den de düşük olabilir gitme ihtimaliniz

Sarkida aradan çıkarıp bir düzen kurmak istiyor eşiniz anladığım kadarıyla. Aslında mantıklı. Zaten 2. şarka gidilecek, biran önce gidilmesi iyi olur. Mantıklı aslında. Hayırlısı olsun inşallah.
Gruplarda yalnizca il var. Nasil ilçe tercih ettiniz?
Bende ilk kez duydum ilçe tercihini

Maraş a baktım şimdi 5-6 yılmış görev süresi. Şimdi ikinci şark süresi gelenleri gönderiyorlar öncelikle. Yani onların istemesi ile zor şu durumda. İstanbul ise kimse istemediği için var olanı yine göndermezler. Bursa 10 yıl ama bilmiyorum tabi ki istesek gelir mi gelmez mibana göre gelmez dedim ama eşim gelir dedi

Şark kelimesini en son reşat nuri güntekin kitaplarında görmüştüm galiba. Nostaljik bi başlık olmuş.
Çocuk okula başladıktan sonra çocuğu ordan oraya sürüklemektense çocuk bebekken görevi aradan çıkarmak daha mantıklı bence de. Bildiğiniz rahat edeceğiniz bir yere gidebilme imkanınız varsa bence aradan çıkarılsın ilerde kolaylık olur. Doğu da öğretmenlik yaptınız mı hiç. Şimdiki okulum güzel diyorsunuz mesleki açıdan da rahat edecekseniz bence çocuk küçükken gidin.

Cizre ilk görev yerim. Severek çalıştım orda. Hala da özlerim, iletişimde olduğum öğrencilerim var.. şimdiki okulum merkezde iyi bir okul. Oğlumu seneye okulun anaokuluna başlatmayı düşünüyorum burda olursak. Okula birlikte gidip geliriz. Ama dediğim gibi öbür türlü de Doğu'da başlayacak alışacak, sonra ev taşıma sınıf değişikliği falan yeniden bir düzen olacak. Tabi istesek de kabul edilmeyebilir dilekçe.

Bir çok öğretmen çocuğu asker çocuğu öğrencilik hayatlarını geze geze geçiriyor. Yani çok kötü bi şey değil. İlla çocuk sabit bi okul hayatı geçirsin diye kasmayın. Farklı kültürler görerek büyümek fayda bile sağlar aslında. Hayırlısı olsun hakkınızda. Ben olsam çocuk küçükken zorunlu görevi aradan çıkarmayı tercih ederdim ama.

Bizde 2. Şarkı eşim istediği için geldik mersinden 3 yilimizda şuan Bingöl deyiz 4 yıl
sağlık yönünden sıkıntılı cok şeyden mahrum Elazığ, Erzurum, Van,Diyarbakır doğunun metropol olan şehirleri tüm imkanlara sahip şehirler hakkınızda hayırlısı olsun

Arkadasimin eşi bu sebepten doğudan ayrılmadan ikinci şark görevini aynı yerde yaptı. Burda olmaz diyenlere şaşırdım xunku o yerinden bile kıpırdamadan 3+3 6 sene çalıştı tek seferde bitirdi . Batıya tayin oldular .Çocuğu şimdi ana okuluna başladı.

Çocuk büyümeden gidin gelin derim ben, eğitim sektörüne hakimsiniz orada öğretmen döngüsü çok hızlı çocuğun tek öğretmenle ilkokul bitirmesi çok zor, küçükken doğuyu halletmek en doğrusu. Mardin çok güzel yer yaşanmaya değer ama siz hangi ilçesine gideceksiniz o da önemli. Yerinizde olsam bu tercihi eşime bırakırım çünkü onun çalışma koşulları daha önemli doğuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…