Eğer seçme imkanınız varsa Elazığ'ı öneririm. Burası bayağı gelişmiş, terör yok. Çok iyi özel okullar var, keza devlet okulları da gayet iyi durumda. Gençlerin çoğu okumuş. Üniversite özellikle mühendislik alanında çok iyi sıralarda... Hastane imkanları da çok iyi. Hem araştırma hem şehir hastanesi var hem de Medical ve Medline gibi kurumsal hastanelerle birlikte 2 farklı özel hastane daha var. Dil olarak herkes Türkçe konuşuyor. Zorluk yaşamazsınız.Herkese merhaba. Fikir vereceklere öncelikle teşekkür ederim.
Eşim polis Bursa'da 5. Yılımız. Terör zamanı Cizre'de çalıştık, ben de öğretmenim. Onun 2 yıl zorunlu hizmeti bitince kalalım demişti ama ben evet diyememiştim. Çünkü hendek olayları yeni bitmiş gibiydi içimden gelmedi.
Şimdi tahminen 3-4 yıl sonra ikinci şark görevi gelecek görünüyor. Oğlumuz 3 yaşında.
Gönüllü olarak gitsek mi dedim ama bu gerçekten doğru bir karar mı emin değilim.
Bursa'ya alışamadık denebilir. Okulum çok güzel ama. Eşimin annesi, görümcem ve babası var burda başka kimsemiz yok. Sanki şimdi gitsek ve 3 yıl kalıp oğlumuz 1. Sınıfa başlayacağı zaman dönsek doğru bir karar gibi geliyor. Öbür türlü ilkokula orda başlayacak, ortaokul veya 4. Sınıfta başka bir şehire geçeceğiz.
İl olarak ben Mardin veya Diyarbakır düşünüyorum fakat eşim de gidersem Cizre isterim, en azından bildiğim bir yer diyor. Bir yandan mantıklı geliyor ama bir yandan da saçma olur diyorum.
Hangi ilde oldugunuza göre degisiyor bize 2. Yildayken sark gorevi gelmisti meselaMardin kucak açmış bekliyor değildir. Ayrıca 5 yıl olması lazım. Daha uzun görev süresi olan bir yere giderseniz de planlar bozulur.
Bir de kolay gidilip geliniyor mu ki öyle. Eşim de polis ilk görev yerindeyiz. Bize 2 yıl kalırsınız en fazla 3 yıl dediler. 3 yıl bitti daha üst devreye yeni geldi şark tayini.
Eşim 3 yıl Eskişehir, 2 yıl Cizre 5 yıldır da Bursa'da. Gönüllü isteyeceği için dilekçeye tek il yazacak. Yani çıkmazsa sorun yok. Ama çıkar diyor kendisi, bilemiyorum ben net olarak. Şırnak da en fazla 3 yıl kalınıyor.Mardin kucak açmış bekliyor değildir. Ayrıca 5 yıl olması lazım. Daha uzun görev süresi olan bir yere giderseniz de planlar bozulur.
Bir de kolay gidilip geliniyor mu ki öyle. Eşim de polis ilk görev yerindeyiz. Bize 2 yıl kalırsınız en fazla 3 yıl dediler. 3 yıl bitti daha üst devreye yeni geldi şark tayini.
Diğer illerdeki devrelere de gelmedi.Hangi ilde oldugunuza göre degisiyor bize 2. Yildayken sark gorevi gelmisti mesela
Ay evet isteyince tercih gibi olmuyordu doğru. Evet şirnak 3 yıl ben mardin için 5 dedim. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ben eşinizin isteğini mantıklı buldum. Bildiği yere gidip 3 yıl kalmak daha iyi olur.Eşim 3 yıl Eskişehir, 2 yıl Cizre 5 yıldır da Bursa'da. Gönüllü isteyeceği için dilekçeye tek il yazacak. Yani çıkmazsa sorun yok. Ama çıkar diyor kendisi, bilemiyorum ben net olarak. Şırnak da en fazla 3 yıl kalınıyor.
Bu sene sanırım öyle bir durum olmuş. Ama eşim başladığında dediğim gibi hemen çıkmıştı suan sarkta ikinci gorev yerimizdeyiz, hatta ben ilk gorev yerinde 10 sene calisanlari duydugum icin sok olmustum tayin çıkınca hicbir hazirligim yoktu evi esyalari toplamadan hazirliksiz yakalanmistimDiğer illerdeki devrelere de gelmedi.
Cizre'de yaşayan arkadaşlarım var hala. Birisi oraya yerleşti hatta, çocuğunu gönderdiği kreş çok güzel. Zaten şimdi isteme nedenim oğlum okula başlamadan dönmek. Sağlık konusunda çok sıkıntılıydı şimdi nasıldır bilmiyorum amaMerhaba, düşünceniz bence mantıklı ama tercih yaparken sağlık egitim vs tüm imkanlari düşünerek karar vermenizi öneririm. Batman da dusunebilirsiniz
Biz de nasılsa gitcez gitcez diye yerleşmedik bile ilk yıl sonra dayanamadık eşya sayısinı arttırdıkBu sene sanırım öyle bir durum olmuş. Ama eşim başladığında dediğim gibi hemen çıkmıştı suan sarkta ikinci gorev yerimizdeyiz, hatta ben ilk gorev yerinde 10 sene calisanlari duydugum icin sok olmustum tayin çıkınca hicbir hazirligim yoktu evi esyalari toplamadan hazirliksiz yakalanmistim
Yollarda mahvoluyor eşyalar. Ne kadar sararsa sarsinlar. Mobilyalarim hep vuruk.Biz de nasılsa gitcez gitcez diye yerleşmedik bile ilk yıl sonra dayanamadık eşya sayısinı arttırdık
Hayırlısı olsun hakkinizda. İyi yapmissiniz banada herkes yeni esya alma dedi ama aldim hicte pisman değilim. Ben gençliğimde sirf taşıncaz diye eski püskü esyalarla neden oturayim kırılırsa cizilirse cizilsin dedim canımızdan degerli degil ya. Sadece tabak canak bunlari toplamasi zor oluyor taşınırken o konuda keske fazla almasaymisim diyorum yoksa esya konusunda hala hic pişman degilimBiz de nasılsa gitcez gitcez diye yerleşmedik bile ilk yıl sonra dayanamadık eşya sayısinı arttırdık
Büyükşehre atanılabiliyor. Küçük sehirde yaşayanlar memleketine atanamıyor.Polislikte bildigi yer olmasinin ne gibi faydasi var bilmiyorum. Amirler, komiserler herkes tayin görüyor. Herkesin yeri degisiyor. Bildigi yer olarak sokaklar mahalleler kaliyor sadece.
Ben tekrar ayni ilçede olmak istemezdim. En azindan il merkezi olsun. Artik cocuk var, hastane konusunda il merkezi avantajli. İlçelerde her branşın doktoru olamayabiliyor.
Simdi gidip çocuğun okulunda batiya donmeyi mantikli buldum.
Yalniz şunu soracağım, eşinizin ailesinin ikamet ettiği büyükşehre nasil atandınız?
Öf ben de çok para vermedim dökülüyo yatak odası dolap molapYollarda mahvoluyor eşyalar. Ne kadar sararsa sarsinlar. Mobilyalarim hep vuruk.Neyse ki cok para vermedik.
Ikisi de olmuyor diye hatirladim ama oyle miydi?Büyükşehre atanılabiliyor. Küçük sehirde yaşayanlar memleketine atanamıyor.
Ben de aşırı dandik almışım pişmanım mobilyamdanHayırlısı olsun hakkinizda. İyi yapmissiniz banada herkes yeni esya alma dedi ama aldim hicte pisman değilim. Ben gençliğimde sirf taşıncaz diye eski püskü esyalarla neden oturayim kırılırsa cizilirse cizilsin dedim canımızdan degerli degil ya. Sadece tabak canak bunlari toplamasi zor oluyor taşınırken o konuda keske fazla almasaymisim diyorum yoksa esya konusunda hala hic pişman degilim
Eşim adanada okudu sınıf arkadaşı adanalıydı ve adanaya atandıIkisi de olmuyor diye hatirladim ama oyle miydi?