Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları gönüllü abla projesi

bende bu gün gidip sordum millieğitim müdürlüğüne evet böyle birşey vr ama henüz kağıt gelmedi dendi anlamadım nasıl olurda gebzede böyle bişey yapılır aynı ildeyiz bende gölcükteyim ilçeden ilçeyi değişir mi acaba çok ilginç?
canım burda çalışan müdür yardımcısı benim yakın bitanıdığım
el altındamn kimseye duyurmadan yapıyoruz dedi
nedenini bende sordum ama böyle istediler dedi bana
o nedenle söylemiyoda olabilirler
zaten başvuruların arasındanda seçim yapıcaklarmış
7-8 kişinin ismini vermiş bana söylediğine göre

Son düzenleme:
arkadaşın başvurduğu aile içi eğitim kursuymuş o farklı bir kurs ankarada 5 günlük eğitim verilcekmiş yardımcı ablalık projesiyle alakalı değil..gebze halk eğitim müdürlüğünden öğrendim..ARKADAŞLAR LÜTFEN BU KONUYLA İLGİLİ DUYDUĞUNUZ EN KÜÇÜK HABERİ BİLE BURDAN PAYLAŞALIM LÜTFEN İHMAL ETMEYELİM...
canım aile içi eğitimi ben daha önce almıştım
bu bahsettiğimiz konu
eğer 5 günün sonunda belgeyi alabilirsen
2 sene gönüllü olarak çalışıcaksın denildi banada
aynı konudan bahsediyoruz yani

ya bende geçen bi arkadaşımı gördüm ayaküstü konuştuk. seminere katılıcam gönüllü öğretmenlik için dedi sonra gitti soramadım bişey. bununla alakalımıdır acaba?
bilen duyan yazsın lütfen. geçmemiştir başvuru inşallah.

salı gunu bende gebze halk egıtımde olucam ıslerım var sorarım sızın ıcın
canım gebzeden isim verildi,artık ordan bişey yapamıyolarihatta ben ırdaki müdür yardımcısının yanındayken bi bayan ısrarla yazdırmak istedi ama onuda kocaeli il müdürlüğüne yönlendirdi
bildiğim kadarıyla başburunun zamanı bitmiş
ama siz yinede bi araştırın

kızlar bende duydum böle bir şey araştıracam ben cocuk gelışımı mezunuyum bırcok yerde staj yaptım 3 yıl calıştım gecen yıl bebeğım olduğu ıcın ayrıldım bilgisi olan varsa aceba bız ne yapmalıyız cunkı bızım egıtım almamıza gerek yok zaten o blumun mezunlarıyız calışmışlığımda var aceba bız dırekt baş vurunca oluyormu bu konuda bilgisi olan varsa paylaşsın lutfen teşekkurler

kızlar aile ve çocuk eğitimi altında ankarada halk eğitim kursları var ama 6 tı ayın sonundu sertifika alıyorsun bu gönüllü ablalık değil heralde

mavrulam canım bu öğrencilere gönüllü ablalık üniversite öğrencilerine yönelik birşey
ceren2006 canım ben hala aynı konuyu konuştuğumuza inanmıyorum bu iş halk eğitimden değil milli eğitimden yapılıo gönülllü abla adı altında başlayıp öğrenmenlikte biti ayrıca eğitim süresi 5 gün değil 3 yıl dikkat edelim

mavrulam canım bu öğrencilere gönüllü ablalık üniversite öğrencilerine yönelik birşey
ceren2006 canım ben hala aynı konuyu konuştuğumuza inanmıyorum bu iş halk eğitimden değil milli eğitimden yapılıo gönülllü abla adı altında başlayıp öğrenmenlikte biti ayrıca eğitim süresi 5 gün değil 3 yıl dikkat edelim

bencede kesinlikle aynı konu değil..başvuruları bitmiş ve 5 günlük hızlandırılmış eğitim aile içi eğitim kursu..bunu hem milli eğitim hemde halk eğitimle bizzat görüştüm kağıt gelmemiş...

arkadaşlar burdan isim verildi
kocaeli il milli eğitime
bugün yüzyüze konuştum bahsetiğim müdür yardımcısıyla
şimdi hiçbişey yapamazlar dedi
martta başlicakmış kayıtlar bilgilerinize
arkadaşlar,aynı şeyden bahsediyoruz
bu kurs bittiğindeöğretmenlik yapmicakmısınız
anaokulu,kerşler gibi yerlerde
bahsettiğim konu bu

hoff,kaç gündür giremiyorum deLi oLdum..
neLer oLmuş burda böyLe yaw..
benim arkadaşımın abisi haLk eğitimde öğretmenLik yapıyo,o sordu fakat net bi biLgi yok..
evet herkesin dediği gibi böyLe bi muhabbet var ama kayıt mayıt daha bişi denmemiş..
gebzedeki arkadaşş cerenn,yaw umarım senin dediğin gibi bitmemiştir daha yaa çok üzüLürüm ciddenn senağlama

canım aynı şeyden bahsediyor olsaydık sen bize kayıt zamanı bitti demezdin çünkü hiç bir açıklamayokken kayıt süresi nasıl bitebilir

hoff,kaç gündür giremiyorum deLi oLdum..
neLer oLmuş burda böyLe yaw..
benim arkadaşımın abisi haLk eğitimde öğretmenLik yapıyo,o sordu fakat net bi biLgi yok..
evet herkesin dediği gibi böyLe bi muhabbet var ama kayıt mayıt daha bişi denmemiş..
gebzedeki arkadaşş cerenn,yaw umarım senin dediğin gibi bitmemiştir daha yaa çok üzüLürüm ciddenn senağlama
martta başlıyomuş kayıtlar canım

canım aynı şeyden bahsediyor olsaydık sen bize kayıt zamanı bitti demezdin çünkü hiç bir açıklamayokken kayıt süresi nasıl bitebilir
canım inan bende anlamadım
kimseye duyurmadan önce el altından nasıl oluyosa bi kaç kişinin ismini vermişler
bana öyle söylendi
şimdi sordum ben o müdür yardımcısına
şu anda bişey yapamazlar kayıtlar martta olucak dendi
yani martı bekliyeceğiz hep beraber
bi il milli eğitime gidip öğrenin bence

Lise mezunu işsiz genç kızlara müjdeli haber. MEB 15 bin kadını eğitip ‘yardımcı abla’ sertifikası verecek. Gençler, sertifikayla devlet ve özel okulların ana sınıflarında görev alabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin kadına istihdam kapısı açacak olan “yardımcı ablalık” sertifika programını hayata geçiriyor. 2009, 2010 ve 2011 yıllarında kademeli olarak 15 bin lise mezunu kadına “yardımcı ablalık” eğitimi verilecek.

Okul öncesi eğitim çağındaki çocukların okullaşma oranını yüzde 35’e yükselten ve bunu yüzde 50’ye yükseltme çalışmalarına hız veren Bakanlık, personel ihtiyacını da sertifikalı “yardımcı ablalar” ile kapatacak. 30 milyon YTL’lik projeyi AB finanse ediyor. Proje çerçevesinde ilk kursiyerler 2009 yılı Nisan ayında eğitime alınacak.

Projeyle lise mezunu olan kadınlar, MEB’in vereceği teorik ve pratik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanacak. “Yardımcı abla” sertifikası alan 15 bin kadın devlette de iş imkânı bulabilecek. Bakanlığın yaklaşık 2 bin 500 kadını istihdam etmesi planlanıyor. Eğitim alan diğer “yardımcı ablalar” ise özel kreşler ve ana okullarında iş imkânı bulacak.
BUDA ALINTI KIZLAR :)))))))))

kayıtLar martta ise madem sorun yok kızLar..
ama açıkLama yok ise ve kayıt mart ayında deniyosa,nasıL deniyo biLemiyorum :1no2:

X