- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.578
- 34
-
- Konu Sahibi BirGaripRuya
Konuş bence mutlaka. Çok geç olmadan halledilmeli, senin sınırlarını öğrenmeli. Konuşmamız gerek, önemli diyerek başbaşa kalacağınız bir yere götür. Peşin peşin de söyle kesmeden dinle diye. Tüm şikayetlerini söyle. Ama böyle spesifik bir konu üzerinden değil. Mesela eşya olayına girersen dikkat oraya kayar ordan savunmaya başlar kendini. Direkt sesini yukseltmenden hoşlanmıyorum, kırınca gönül almaman benim için sorun vs. de. Bakalım ne diyecek. Vereceği cevaplara göre de kararını verirsin.Evet arkadaşım,
Sürekli gerilmeye hazır, tartışmayı konuşmak zanneden bir aday var karşımda.
Normalde iyi bir insan, üzerime titrer ama en ufacık gerginlikte ağzından çıkanın nereye gittiğini bilmez ve asla gönül almaz..
Konuş bence mutlaka. Çok geç olmadan halledilmeli, senin sınırlarını öğrenmeli. Konuşmamız gerek, önemli diyerek başbaşa kalacağınız bir yere götür. Peşin peşin de söyle kesmeden dinle diye. Tüm şikayetlerini söyle. Ama böyle spesifik bir konu üzerinden değil. Mesela eşya olayına girersen dikkat oraya kayar ordan savunmaya başlar kendini. Direkt sesini yukseltmenden hoşlanmıyorum, kırınca gönül almaman benim için sorun vs. de. Bakalım ne diyecek. Vereceği cevaplara göre de kararını verirsin.
Düğün öncesi stres normal bizde nikah günü kına günü konuşmuyorduk
birçok şeyi ben tek başıma hallettim o vardiyalı çalışıyordu
benim anlamadığım bişi var düğüne 2 hafta var çok geç kalmadınız mı eksikleri tamamlamak için
belki de onun stresi de vardır
kızgınlık anında söylenenler geçer hele bu dönemde çok kafaya takmamaya çalışın
erkeklerin geneli odundur sizin neye kırıldığınoızı anlamazlar
Ben emanet edemezdim, öyle bir ömre cesaret edemezdim...
Siz kafanızı daha fazla karıştırmadan konuşun önce.
İyi analiz edin tavırlarını, konuştukça uyum sağlayacak gibi mi veya dereyi geçene kadar durumu var mı.
Kavgalı ortamda büyümediyseniz bu durum sanırım ekstra yoruyor.
Mutlaka çözün, iletişimi koparmayın, konuşmayı geciktirmeyin.
Ben aslında aylardır 1-2 kez söyledim geç kalıyoruz diye ama çok rahat. Baktım faydasız tekrar söylemedim, beklemeye geçtim. Zira bu faydasız olunca hiç olmazsa dırdır yapan konumuna düşmeyim dedim.
Galiba taksitleri geciktirmek için erteledi. Adam gibi oturup konuşmadığımız için kendimce varsayımlar yapıyorum.
Neye kırıldığımı da düzgün bir dille söylüyorum ama dediğiniz gibi genel anlamda böyleler galiba.
Allah yardımcım olsun ..
Gerçekten kavgalı bir ortamda büyümedim ve bu durumlarda nasıl tepki vermeliyim onu da bilmiyorum.
Ama onlar ailece yüksek sesle konuşur, herkes dediğini dikte etmeye çalışır.
Şuan nışanlılığımı sorguluyorum ne yazıkki ..
ama canım evlilik sabır ve zaman isteyen bir durum değil mi sen şimdiden pes edemezsin
Savaşmak istiyorum canım ama, bana kendimi yalnız hissettiriyor.
Üstelik konuşamıyor, derdimi anlatamıyor oluşum ayrıca yıpratıyor beni. Zira hemen kavgaya hazır ..
Gerçekten kavgalı bir ortamda büyümedim ve bu durumlarda nasıl tepki vermeliyim onu da bilmiyorum.
Ama onlar ailece yüksek sesle konuşur, herkes dediğini dikte etmeye çalışır.
Şuan nışanlılığımı sorguluyorum ne yazıkki ..
Çok tanıdık bu yüksek sesle konuşma durumu ( :
Eşime sık sık sesini yükselttiğini kabullendirmem 1 yılımı aldı, çözdük mü bilmiyorum.
Ailede bağıra çağıra iletişim normal olunca o sesini yükselttiğini fark etmiyor bile.
Ama farkına vardırmalısınız.
Sizi anlamaya kapalıysa bu riske girmeye inanın değmez.
Tatlım anladıgım kadarıyla hep icine atıyorsun, karsı taraf senin tam olarak ne istediğini, ne hissettiğini anlamıyor. Gerginlik çıkarmaya gerek yok ama Sabahı beklemeden, 6-7 saat evimiz icin gezdik, neden bana büyük bi hediye bahşetmiş gibi davranıyorsun deseydin, ailesi ne cevap verirdi bu durumda izleseydin. Nişanı at atma bisey diyemeyiz, ama cok hassas birine benziyorsun, bence tam olarak gerginlik anında nasıl bir ruh haline büründüğünü, ne kadar yara aldığını karsı taraf bilmemi ve buna göre hareket etmeli. Düğünü erteleyebilirsin mesela
Bazı erkekler uzun sure gezmeyı sevmıyorlar.. Ne yazık kı bız bayanlar gibi ordan oraya gezınce beyefendılere baygınlık gelıyor .. Belkı gercekten daralmıs bunalmıştır o yuzden gelmek ıstememıstır olur boyle seyler uzulme bence buda sorun mu?
Kendini ezdirme evlendikten sonra o naiflik senin zararina olur ozellikle kv gorumce ile olan tartismalarda.
Bunuda soylemeliyim ortada cok buyuk bi sorun yok. Cogu erkek sevmez alisverisi zaten. Ben mesela kozmetik urunlerine fazla merakliyim her alisverise gittigimizde kozmetik satilan bir magazaya girerim. Esim hic cekemez yani gider bi kosede oturur ya da ne biliyim kendi istedigi magazalara girer. Tabi konu farkli bu bizim evimiz diyeceksin ama bazi erkekler onu bile sevmez. Bir gun gezdim daha ne bekliyorsun demesi yanlis olsada anlamak gerek