göğüsüm koptu kopacak

kızlar lansinoh diye bir krem var cok ıyı gelıyor 10 gramlık fiyatı 20tl biraz pahalı ama gogus uclarına bırebır tavsıye ederım

Göğsün düzeldimi bilmiyorum ama benmde 2.5 aylık oğlum var aynı sorunları yasadım ..kesinlikle yanlıs emzirmeden kaynaklanıyor..ben son çare cerraha gitmiştim ve bana ne bu hal demisti . bebeğe en azami gecicek antibiyotik ve melhem yazdı inanki onlarla rahatladı feci durumdaki göğsüm.. tabi doğru emzirmeye baslamamında etkisi büyük.. cocuqun sütününü kusmasının nedenide göğsündeki iltihaptandır diye düsünüyorum canım..

Lansioh yanıbaşınızdan ayırmayın kesinlikle.

Sütün bol gelmesi için de humana still tea.

Gerisini allaha havale edin.
Allah yardımcınız olsun.

Kızlar bende 10 gün önce doğum yaptım ve yanlış emzirmeden dolayı göğsüm yara oldu.Bu günlerde herkesten aynı şeyi duymaya başladım,doğum yaptıktan sonraki yarım saat içinde bir soğanı kesip göğüs ucunda biraz bekletirseniz göğüs ucu yara olmuyormuş.Bende lansinoh krem kullanıyorum ,göğsümü rahatlatıyo ama bi daha hamile kalırsam mutlaka soğanı deneyeceğim.

bu konuda 4 ay acı çekmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim kızlar

lansinoh tan başkası çare olamadı benim derdime...

tam 4 ay ağlaya ağlaya emzirdim miniğimi ...

yanlış emzirme olduğunu sanmıyorum çünkü 2. bebeğimdi ve doğru emzirdiğimi biliyorum

olacağı varsa oluyor ...

size başkalarından duyup yaptığım yöntemleri yazayım bende işe yaramadı ama belki yarayan olur...

doğumdan önce kına yak dediler ... yaktım

emzirmeden önce soğanı ikiye böl sür dediler .... sürdüm

yukarıdakiler yara olmadan yapılabilecek tedbirler...

yara olduktan sonra...

ayva çekirdeklerini çok az suda kaynatıp jel kıvamına getiriyorsunuz sonrada yaralı göğüs başlarına sürüyorsunuz (bu beni bir nebze rahatlatmıştı)

saf lanolin sürmek (lansinoh kremin özü saf lanolin ihtiva ediyor)

zeytinyağıyla pansuman yapmak

tereyağı sürmek

bal sürmek

ama rabbime şükür bana derman olan lansinoh krem olmuştu...

herkese geçmiş olsun ve derim ki sakın miniklerinizi emzirmeyi bırakmayın eninde sonunda geçiyor o yaralar...

muhtemelen doğru teknikle emziremediğin için meme ucunda yara olmuş emzirmeden önce suyla yıka ve kurula doktor krem tavsiye ettiyse kullan
bu arada bebek beslemede biberon kullanılmasını pek önermiyoruz kaşık veya bardak kullanabilirisn biberon kullanırsan sonra memeyi almıyorlar

lansinoh bana da çook iii geldi...kendiliğinden geçiverdi ben önce eczaneden aldım sonra baktım pahalı netten sipariş ettim çok uygun fiyata hem de daha fazla...çoook büyük bi acı ayyyyy bi daha hatırlamak istemiyorum şimdi daha iiiyim:)))

yazıldı mı bilmiyorum canım ama garmastan bana çok iyi gelmişti..reçeteyle satılmıyor eczanelerden kendin alabilirsin..
ben yoğun bir şekilde sürmüştüm her emzirmenin ardından..ıslak bırakmamaya çalış göğsünü birde sadece ucunu değil göğüs ucunun koyu kısmının hepsini birden bebeğinin ağzına vermeye çalış..umarım düzelir..
biliyorum çok acı verici bir durum geçmiş olsun...

arkadaşlar ben kadın doğum servisinde hemşireyim: lansinoh krem evet çok güzel ama bunu yara olsun olmasın doguma 2hafta kala annenin meme uçlarına ara ara sürmesini doguma gelmeden bakımlı olmasını öneriyoruz emzirme dönemindede o acıları çekmemek için devam etmesini öneriyoruz.fakat işin maddi boyutuda var şu kremide hastalara öneriyoruz ve geneldede bunu alanlar oluyor:

Hametan Pomad; emziren annelerin meme başlarında oluşan çatlakların bakımı ve korunması için, bebeklerde ve çocuklarda oluşan pişiklerde, 1. ve 2. derece yanıklar ile güneş yanıklarında, kuruyan, çatlayan ve yarılan deriye bakım yapılması ve korunması amacıyla kullanılıyor.

Bebeğinizi emzirirken sadece meme ucunu değil meme ucunu çevreleyen koyu alanın tümünü ağzına almasını özen gösterin bebek sadece meme ucunu emerek hem daha az süt alır hem de meme ucunun tahriş olmasına sebep olur. Her emzirmeden sonra az miktarda süt sıkarak meme ucuna sürmeli, kendi kendine kurumasını beklemeli.Meme uçlarını mümkün oldukça, özellikle emzirmeden sonra havayla temas ettirin.
Sütyeninizdeki su geçirmeyi engelleyen astarları hava akımını engellediğinden çıkarın ve su geçirmeyen yumuşak yastıkçıklar eklemeyin.
geçmii olsunn..

benim de göğüs uçlarım yara olmuştu her emzirmeden sonra biraz sütünü sık uçları kurumasın anne sütü iyi geliyor uçlarına
ya da dayanabileceğin kadar sıcak suyu temiz bir bez parçasına döküp onunla kompleks yapabilirsin, tabi krem de kullanabilirsin

ben bunların hepsini yaptım iyi de geliyorlar fakat bende şöyle bir sorun oldu bebeğin yanlış emmesinden dolayı
sağ göğsümde beyaz bi doku oluştu ve bebişim emdikçe çok canım yanıyordu genel cerraha gittim orda ödem oluşturmuş
ufak bir operasyonla aldı bu sıkıntıdan kurtuldum bebek büyüdükçe bu acılar azalıyor merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…